--------------------
Генеральному директору Укрзалізниці
Мельничуку В.О
03680, м.Київ-150, вул.Тверська,5
Логвінова Олексія Євгеновича
Звернення
Шановний Василю Олексійовичу!
3 червня 2008 року, приблизно о 17.30 я мав намір придбати квитки в Центральних залізничних касах за адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка 38. Я приїхав до кас на велосипеді, оскільки для пересування по місту найчастіше використовую саме цей вид транспорту. При вході в приміщення мене зупинила працівник залізничних кас (прибиральниця) і досить грубо повідомила про те, що я не маю права увійти до приміщення з велосипедом. При цьому вона вказала на забороняючий знак на вхідних дверях. Я звернув її увагу на те, що біля залізничних кас немає місця для парковки велосипедів, тому я не можу залишити свій велосипед на вулиці. Після короткого діалогу я зайшов до приміщення, але при цьому прибиральниця почала викрикувати на мою адресу брутальні образи і покликала охоронця. Я дочекався приходу охоронця і пояснив йому суть проблеми, але мої аргументи охоронця не переконали, і він зажадав щоб я покинув приміщення. При цьому він відмовився назвати своє ім’я і посаду. Таким чином, я не зміг придбати квитки, що створило для мене суттєві незручності.
На мою думку заборона на вхід до приміщення Центральних залізничних кас велосипедистам є необгрунтованою (принаймні ні охоронець ні прибиральниця обгрунтувати цю заборону не змогли) і такою, що створює штучні перешкоди для громадян, які користуються найбільш екологічно чистим видом транспорту – велосипедом.
Прошу Вас:
- вжити заходів для негайного зняття заборони на вхід до приміщення Центральних залізничних кас велосипедистам;
- Провести роз’яснювальну роботу з працівниками Центральних залізничних кас задля недопущення застосування ними образ та інших неадекватних дій щодо велосипедистів;
- Вжити заходів для обладнання велосипедної парковки біля приміщення Центральних залізничних кас або в головному залі кас.
Про результат розгляду мого звернення прошу повідомити у встановлений Законом термін.
З повагою,
Олексій Логвінов
---------------------------------------
отакоє от.