Центральні залізничні каси проти велосипедистів

bavovna
Центральні залізничні каси проти велосипедистів

Повідомлення bavovna » 4.6.08 12:07

Вже кілька разів купляв квитки в Центральних залізничних касах - заходив з веліком без проблем, але вчора мене туди не пустили. :o Накатав листа гендиректору Укрзалізниці. Нижче даю повний текст листа - хотілося б почути ваші коментарі та пропозиції. Як нам виховати повагу до велосипедистів у всих цих прибиральниць, охоронців та інших розумників?

--------------------

Генеральному директору Укрзалізниці
Мельничуку В.О
03680, м.Київ-150, вул.Тверська,5

Логвінова Олексія Євгеновича

Звернення

Шановний Василю Олексійовичу!

3 червня 2008 року, приблизно о 17.30 я мав намір придбати квитки в Центральних залізничних касах за адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка 38. Я приїхав до кас на велосипеді, оскільки для пересування по місту найчастіше використовую саме цей вид транспорту. При вході в приміщення мене зупинила працівник залізничних кас (прибиральниця) і досить грубо повідомила про те, що я не маю права увійти до приміщення з велосипедом. При цьому вона вказала на забороняючий знак на вхідних дверях. Я звернув її увагу на те, що біля залізничних кас немає місця для парковки велосипедів, тому я не можу залишити свій велосипед на вулиці. Після короткого діалогу я зайшов до приміщення, але при цьому прибиральниця почала викрикувати на мою адресу брутальні образи і покликала охоронця. Я дочекався приходу охоронця і пояснив йому суть проблеми, але мої аргументи охоронця не переконали, і він зажадав щоб я покинув приміщення. При цьому він відмовився назвати своє ім’я і посаду. Таким чином, я не зміг придбати квитки, що створило для мене суттєві незручності.

На мою думку заборона на вхід до приміщення Центральних залізничних кас велосипедистам є необгрунтованою (принаймні ні охоронець ні прибиральниця обгрунтувати цю заборону не змогли) і такою, що створює штучні перешкоди для громадян, які користуються найбільш екологічно чистим видом транспорту – велосипедом.

Прошу Вас:
- вжити заходів для негайного зняття заборони на вхід до приміщення Центральних залізничних кас велосипедистам;
- Провести роз’яснювальну роботу з працівниками Центральних залізничних кас задля недопущення застосування ними образ та інших неадекватних дій щодо велосипедистів;
- Вжити заходів для обладнання велосипедної парковки біля приміщення Центральних залізничних кас або в головному залі кас.

Про результат розгляду мого звернення прошу повідомити у встановлений Законом термін.

З повагою,
Олексій Логвінов

---------------------------------------

отакоє от.

Paul
* * * *
Стать:чол

Re: Центральні залізничні каси проти велосипедистів

Повідомлення Paul » 4.6.08 12:18

Заказным посылал? Нужно заказным, с уведомлением о доставке... Тогда речь о сроках может идти.

Скорее всего впустую.

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 4.6.08 12:42

Я звернув її увагу на те, що біля залізничних кас немає місця для парковки велосипедів, тому я не можу залишити свій велосипед на вулиці.
Чистапаржал. Прицепились к стоянкам. Даже при их наличии я не собираюсь оставлять на улице ибо стырят за пару минут. Поставят парковку как перед ситикомом и будет кормушка для воров. А у них будет официальная отмазка.

Velur

Повідомлення Velur » 4.6.08 12:48

Все же - скорей дело принципа, скатиться на вокзал особо времени не отнимет, а им для велопарковки еще разрешения придется брать скорее всего (по моему скромному мнению)
"...запишите эти простые, но, в то же время, великие слова" (с) ДМБ

Saygak
* * * *

Повідомлення Saygak » 4.6.08 12:55

Да клали они там все на проблемы велисапедистов, ибо УЗ от них больше проблем, чем прибыли.
Because walking sucks

oberon
* * * *

Повідомлення oberon » 4.6.08 13:00

ещё в апреле или даж марте на дверях висел занчёк - "с виликом низзя!"
По всей видимости в очередной раз кто-то поругался с охраной, или они испугались перед майскими толп туристов с велами и шлемами, распугиавающих приличную публику :p
Блуждающий биаробат

niwza
* * * *

Повідомлення niwza » 4.6.08 13:12

Даже не в апреле. Меня прошлым летом не пустили, и значек "с великом низзя" уже был.
Хотя за пару дней до этого видел как девушка с лисапедом в помещении касс находилась =)
Так что уборщицы, наверное, неадекватно относятся только к "мужикам в лосинах" =)))))

aRoma
* * * *

Повідомлення aRoma » 4.6.08 13:56

Не новая проблема. Даже пару лет назад были рьяные ругательства с охранниками в Центральных кассах, но тогда запрещающей таблички еще не было. Причем на Южном вокзале дела обстоят как то проще. Я и покупал и сдавал несколько раз билеты там с великом вполне спокойно.
Может надо организовать какой то флешмоб в Центральные кассы? Что бы не нарушать их правила, выраженные в виде таблици, можно приехать большой толпой и припарковать велики перед входом в кассы, частично (или полностью) перегородив проход в кассы. Хотя, боюсь что и это не поможет. Может действительно письма будут более эффективными...
Индивидуальный пошив велосипедной и туристической одежды: www.roket.com.ua

Oasis
* * * * *

Повідомлення Oasis » 4.6.08 14:14

Мене завжди цікавила причина по якій не можна з велосипедом, а наприклад з каляскою можна? Я вже не кажу про візки...
А ще є інваліди в кріслах-калясках ... їм теж не можна... ?
((Може хтось роз"яснить хоча б за що можна було б учепитись... ?))
ЛЮБОВ ПЕРЕМОЖЕ! КОХАЙТЕСЯ!!!

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 4.6.08 14:53

2 оазіс, думаю все просто - якщо дозволити заходити з велосипедом заходити, то знайдеться дятел що буде там роз"їзджати(я неодноразово бачив дуриків на бмх, що гасали по платформам в метро. іноді навіть в час пік, коли людей там дуже багато), тому простіше просто заборонити вхід з велом(доречі, знаку що їздити на вело не можна, а ходити з ним можна не існує, чи я чогось не знаю?).
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Михаил
матрацнiк
матрацнiк

Повідомлення Михаил » 4.6.08 15:16

Тоже как то скандаль был в кассах, с великом так и не пустили зато охранник с вокзала стоял рядом с моим велом пока билеты покупал.

Auditor
* * *

Повідомлення Auditor » 4.6.08 15:33

думаю все просто - якщо дозволити заходити з велосипедом заходити, то знайдеться дятел що буде там роз"їзджати
Кстати да, вчера видел отжиг: еду с работы, перешел с Театральной на Золотые Ворота, жду поезда метро, чтобы ехать в направлении харьковского. В это время (~18:15) на этой станции всегда куча народа, которая и так набивается в вагоны под завязку.
И вот стоит себе подросток с БМХ на платформе :) И что бы вы думали - я на Осокорках вышел, он, кажется, еще ехал :^:

Ну я понимаю там, на выходных, или когда народа нету, или одну остановку....но влезть в центре Киева в метро в час-пик с велом - и ехать более чем пол ветки - это нечто x(
Нельзя попасть в рай одной религии, не попав, одновременно, в ад всех остальных :p

Александр
* * *

Повідомлення Александр » 4.6.08 16:05

П біля залізничних кас немає місця для парковки велосипедів, тому я не можу залишити свій велосипед на вулиці.
А с парковкой можешь?
Про результат розгляду мого звернення прошу повідомити у встановлений Законом термін.
Тут все просто. "вами нарушены правила пребывания в кассах, действия сотрудников адекватны" - и в таком духе. Они не обязаны объяснять применение тех или иных знаков - хотя я уверен что при желании копаться в нормативной литературе могут найти хоть 10 причин.
Так же как не курить, водить собак, итп. можно вешать на любом общественном месте.
На мою думку заборона на вхід до приміщення Центральних залізничних кас велосипедистам є необгрунтованою (принаймні ні охоронець ні прибиральниця обгрунтувати цю заборону не змогли) і такою, що створює штучні перешкоди для громадян, які користуються найбільш екологічно чистим видом транспорту – велосипедом.
Заметь, твоя думка тоже никак не обоснована, кроме "экологичности" транспорта. Т.е. упрощенно она звучит примерно так "А МНЕ хочется".

cunnilinux

Повідомлення cunnilinux » 4.6.08 17:25

Поставят парковку как перед ситикомом
если ты про ситиком на петровке, то её уже нету давно
ктулху прийде — порядок наведе

SERGEY
Матраснiк
Матраснiк
Звідки:Киев. Подольский район. ВИНОградарь. Мостицкий микрорайон. ул Мостицкая

Повідомлення SERGEY » 4.6.08 20:56

Это, типа, велов на спёр не было, так сперли парковку?
ВЕЛОКИЕВ-МОЙ ЛЮБИМЫЙ САЙТ!
Никогда не отказывай женщине!

bavovna

Повідомлення bavovna » 5.6.08 12:50

Александр! Ти, випадково, не працюєш охоронцем в Центр. залізничних касах? Щось твої зауваження дуже критичні. Чи ти не вважаєш що така заборона є дискримінацією велосипедистів?
Заметь, твоя думка тоже никак не обоснована, кроме "экологичности" транспорта. Т.е. упрощенно она звучит примерно так "А МНЕ хочется".
Так, мені хочеться їздити на велосипеді за квитками, бо так я економлю купу часу. А ще я хотів би їздити на велосипеді за іншими покупками, і, бажано по велодоріжках.
Я вважаю що тільки активна громадянська позиція велосипедної громади може примусити рахуватися з нами автомобілістів, чиновників, прибиральниць та інших. Тому я написав листа.
Було б добре якби всі написали щось подібне. Коли начальник отримує одного листа, він може обмежитися формальною відпискою. А коли отримає 20 листів - може щось і зробить. Тут хтось правильно сказав, що відсилати треба рекомендованим листом з повідомленням про врученням - тільки в такому випадку можна посилатися на Закон "Про звернення громадян", відповідно до якого відповідь повинна бути надана в 30-денний термін. Якщо не відповідатимуть - скаргу в прокуратуру.
Ну, признаюся, працював я деякий час прес-секретарем в одній організації, займався такими справами :)

Ще я подумав - можна відкрите звернення політикам (Катеринчук, Литвин ...), які активно експлуатували велосипед у своїх передвиборчих кампаніях. Зміст приблизно такий: "Якщо ви дійсно не байдужі до проблем велосипедистів, то посприяйте, будь ласка, у вирішенні таких от конкретних проблем: ..(перелік проблем)..... " Хай напишуть депутатські звернення до начальника Укрзалізниці - це буде більш вагомо.

Saygak
* * * *

Повідомлення Saygak » 5.6.08 14:02

Разрешат ходить с велосипедами -- скутерасты начнут возникать -- чо мы не можем в кассу на своем двухколесном ездить. А там и до автомобилистов недалеко уже.
А возле вокзала стремно вел оставлять без присмотра. Даже пять раз пристегнутый к фонарному столбу у охранника под носом. Там такие лихачи тусуются, что состав с путей стырят -- никто и не заметит.
Because walking sucks

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 5.6.08 14:15

я хоть и не александр но отвечу, хоть и не работал никогда охранником зализныци. так вот, велосипед - транспортное средство и входить в помещения с транспортным средством не очень нормально, по моему скромному мнению. так вот сайгак еще забыл упомянут тех кто на лошадях. а почему им нельзя верхом в залы вьезжать? им так хочется - так и быстрее и удобнее. просто размышляя на некоторые темы нужно исходить не только из позиции: "я так хочу!", а и с позиции: "а не помешаю ли я этим другим?"
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Vik
* *

Повідомлення Vik » 5.6.08 14:40

bavovna, за громадянську активність - п"ятірка, але по суті - "задовільно".
Велосипед - це транспортний засіб, який досить великий в габаритах, а також зазвичай не надто чистий. Тому велосипедисти мусять змиритися з тим, що в більшість громадських місць з велосипедом заходити просто некультурно, бо це є загроза та незручність для інших людей (вони можуть подряпати ноги об педалі, забруднити одяг тощо).

Інше питання, більш доречне - нема як залишити. Сам пригадую, як кілька разів їздив до цих кас на ровері. Там дійсно незручно його прив"язувати, але все-таки можливо. Мені здається, вимагати облаштування велостоянки - набагато адекватніше, ніж вимагати дозволу заходити до касового залу з велосипедами.

А тим, хто "нікада нє аставлю свой лубімий веласіпед на уліце а то іво за двє мінути украдутЪ", моя відповідь проста: я особисто протягом трьох років їздив по Києву майже щодня, постійно залишаючи байк прив"язаним в громадських місцях. І його не те що не вкрали, а навіть лампочку не відламали, чи там катафотку. Тому залиште свої ПАРАНОЇДАЛЬНІ ЗАЯВИ при собі - користі від них нуль цілих, фіг десятих.
рухливі велосипеди перетинають степовий краєвид
військово-повітряні сили виснуть поряд зі сновидіннями
/Сергій Жадан/

Александр
* * *

Повідомлення Александр » 5.6.08 14:52

Щось твої зауваження дуже критичні.
Я просто тебе показал картину глазами, к примеру, администрации касс.
Ты, кстати, про парковку промолчал, чем она тебе помогла бы.

За меня уже люди практически ответили.
Почему-то все недовольны когда джипы носятся по тротуарам и газонам. А они тоже ХОТЯТ это делать и им ТАК удобно. Или дебильные собаки без намордников рядом с детской площадкой.
Почему-то никто не хочет понять что с велом в людном месте он тоже кому-то мешает.
Давайте в магазины будем лазать с велами.

Кассы, по счастью, довольно просторное помещение. Если ты и кто-то еще добьетесть туда "въезда" - то я только порадуюсь за вас.
Но там где толпы людей на ограниченной площади я так же как остальные люди злюсь на тело с великом.

Dagger
* * * * *

Повідомлення Dagger » 5.6.08 15:07

Тому залиште свої ПАРАНОЇДАЛЬНІ ЗАЯВИ при собі - користі від них нуль цілих, фіг десятих.
Романтік. Скільки вже разів казано, і все ж знаходяться ще ентузіасти, яких поки смажений півень у дупу не дзьобне, мало того, що самі не стерегуться, та ще і іншим агресивно нав'язують свою позицію. Скажу ще раз: "Такое бывает раз в жизни, да и то не у каждого" (с). Сто разів не вкрали, а на сто перший вкрадуть. Ні, звісно, якщо твій ровер за три копи куплений і на три боки луплений, то, може, його і не шкода, і навіть злодіям він нецікавий. Але нормальний байк я особисто не залишу без нагляду і на дві секунди, навіть примкненим двома замками.
Востаннє редагувалось 5.6.08 16:42 користувачем Dagger, всього редагувалось 1 раз.

Auditor
* * *

Повідомлення Auditor » 5.6.08 15:14

Dagger

+1

Некоторые велокомпьютеры или велофары стоят больше, чем некоторые велосипеды :^:
Нельзя попасть в рай одной религии, не попав, одновременно, в ад всех остальных :p

Traveler
*

Повідомлення Traveler » 5.6.08 19:41

Надо же, у меня значит жестокие глюки.

Тогда к чему я пристегивал Велик, когда шел покупать ЖД билеты в кассе, которая находится в "Городке"???

Traveler
*

Повідомлення Traveler » 5.6.08 19:47

Dagger

+1

Некоторые велокомпьютеры или велофары стоят больше, чем некоторые велосипеды :^:
Мой алгоритм такой - пристегиваю бай и за пару секунд снимаю комп и фары. И иду по делам. ОСобенно понравилась велопарковка в Плазме. Там во внутреннем дворике спираль с разными витками - и под скутер, и под вел. Кроме того там не ходят толпы народа и оставлять можно без стрема.

P.S Я работал в свое время в техническом магазине. Есть девайсы стоимостью АЖ 50 грн, который 5 мм. тросс перекусят за секунды, сантиметровый за 2 секунды.

Тросс гарантия, что какой-то шлеппер не сядет на вел и поедет. И сомневаюсь, что много народу ходят с кучачками или отмычками...

Maksym

Повідомлення Maksym » 5.6.08 21:03

По разделу "Украденные велосипеды" воруют чаще велы, оставленные без присмотра РЯДОМ С КВАРТИРОЙ (предбанник, ага), а уж никак не в людном месте (случай "заснул на набережной, проснулся - велика нет" не в счет). Хотя конечно стремно вел оставлять. А заходя с велом в поещение создается масса проблем окружающим. И им мало радости от того что они чуть не упали зацепившись за педаль или вымазали брюки белого костюма о колесо велика за 4 килобакса.

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей