Про паління

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.

Чи підтримуєте ви тиск з боку влади на курців

Я палю, ПІДТРИМУЮ
11
8%
Я палю, НІ не ПІДТРИИМУЮ
16
11%
Я не палю, ПІДТРИМУЮ
66
46%
Я не палю, НЕ ПІДТРИМУЮ
27
19%
КГ\АМ
24
17%

Всього голосів: 144

Varyat
Стать:чол
Re: Про паління

Повідомлення Varyat » 29.11.12 22:20

Казкарі... Я вам дивуюся. От де ви тих проблем стільки знаходите? Я останніх два роки не курив. Відвик, дим став противним. Та чомусь курці мене ніяк не дратували: ніхто не видихав мені дим в обличчя, не ліз в транспорті до мене цілуватись, перед тим добряче накурившись, та й за сусідніми столиками в зоні для некурців, в яку я пересів, ніхто не курив (а в зоні для куріння справно працювала витяжка - кажу ж, нема чого ходити по забігайлівках, де власник закладу зону для куріння відвів, а на установку витяжки забив, нащо тратитись - піпл і так схаває, публіка ж не аристократична). При тому я нормально вів стоматологічний прийом пацієнтів, які курять (в безпосередній інтимній близькості, інакше там не виходить, бо на витягнутих руках працювати незручно). Но проблем. Найбільше здивував цікавий паранормальний факт - мені в той період, коли я не курив, дуже рідко зустрічались "по жизни" курці. І ніхто не стріляв всліпу (тобто, коли я не стою з запаленою сигаретою і "стрілок" не знає, чи я курю взагалі і чи є в мене сигарети). Зараз так стріляють. Підозрюю, що ви самі притягуєте до себе такі ситуації, які викликають у вас роздратування, на рівні підсвідомості. А можливо, іншим чином, адже відомо з ряду психологічних досліджень, що той, хто надто бурхливо виступає проти гомосексуалізму, сам є прихованим "меншинством".
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

gylka

Повідомлення gylka » 29.11.12 22:41

Підозрюю, що ви самі притягуєте до себе такі ситуації, які викликають у вас роздратування, на рівні підсвідомості.
Правильно, ми просто погані люди, ось нас бог і карає... :D

:friends:

Dagger
* * * * *

Повідомлення Dagger » 29.11.12 22:54

адже відомо з ряду психологічних досліджень, що той, хто надто бурхливо виступає проти гомосексуалізму, сам є прихованим "меншинством".
Блин, ну неужели придется таки в стопицотый раз напоминать, тягой к чему, по мнению авторитетных психологов, объясняется желание вставлять в рот продолговатые предметы? ;)

Varyat

Повідомлення Varyat » 29.11.12 22:56

Правильно, ми просто погані люди, ось нас бог і карає... :D

:friends:
Погані-препогані. "Бог" прийнято писати з великої букви. Зневажили, от він на вас і образився, наслав вам кару у вигляді курців :).

2Dagger Ну это же шутка была... Смайлик забыл поставить :)
А вообще я в рот продолговатые предметы вставляю каждый день. Только не себе, а пациентам. В виде щипцов, слюноотсосов, стоматнаконечников... Интересно, что бы по этому поводу Фрейд сказал? :duma:

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Dagger
* * * * *

Повідомлення Dagger » 29.11.12 23:48

Да я уже сам пожалел, что ляпнул. Это, рефлекс, как в том анекдоте: "и тут она открылась" :)

Крикс

Повідомлення Крикс » 30.11.12 15:59

Інша справа якщо здоров"я похитнеться, або дівчина кине бо не переносить такої воні з роту.
Ну насчет дивчины... :)
Вот уж ради чего не стоит точно бросать курить - так это ради теток. Привычка свыше нам дана, а теток много - не одна. :lol:
І як ти собі уявляєш "начнут давить" і що ж такого страшного ти зробиш (я вже злакався)? Ну ось любиш ти палити, а в кафешці твоїй улюбленій немає вже сектора для курців (так як їх не буде по цьому закону). І що ж ти такого зробиш?
В зависимости от ситуации. Если я стою себе в сторонке и курю, а ты подошел, встал рядом и начал гундеть, то просто пошлю тебя подальше. А, скорее всего, просто не услышу через наушники. Так что гунди себе сколько влезет. :lol:
Ну нет сектора в кафешке - фиг с ней. Полно заведений, где есть.
Только ты перестань фантазировать. Пьющий и хорошо жрущий курильщик, как клиент, гораздо привлекательнее тебя. Так что это ты будешь искать кафешку для некурящих, а не наоборот. :)
Si vis pacem, para bellum.

gylka

Повідомлення gylka » 30.11.12 16:35

Про дівчину то частковий випадок. Очевидно існують дівчата яким той запах подобається (я, правда, поки таких не зустрічав).
В зависимости от ситуации. Если я стою себе в сторонке и курю, а ты подошел, встал рядом и начал гундеть, то просто пошлю тебя подальше. А, скорее всего, просто не услышу через наушники. Так что гунди себе сколько влезет. :lol:
Ну в своїх постах ти посилався що курці на зауваження можуть дати в табло, і при цьому ти виключаєш, що некурець у відповідь на ігнор на зауваження зробить те саме? Якось нелогічно... ;)
Нікому я буду ходити робити зауваження поки, так як величина причин не пересилює звичайний облом. Але якщо уявити що колись може у мене наприклад буде дитина і якесь чмо почне палити тупо біля нас, то при відносно низькій оцінці ризику мордобою (це взагалі надзвичайно рідко, як правило майже всі конфлікти обмежуються максимум словесними перепалками як хто кого поб"є, тобто ризик в 99% надзвичайно низький) швидше за все зроблю зауваження.
Ну нет сектора в кафешке - фиг с ней. Полно заведений, где есть.
Только ты перестань фантазировать. Пьющий и хорошо жрущий курильщик, как клиент, гораздо привлекательнее тебя. Так что это ты будешь искать кафешку для некурящих, а не наоборот. :)
Так не буде скоро таких заклідів де є сектори. Тобто заклади будуть, але секторів не буде, так як незаконно. Звичайно будуть такі де персонал буде забивати болт на такий закон, але їх буде мало, ось побачиш. :)
Продаж речовин які формують залежність взагалі вигідна річ, але при цьому в кафешках не продають героін відкрито, правильно? І навіть неповнолітнім відносно рідко наливають. Вгадай чому.
Якщо думаєш, що це тому що незаконно - помиляєшся! Справжня причина - бо у них любов до себе і оточуючих, менталітет такий і самосвідомість, і це об"єднало народ! :D

Крикс

Повідомлення Крикс » 30.11.12 16:39

Ну фантазируй дальше. :) Прям вот вижу, как в Докер-Пабе, например, запретили курить и пить спиртные.
Оспади, куда катится мир... %) Представляю концерт каких-нить металлюг в пабе, и за столиками по стойке смирно сидят такие правильные граждане с розовыми щечками и пробором пополам. Страшна...

gylka

Повідомлення gylka » 30.11.12 16:49

Спиртні поки ніхто не забороняє... А про паління в пабах - ну подивишся через пару років, хоча по-ідеї півроку має бути достатньо. :)

Крикс

Повідомлення Крикс » 30.11.12 17:06

Спорнем на пачку хорошего трубочного табака, что все будет так же, как есть плюс-минус? :lol:

cunnilinux

Повідомлення cunnilinux » 30.11.12 17:21

да фигня это всё.
просто нынешняя власть (я имею в виду последние два десятка лет) принимает такие писаные законы, которые сами по себе стимулируют граждан, чтобы эти законы нарушались.
а вот нарушения эти регулирую уже совершенно другой системой неписанных, но прекрасно известных правил.
понимаете, о чём я?
приветствуйте, не приветствуйте — а выгодно оно будет ровно тем же, что и всегда.
Востаннє редагувалось 30.11.12 17:25 користувачем cunnilinux, всього редагувалось 1 раз.
ктулху прийде — порядок наведе

Крикс

Повідомлення Крикс » 30.11.12 17:25

Ну дай людям помечтать... :roll: Распитие пива на улицах уже ж запретили. :ROFL:

cunnilinux

Повідомлення cunnilinux » 30.11.12 17:26

водяру глушить на улицах запретили гораздо раньше — и шо? :lol:
ктулху прийде — порядок наведе

Алексей84
* * * *

Повідомлення Алексей84 » 30.11.12 18:12

Ну дай людям помечтать... :roll: Распитие пива на улицах уже ж запретили. :ROFL:
Так тогда на каждом шагу выросли мини-пивнушки "Пиво на розлив",и пиво в пластиковой бутылке без этикетки(иногда еще и с бумажным кульком поверх) уже не считалось пивом-пей сколько хочешь.За стекло поначалу помню немного прижимали,и то както вяло.Помню стоит человек 10,на Подоле, пьет пиво,а подходят к 2.Остальные продолжают как ни в чем не бывало.Сейчас вроде вообще. затихло.
По поводу курения в барах-сейчас наоборот есть камеры для некурящих,в которых пару столиков и официант появляется раз в сто лет,с видом типа-Здесь есть еще ктото???Сидишь,как в клодовке,аж пить не охота,както неестественно.Залы где можно курить намного больше,интерестнее обстановка.Както трудно представить бар,в котором не курят.Хотя сам я не курю.
Востаннє редагувалось 30.11.12 18:18 користувачем Алексей84, всього редагувалось 1 раз.

Varyat

Повідомлення Varyat » 30.11.12 18:18

А про паління в пабах - ну подивишся через пару років, хоча по-ідеї півроку має бути достатньо. :)
Олексій, куріння, звичайно херня і нічого доброго не несе ні курцеві, ні оточуючим. Проте мені твій підхід до вирішення проблеми зовсім не імпонуіє. Ось прийде старший брат, дядя-каратист, президент, Христос чи хоча би мент з місцевого райвідділу і все за мене вирішить. Така розхлябаність з перекладуванням всіх рішень на суспільство і нівелювання власної відповідальності робить тільки ведмежу послугу. І то стосується не тільки пострадянського простору з його генетичною вірою в "доброго царя". Згадай недавній ураган із повінню в американському Бостоні. Люди сиділи під дощем на дахах будинків загорнуті в целофан, обкладені домашньою посудою і звинувачували правительство Америки в тому, що воно їм вчасно не доставило питтєву воду (зі слів наших туристів-очевидців). Замість того, щоб просто набрати дощову воду в тазік :dash2:. Задорнова не люблю, однобокий і примітивний "писатель", але деградацію американскої нації (тьфу ти, народу, нації там і близько нема), яким правительство хіба що тільки попу не витирає, так турбується про їхній добробут і дотримання їхньої хваленої "демократії" (хоча, яка там нафіг демократія, така сама диктатура однієї частини суспільства над іншою, як і в нас; демократії і рівноправності в суспільстві в принципі бути не може, то все казки дідуся Панаса для хомячків того самого суспільства, чи американського, чи нашого, чи москальського чи суспільства Гондурасу). Так от, я не хочу, щоб мене суспільство захищало від чого-небудь. Я в їхній захист не вірю. Точніше, не вірю в ідею, що воно може дати позитивний результат. Від чого, скажем, мене захищає ДАІшник на дорозі? Від дибілів-пішоходів, які кидаються під колеса? Від дибілів-шумахерів, які тільки із-за цього захисту ще не повбивались? Чи від ям і відкритих люків на дорозі? Будем говорити начистоту, бо я тих дипломатій ще зі школи не люблю. Він захищає там тільки себе і свою систему формування добробуту. В більшості випадків йому насрати і на тебе і на шумахерів і на пішоходів-камікадзе. Я особисто не один раз спостерігав, як дві автівки зіткнулись, скрегіт металу, дзенькіт скла, крики людей, а ДАІшники стоять собі спокійно біля свого мусоровоза з моргалками на другому боці кільцевої в прямій видимості ДТП, курять і анекдоти один одному розказують. Нафіг їм та аварія, коли з неї не зістрежеш капусту? Так і тебе будуть захищати від курців... Нє, своє бабло вони зіб'ють, хороший же ж привод з'явився для капіталізації - новий закон про куріння, вах. До речі, даю наводку - в макдональдсі не курять, взагалі. Правда, від їхньої їжі можна швидше загнутись, як від сигаретного диму...

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 30.11.12 18:32

До речі, даю наводку - в макдональдсі не курять, взагалі. Правда, від їхньої їжі можна швидше загнутись, як від сигаретного диму...
Іноді тебе можна навіть зацитувати ,
Сам відповідаєш на питання які намагаєшся ускладнити.
Скажи ти якщо заходиш в гості в квартиру зразу палиш, чи питаєш у хазяїв дозволу? От і я про те.
Як казав Мойша Жванецкій , - Они не получат то чего они хотят, то чего мы все хотим вообще не существует, есть то к чему можно приспособиться
Одна людина , і навіть організація не може сформувати середовище (через певні умови) до якого всі пристосуються і всім буде зручно, а держава може. Я так думаю.

Varyat

Повідомлення Varyat » 30.11.12 18:40

Скажи ти якщо заходиш в гості
Я в гості не ходжу. В мене і вдома є інтернет :).
Хоча принцип зрозумів. На чужій території я себе веду так, як там прийнято. Мене, все таки, львівські аристократи навчили культури, в Києві того нема, місто пролетаріату. Але, перепрошую, забігайлівка то не є чужа приватна територія. Вона суспільна. Відповідно, мої правила виховання на неї не поширюються. Чому? Бо я по забігайлівках також не ходжу. Якої сраки там робити? Послухати п'яні балачки народних мас, які поголовно себе вважають альфа-самцями?
Востаннє редагувалось 30.11.12 19:19 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

gylka

Повідомлення gylka » 30.11.12 19:19

Проте мені твій підхід до вирішення проблеми зовсім не імпонуіє.
Я тут не писав ніде про свій підхід (у мене його і немає, так як я не вирішую нічого). Тут писали про той закон, от я про нього теж написав. Якщо чесно не хочеться далі набивати пости, справи з"явилась. :) Як і не хочеться стрибати на ще 100000 інших тем а ля ДАІ іт .д.
Над тим як вирішити ці проблеми (зменшення кількості курців і зменшення шкоди оточуючим від курців) очевидно думала не одна людина, такі зобов"язання взяли на себе здається більше 170 країн і такі закони будуть і там (в багатьох вже є). По-моєму там все відносно логічно.
Ніяких дядь-каратистів і т.д. ніде не згадував і їх не чекаю, боже збав.

І да, якраз хотів поставити в приклад Макдональдс, які по дуже багатьом пунктам - ужос і кошмар, але у них не можна було ніколи палити в залі і все ок. До речі про закони і їх виконання. Тому ж Макдональдсу теж не дуже приємно що вони - найбільша мережа туалетів в світі. Вони ж навіть кодові замки ставили на туалети щоб прості прохожі не могли до них зайти тільки як у вбиральню, коди до замка друкували на чеку. Але потім прийняли хз-шо, здається постанова київради (чи що там) і всі заклади громадського харчування зобов"язали забезпечити вільний доступ до туалету. І протягом пари днів всюди можна було зайти "куди треба".

Varyat

Повідомлення Varyat » 30.11.12 19:26

Але потім прийняли хз-шо, здається постанова київради (чи що там) і всі заклади громадського харчування зобов"язали забезпечити вільний доступ до туалету. І протягом пари днів всюди можна було зайти "куди треба".
О, то є реальна річ (на відміну від закону про паління) :good:! А то повирубали ліси, понабудовували своїх сраних міст, бідному гуцулу нема навіть де стати посцяти :). Мене засикані підворотні дратують таки більше, ніж прокурені кабаки та інші збіговиська "для народу".

Dagger
* * * * *

Повідомлення Dagger » 30.11.12 20:10

Ось прийде старший брат, дядя-каратист, президент, Христос чи хоча би мент з місцевого райвідділу і все за мене вирішить. Така розхлябаність з перекладуванням всіх рішень на суспільство і нівелювання власної відповідальності робить тільки ведмежу послугу.
Да про какую собственную ответственность может идти речь, если вот тут выше было:
Если я стою себе в сторонке и курю, а ты подошел, встал рядом и начал гундеть, то просто пошлю тебя подальше.
Не сказано, где происходит дело, но явно не дома у Крикса, а где-то в общественном месте и не достаточно "в сторонке", чтобы не мешать окружающим. Один человек явно мешает другому, попутно нарушая закон, и при попытке гражданина исправить ситуацию - шлет этого гражданина лесом. И этот человек считает себя культурным и воспитанным, нигде не видя противоречий. Курю где хочу и буду курить - вот его позиция, и позиция еще миллионов сограждан. Эта позиция изменится сама собой, за счет "чувства ответственности"? Да ни в жисть. Людей готовых пойти на уступки собственным интересам ради интересов общества - один-два на тысячу. Остальным 999 требуется эцилоп, как мы можем наблюдать даже на этом форуме.
Это печально, но факты - упрямая штука.

Varyat

Повідомлення Varyat » 30.11.12 23:24

Людей готовых пойти на уступки собственным интересам ради интересов общества - один-два на тысячу.
И я не пойду. Ни в жизни. И не потому, что я курящий в данный момент. Это вообще курения не касается. Вопрос намного шире. Просто ты употребил языковый выкрутас, которым пользуется общество, прикрываясь интересами людей, а в действительности для создания давления на личность. Оно ни разу не вписывается в мою концепцию "делай что хочешь, но другим не мешай", а однозначно предполагает, что кто-то должен идти кому-то на уступки, что для меня неприемлемо. Зачем искать компромис там, где не существует проблемы? "Я буду курить в общественном месте, но так, чтобы тебе не мешать, не бесспокоить и не вызывать негативных эмоций" - "Я не буду курить в общественном месте, потому, что мне запрещает закон (а в моем понимании - общественное насилие над индивидуальностью)" - улавливаешь разницу? Мне первый вариант больше нравится. Он не создает конфликта между личностями, вообще не создает проблемы и не заставляет игнорировать свои интересы ради мнимых и надуманных общественных (типа "так положено").

И вообще, достали своим гребаным обществом и его глючными заморочками - если я своим поведением не создаю проблем ближнему - нефиг меня контролировать и придумывать алгоритмы, как я себя должен вести. Мне мнение индивидов, находящихся рядом со мной важнее, чем надуманное общественное. Я общаюсь с конкретными людьми, а не с идеями, придуманными дибильным обществом.

Вопрос на засыпку вместо постскриптума: Вадим и Алексей И Витык (имею приятность быть со всеми знакомым :friends:), я вас сильно достал, когда курил в вашем присутствии?
Востаннє редагувалось 30.11.12 23:39 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 30.11.12 23:36

Варят , якась дуже не зрозуміла позиція, впертість заради впертості. Впевнений що ця впертість не стосується цигарок. Тобі зручно з цим надбанням, ти часто дозволяєш себе вчити, і шукаєш "чисту воду" ?
А може ти щось знаєш? Може поділишся? Реально цікаво

Varyat

Повідомлення Varyat » 30.11.12 23:48

Я не зовсім зрозумів запитання. Це не впертість, а позиція. Мені ваш підхід стосовно цього закону нагадує відносини Шарика і Матроскіна, які посварились і для того, щоб вирішити проблему організаціі і комунікаціі, запрошували поштаря Печкіна в якості посередника. Навіщо дорослим самодостатнім індивідуумам, які не є соціопатами, якийсь посередник у вигляді якогось закону? Тобі не подобаеться, що я поряд курю? То я відсунуся... І ти відсунься. А якщо буде погано чути, можна використати мобільний зв'язок. А то таку проблему роздули...

Мене не ваша аргументація не влаштовує, яка є абсолютно вірною, мене тиск суспільства не влаштовує. І не тільки стосовно куріння. Якщо я своєю поведінкою нікому не мішаю, я не бачу сенсу застосування стосовно себе суспільних законів. От і вся впертість.
Востаннє редагувалось 1.12.12 00:10 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 1.12.12 00:02

Я не зовсім зрозумів запитання. Це не впертість, а позиція. Мені ваш підхід стосовно цього закону нагадує відносини Шарика і Матроскіна, які посварились і для того, щоб вирішити проблему організаціі і комунікаціі, запрошували поштаря Печкіна в якості посередника. Навіщо дорослим самодостатнім індивідуумам, які не є соціопатами, якийсь посередник у вигляді якогось закону? Тобі не подобаеться, що я поряд курю? То я відсунуся... І ти відсунься. А якщо буде погано чути, можна використати мобільний зв'язок. А то таку проблему роздули...
Ну ти ще далі в темний ліс. Зараз вискочить знервований Куни, і знову напише шо ми воду в ступі товчем, бо такі товчем.
Навіть донецькі бандюкі все роблять па панятіям. Щоб віджати власність або виробництво , проводиться багато юридичної роботи, і тількі потім роблять маскі шоу а не навпаки. А ти хочеш щоб я, культурна людина, безпідставно звертався до мало-культурної істоти і без застосування насильства просив щоб та не палила біля мене і не отруювала повітря яким я дихаю , наражаючись на , - пашол ти нах? Особисто мені буде простіше у ввічливій формі звернутися з проханням виконати закон а не мое прохання , і тількі потім застосовувати насильство. Десь так.
До речі, момент відповідальності настає з моменту поінформованості.

Varyat

Повідомлення Varyat » 1.12.12 00:13

безпідставно звертався до мало-культурної істоти і без застосування насильства
Ну блін, ну де ти їх знаходиш? Мені якось в основному інтелігентні люди попадаються... :duma: І курці і не курці. Ви шо з Гілкою по якихось притонах лазите?

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 218 гостей