Користуюсь Panasonic LX3 уже майже 3 роки. Придбав одразу після її появи на нашому ринку.
Ось що можу сказати по ній:
- Якщо порівнювати з мильницями - то по якості знімків вона найкраща з того, що я бачив. Але до дзеркалок, навіть початкових, їй не дотягнутись. Розмір є розмір, тут нічого не поробиш.
- В наявності багато настройок які характерні для дзеркалок і відсутні у більшості мильниць
- По юзабіліті мені нема з чим порівнювати але вцілому можу сказати, що я задоволений. Нічого не ламалось і все працює як має працювати. Батарея тримає довго (більше 300 знімків). Дуже хороший, яскравий, великий екран.
- Можна використовувати світлофільтри. Але на практиці не зручно. Потрібно накручувати перехідник, а з перехідником не закриєш об'єктив, та і в сумку не покладеш.
- Щодо компактності - так, компактна але в кишеню штанів не покладеш - виступає об'єктив.
Змінювати на щось інше поки не планую
Уже випустили LX5 наскільки я знаю. Вона майже точно така сама як LX3. Основна відмінність - більший зум. Цю камеру мабуть легше буде знайти.
Ну і можна глянути, як тут уже писали, Canon S95. Чув про неї хороші відгуки від людей котрих я знаю. Крім того, порівняно з LX3, вона суттєво компактніша.