Вибір гібриду: Ghost 7500 vs Giant XR 2 vs Cube Nature

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

noozie
*
Стать:чол
Вибір гібриду: Ghost 7500 vs Giant XR 2 vs Cube Nature

Повідомлення noozie » 12.9.11 23:13

Хочу вибрати свій перший гібрид. З одного боку кидати багато грошей не хочеться, з іншого - хочу взяти щось якісне. На разі маю три варіанта, які сильно відрізняються в ціні:

1) Ghost 7500 - 11500 грн - http://www.ghost-bikes.com/2012/bikes-2 ... ross-7500/
2) Cube Nature - 10500 грн - http://www2.cube.eu/tour/cls/nature/
3) Giant XR2 - 8500 грн - http://www.giant-bicycles.com/ua-ua/bik ... 582/47642/
4) Kellys 11 DEFINITE 19" - 8700 грн - http://www.kellys.com.ua/bike.php?b=kel ... 1&n1=CROSS (доданий за рекомендаціями)

Кататитись збираюсь 60/40 - асфальт/грунтовка. Зріст - 175см, Вага - 75 кг. В перспективі невеликі одноденні велопоходи в прикиївський зоні.

Власне запитання:
1) Чи є інші (кращі) моделі в цьому діапазоні на які варто звернути увагу.
2) На скільки є виправданим віддавати додаткові гроші за вищі моделі?
Востаннє редагувалось 13.9.11 09:18 користувачем noozie, всього редагувалось 4 разів.

Oboroten
* *

Re: Вибір гібриду: Ghost 7500 vs Giant XR 2 vs Cube Nature

Повідомлення Oboroten » 13.9.11 07:51

Да, кубик красивый. Но дополню линейку велосипедом Kellys DEFINITE - 9660 грн (без учёта скидок ;) )
P.S. бюджет далеко не маленький)

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 13.9.11 08:03

Хочу вибрати свій перший гібрид. З одного боку кидати багато грошей не хочеться, з іншого - хочу взяти щось якісне. ?
Мне кажется любой велосипед от 4-5 000 грн уже является качественным

Какой у вас рост ?

Самые ходовые и популярные модели уже не во всех размерах есть :^:
Зображення

ВелоКиїв

Повідомлення ВелоКиїв » 13.9.11 08:38

да без роста выбирать как-то не правильно.
мы бы предложили Kellys 11 DEFINITE 19" сейчас цена со скидкой: 8694 грн.
или попроще Kellys 11 EXQUISITE DSC цена со скидкой: 7353 грн.
Зображення

noozie
*

Повідомлення noozie » 13.9.11 08:59

Хочу вибрати свій перший гібрид. З одного боку кидати багато грошей не хочеться, з іншого - хочу взяти щось якісне. ?
Мне кажется любой велосипед от 4-5 000 грн уже является качественным

Какой у вас рост ?

Самые ходовые и популярные модели уже не во всех размерах есть :^:
Рост - 175см, Вага - 75 кг.

Та, дійсно, доступні на разі:

Ghost 7500 - M
Cube Nature - 50см
Giant XR2 - M/18" (50см)

Я так підозрюю, що М - це якраз під мій зріст... чи я помилаючь?

noozie
*

Повідомлення noozie » 13.9.11 09:12

Да, кубик красивый. Но дополню линейку велосипедом Kellys DEFINITE - 9660 грн (без учёта скидок ;) )
P.S. бюджет далеко не маленький)
да без роста выбирать как-то не правильно.
мы бы предложили Kellys 11 DEFINITE 19" сейчас цена со скидкой: 8694 грн.
или попроще Kellys 11 EXQUISITE DSC цена со скидкой: 7353 грн.
Та, Kellys Definite непоганий. При ціні 8700 прямий конкурент Giant XR2 виходить. Треба буде сісти порівняти обидва. Дякую за ідею.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 13.9.11 09:57

что бросается в глаза - у келлиса и госта вилки воздкшные. у куба с джаянтом не указано.
ростовку лучше мерять. может м а может л будет лучше(мне кажется, что скорее л).мало того, что у всех производителей разная градация размеров, так еще и мы все разные и предпочтения у нас могут различаться.
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 13.9.11 10:23

Циклокросс бери, век воли не видать! :mosking:
мне не нравится эта экспедиция, мне не нравятся эти матросы. и вобще... что? да! нет! мне вобще ничего не нравится, сэр! (с) капитан Смоллет

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 13.9.11 10:38

Циклокросс бери, век воли не видать! :mosking:
не вносите смуту в умы. тут человек и среди гибридов разобраться не может. а еще добавятся циклокроссы, которых выбор 3 штуки на всю украину
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

noozie
*

Повідомлення noozie » 13.9.11 10:52

что бросается в глаза - у келлиса и госта вилки воздкшные. у куба с джаянтом не указано.
ростовку лучше мерять. может м а может л будет лучше(мне кажется, что скорее л).мало того, что у всех производителей разная градация размеров, так еще и мы все разные и предпочтения у нас могут различаться.
На рахунок розміру - дякую, буду примірятись тоді вживу.

У Giant'a SR Suntour NCX-D-LO (http://www.srsuntour-cycling.com/index. ... l&tnid=118) - Coil spring / Hydraulic (тобто не повітря).
У Ghost'a вилка RST Vogue Air LO 60 mm - тобто повітря.

Тепер власне запитання, що краще - повітря чи масло (чи як правильніше coil перекласти)? З того що я знайшов - повітря краще на короткі заїзди, суха погода. На довші заїзди або погану погоду краще брати coil fork. І взагалі чи матиме це навіть якусь відчутню різницю для мене, як для початківця?

І щоб два рази не вставати, вилка на повітрі від Suntour vs. вилка на повітрі RST? Що краще?

Sandr
* *

Повідомлення Sandr » 13.9.11 11:43

Coil spring - это цилиндрическая винтовая пружина. Масло будет - oil!

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 13.9.11 11:49

Ghost'a вилка RST Vogue Air LO 60 mm
ну так я й писав, що гост повітря. а от куб з джаянтом не вказано.
1. coil - пружина. повітря краще тим, що можна регулювати вилку під себе, підібравши правильний тиск в камері вилки. також повітряна вилка легша. переваги пружини - дешевше, ну й трішки інакше йде робота, але це суттєво на великих ходах. думаю, що у випадку з кросовими це не важливо.
2. я на кросових велосипедах не їздив, тому за ці вилки інчого сказати не можу. але в мтб вилках рст зазвичай гірші, ніж сантур.

взагалі варто спробувати ці велосипеди, може вам підійде стандартна пружина і тоді переваги повітряної вилки не будуть потрібні.

Mladyon
* * *

Повідомлення Mladyon » 13.9.11 12:44

Постараюсь слегка сместить акценты
Кататитись збираюсь 60/40 - асфальт/грунтовка. Зріст - 175см, Вага - 75 кг. В перспективі невеликі одноденні велопоходи в прикиївський зоні.
На оф.сайтах нет упоминания про грязевые зазоры. А это важно. Много гибридов, которые расчитаны преимущественно под циклокроссовую резину, и больше 622х42 (с 39-40мм реальных) в них ничего не влазит. А по цепкости и устойчивости резина на 44-45мм реальной ширины заметно лучше для камней и бездорожья.
Так что если Вам это важно, постарайтесь выяснить.
Тепер власне запитання, що краще - повітря чи масло
Для вилок на 50-65мм хода не так важно воздух/пружина. В любом случае на спусках по камням и колдобинам они пробиваются (15-20мм это обычный прожим под весом райдера, на спуске он доходит до 40мм, поглощать удары уже не чем по сути). Лучше сразу в ближайшее время постараться перейти на 75мм, так что тут лучше выбирать чтобы весь вел был дешевле, разница и пойдет на новую вилку. Сток можно слить на балке, без спешки - уйдет

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 13.9.11 12:57

кстати да, на келлисе в стоке стоит 75 мм вилка. как-то сразу не обратил на это внимание.
насчет грязевого зазора, то по моему скромному мнению, если будет катание по укатанным грунтовкам, он не сильно критичен. это же не туризм по каким-то задницам географии

noozie
*

Повідомлення noozie » 13.9.11 22:27

Посидів я і подивився до всіх байків детальніше і порівняв всі компоненти. Так, на свій хлопський розум. Керувався переважно матеріалом з інету, і тому може бути трохи помилок.
Порівняльна табличка: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... 1aGc#gid=0 (можна прямо там коменти лишати, дав права на редагування всім).

(Зелений - кращий за інших, червоний - гірший за інших, оранж - десь посередені, сірий - не розібрався.)

Власне в мене вийшло, що Kellys Definite кращий і за Giant XR2, і за Cube Nature (який по спец. оф сайту виявився без дискових тормозів). Ghost явно всіх випереджає майже по всім параметрам. Єдиний вагомий мінус - на 3000грн більше вартість.

Про вилку RST Vogue Air LO 60 mm прочитав, що дуже непогана. Але то були якісь спекуляції на тему, ніж конкретний досвід. Прийшлось повірити на слово.

В мене залишилось такі питання:
1) Що це за тормоза такі у Kellys - Hayes hydr. Stroker Trail 160/160? (Зрозуміло, що Shimano 505 Disc 180 mm у Ghost будуть кращі, як мінімум через більший діаметр.)
2) В Kellys цілих 30 передач. На скільки це виправдано в реальному житті? Можливо якісь мінуси в такій конфігурації?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 13.9.11 23:09

1) Що це за тормоза такі у Kellys - Hayes hydr. Stroker Trail 160/160? (Зрозуміло, що Shimano 505 Disc 180 mm у Ghost будуть кращі, як мінімум через більший діаметр.)
2) В Kellys цілих 30 передач. На скільки це виправдано в реальному житті? Можливо якісь мінуси в такій конфігурації?
1. хаєс один з найвідоміших виробників гальм(як би там не було, але думаю, що в топ 10 він входить). тому я не впевнений, що шимано будуть кращими. та й на мою думку 180 ротор там не потрібен зовсім. або ж його поставили саме тому, що гальма слабенькі :)
2. мінуси - ланцюги дорожчі. плюси - більш плавне перемикання. зараз йде тенденція переходу на десятишвидкістні касети. через пару років 9 зірок на касеті залишаться лише в нижчих групах(поки-що високі групи мають і 9 і 10 зірок, але це перехідний період). чи потрібна та зайва зірка - кожен вирішує сам. дехто досі на 8 катає і не хоче більше

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 13.9.11 23:20

подивився табличку. зауваження:
1. не думаю, що в наявності у всіх є лише один розмір. можливо вам підійде 20" у джаянта чи куба. тут треба дивитись.
2. не дивіться на вагу в каталозі. деякі виробники зважують велосипеди в найменшій(13") ростовці, а інші в найбільш популярній(18-19"), деякі хитрі зважують без педалей, без мастила у вилці, ще без чогось. я, наприклад, не бачу нічого, що б змогло зробити гост набагато легшим за келліс.
3. а чому у куба та госта втулки деор зеленим кольором, а на келлісі жовтим? :)
4. по гальмам. стосовно хаєса я вже казав, а магуру я б поставив вище всіх. 505 шимано імхо мало чим відрізняються від алівіо на стевенсі та джаянті. тобто на мою думку найкращі магури. потім хаєси, потім 505, а потім алівіо. хоча між останніми двома різниця мінімальна. але то субїєктивна думка

noozie
*

Повідомлення noozie » 13.9.11 23:36

1. Я брав інфу з сайтів, де написані наявні розміри. Власне на рахунок цієї колонки я ще буду обзвонювати магазини.
2. Я про вагу здогадувався :) Але додав, раз була. В принципі її можна ігнорувати...
3. Прогнав...
4. Я просто чомусь вирішив, що хочу дискові. Почитав я про не-дискові (rim breaks) трошки, і там розповідали що від погоди залежить, і що еффективність трошки варіюється час від часу. Мені цікаво чому магури кращі за дискові? Через вагу? Чи по еффективності використання?

А взагалі дуже дякую, я вже майже повністю схилився до Kellys Definite. Ніби і вилка 75мм, повітря, і обвіска непогана, і ціна зі знижкою така ж як і в Giant'а. Якщо вже не підійде мені по розміру, то буду дивитись мабуть до Ghost'a.

п.с. Ще я помітив що в Kellys передні зірки мають меньше зубців (якщо я правильно розумію спеки) - 42x32x24T, проти 48-36-26 у всіх інших варіантів. Це особливість 30х швидкісної системи, чи щось інше?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 13.9.11 23:50

а тепер я прогнав стосовно магури, переплутав з одною дисковою моделлю. ободна гідравліка дуже потужна, але дійсно не конкурент дисковим гальмам.
стосовно зірок - просто різні виробники підходять по різному до підбору передаточних значень. у келліса вирішили, що 42-11 цілком достатньо для кросового велосипеда.

noozie
*

Повідомлення noozie » 13.9.11 23:55

Ще раз дякую за відповіді. Буду найближчим часом примірятись :)

Mladyon
* * *

Повідомлення Mladyon » 14.9.11 00:25

....я вже майже повністю схилився до Kellys Definite. Ніби і вилка 75мм, повітря, і обвіска непогана, і ціна зі знижкою....
Обращу внимание, может это повлияет на выбор Kellys DEFINITE по раме и вилке полный аналог Kellys EXQUISITE (разве что на одну раму крепление для Ви наварили). Отличие в трансмисии (обычный 9-ик или 10-ик), тормоза, палки. Дальше не существенно, важнее, что разница в цене ~3.500грн которую и можно пустить на замену того, что надо. Просто в выборе все-таки надо отталкиваться от рамы с вилкой и колесами, а потом смотреть остальную "мелочевку" (в кавычках!!!)

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 14.9.11 00:55

На оф.сайтах нет упоминания про грязевые зазоры. А это важно. Много гибридов, которые расчитаны преимущественно под циклокроссовую резину, и больше 622х42 (с 39-40мм реальных) в них ничего не влазит. А по цепкости и устойчивости резина на 44-45мм реальной ширины заметно лучше для камней и бездорожья.
Так что если Вам это важно, постарайтесь выяснить.
С таким подходом лучше сразу смотреть на 29" *oops*
Зображення

noozie
*

Повідомлення noozie » 14.9.11 10:14

....я вже майже повністю схилився до Kellys Definite. Ніби і вилка 75мм, повітря, і обвіска непогана, і ціна зі знижкою....
Обращу внимание, может это повлияет на выбор Kellys DEFINITE по раме и вилке полный аналог Kellys EXQUISITE (разве что на одну раму крепление для Ви наварили). Отличие в трансмисии (обычный 9-ик или 10-ик), тормоза, палки. Дальше не существенно, важнее, что разница в цене ~3.500грн которую и можно пустить на замену того, что надо. Просто в выборе все-таки надо отталкиваться от рамы с вилкой и колесами, а потом смотреть остальную "мелочевку" (в кавычках!!!)
На скільки я бачу, різниця в ціні не 3.500грн, а 1300 грн. Але думку я вловиав, дякую.

Mladyon
* * *

Повідомлення Mladyon » 14.9.11 17:52

На скільки я бачу, різниця в ціні не 3.500грн, а 1300 грн. Але думку я вловиав, дякую.
Хм... еще раз перепроверил:
Kellys DEFINITE - 9660 грн
Kellys EXQUISITE - 6170 грн
;)
У обоих:
рама Kellys Crossforce 3B Lite 6061 SCG
вилка SF-NCX-E LO, 75mm, air, magnesium, hydraulic damping
рул. колонка KLS Expert integrated
п.переключатель SLX(11) M661 down swing
обода Kellys Draft
покрышки Schwalbe XC Comp 700x38C Puncture Protection, w/sa
седло KELLYS Cognithor CrMo
Отличия как и писал
в трансмисии (обычный 9-ик или 10-ик), тормоза, палки.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 14.9.11 20:13

у них разные шатуны, а соответственно и каретки. деор с интегрированной кареткой получше будет. чем аливио под квадрат.
манетки аливио и слх, а манетки ХТ с аливио будут работать совсем не так, как с слх.
ессно разные кассеты и цепи, так как одна под девятерик, а другая под десятерик
разные втулки: так как одна под диск, а другая под ви. ну и уровень втулок - 525 деоры получше аливийных будут.
ну сами тормоза, тоже. но это и так понятно
на дефините лучше палки(руль-вынос-подседел), соотетственно вес меньше. ну и другие педали, на дефините комбинированные и контактная педаль и обычная платформа, а на экскьюзите обычные топталки.
разница весьма внушительная по моему скромному мнению. вот нужно ли все это топикстартеру - решать ему

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 38 гостей