Если все поголовно начнут косить, то нашим законотворцам надо будет принять закон, как в Израиле.
И призвать на обязательную службу женщин на два года.
Бесплатные трудовые ресурсы стране не помешают...
Армія повинна бути професійною, тобто за контрактом, коли служать за покликанням і мають додатково з того певні матеріальні стимули. Кого здатні захистити ті, вибачте на слові, зачморені солдатики? З саперками бігають і автомат на стрільбах раз у півроку бачать. Напевно, так виховують справжніх чоловіків. Коли до нас на перекур бігають і рубль клянчать, типу на сигарети чи пожрать купить. І це ще доволі непогана ВЧ, як казали.
Мій малюсінький досвід (зате купа вражень) від діючої армії - тиждень чи два в "десні", звісно в тепличних умовах як для студентів ВНЗ. Розповідати багато, бо надивився...а нафіга? Комусь нецікаво, інші самі бачили. Пам"ятаю тільки (вартий уваги момент), що дуже захотілося вчитися, відразу стільки стимулів для себе знайшов
На жаль, не знаю хто це. Справді не знаю, без приколів. Фільмів мало дивлюся, якісь нецікаві стали.
Враховуй, коли ти служив і де, я читав
Ставлення до обов"язку змінилося, коли виріс. А малим дуже-дуже хотів, і у снах мріялось-воювалось, бо так чи інакше вся рідня по чоловічій лінії з армією були пов"язані. Дід воював, батько - професійний війсковий, починав ще підлітком з суворовського, обох уже нема. Один двоюрідній брат десь на півдні СРСР служив, не в самому спокійному місці (за його служби на території частини вночі чурки казарму вирізали), другий перед розвалом совєтов у Східній Німеччині, заробив шрам на грудях від хачів (служили раніше не біля домівок, а куди пошлють, інколи такий сброд вирисовувався...), табуретками швирявся, щоб відбитися. Досі пам"ятаю всі ті жуйки і вкусняшки, які він як гостинці з собою напривозив, у нас щось подібне ще нескоро з"явилося