Оффтоп: А как наличие велоспильноты влияет на каденс? - Чим вище каденс, ти краще. Так само зі спільнотою - чим вона більша, тим ефективніша. Взаємозв"язок непрямий.
Вогник, будь спокоен.
Буду.
И не стоит пытаться отделять бизнес-проекты от велоспильноты. Бывает такое...
Буває, я згоден. Але не завжди. Тут я скоріше погоджуся, що велоспільнота і велобізнес мають бути партнерами, так як взаємопов"язані спільними інтересами.
Другой пример - общественная организация с лобби в органах власти. Какая-никакая, а тоже часть велоспильноты. И от нее может быть польза: пилим бюджеты на развитие инфраструктуры и себе зарабатываем и велоспильноте условия создаем. Лучше условия - больше потребность в инфрастуктуре. Снова пилим бюджет и улучшаем инфраструктуру. При грамотном подходе, тоже эффективная часть велоспильноты.
О, якби ж то так!!! Це було б просто ідеально. На жаль, реальність така, що фінансування інфраструктурних проектів дуже мізерне, а "пилять" цей пиріжок ще за довго до того, як він дійде до третього сектору (громадських організацій). Зараз фактично все тримається на підтримці європейських інституцій та небайдужих громадянах. Органи влади плужать нереально((( Хоча вплив таки є, інфа 100%.
О! Меседжи, меседжи....., а какие меседжи посылать???
На велокиєві - будь-які. А по життю - в залежності від ситуації. Якби я очолював велоспільноту, то моїм посланням було б "Ми хочемо велотрек, і хочемо його якнайшвидше!". У Міши з ХТ, як і в багатьох інших активістів Харкова є свої меседжі і вони резонують з інтересами багатьох велосипедистів. Тому все відносно. Он, якщо реконструкція велотреку "Динамо" в Харкові, на яку пустили хмару грошей, так і не буде завершена, то мій меседж стане актуальним і для Харкова))) А щодо Києва, то спочатку треба визначити, що у нас, а тоді вже - чого ми хочемо і який наш меседж. Посилати можна все що завгодно
На ВК по шестьтыщпятсот постов у Витыка,Лачаи т.д. и ко,из которых 0% о велосипеде,но ни одного поста Фокуса/Фассера и прочих Чуп и т.п. Показателем чего есть ВК, в социологическом смысле?

ВК - хорший приклад інтернет-спільноти. Тут, правда, на відміну від ХТ, менше кореляції з реальністю, але все ж ВК дуже показовий в плані того, як між собою взаємодіють велосипедисти. Так, звідси пішла значна частина активних катунів, так само як і фіксери та інші асфальтники. Однак людські стосунки залишились, то чому б не обговорити це?
Велосообщество? Может и есть. А может и нет. Только в любом случае это не то же самое, что тусовка на ВК
БІНГО! Я теж так думаю.
нет ни одного флага под которым сообщество могло б обьедениться.
Из Вити-не вышло Юли,а из ВК-ПР...
Не вижу каким образом можно объеденить например Шоссеров и ВМХ, Фиксеров и триалистов, туристов еще с кем нибудь.
У всех свое мировозрение и круг общения. И интересы.
А тут якби і не суть в тому, щоб вони були об"єднані на постійній основі. Більше того, у багатьох велолюбителів є по декілька велосипедів (це раз), а також друзі чи знайомі в "інших стилях" - це два. Тому я припускаю, що не проблема. Під аркою Дружби народів, коли фінішувала всеукраїнська велогонка, були всі типи вказаних вище велосипедів. Може ДХ не було, але їх і так досить мало)) З мінусів мого прикладу об"єднання - це не була спільнота, скоріше якраз "покататись". Але потенціал є - всі категорії використовують асфальтове покриття, наприклад. Якщо ви розумієте про що я.