Як перестати матюкатися?

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Cubano
* * *
Стать:чол
Як перестати матюкатися?

Повідомлення Cubano » 5.4.12 21:43

Сабж

В повсякденному житті і розмові я не матюкаюсь. Але є екстремальні моменти, в основному коли за кермом, чи машини, чи веліка, хтось вискочить, чи підріже. І мимоволі виривається, в основному тільки два слова - й... і п...с, (пардон). Потім сам перед собою краснію, що не втримався, що такий бідний набір матюків. 8) Є люди, які гарно матюкаються, є багато людей, які не матюкаються взагалі.
Не хочу більше матюкатися. Як цього досягти? :help

Михаил
матрацнiк
матрацнiк

Re: Як перестати матюкатися?

Повідомлення Михаил » 5.4.12 21:48

Думаю не получится, анекдотик вспомнился....
в детском саду пришествие, дети ругаются матом...директор , вспомнив что в саду недавно были солдаты, чинящие электропроводку, звонит начальнику части из которой были солдаты..
начальник собрал солдат(было 2) и грит
-рассказывайте весь процесс..
-ну мы сначала делали проводку на первом этаже, я стоял снизу, держал стремянку, а рядовой Сидоров паял провода наверху..однажды горячие капли олова начали капать мне на голову.. я и говорю
" рядовой Сидоров, неужели вы не видите что на голову вашего товарища, капают горячие капли олова?"

avtokim
* * *

Повідомлення avtokim » 5.4.12 21:55

Зображення
ВЕЛ-ИНФИЦИРОВАН!

Trion

Повідомлення Trion » 5.4.12 21:58

Зачем? Мат - это разрядка.
Подавленная эмоция превращается в комплекс неполноценности.

cunnilinux

Повідомлення cunnilinux » 5.4.12 22:42

вот именно поэтому!!
вежливостью и спокойствием очень легко затроллить собеседника до и после белого каления.
это я тебе как сотрудник техподдержки говорю :D
ктулху прийде — порядок наведе

Krugliy

Повідомлення Krugliy » 5.4.12 22:43

Многие матерные слова это всего лишь слова заимствованные из других языков. Частично из монгольского, частично турецкого и иврита, часть из древнеиндийского тд. Это у америкосов на все случаи жизни фак и шит :roll:, а наш мат он пообширнее будет. На лингвофоруме часто обсуждалась этимология матерных выражений.
Востаннє редагувалось 5.4.12 22:50 користувачем Krugliy, всього редагувалось 1 раз.

Lonely Wolf
* * * * *

Повідомлення Lonely Wolf » 5.4.12 22:49

Як цього досягти? Можно спросить у автора этого видео. Непривычная реакция на происшествие, и это даже вызывает улыбку. И в коментах об этом говорится.

phpBB [video]

Trion

Повідомлення Trion » 5.4.12 22:53

deleted
Востаннє редагувалось 6.4.12 21:35 користувачем Trion, всього редагувалось 1 раз.

PTAAG
* * *

Повідомлення PTAAG » 6.4.12 00:21

Реинкарнироваться в японца.
Тут могла быть ваша реклама

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 6.4.12 07:14

Міша, в укро мовві немає матюхів, РОЗМОВАЛЯЙ РІДНОЮ!
і взагалі тема шкандальна, викорінення російської мови разом із "усім" має відбуватися поступово, з підтримкою держави.

Cubano
* * *

Повідомлення Cubano » 6.4.12 07:35

Іноді у мене виходить заміняти російські брутальні слова українськими, як наприклад, б...дь на к...рва, ж..па - дупа, тоді це звучить геть не грубо, навіть десь літературно. :p
Реинкарнироваться в японца
Я беру приклад з японців хоча б у тому, що їм не набридає все життя вчитися. Де б ще їхньому спокою навчитися?
Вадік, не зводь тему з культурних рельсів. :58:

Shtativ
* * * *
Звідки:Киев, БорщагоFFка, шестой бархан слева от третьей канавы

Повідомлення Shtativ » 6.4.12 08:33

Те, що японцям вистачає терпіння, щоб усе життя вчитися - це добре, і, перепрошую за тавтологію, вчитися теж треба вчитися. Але тупо копіювати поведінку нації, яка має має інший менталітет, інший темперамент, інші культурні трації - як на мене безглуздо. Не забувай, що вони цьому спокою вчилися тисячі років. Для нас краще один раз від душі виматюкайся, ніж накопичувати в собі всю фігню, яка потім десь вийде боком через нервування.
ну вот почему, если как следует промочить ноги - то отказывает горло, а если как следует промочить горло - то отказывают ноги?
"Gib mir mein Fahrrad zurück!"

de Balzam

Повідомлення de Balzam » 6.4.12 09:33

Зачем? Мат - это разрядка.
Подавленная эмоция превращается в комплекс неполноценности.
Случаи разные есть, я так понял, что тут прямо противоположный :)

Закодироваться? Кодируют ли от матюков? я думаю, вряд ли, потому что это опасно для жизни. Значит остаётся просто работать над своим сознанием.
Pǔjīng SB

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 6.4.12 09:36

Як цього досягти? Можно спросить у автора этого видео. Непривычная реакция на происшествие, и это даже вызывает улыбку. И в коментах об этом говорится
Да ладно, там же барышня рядом с ним. Не исключено, что невеста, а на заднем диване еще и будущая теща с бабушкой. Передашь тут всю глубину переживаний.

По теме: можно попытаться произвести замену, т.е. заранее выделить для себя набор более мягких выражений и намеренно пользоваться ими, отработав рефлекс. Проблема лишь найти настолько же краткие и емкие. Ну и держать их в уме. Ну и не забывать пользоваться. Ну и рулить при этом. Короче, п...с он и есть п...с — не парьтесь и называйте вещи своими именами.

de Balzam

Повідомлення de Balzam » 6.4.12 09:43

Барышня рядом не причина многим не матюкаться; я например обычно на такие ситуации без мата реагирую, но иногда "прорывает". Например, однажды зашёл на работе в соседнюю комнату, а там ПОЖАР и вокруг стоят барышни и глазами хлопают. Ну и выдал на автомате про всякую мать пока снимал со стенки огнетушитель.

Можно попробовать тренироваться: вместо мата говорить что-то другое, но с аналогичной разрядкой. Например, вместо твою мать -- стой стрелять буду! :p
Pǔjīng SB

Лысый
* * *

Повідомлення Лысый » 6.4.12 11:53

зачем переставать?))
Міша, в укро мовві немає матюхів, РОЗМОВАЛЯЙ РІДНОЮ!
і взагалі тема шкандальна, викорінення російської мови разом із "усім" має відбуватися поступово, з підтримкою держави.
ну ну, если "рідну мову" учить по словарям и школьным урокам то да, конечно там нет мата)))
а на самом деле... ну вы поняли))))

Varyat

Повідомлення Varyat » 6.4.12 12:27

Ви от скажіть мені - "сука" то є матюк, чи не матюк? Бо "самка собаки" я навіть в кінологічній літературі не часто зустрічаю...

Не можу второпати - то я таки матюкаюсь цим словом, коли мене хтось підрізає на дорозі, чи просто висловлюю захоплення його віртуозним водінням, порівнюючи з грацією собаки? :)
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

F1-FAN
новичок
новичок

Повідомлення F1-FAN » 6.4.12 12:31

Похоже весь месячный лимит нецензурных выражений был исчерпан за последние два часа прошедших суток(по крайней мере у меня). Просто нет слов :V: Зображення
Востаннє редагувалось 6.4.12 13:50 користувачем F1-FAN, всього редагувалось 1 раз.
Сложение реакционных идей с революционными чувствами дает в результате фашистский тип личности. -Вильгельм Райх.

devnull
* * * *

Повідомлення devnull » 6.4.12 12:56

Як цього досягти? Можно спросить у автора этого видео. Непривычная реакция на происшествие, и это даже вызывает улыбку. И в коментах об этом говорится.

phpBB [video]
Я такое не раз видел, но сб под колеса никто так не кидался еще, кроме пешиков на двойных осевых. мне до сих пор не понятно чем они руководствуются.
Авто-вело-мото-пешко-алко-ползо-туризм

dixik
* * * *

Повідомлення dixik » 6.4.12 13:06

Cubano » 5.4.12 21:43
Є люди, які гарно матюкаються, є багато людей, які не матюкаються взагалі.
Не хочу більше матюкатися. Як цього досягти?
А навішо?
Якщо склалась така ситуація і вам так необхідно щось таке сказати – не стримуйтесь! – кажіть!
«Нехай воно краще виходить - ніж накопичується» (С) Шрек :yes
Cubano » 6.4.12 07:35
...не зводь тему з культурних рельсів.
вертаючи цю тему туди де вона саме маэ бути - у культуру,
необхідно зауважити що мистецтву матюкатися треба вчитися щоб "ті слова" летіли не аби як - а саме в необхідному місті, та в слушний для цього момент. Наприклад переважна більшість героїв цього автора матюкаютья щиро, з вигадкою, майстерно, роблячи це завзято і весело, одночасно викриваючи жахливі явища нашого пост-сов'єтського суспільства ! Хоча як стверджує сам автор він зовсім не матюкається – то матюкаються його герої, його народ, ;)
автор взагалі "умнєйша, образованійша людина" з інтєлігєнтної сім’ї, художнік і митець який добре знається на античній літературі, недарма в його творах так багато героїв та химер тих часів.
Ніщо так не виснажує і не руйнує людину, як тривала фізична бездіяльність (c) Арістотель

Dagger
* * * * *

Повідомлення Dagger » 6.4.12 13:16

Странная постановка проблемы. Известно ведь из истории, что слова, которые не нужны, исчезают из языка сами собой. И наоборот - попытка искоренить слово, которое несет важную смысловую или эмоциональную нагрузку, кончается ничем. Обсценная лексика ведь не просто так существует. Она для того и нужна, чтобы
В повсякденному житті і розмові я не матюкаюсь. Але є екстремальні моменти...
И не надо рассказывать, что у японцев или кого-то там еще в языке нет ругательств. Пруфлинк Мату быть! :) Другое дело, что меру надо знать. Как избыточное использование мата, так и полный отказ от него скорее всего свидетельствует об определенных психологических проблемах носителя языка.

Cubano
* * *

Повідомлення Cubano » 6.4.12 13:23

Ви от скажіть мені - "сука" то є матюк, чи не матюк? Бо "самка собаки" я навіть в кінологічній літературі не часто зустрічаю...

Не можу второпати - то я таки матюкаюсь цим словом, коли мене хтось підрізає на дорозі, чи просто висловлюю захоплення його віртуозним водінням, порівнюючи з грацією собаки? :)
Не матюк, а лайка))) У німців це свиня, у мусульман - баран. Таке ж значення має і кобила, і коза. Тоді як кінь - це комплімент чоловіку, зате козел - :zopa: , означає рогоносця.

Свежеосужденный заходит в камеру, и говорит: Привет, козлы!
Ну его тут же хорошенько поколотили, и объясняют: Козёл и петух - последние слова на зоне, за них нужно отвечать.
- Ну так бы и сказали, а то набросились, как петухи!

dixik, ну то як я не вмію гарно матюкатися, то мені простіше говорити літературною мовою. Я знаю одну тітку, диспетчер на хлібокомбінаті, ото спеціаліст по матюках! Вона і в телефон клієнтам може загнути, а вантажники у неї без триповерхового і з місця не здвинуться, і ніхто на неї ( майже ніхто)))) не ображається, бо робить вона це красиво і не образливо. Правда, і водку вона глушить, як тракторист, і вся її зміна теж біля неї).

Tojama Tokanawa
* * * * *
Контактна інформація:

Повідомлення Tojama Tokanawa » 6.4.12 13:40

Іноді у мене виходить заміняти російські брутальні слова українськими, як наприклад, б...дь на к...рва, ж..па - дупа, тоді це звучить геть не грубо, навіть десь літературно. :p
к...рва, дупа - Це польські слова
"Образования у меня никакого, то есть, высшее техническое" (М. Жванецкий)

Varyat

Повідомлення Varyat » 6.4.12 13:53

Не матюк, а лайка)))
Лайка - це "щоб тебе шляк трафив", "щоб тебе грім побив". А слово з трьох букв це таки матюк, а не лайка. Хоча я не настільки лінгвіст, щоб робити чіткі розмежування.
к...рва, дупа - Це польські слова
То в українській і матюків своїх, виходить, немає :duma:. Найкультурніша нація :).
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

de Balzam

Повідомлення de Balzam » 6.4.12 14:02

курва, это не польское, филологи говорять, что от праславянского корня, а тот в свою очередь предположительно родственный индоевропейскому, который означает просто "взрослая женщина".
Pǔjīng SB

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 225 гостей