Питання до автора теми і до спеців - підкажіть, будь ласка, що означає, що на одному велосипеді зручно сидіти, а на іншому незручно? У мене вже є велосипед і зараз питання не так актуально стоїть, але все одно дуже цікаво. Зручність сидіння це що? Для мене це розмір рами, висота сидіння, розмір, форма, винос і інші характеристики руля. Хіба може фірма-виробник якось впливати на зручність посадки? Дякую.как минимум, мне на них было удобно сидеть, в отличии от келисов/кубов/треков
у різних велосипедів різна геометрія. кожен виробник сам проектує свою розмірну сітку і сам вирішує, які компоненти ставити(довжина виносу там, чи ширина керма), тому виходить так, що одному відразу підходить умовний велосипед А, а іншому В. Звичайно, всі параметри можна підігнати під себе, підібравши потрібний винос, сідло підсиділ з офсетом чи без ітд, але це все-таки справа досвідчених велосипедистів, а ми тут рекомендуємо новачкам, тому для початку треба вибирати. щоб було зручно
ну не зовсім. ось берем геометрію трекДякую за відповідь. Висловлю свою припущення, що це все фігня і головна проблема - це бубочка в голові. Насправді класичні МТБ у всіх виробників "однакові" і хіба вже супер-пупер цяця-гонщик зможе сісти на один і сказати, що те зручне, а те не зручне. І що регулюванням сідла і руля можна зробити абсолютно все. Я не хочу образити автора теми, але мені дико звучить, що Орбеа зручна, а Трек не зручний (це я для прикладу кажу). Хоча Орбеа супер велосипеди, сам був кілька разів на проспекті Перемоги, але ціни в них дуже високі і за такі гроші можна взяти не буду називати яку фірму на порядок (або на два) вище.
Дякую за відповідь! Я мав на увазі, що людина не міряє собі ЕТТ і рулеткою міряє розміри рами (я перед покупкою велосипеда ледве не здурів від того, як то ЕТТ виміряється-розраховується), а просто сідає на велосипед і розуміє - чи він підходить їх по зросту, чи нічого їй не заважає. Впевнений, що у будь-якого виробника завжди знайдеться розмір, який підійде.Хоча дійсно, те, як сприймає людина, часто значить набагато більше. От хоче він мати червоний велосипед, або ж сподобалась зовні орбея, і все - він найзручніший стає. Стикався з цим безліч разів. А якщо вел трішки малий чи великий, то все можна підправити заміною виноса, керма, підсиділа. Але це не 2-3 чи 5 см, бо занадто довгий, чи занадто короткий винос теж дає масу незручностей.
Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей