р а з г о в о р ч и к и ....

Все починалося з шосе. Про це ніхто не повинен забути.
ARE-32
*
Стать:чол
Re: Париж - Пекин

Повідомлення ARE-32 » 13.6.08 14:21

Извините, что с фото не вышло.

MozartAGRESIVE
*

!!ШОССЕЙНИКАМ!!

Повідомлення MozartAGRESIVE » 30.7.08 13:18

уважаемые шоссейники, плиз отзовитесь!!
кто-нить катался на велотрэках и есть ли профи??

TIGOR

Re: !!ШОССЕЙНИКАМ!!

Повідомлення TIGOR » 30.7.08 15:42

"Люди, АУ!!!" :molba:
Конкретизируйте свой вопрос сударь.
У нас каждый по своему ПРОФИ, в зависимости от уровня подготовки, возроста и сознания...и отдельные гонялись по треку.
Короче, ШО НАДО?
8)
Нельзя дважды войти в одну и ту же воду,
но можно многократно лететь по одной и той же дороге...

АРХИП
* * *

Кольца

Повідомлення АРХИП » 1.8.08 08:41

Кольца
Вкладення
DSC01735.JPG
DSC01746.JPG
DSC01727.JPG
DSC01724.JPG
Дорогу осилит идущий.

АРХИП
* * *

Re: Кольца

Повідомлення АРХИП » 1.8.08 08:49

и еще ...
Вкладення
DSC01729.JPG
типа пастух.JPG
стараемся.JPG
а кто на веле.JPG
Дорогу осилит идущий.

АРХИП
* * *

Повідомлення АРХИП » 1.8.08 09:05

шоссеры ховайтесь! :x
Вкладення
финиш за спиной.JPG
ФИНИШ ПОЗАДИ
Lelik на хвосте.JPG
Lelik в хвосте
отвал.JPG
отвал
шоссеры ховайтесь.JPG
вооружен и очень опасен
Дорогу осилит идущий.

АРХИП
* * *

Повідомлення АРХИП » 1.8.08 09:26

Есть еще видео,подскажите,как его и куда?
Вкладення
DSC01728.JPG
Дорогу осилит идущий.

АРХИП
* * *

Повідомлення АРХИП » 1.8.08 10:03

Мост Патона
Вкладення
новая униформа Cofidis.jpg
новая униформа Cofidis(слева)
новая униформа Cofidis.jpg (35.62Кіб)Переглянуто 3829 разів
патон 2.jpg
Дорогу осилит идущий.

Gvalior
* *

Повідомлення Gvalior » 1.8.08 10:04

Видео можно выложить на youtube.com,
но наверное лучше на какой-то украинский сервис, например http://video.i.ua/" onclick="window.open(this.href);return false;

MozartAGRESIVE
*

Повідомлення MozartAGRESIVE » 1.8.08 20:10

нужон чел. который катался по проф.трэку , знает его параметры и может помочь в его постройке!!

Ned
* * * *

Повідомлення Ned » 1.8.08 20:31

Вылаживай файло на http://fileshare.in.ua/" onclick="window.open(this.href);return false;
Be kind, everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.

TIGOR

Повідомлення TIGOR » 1.8.08 23:28

Нью Васюки какие-то...
Ну я катался и выступал по велотреку, и что дальше? 8)
Что конкретно тебя интересует?
У тебя есть деньги на велотрек?
Или ты ближайший родственник Черновецкого? :D

M i k
* * * *

Повідомлення M i k » 4.8.08 11:31

м-да, на автофорумах трассы Ф1 строят, на велофорумах - велотреки:-))
Do or Do Not! There is no try!

Rocketa

Повідомлення Rocketa » 18.8.08 09:29

классический трек кольцо 333,33 м - олимпийский трек в москве такой и в киеве вроде тоже, бываю треки 400м, последнее время заметил часто гоняют на 250метровых треках. а еще лучше копнуть интернет. из чего строить будете? в харькове вот (и в симферополе тоже) бетонный открытый трек, в начале 20 века строили земляные :) , трек покруче - это с деревянным покрытием

velo05
* * *

Повідомлення velo05 » 18.8.08 14:11

В Симферополе трека уже нет. И будет ли новый - неизвестно... :(

Paul
* * * *

Повідомлення Paul » 18.8.08 15:00

Извесно:(. увы:(. Разве что Симферополь объявит автономию...

MSN
* *

Повідомлення MSN » 18.8.08 19:31

Скорее поверю что там гладиаторскую арену построят "по просьбе трудящихся" чем велотрек будут строить :( Нашим чиновникам-капиталлистам от него никакой прибыли. Это не аквапарк :abor: и не развлекательный центр #volna2 :(

Rocketa
* *

Повідомлення Rocketa » 20.8.08 14:17

....ГЕОМЕТРИЯ ТРЕКА
Форма
3.6.067 Полотно трека включает два виража и два параллельных участка. Вход и выход из
виража должен быть плавным.
Профиль виражей трека должен выбираться с учетом радиуса криволинейных
участков и максимальной скорости, развиваемой гонщиками в гонках по различным
дисциплинам.
Длина
3.6.068 Длина трека должна находиться в пределах от 133 до 500 метров.
Длина трека должна выбираться таким образом, чтобы дистанция точно один
километр достигалась при прохождении целого количества кругов или полукругов с
точностью + 5 см.
Длина трека, на котором проводятся гонки в рамках чемпионатов мира и
Олимпийских игр, должна находиться в пределах от 250 до 400 метров.
(текст изменен 01.01.02)
3.6.069 Длина трека измеряется по линии, проведенной на расстоянии 20 см от внутренней
бровки полотна трека (верхняя кромка «лазурного берега»).
Ширина
3.6.070 Ширина трека должна быть постоянной по всей его длине. Треки, относящиеся к
категории 1 и 2 должны иметь минимальную ширину 7 метров. Другие треке
должны иметь ширину полотна, пропорциональную их длине, при минимальной
ширине 5 метров....

взято отсюда: http://www.fvsr.ru/files/pravila_proved ... d_trek.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

PS: прикольно, ссылка выше находится здесь: http://www.fvsr.ru/track/" onclick="window.open(this.href);return false; - сайт российской федерации велоспорта, а на картинке украинские трековики :)

TIGOR

22.09.08 День без АВТО

Повідомлення TIGOR » 23.9.08 10:15

Пашка запиарился... :D
http://www.intv-inter.net/ru/v/article/?id=554873" onclick="window.open(this.href);return false;

Lelik
* * * *

Re: 22.09.08 День без АВТО

Повідомлення Lelik » 23.9.08 11:39

Да, Пашка молодец! только сильно тепло одевается...Я тоже все это время пока дожди, езжу на веле, а вчера в честь знаменного дня одел и форму Украины.:))

Maksym

Повідомлення Maksym » 23.9.08 15:22

Детальный видеоотчет от плюсов:
http://tsn.ua/video/video-novini/#media_id=86449" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tsn.ua/video/video-novini/#media_id=86455" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tsn.ua/ukrayina/yak-peremogti-ki ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mylove
* * *

Повідомлення mylove » 23.9.08 15:29

за словами ведучої, героями сюжету є "відомі в країні люди"
Паша, здобуваєш популярність ;)

ще трохи відео тут: http://news.liga.net/news/N0850660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
фото буде через два дні ))

scourge
* * * *

Що я роблю в Німеччині?

Повідомлення scourge » 23.9.08 18:15

Для начала отмазка: пишу сюда, а не в Болтушку, потому что тут тусуются те, кого я знаю, и которым может быть интересно, куда же я так скоропостижно убежал с пробега С.-К. и чем я тут занимаюсь ;-)
Взял я с собой МТБ, а не шоссейник, не скажу, что это была ошибка, хотя шоссейник тоже хоцца. Это моя первая вылазка за город (ну, на месных холмах я катался уже).

Язык оригинала сохранен...

"21.09.2008

Вчора вирішив поїхати в Ст.-Вендель, поряд з яким знаходиться нац.парк із кантрійними трасами. Вранці вчора там відбувався хс-марафон «MTB Marathon St. Wendel 2008», але дізнався я про це десь о 8й вечора позавчора, а дома був о 10й. При цьому я хотів взяти участь, незважаючи на те, що:
- не знаю траси
- не знаю, як добиратись (поїздом 20 км, реєстрація в самому місті, а старт чорт-зна де. Спортцентр, в якому реєстрація, я знайшов у ГуглМепс)
- реєстрація закривається о 8й (ну, вона була ще вчора увечері, а також була онлайн реєстрація, яка закрилась за 5 днів), старт о 9й (!)
- враховуючи останнє, встати тре було о 5й, а ліг я о 1й, а до цього пару днів зачитувався мало не до ранку…
- треба було щось подумать із заднім колесом, яке спускало атмосферу за кілька годин (безкамерка!), помазать цеп, жрать майже не було чого і т д.
Коротше, проснувшись під будильник о 5.20, я зрозумів, що мені не до марафона, і спав далі.. на жаль, завозюкавшись із заміною герметика в безкамерці, я не встиг навіть приїхать пофоткать, вирішив лише під вечір з’їздить у Сент-Вендель (30 км десь), просто щоб розвідать шлях. Але про це потім, спершу про сам марафон.

Три дистанції
108 км, набір 2556 м, ліцензовані допускаються тільки сюди. Категорія: ліцензовані - еліта (+ андери у цій же, з 19 років (чомусь? – може в них ліцензії тільки з 19 видаються, х.з.), майстри, ветерани м і ж; аматори м, аматори ж, аматори майстри і ветерани, м і ж відповідно; орієнтовний час – 9.00-13.00 (4+ годин)
53 км, набір 1144 м, аматори м і ж, аматори майстри м і ж, ветерани м і ж; орієнтовно 9.15-11.00 для лідера, так званий напівмарафон, по-суті – класика. (2 год)
30 км, набір десь 600 м, «новачки», в тому числі від 14 р., категорій також 6.
Отож, всього 24 категорії!
В кожній категорії перші три місця – грошові призи. В 108 км в еліті та любителях м і ж – перші 10 місць..
Стартовий внесок – 40 євро!
Сюди входить пам’ятний значок фінішера, годування/поїння на трасі (здається 6 пунктів), 2 пункти тех. підтримки., поселення напередодні в таборі або в спортцентрі, напередодні увечері «макарон-паті» 'all you can eat', помивка байків, можливість онлайнової роздруковки сертифікатів після закінчення заходу, смс-стеження за результатами.
Ця частина нац. парку не дуже велика, але траса становила 1 коло – 15% асфальта по сусідніх вулицях міста, які в цей день були перекриті… До речі, 25% траси – сінглтреки, а в цій місцевості вони досить злі бувають. Профіль траси – вгору-вниз, вгору-вниз…
Люблять тут велоспорт, що скажеш…

Колесо. Швальбовський герметик – повна лажа.. каплі на підлозі не висохли навіть за годину. Накачать професійним напольним насосом Topeak я так і не зміг, провозився години 2. По-перше, знять приклеєну герметиком покришку з Мавік Кросмакса – задача ще та.. приблизно, як знімать сліки з ободів Санрімз ДС-1/2. По друге, щоб його можна було накачать звичайним насосом, треба, щоб герметик швидко прихоплював борт, коли він (герметик) буде видуваться повітрям.
Плюнувши на ці потуги, я взяв колесо, і пішов на заправку (десь 15 хв. пішки), на той час герметик вже 2 год. квасився в колесі і був все ще рідкий… На заправці я спочатку намагався знайти того, хто відповідає за всю цю тех. частину – мийка там і все таке.. такої особи не виявилося.. Мабуть, німці миють машини самі, розплачуючись автоматично своєю ЕС (electronic cash – це не кредитка, а просто картка доступу до рахунку в банку, аналогічна нашим зарплатним дебетним карткам, але її використання в інтернет-магазинах неможливе, треба додатково до неї отримувать кредитну за бажанням. До слова сказати, німці дуже не люблять приймати кредитні картки, особливо в маленьких магазинчиках). Єдиною живим представником заправки виявився продавець магазину, я спитав, чи є в них насос, він мені сказав, що насос у дворі, і я можу ним скористатись. І дійсно, після виїзду з ряду бензоколонок стояв «журавель» (шланг звисав зверху), можна вільно качать собі колеса, а також там же доступна вода, якщо треба щось трохи помить.. І нікого не тре питань і нічого не платить. Соціалізм! Цим компресором безкамерка встала, але, зараза, все-одно спускає, хоч менше. Тобто Швальбовський герметик не заклеїв навіть малесеньку дирку. Буду виписувать з чейнів Джоз або Стенс, так навіть дешевше, тільки треба кредику оформить. Місцевий Гомбургський веломагазин дуже зажратий, навіть по німецьких мірках, бо він у Гомбурзі один. В Саарбрюкені шосейна камера коштує 5-6 Євро, це нормальна середня ціна. Тут – 9.50. (В Києві 20 грн)

Нарешті я поїхав у Сант-Вендель. Це виявилось непростою задачею, оскільки Німеччина густо заселена + рельєф, тож напрямок вгадать інтуїтивно не так просто, як в Києві. Доводилось постійно зупиняться і звіряться з картою. Один раз я звернув не туди, і спитав проїзжаючого мимо дядечка років 45, на шосейнику Канондейл.
(До речі, із спортивного народу шосейників в 2 рази більше ніж мтб, всі їздять припаковані у шосейних контактах і білих носках ))), виглядаючих з-під велорейтузів, від юніорів до 60-річних. А от з дровами дуже не вия… кругом сора-тіагра. Ті, що їздять на роботу, перевзуваються/переодягаються – наприклад, один без 5 хв. доктор з нашої групи, інституцький технік/сисадмін, професор і голова сусідньої групи. Вел типу келліса на тіагрі з убогими колесами і аналогічного до келліса бренду коштує 800 євро. До речі, веломагазин у Гомбурзі торгує келлісами – на вітрині гордо красується чи то Токсік, чи то Вандал)
Частину дороги ми проїхали разом, він звернув з вулиць мало не в двір, на доріжку, схожу на паркову алею. Ця доріжка вийшла в поле. Отака картина: поле, посеред поля в’ється доріжка асфальтована шириною метра 2 (якраз двоє можуть роз’їхатись, і на ній десь через кожні 50 м в різні боки рухаються велосипеди, в основному шосейники. Це так званий Radweg – велоавтобан. Їх намагаються прокладати напряму через поля і ліси: по-перше - коротше, по-друге – чисте повітря. Видовище дуже прикольне, обов’язково сфоткаю. Недолік цих радвегів в тому, що вони постійно впираються в дороги загального користування (як поле кінчається), і йдуть по них, потім знов звертають в поле. І ці з’їзди треба знати, бо значків маленьких, коли їдеш швидко, ніфіга не видно. На велокарті області ці радвеги снують туди-сюди у всіх напрямках, прямих напрямків, таких як «Одеська траса», «Обухівська траса» просто немає. Вони то є, але на автобани в’їзд строго-настрого заборонено.
Після виїзду на загальну дорогу я розпрощався з колегою, він показав мені на моїй же карті, куди рухатись далі. Рухатись по дорогах в них якось стьомно. В нас все чітко – ти рухаєшся по дорозі в першому ряду, якщо перед перехрестям перший ряд повертає на право, і ти перебудуєшся в другий – ніхто не буде проти. Тут з цими постійними велодоріжками все якось заплутано. Ділянки дороги по-за містом, де велосипеди мають право їхать в правій і єдиній полосі – позначені червоним трикутником із зображенням велосипада. Найнеприємнішим є такий прикол. Їдеш по вищезгаданій дорозі, доїзжаєш до спуску, і тут у тому напрямку, в якому спуск, справа відокремлюється полоска шириною метр, може метр 20, і стоїть знак вело/пішодоріжки. Виглядає приблизно як обочина. Проїзжа частина відокремлена жирною суцільною білою лінією. Але десь через кожні 15-20 м НА ВІДСТАНІ 20 СМ ВПРАВО ВІД ЛІНІЇ СТОЯТЬ СТОВБЧИКИ ВИСОТОЮ ДЕСЬ МЕТР! Як виявилось, пластмасові. Тобто спуск, швидкість, поворот, ширина десь метр, навіть менше (до речі, зустрічні, що йдуть в підйом, по-ідеї мають право рухатись по проїзжій частині – там-то «велодоріжки» нема), і стовбчики, які дістають до руля, і які не стоять на роздільній смузі, а фактично прямо на полотні велодоріжки. І оскільки вони стоять не густо, кожен новий стовбчик вимагає.. еее... п’ялення у нього, для оцінки його відстані від роздільної смуги, яка постійно сприймається боковим зором. Але ж ми знаємо (як ще Лопес в своїй книжці вчив ))), що не можна поглядом вперіщуватись в перешкоди, по велик їде туди, куди ми дивимось.. Коротше, це все результати аналізу, бо насправді я ніфіга не пам’ятаю як їхав, як летів, як вставав. Коли самоусвідомлення (і миттєва пам’ять) повернулися до мене, я відповідав якомусь німецькому сімейству, яке в очевидь зупинилось біля мене і вийшло з машини, на питання звідки я – з Гомбурга. Що я говорив їм до цього, якою мовою ))) і т.д., я просто не пригадую.
Ще я пригадую, як стою, спілкуюсь з ними, відчуваю, що тріснувся плечем і головою в районі брови і щоки, і думаю «хто здєсь?» )))). Здається я питав у своїх нових знайомих, що сталося. Роздивився по боках, стою на правій обочині лівого повороту, рюкзак (з фотиком без чехла, б….!), вел на траві, метрах в 10 (!) позаду побачив стовбчик на землі. Підійшов до нього, показую, типу, «аааа, дас… іх ферштеє єтцт… (типу, тепер я розумію), вони «агаааа, роздуплився нарешті!» Ну, я подякував їм за допомогу, відмовився на їхню пропозицію (!) підкинути мене до дому, запевнивши їх, що я роздуплився і зімною все впорядку.
Підрахунок втрат.
Рама – вм’ятина від манетки на верхній трубі справа симетрично до вм’ятини з ліва. Красата. Це може свідчити про те, що перечепився я правим боком руля, і летів на свій лівий бік. Імовірно, я їхав по дорозі, а не по велодоріжці, але близько до неї. Можливо, я вирішив перебудуваться на велодоріжку (асфальт ідеально гладенький, єдине, що випирає – це факінгові стовпчики). Ясно, що коли влупить кінцем руля в щось на швидкості 40 км/год, вел складеться вправо, а райдер полетить з лівого боку від вела через колесо, яке миттю стало перпердикулярно до напрямку руху. В процесі падяння я подолав метрів десять..
На майці ззаді на лівому плечі – слід трави. Оскільки поворот був лівий, а я мабуть був трохи напрямлений вправо від осьової, бо перебудовувався на велодоріжку, то я по дотичній полетів на траву. Приземлення об асфальт було б набагато гіршим.
Плече – наче нормально, але при піднятті вгору болить. Сьогодні більше болить, але слава богу, я нічого не зламав!
На щоці зліва від ока і на лобі над бровою в районі удару – ну, зрозуміло, сліди м’якого приземлення. М’якого, бо:
Шлємак – надбровна дуга розламана, незначна подертість, з протилежного боку пластмасова полоска, яка утримує його на голові, щоб він не сповзав, вирвана з пінопласту. Шлємак був Met Zefiro, це був 3й виїзд у ньому. Мораль я думаю, зрозуміла ;-) До речі, це вже друга розбита на моїй дурній голові каска. Хочеться звернуть увагу, що пластмаска була вирвана – якби вона погано фіксувала голову, каска просто б сповзла в результаті удару. Тож всі шлємаки треба мірять, щоб вони дійсно сиділи на голові, а не бовтались для вигляду.
Подивившись на годинник, подумавши, я вирішив їхать назад. В цей час їхала зустрічна машина, побачивши, що щось сталось, водій звернув на зустрічну – мою – обочину, спитав, чи не тре якась допомога. Взагалі, дуже чуйні люди.

Наприклад, така історія в супермаркеті. Я набрав величезний кульок (з пластмасовими ручками на 25 кг) всякого добра. Вивантажуюсь на касі.. два останні предмети, які я витяг, були у фруктовому молоці, пакет якого пробився на дні кулька. В кульку ще штук 10 всякого добра, все плава. Я показую продавцю, що, мовляв, вір хабен айне проблеме хір. Він вмикає, сигнал «каса не працює», розганяє чергу з 4х чоловік, яка вже зібралася за мною, я дістаю пакет з молоком, наполовину повний, він ховає його в кульочок. Далі він бере мій кульок, і йде з ним кудись, я йду за ним. В зовнішній стіні будівлі відкриваються якісь дверцята, там труби, сховано умивальни і кран. Він сам обмиває всі пакунки, виливає молоко, миє кульок, повернувшись на касу, витирає його салфетками, я стою і дивлюсь, як баран. На додачу, він мені не порахував пробитий пакет з молоком, наче це не я винен, що поклав його на дно. Мовляв, вибачте, що в нас такі пакети фігові.
Отаке.
"

Avas
* * * * *

Re: Що я роблю в Німеччині?

Повідомлення Avas » 23.9.08 18:57

Місцевий Гомбургський веломагазин дуже зажратий, навіть по німецьких мірках, бо він у Гомбурзі один.
Прослезил. :lol:

mylove
* * *

Re: Що я роблю в Німеччині?

Повідомлення mylove » 23.9.08 19:56

мова оригіналу - зачет!!!
раму шкода... вм’ятина сильна?
важко уявити, щоб там ніхто не їздив так швидко і щоб нікому не заважали ці стовпчики. колись на відео я бачив щось подібне в європейських містах. але там переважно їздить така публіка.. яка віражі не закладає, а спокійно собі їде на сіті-байку.
якщо буде можливість - скинь якісь фото. дуже цікаво подивитись

Повернутись до “Герої асфальту”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість