Что они делают с велами, которые я взял

Тут можна поспілкуватися на вільні велотеми ХТ VS двопідвіс, SRAM VS Shimano, велоновини, велокартинки і т.і.
Varyat
Стать:чол
Re: Какие велосипеды взять?

Повідомлення Varyat » 24.4.08 15:14

Можно предположить, какие запчасти и узлы включить в список как наиболее уязвимые?
Фляги... Вони ж одноразові... Сам бачив як на Турі, де Франція їх після спорожнення викидували...
Скільки ж то по карпатських горах буде фляг від "Трутня"... :)
Може кемелбеки завести?
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 24.4.08 15:27

На "Тур де Трутень" теж будем викидати :)
А якщо серйозно?

Крикс

Повідомлення Крикс » 24.4.08 15:56

Эка тема-то зашла далеко.

Варят, ты ж стоматолог. Ну скажи, че может быть, если пхать в рот всяку каку нехорошую. А теперь подумкай, скока чел до тебя этот загубник кемелбека сосало. А че у них там в роте было до этого - одному Богу известно (хорошо, если только съестное). :D

Будет, как в анекдоте про Ржевского, когда он у денщика спрашивал, откуда у него во рту семечко от малины могло оказаться, если он малины давеча не ел. ;-)
Si vis pacem, para bellum.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 24.4.08 16:20

Эка тема-то зашла далеко.
А теперь подумкай, скока чел до тебя этот загубник кемелбека сосало.
Да понял я про сосало :)
Про запчасти и узлы-не совсем.
Вопрос, конечно, глупый и слишком обширный, но все-же?

aRoma
* * * *

Повідомлення aRoma » 24.4.08 17:00

Если хотите минимизировать потери в связи с безхозным отношением клиентов к прокатным велам - катайтесь с ними вместе! Если организовать платные мини-туры по местным достопримечательностям, то ваш человек, он же гид, сможет, и более интересно рассказать о достопримечательностях, и заодно проконтролировать и остановить варварское отношение к технике. Помоему, в любом карпатском селе найдется десяток ответственных подростков, которые захотят покататься на хорошем велике и еще получить за это какую-то денежку.
Индивидуальный пошив велосипедной и туристической одежды: www.roket.com.ua

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 24.4.08 20:37

Лучше застраховать велы, а люди как-нибудь сами о себе позаботятся...
Мои гости будут застрахованы на 5 т гривен при траме, не дай Бог! :(
Страховка в стоимости проката.
А вот велосипеды на "полное КАСКО" - не смог :( Только от кражи на територии шале.

Varyat

Повідомлення Varyat » 25.4.08 00:06

Про камери та фляги жарти були тільки наполовину...

Камери при їзді по камінню прийдеться часто міняти, їх треба видавати разом з ремкомплектом (пластмасові бортувальні лопатки, клей/латки, вижимка ланцюга, кілька пінів, набір шестигранників, компактний насос), а до того - рюкзак. Без води можна катати з пів-години - далі "і віз не їде і коні не тягнуть" + можливі проблеми з колінами - їм без змазки ніяк... Кемелбек негігієнічний при масовому використанні, згадка про нього була жартом, смайлик забув поставити, та хлопці вчасно зрозуміли :), але без фляги не обійтись. Про каску (шолом) можна не згадувати - і так все зрозуміло. В рукавичках руль тримати зручніше, але не впевнений, чи цнотливі гості будуть їх одягати після когось... При тривалих цілоденних виїздах добре було б видавати світло та задній маячок - в лісі темніє швидко - ризик травматизації гостей та велосипедів. Непоганою ідеєю було би доповнити комплект компасом (бажано рідинним - у Вас магазин відповідної тематики, дальше розповідати нема потреби) та картою високої деталізації.

Прокат GPS-навігаторів - то окрема тема...

Вельми цікава ідея на перспективу, адже люди приїзджають з дітьми - велокрісло та велоприцепчик, наприклад такий, як в мене:
!!_+_+_+_!!DSC00819_filtered_изменить размер.jpg
В плані того, що найшвидше вилітає при падіннях - то залежить як впасти. Найчастіше страждають колеса - добре мати при собі хоча би ключ для підтягування спиць (ширпотреб не берете, бо після однієї проходки будете далі підтягувати плоскогубцями). Бажано мати на запас задній переключатель (не важить, щоб сильно модний, але, щоб було що поставити на заміну до серйознішого ремонту). До кожної марки придбаних велосипедів добре щоб під руками була деталь, на якій тримається задній переключатель - вона зроблена з досить м'якого матеріалу, щоб в разі удару не постраждала рама велосипеда - при падінні найчастіше гнеться - рівняється руками/ногами/розвідним ключем; часом ламається, а кожен виробник велосипедів майже на кожну модель ставить свою фірмову деталь, яка до другого байка не підійде. Східні друзі називають ту штуковину "петух" ("півень" чи "когут" чомусь в велотематиці не зустрічається :)).

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

abagnyuk
* * *

Повідомлення abagnyuk » 25.4.08 12:54

суто ланцюги "згноїв" сам прокатчик а от товарний вигляд, сідухи та покришки "убили" клієнти. До того я це і запостив. Всім клієнтам треба ВСЕ наголошувати ...
мне вот любопытно в чем вина клиента что постирались покрышки и сидухи?

abagnyuk
* * *

Повідомлення abagnyuk » 25.4.08 13:08

Кемелбек негігієнічний при масовому використанні, згадка про нього була жартом
наверняка можно чтото придумать одноразовое? например тут-же продавать воду типа моршинской спорт, она с соской идет. или продавать дешевые фляги.
В рукавичках руль тримати зручніше, але не впевнений, чи цнотливі гості будуть їх одягати після когось...
почему? b] надо просто стирать после каждой покатушки. ведь никто не брезгует спать в гостинице на белье которое не раз стиралось?!

abagnyuk
* * *

Повідомлення abagnyuk » 25.4.08 13:14

хочется быть готовым и предотвратить хоть какие-то потери.
Может есть соображения? :)
Залог и вывесить прейскурант на запчасти и ремонт на всеобщее обозрение :^:
а где уверенность что вел который я беру на прокат 100% исправный? все поломки делятся на естественный износ и все остальное. если чему-то пришло время сломаться, то почему я должен за это платить? что за лотерея такая? :( кроме того это ведь не та ситуация когда я чтото взял у друга и сломал, я плачу за прокат и сумму проката это должно быть заложено. конечно же совсем другая ситуация если было к примеру падение или кто-то в сердцах начнет велом по сосне лупить...

ps; к примеру я ка-кто в прокате взял лодку и сломал весло. в чем моя вина если я им просто греб?

Крикс

Повідомлення Крикс » 25.4.08 13:16

Фигасе пример.
Сам же сказал - сломал весло (не само ж оно развалилось). :) Просто ты греб или не просто никому неизвестно.

abagnyuk
* * *

Повідомлення abagnyuk » 25.4.08 13:27

Фигасе пример.
Сам же сказал - сломал весло (не само ж оно развалилось). :) Просто ты греб или не просто никому неизвестно.
это естественный износ, который наступил при нормальном использовании предмета. я не маленький и не слабый, но врядли найдется человек который сможет сломать весло гребя им по воде. оно сломалось потомучто было старым. и за этот самый естественный износ я уже заплатил арендную плату. а от "не простой гребли" останутся следы.

если я зайду к примеру в кафе и сяду на стул, а он подо мной сломается, это моя вина? руководствуясь здравым смыслом - очевидно нет. а если разобью стул об пол, то конечно да.

Крикс

Повідомлення Крикс » 25.4.08 13:30

Скользкий вопрос. Если никто не видел, как он развалился просто под весом седока, то доказать, что ты им об стол не бил трудно. :)

Вот поэтому неплохо бы, чтобы с турыстами ехал кто-то еще. Ато ведь люди у нас мощные и серьезные. :)

Masud
* * * * *

Повідомлення Masud » 25.4.08 13:34

А где уверенность что вел который я беру на прокат 100% исправный? все поломки делятся на естественный износ и все остальное. если чему-то пришло время сломаться, то почему я должен за это платить? что за лотерея такая? :( кроме того это ведь не та ситуация когда я чтото взял у друга и сломал, я плачу за прокат и сумму проката это должно быть заложено.
Это вопрос к "независимому" механику, обслуживающему конкретный вел. Его заключение и будет последним словом.
Я всегда говорю, что если человек активно катается на велосипеде, значит у него есть хотя бы одна извилина и он уже никогда не будет инфантильной амёбой.
Трям

abagnyuk
* * *

Повідомлення abagnyuk » 25.4.08 14:17

Скользкий вопрос. Если никто не видел, как он развалился просто под весом седока, то доказать, что ты им об стол не бил трудно. :)
про презумпцию невиновности слыхал?
если на веле нет следов, то чтото там доказывать должен продавец/арендодатель.

вопрос какойто сколько конечно, я ведь не буду перед прокатом вела везти его на техосмотр, а в прокате врядли мне смогут предлагать каждый раз идеально новый велосипед. думаю самой правильное это здравый смысл.

abagnyuk
* * *

Повідомлення abagnyuk » 25.4.08 14:18

А где уверенность что вел который я беру на прокат 100% исправный?
Это вопрос к "независимому" механику, обслуживающему конкретный вел. Его заключение и будет последним словом.
неплохая идея в условиях карпатского села :)

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 25.4.08 23:58

а где уверенность что вел который я беру на прокат 100% исправный??
При получении вела нет видимых поврежденных узлов (треснувших, частично отсутствующих :) ). Переключки можно проверить кружком по двору, так же и тормоза. Для профи есть и другие критерии, на которые они обратят внимание владельца обязательно :)
если чему-то пришло время сломаться, то почему я должен за это платить?
ps; к примеру я ка-кто в прокате взял лодку и сломал весло. в чем моя вина если я им просто греб?
Пример с лодкой очень удачен, и Вы правы, если б мы говорили о прокате лодок... ;-)
Вы можете назвать примеры естественного износа вела уровня 800-1000 дол за год эксплуатации (кроме покрышек )?

Varyat

Повідомлення Varyat » 26.4.08 07:44

Вы можете назвать примеры естественного износа вела уровня 800-1000 дол за год эксплуатации (кроме покрышек )?
Імовірність порвати ланцюг, який відпрацював сезон при значному його перекосі і силовому педалюванні значно зростає. Так, що прийдеться Вам додатково проводити інструктажі стосовно користування прокатним обладнанням.
Очевидно, що ніхто із велолюбителів не буде спеціально "вбивати" велосипед, але на ньому, вочевидь, будуть катати і ті, хто їздив найдалі на "Україні" до панянки в сусіднє село в часи бурхливої юності і абсолютно не має уяви про правильне переключення передач на байку, а в такому випадку найбільше страдає трансмісія (переключателі, ланцюг) і значно прискорюється їх природнє зношування...

По ходу теми: не виключений прихований дефект, спричинений, наприклад, падінням, який проявиться тільки через кілька поїздок...
Востаннє редагувалось 26.4.08 07:49 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 26.4.08 07:47

это естественный износ, который наступил при нормальном использовании предмета.
Может ли сломаться педаль при педалировании? :(

jurabike
* *

Повідомлення jurabike » 26.4.08 11:25

пластмасові що на ХАріках - так , а ті металеві що на Скоттах - не повинні. По крайній мірі , не в цьому чи наступному сезоні.
Life in Adrenalin Style...

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 26.4.08 11:37

По ходу теми: не виключений прихований дефект, спричинений, наприклад, падінням, який проявиться тільки через кілька поїздок...
Оце шкода. Але тут клієнт, при якому "вилізло" позавчорашнє падіння, не постраждає :) Було б неправильно.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 26.4.08 12:57

пластмасові що на ХАріках - так , а ті металеві що на Скоттах - не повинні. По крайній мірі , не в цьому чи наступному сезоні.
Срочно буду менять на металлические! Спасибо :)

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 27.4.08 20:08

как человек, обеспечивающий велосипедами не один прокат уже много лет, могу утверждать, что идея утопична по своей сути :silly:
...я о стоимости
На завтра заказана пара велосипедов на день :anti:
Выбрана пара (из трех пар) самых дешевых :gerl:
Так что наверное буду брать штук 20-ть рекомендованного Вами уровня :)
Хоть я и не говорил, что Вы не правы ;-)

abagnyuk
* * *

Повідомлення abagnyuk » 28.4.08 18:06

На завтра заказана пара велосипедов на день :anti:
Выбрана пара (из трех пар) самых дешевых :gerl:
было бы странно...
хороший велосипед стоит от 500 долларов, не так много людей способный отличить хороший велосипед за 500 от хорошего велосипеда за 1000. большая часть людей из тех кто могут ездят со своими.
меня если честно удивила твоя упертость в желании приобрести велики по 800-1000 долларов для проката...

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 28.4.08 19:02

было бы странно...
хороший велосипед стоит от 500 долларов,...
Моя "дешевая" пара стоит где-то ок 400. Но все равно выводы делать рано... :)
меня если честно удивила твоя упертость в желании приобрести велики по 800-1000 долларов для проката...
Желание приобрести осуществлено. На очереди пара двухподвесов и массово-прокатные уровня 500 дол. Так что я упертый, но реальный. ;-)

Повернутись до “Вело Теми”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість