Помогите выбрать велосипед ( Архив )

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

nexo
* * *
Стать:чол
Re: Помогите выбрать велосипед

Повідомлення nexo » 21.7.09 11:23

я аргументировал не потому, что у меня такой, а потому, что долго определялся, сравнивал, спрашивал мнения специалистов и сделал выбор. Для кого-то это может показаться сомнительным аргументом, но я сказал alma свое мнение :)

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 21.7.09 11:28

а потому, что Я долго определялся, сравнивал, спрашивал мнения специалистов и сделал выбор.
с каких это пор то, что хорошо для одного, хорошо и для других ? :help:

в данном случае дисковые тормоза - ненужная головная боль :o
мы не в Европе, где их могут прокачать в любой деревне

именно поэтому и п р о с ь б а - в этой теме давать к в а л и ф и ц и р о в а н н ы е советы :gerl:
остальные будут удаляться
Зображення

nexo
* * *

Повідомлення nexo » 21.7.09 11:37

дискуссия переходит в странное русло ;) любое из написанных здесь мнений есть частное и может не подходить другому. Почему я не могу высказать свое мнение, тем более, я не один так считаю? Конечно, далеко от "цивилизации" дисковые тормоза настроить проблематично, но и "далеко від цивілізації" v-brake прилично тоже не сделают. Я бы брал Magnus, а решать - хозяйке.

gylka

Повідомлення gylka » 21.7.09 12:02

в данном случае дисковые тормоза - ненужная головная боль :o
мы не в Европе, где их могут прокачать в любой деревне
їх прокачують там же де будуть рівнять колесо бо в-брейки не працюватимуть після контакта з деревом (хоча ротор теж можна погнуть), там же де і буде перебираться втулка (міняться шаріки і конуси), там же де і буде замінюватись лопнувша спиця... і прокачуватиметься це раз в рік максимум (знаю людину яка такі гальма не прокачувала 3-4 роки і продовжує їздить). Особисто для мене дискові гальма - це відсутність головної болі (просто докупив би ще один запасний ротор на всяк випадок) і налаштовуються вони просто, просто треба знати як.

Ніхто повністю не знає хто що хоче, ніхто не знає хто що вміє, хто буде доглядать і як, у кого які можливості, чому віддає перевагу і т.д. тому особисто я (як очевидно і всі, інакше не буває) писав "з своєї колокольні"

пардон що вступив в полеміку... умолкаю...

alma
*
Стать:жін

Повідомлення alma » 21.7.09 12:52

Faxegio, gylka та nexo, спасибі вам величезне)))
Я навіть не очікувала, що така дискусія розгорнеться. Ви допомогли мені зробити вибір. Взагалі цей форум і цей сайт став для мене відкриттям. Я якось не пов’язувала раніше їзду на велосипеді з інтернетом, а дарма. Завдяки цьому я нарешті змогла налаштувати перемикання передач, яке збилося після першого знімання колеса) У мене старенький decathlon rockrider 3.1, 2002 року. Ремонтувала я його завжди сама, як уміла. Але нині захотілося чогось кращого. Більше всього втомлює вага велосипеда, коли його доводиться тягнути через якісь перешкоди.

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 21.7.09 13:00

Але нині захотілося чогось кращого..

Какой город ?
Зображення

nexo
* * *

Повідомлення nexo » 21.7.09 13:11

несомненно, у Вас опыт больше и в возрасте, и в специализации. Но не нужно называть "теоретиками" людей, которых не видели и не знаете о них ничего :) ведь специалисты есть не только на velokiev, правда? ;)
Совет для alma: независимо от Вашего выбора, найдите в своей местности хорошего специалиста или понимающего байкера с приличным байком, будет у кого узнавать нужную информацию.

nexo
* * *

Повідомлення nexo » 21.7.09 13:30

я за свою репутацию спокоен, сам катаю на Магнусе и имею пару знакомых в глубокой периферии с такими же тормозными системами. Мой совет основан сугубо на личном опыте и на опыте знакомых специалистов, хоть лично мой опыт и меньше уважаемого Faxegio. И пускай отсутствие у меня информации на тот момент о вилках RockShox воспринимается модератором как "теория" :)
из важного, на мой неискушенный взгляд, только вилки разные. Если можно, опишите достоинства/недостатки моделей. Спасибо всем откликнувшимся!
и да, я никогда не покупаю технику (даже по своей специальности, где я достиг определенного уровня), не спросив у реальных пользователей ее плюсы и минусы. Рассказы производителей и продавцов меня не особо интересуют, я сам кому хочешь расскажу ;)
Востаннє редагувалось 21.7.09 14:22 користувачем nexo, всього редагувалось 1 раз.

alma
*

Повідомлення alma » 21.7.09 13:36

Мій велосипед неміряно, але служить надійно. А хочу щось легеньке, щоб закинув на плечі і здолав будь-яку перешкоду. Колись змило міст навесні і два береги ріки зєднувала колода. Мені було потрібно на той берег. Я побачила, що пішоходи спокійно проходять по колоді і вирішила, що зможу повторити це з велосипедом. Не хотілося 10 км. обїжджати. Але велосипед виявився заважким і я не втримала баланс((( Довелося потім його ловити на порогах. Тож вага велосипеда вагомий аргумент.
Щодо гальм, я так подивилася в kellys велосипеди практично всіх цінових категорій дублюються в обох комплектаціях гальм – від найдешевших до найдорожчих. Приклади magnus vs magic, madman vs imagine. Значить є прихильники і тих, і тих.
Купуватиму я велосипед у Києві, бо у моєму місці kellys немає. Та то не проблема, свій decathlon я взагалі з Варшави привезла потягом.

nexo
* * *

Повідомлення nexo » 21.7.09 13:49

не думаю, що з вагою 12-14 кг Ви зможете спокiйно долати такi перешкоди, тут не тiльки вага важлива, а i габарити. В будь-якому випадку (незалежно від типу гальм), при постiйнiй експлуатації байку подібного класу Вам потрібен буде сервісний спеціаліст, знайдіть найближчого з кращих.

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 21.7.09 13:54

Купуватиму я велосипед у Києві, бо у моєму місці kellys немає. Та то не проблема, .
Коня на скаку остановит
В горящую избу войдёт (с) :p

Девушки не ищут лёгких путей *oops*
Так всё же - какой же город ? (обещаю никому не говорить, если это секрет) :)

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 21.7.09 14:35

я сам катаю на Магнусе и имею пару знакомых в глубокой периферии с такими же тормозными системами. Мой совет основан сугубо на личном опыте и на опыте знакомых специалистов,
Хорошо
Практический вопрос
Районный центр N
Ближайшая мастерская (с сомнительным сервисом) находится в 80- 100 км
Личной машины нет

При транспортировке снималось переднее колесо и младший братишка нажал тормозную ручку , сведя намертво тормозные колодки
что делать ? :gerl: :p

p.s. я приношу извинения всем, кому мой тон и поведение показалось некорректным :molba: *oops*
я не собиоался никого обижать
просто это не первый случай и не первая полемика подобного рода
:^:

alma
*

Повідомлення alma » 21.7.09 14:41

Хлопці, воно не варте суперечки.
Але вам професіоналам, звичайно, видніше)
В будь-якому випадку прийду в магазин і остаточний вибір робитиму на місці. Велосипед експлуатуватиметься в Житомирській області. Там мені не вдалося знайти велоспедів цієї марки. Навіть у шанованих спортивних магазинах двопідвіси за 3 тис. грн. якихось незрозумілих виборників, назви яких навіть пошуковик не знаходить. А в мене був колега по роботі, закоханий у kellys, от і загітував мене. Насправді ніяких труднощів. Я працюю в Києві, але можу працювати дистанційно, тому літо проводжу на природі. Але це ж не означає, що велік треба купувати у найближчому райцентрі))) А у Варшаві я була по роботі і по дорозі назад прихопила велосипед))

nexo
* * *

Повідомлення nexo » 21.7.09 14:48

садиться в не личную или общественный транспорт и везти к нормальному мастеру, уже посоветовал девушке найти сразу специалиста. Я бы сделал именно так.

Алаверды тоже один практический вопрос:
Районный центр N
Ближайшая мастерская (с сомнительным сервисом) находится в 80- 100 км
Личной машины нет

При транспортировке ударили и сильно погнули заднюю перекидалку, что делать ?
Ответ одинаков: нужно знать ближайшего из хороших специалистов.

А любая проблема alma в принципе уже решена, если она работает в Киеве, хоть и лето проводит на природе :)

alma
*

Повідомлення alma » 21.7.09 15:08

Власне так. А при велосипедних магазинах як правило є ж майстерні? Де б ви порадили купувати велосипед і обслуговуватися? Моє помешкання в районі Шулявки.

nexo
* * *

Повідомлення nexo » 21.7.09 15:20

так ви живете в правильному мiсцi ;) саме недалеко вiд Iндустрiального мосту знаходиться магазин, де Ви зможете купити обраний Келлiс та обслуговувати його. Дивiться на данному сайтi роздiл Контакти.

tohik
*

Повідомлення tohik » 23.7.09 00:27

люди помогите с выбором, покупаю первый велосипед и у же приметил 2 велика...

Rock Machine Thunder 50 2008 ~3 500 грн

Kellys-09 QUARTZ ~3 700 грн

Подскажите пожалуйста, какой и чем лутше другова и что лутше выбрать

п.с. Заранее благодарен!!!

gylka

Повідомлення gylka » 23.7.09 01:02

люди помогите с выбором, покупаю первый велосипед и у же приметил 2 велика...
Rock Machine Thunder 50 2008 ~3 500 грн
Kellys-09 QUARTZ ~3 700 грн
Подскажите пожалуйста, какой и чем лутше другова и что лутше выбрать
п.с. Заранее благодарен!!!
Та ці велосипеди - тупо клони. Принципової ...і навіть непринципової різниці між ними немає. Можна почать описувать ті мізерні дрібниці типу там у когось руль стальний, а у когось вилка на 200грам легша, у когось нижня труба гідроформована, але для велосипедів такого рівня, як на мене, це не має значення бо в усьому іншому ідентичні.

Хоча все-таки одна відмінність таки є: у Рок Машін на рамі не видно кріплення для велобагажника... якщо плануєш з навантаженими багажниками їздить то мабуть варто подивитись іншу модель...

velocity
*

Повідомлення velocity » 26.7.09 13:44

Помогите пожалуйста выбрать велик,для катания по пересечной местности и городу,рост 177,вес 76кг.
Советовали такие велосипеды:
GT MTB Aggressor
Kellys Viper SF
Leader Fox MAXIM gent 2009

velocity
*

Повідомлення velocity » 26.7.09 13:47

Бюджет около 2000 - 2300

alma
*

Повідомлення alma » 28.7.09 13:52

Велосипед наче вибрала, але прочитала одну статтю по рамах і засмутися.
Суть дилеми зводиться до наступного:
- сталеві рами класно гасять коливання від нерівностей на дорозі..
- алюмінієві рами - відносно легкі, але нічого не гасять, тому на них довго не проїдеш (не більше двох годин)
- карбонові рами - гасять коливання, але дорогі і бояться точечних ударів...

Блін, так що виходить, що через алюмінієву раму на новому велосипеді буде гірше їхати, ніж на старому зі сталевою??? Це ж великий недолік. Що справді так погано їздити і неодмінно потрібно збирати на вуглепластик?
Професіонали порадьте))

nexo
* * *

Повідомлення nexo » 28.7.09 14:01

не знаю, хто такi поради дав, на рахунок алюмінію )) прекрасно на них їздять, навiть днями, а не годинами. А гасити повинна вилка та резина ;) карбон - це вже точно не для ваших польових умов. Вiн любить гарнi дороги, або великi бюджети.

VasilOK
*

Повідомлення VasilOK » 29.7.09 11:34

alma, дам совет, не отличающийся новизной и оригинальностью - просто поехать в магазин и осуществить тест-драйв понравившегося байка. И сами всё поймете :anti:

alma
*

Повідомлення alma » 29.7.09 15:31

Ага, так вони і дали на ньому по нерівній дорозі проїхати))

nexo
* * *

Повідомлення nexo » 29.7.09 15:43

повторюся, люмiнь бери i навiть без сумнiвiв :)

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 19 гостей