колеса. важна покрышка(лысая, тонкая, с наименьшим контактом). размер - ну не особо понимаю чтоб размер ТАК глобально играл роль.
встановіть собі спочатку швальбу марафон супрім 1.6", а потім - скажімо, біг епл 2.35" - тоді і відчуєте різницю.
Особисто я катаю на швальбі марафон рейсер 1.5" на 5-5.5 атм. - після максіс овердрайв 1.75" різниця дуже відчутна
(даному випадку не через розмір, а, я так розумію, через різний склад гуми - накат у овердрайва відчутно гірший).
рама, вилка, масса - ну не будем говорить что это ТАК критично
знову ж таки, спробуйте жорстку вилку - зможете зробити висновки.
Я змінила повітряну вилку на жорстку серед сезону (у липні) - навряд чи колись повернусь до амортизаційної (якщо мова йде про асфальт).
Рама теж впливає, скажімо, на посадку, інакше не було б такої різниці між мтб-рамами і шосе-циклокрос (див. на положення горизонтальної труби).
Грубо кажучи, на шосе швидше, коли кермо знаходиться нижче сідла (див. посадку шосерів).
система привода - тут прошу меня убить на повал. цепь есть цепь. вот разницу между прямым приводом и натяжкой с касетами - та, прочуствовал, есть. а так...
вибачте мою темноту, але що таке система приводу - поки не в курсі.
Якщо так чудно Ви називаєте трансмісію, то тут теж не все так неважливо.
Систему - якщо перевага надається асфальту, можна спробувати дабл (хоча це вийде дорожче) або велику зірку на 44 або 48 зубів.
Касета - для асфальту є сенс встановити гібридну касету (11-28). Я рік відкатала на такій - дуже сподобалося.
Немає зайвих зірок, а ті, що є в наявності, переключаються набагато плавніше, ніж при розрахунку 11-32.
Ланцюг - ну тут і справді все просто, 8-9-10 шв. і все.
вперед! Тільки візьміть мене з собою, коли ганятимете на ньому по околицям міста і по лісі

.
Фанатік має іншу, ніж у фізіо, геометрію, до того ж вилка там бутафорська. Крім ваги мало що додасть.
колеса? однозначно.
вес, рама, посадка, руль, тормоза, привод, втулки, педали. - сомнительно это.
ну, якщо сумніваєтеся - я пас. Набридло писати одне і те ж

.
Качайте ноги на оксіджені, на 30+ км-год

.
Краще зноситися, аніж заіржавіти.