Bike day анализ \ проблемы \ предложения \ перспективы

*DuDe*
* * * *
Стать:чол
Re: Bike day анализ \ проблемы \ предложения \ перспективы

Повідомлення *DuDe* » 21.3.11 08:42

Ну вот чего чего, а про нашу колонну разводить такие вот разговоры не разрешу!!! #diablo
И чтобы не разводить споров тут - предлагаю на первых же сборах регулировщиков как минимум поприсутствовать )))
Если и есть что менять так это только порядок движения - сначала регулировщики, потом дети с родителями и прочими тихоходами и флагоносцами ... потом лучшие велопредставители Голосеево ... или же других районов.
Касательно движения группами, опять же - категорическое НЕТ. Условно как на параде можно разбить группы на самом Велодне - как ни крути, а проблемы на перекрестках Владимирской с б. Шевченко и рядом последующих мелких улочек из которых выезжают модные и вечно спешащие механические транспортные средства, остаются, и с каждым годом (читаем - с увеличением количества людей на Велодне), набирают все больших оборотов.
И именно регулирование этих перекрестков я бы ставил во главу угла при разборе прошлых наших велопарадов. Касательно движения по районам - пусть скажут главы соответствующих колонн. Их мнение имеет особый вес ...

Net Scorpion
* * * *

Повідомлення Net Scorpion » 21.3.11 13:28

Ну вот чего чего, а про нашу колонну разводить такие вот разговоры не разрешу!!! #diablo
(...)
Касательно движения группами, опять же - категорическое НЕТ.
Аргументы по существу имеются, кроме того, что "баба Яга против"?
Касательно движения по районам - пусть скажут главы соответствующих колонн. Их мнение имеет особый вес ...
Не подвергая сомнению "особый вес", хотел бы заметить, что главы колон едут именно в голове, и проблему раскачки хвоста колонны замечают в наименьшей степени. Колонна она же как резина. Проведи эксперимент: возьми кусок резинки, привяжи к ней какой-нибудь предмет и проволоки по земле. Увидишь, что начало резинки в твоей руке движется равномерно, а хвост то зацепится за что-нибудь и не движется вовсе, то "пуляет" вперед. Так же и в колонне, если она слишком длинная. Препятствия самые разнообразные. Голова въехала на горку, скорость упала, задние наваливаются на передних, останавливаются чтобы не столкнуться. Проезжают перевал, передние уже едут вниз, а задние еще только на гору. Образуется разрыв в который влазит какой-нибудь тазик. И проч. и проч. и проч.
Условно как на параде можно разбить группы на самом Велодне - как ни крути, а проблемы на перекрестках Владимирской с б. Шевченко и рядом последующих мелких улочек из которых выезжают модные и вечно спешащие механические транспортные средства, остаются, и с каждым годом (читаем - с увеличением количества людей на Велодне), набирают все больших оборотов.
И именно регулирование этих перекрестков я бы ставил во главу угла при разборе прошлых наших велопарадов.
Я уже думал над этим. Тут надо решить принципиально: или мы делаем ставку на жесткое блокирование с физическим перекрытием перекрестков чем-нибудь или пропускаем транспорт. В любом случае, я думаю, имеет смысл изготовить и заранее, за 1-2 дня вывесить плакаты-извещения "Уважаемые водители! Такого-то числа с ... по ... проезд через этот перекресток будет перекрыт. Извинните за неудобства." Так чтобы читалось из автомобиля. Надо только придумать, как это сделать дешево и эффективно.
Disclamer:
Все по моему скромному мнению и никаких намеков. Здесь написано только то, что написано.

Uda4nik

Повідомлення Uda4nik » 21.3.11 16:34

Net Scorpion
У нас все хотят красиво ехать в районной колонне и участововать в параде, но никто не хочет идти Родине служить в регулировщики. А чтобы разделить колонну на светофорах, равно как и перекрыть перекрёстки, нужно больше людей, особенно с учётом постоянно растущего числа участников Велодня. Так что на практике, думаю, будет по-старинке: крупные перекрёстки перекрывает машина ГАИ, а на мелких, как правило, проблем не возникает.
PS В 2010 я был замыкающим прапорщиком, колонну наблюдал почти всю.

Lone Wolf
* * * *

Повідомлення Lone Wolf » 21.3.11 18:48

Ну насколько я вижу по темам про регулировщиков, то обычно приглашаються люди с опытом. И первого кто крикнет я хочу, вряд-ли возьмут и доверят регулировать что-то.
Хотя может я ошибаюсь.
А перекрестки-таки проблема. особенно, по марушрут оболнской-виноградской-троещенской колон. Так как с петровки они идут обычно вместе..

Код: Виділити все

(__) (oo) /------\/ / | || * /\---/\ ~~ ~~ ...."Have you mooed today?"...

*DuDe*
* * * *

Повідомлення *DuDe* » 22.3.11 10:58

Спробую дати щось більше ніж "просто проти".

Імпульсивний рух колони відбувається в більшості випадків не зарахунок проїзду перехресть, а за рахунок тихоходних транспортних засобів у складі цієї колони. Сюди відносяться в основному діти і представниці прекрасної статі (не всі, але все ж такі більшість). Організація руху саме цих категорій учасників велопарадів (наприклад, як я вже зазначав, переміщення їх у передні ряди) має привести до більш стабільного руху колони, адже вони будуть стримувати рух більш швидкісних велоучасників.

До чого призведе розбиття колони (говоримо про районні) на групи?
По-перше, це буде менш контрольований рух. Якщо брати до уваги досвід минулого року дві машини супроводу для нашої (Голосіївської) колони було майже достатньо. Розбиття колони на мінімум дві групи зведе нанівець впринципі потуги однієї машини супроводу стримувати рух на перехрестях.

По-друге, це призведе до формування двох абсолютно різних колон - швидкісної та матрасної. Але ж це не та подія коли ми маємо демонструвати свої навички у керуванні велосипедом. Ми збираємось аби показати мешканцям нашого міста, водіям, адміністративним органам про необхідність врахування велосипедного руху у повсякденному житті мегаполісу ... і тут саме масштабність події є рушійною силою!!! І аж ніяк не наше знання розділу 6 Правил ДР!!! Рух наших колон оговорюється із адміністрацією міста і ДАЇ, тому ми повинні мати в цьому випадку абсолютний і повний пріорітет руху на практично всіх ділянках доріг!!!
А якщо вже і говорити про ПДР, то водій має пропустити і не перешкоджати руху спецколони, яка супроводжується машинами с проблисковими синім і червоним маячками, аж до того моменту поки не побачить машину із зеленим маячком ... але це я віддалився від теми.

З огляду на вищенаведене, єдиним висновком що напрошується є збільшення кількості саме машин супроводу у складі колон!!! І як на мене це питання має бути першочерговим при організації безпеки руху колон на Европейську площу.

Окремо требо розглянути питання про рух основної колони бійка і стрілянина на перехресті Шевченка і Володимирської минулого року, неадекватні блондінки за кермом великих джипів, що виїзджають з м. Житомирської, Михайлівської і інших дрібних вулочок створють принципову небезпеку руху колони. Тому в цьому випадку я би запропонував приблизно 15-30 секундні інтервали випуску людей на велопарад с Європейської площі ... тобто Європейська площа - Майдан - 15 сек пауза - знов заповнюємо проміжок між Європ. пл. і майданом - і знов 15 сек пауза. Паузу можливо зробити і 10 секунд, але ці моменти ми відпрацюємо вже на місті ...

Це щодо тез Net Scorpiona

З Uda4nikом повністю згоден ... додати можу тільки те що вже виклав вище ...

Lone Wolf - регулювальниками на Велодні не народжуються ))) Є бажання, приходь, є ідеї - висловлюй )))

Крикс

Повідомлення Крикс » 22.3.11 14:52

А шо? Наши регулировщики вместе со мной очень даже зачОтно закрывали и открывали проездт на Михайловской. :friends:
Молоденький гаишник в конце концов вобще стыдливо удалился за ненадобностью. :cool:

В общей теме Велодня-2011 Трям оговорился о личной встрече с регулировщиками и старшими колонн для ответов на вопросы и прояснения ситуации.
Кто в курсе, когда и где будет встреча подпольного актива? :lol:
Si vis pacem, para bellum.

Lone Wolf
* * * *

Повідомлення Lone Wolf » 22.3.11 15:25

Я всю цю тему почав саме через це.
А якщо вже і говорити про ПДР, то водій має пропустити і не перешкоджати руху спецколони, яка супроводжується машинами с проблисковими синім і червоним маячками, аж до того моменту поки не побачить машину із зеленим маячком ... але це я віддалився від теми.
Проблема в тому, що колони дуже розтягуються. і майже всі водії, як стовбичать на перехресті - не розуміють, чому ми мперекрили рух.
Їм не видно вже машини ДАІ ,яка уїхала хз куди.. Ось в цьому я бачу проблему.
тож як на мене, потрібно якимось чином, заставляти людей у колоні зупинятися на червоний.

Lone Wolf - регулювальниками на Велодні не народжуються ))) Є бажання, приходь, є ідеї - висловлюй )))
Бажання є. Цей рік гадаю, спробую долучитися до регулювальників Оболні..

*DuDe*
* * * *

Повідомлення *DuDe* » 22.3.11 15:44

А шо? Наши регулировщики вместе со мной очень даже зачОтно закрывали и открывали проездт на Михайловской. :friends:
Молоденький гаишник в конце концов вобще стыдливо удалился за ненадобностью. :cool:
Молодці )))
але це трабли з цими дрібними гламурними вулочками не відміняє (((
В общей теме Велодня-2011 Трям оговорился о личной встрече с регулировщиками и старшими колонн для ответов на вопросы и прояснения ситуации. Кто в курсе, когда и где будет встреча подпольного актива? :lol:
Я не в курсі, але в принципі - я ще і не цікавився ... І, до речі, гарна нагода почати цим займатись ...
Я всю цю тему почав саме через це.
а я про що?!
З огляду на вищенаведене, єдиним висновком що напрошується є збільшення кількості саме машин супроводу у складі колон!!! І як на мене це питання має бути першочерговим при організації безпеки руху колон на Европейську площу.
Бажання є. Цей рік гадаю, спробую долучитися до регулювальників Оболні..
Велкам )))
Да, тобі до az113 )))

Крикс

Повідомлення Крикс » 22.3.11 15:47

Я не в курсі, але в принципі - я ще і не цікавився ... І, до речі, гарна нагода почати цим займатись ...
А ты пасари, шо он там наобещал, кроме ответов. :lol: http://www.velokiev.com/forum/viewtopic ... 7&start=25

*DuDe*
* * * *

Повідомлення *DuDe* » 22.3.11 15:55

А ты пасари, шо он там наобещал, кроме ответов. :lol: http://www.velokiev.com/forum/viewtopic ... 7&start=25
Тортіки аналізу не помєха )))

LY
* * *

Повідомлення LY » 23.3.11 12:25

Предлагаю всем регулировщикам купить свистки и в случае выезда авто в пределы движения колоны свистеть для предупреждения и похдхватывать свист по очереди по колоне.
На примере случая в Бразилии можно заметить что водила ехал по колоне достаточно долго и если бы впереди едущие велосипедисты были предупреждены многие бы свернукли в сторону или выскочили бы на тротуар. Я думаю чо в этом случае свистки помогли бы.

Разрывать колоны нельзя ни в коем случае. Это можно делать только тогда, когда учасники организованы и опытны, достаточно регулировщиков (например колоны военослужащих, не зря же у них строевая подготовка).
Если сравнивать нашу колону с чем либо, то наиболее близкое сравнение это колона детей. При движении в несколько колон они все равно сбиваются в одну колону, но менее организованную, мне кажется, то же самое произойдет и с нашей колоной, слишком мало опытных велосипедистов.

*DuDe*
* * * *

Повідомлення *DuDe* » 23.3.11 13:12

А що свістульки - це варіант ))) У мене з Global Gathering модний свисток є )))

Але як на мене це проблеми не вирішить. Машини в центрі будуть і аби уникнути протистояння треба:

- або перекривати за ДЕКІЛЬКА годин до велопараду вулиці центра, НЕ ОДНУ, А ЦІЛИЙ РАЙОН, що, впринципі, як на мене, неможливо - купа готелів, адміністративних будівель, де по любому, саме в ту суботу захочете провести позачергову сесію якесь чудо тіпа довганя, і, не дай Боже, ще й запросить на неї купу інших типів ... а ще там живуть неадекватні люди, які теж будуть висловлювати бажання проїхати в центр і придумають для цього ще більшу купу причин.

- або ставити ДУЖЕ ВПЛИВОВИХ хлопців на перехрестя, адже протистояння з регулювальниками із складу велосипедистів - це, як показує практика, можливо ... а от протистояння із представниками силових структур (не постових районних міліціонерів), а саме СИЛОВИХ (тіпа БЕРКУТа) структур може обернутися не лише попередженням ...

- або робити розриви. Крок непопулярний, і вимагає ретельного планування руху колони. Але як на мене саме цей варіант ми маємо відпрацювати в першу чергу. Знов такі, виходячі із того самого досвіду, розриви самовиникають на підьомі на Володимирську по вул. Л. Толстого. Тож можливо варто ними скористатись??? Для того аби звільнити б. Шевченко від авто необхідно не більше 1 хвилини. А наш рух вздовж Володимирської займає мінімум одну годину. Тому, на мою думку, хвилинна зупинка протягом кожних 10-15 хв. може вирішити проблему і подарувати нам відчуття свята ще більше )))
Льоша, твою думку щодо розривів я чув не один раз, але в нашому випадку вважаю за потрібне розробити план руху основної колони саме із розривами починаючі або з самого Хрещатика (менш привабливо, адже саме на Хрещатику нас буде спостерігати ільшість людей і вестись зйомка), або з перехрестя Володимирської і б. Шевченка (більш привабливо, адже є місце для розширення колони, а ті розриви що утворяться на підьомі будуть нівельовані саме з рахунок невеличкої зупинки, ну і паралельно ми не накликаємо на себе гнів автомотовласнииків ...)

Shtativ
* * * *
Звідки:Киев, БорщагоFFка, шестой бархан слева от третьей канавы

Повідомлення Shtativ » 23.3.11 15:48

Мне кажется, было бы разумным разрывы делать по районным колоннам. Хотя сначала для этого нужно, чтобы районные колонны оставались районными колоннами. Тогда появился бы небольшой шанс, что велосипедисты в своей колонне будут себя вести более аккуратно. Но поскольку перед стартом царит разброд и шатание, то это малореально. Поэтому остается другой вариант - на перекрестках подсобирать растянувшуюся колонну, одновременно давая автомобилистам окно для проезда.
Свистки в качестве предупреждающего сигнала - очень гут. Даже водитель, услышав звук свистка, инстинктивно будет искать его источник в виде регулировщика.
В качестве варианта "на всякий пожарный" можно, чтобы регулировщики вели на мобилки непрерывную видеозапись (а то мало ли что... неадекватов по городу более, чем достаточно...). Как это сделать технически, чтобы процесс записи не мешал основному занятию - пока не знаю.
ну вот почему, если как следует промочить ноги - то отказывает горло, а если как следует промочить горло - то отказывают ноги?
"Gib mir mein Fahrrad zurück!"

Lone Wolf
* * * *

Повідомлення Lone Wolf » 23.3.11 16:57

А я от що ще подумав. Якщо дійсно робити старт основної колони з розривами.
То може розбити під’їзд районих колон по часу. Чи точки збору районих колон рознести.
І тоді поперше вийдуть реально розриви. По-друге вийде, щось на кшталт, параду по роду війск, а у нас по районам.
Аля, а зараз мимо нас проїжджає колона Оболонського р-ну..

Також рознесення точок старту, може бути корисним в плані, що на Європейській уже минулого року тісно було..

Uda4nik

Повідомлення Uda4nik » 23.3.11 17:18

Чи точки збору районих колон рознести.
Эта идея давно витает в воздухе. Только места для парковки колонн нужно определить заранее, нарисовать план стартовой площади, размеченый под районы и распространить по соответствующим темам. И надо бы сделать это уже сейчас...
Ну а потом "Борщаговская колонна, на старт!", "Голосеевская колонна, на старт!", и т.д. 100% порядка не будет, но шансы не потеряться и на параде видеть рядом знакомые лица возрастут.

Lone Wolf
* * * *

Повідомлення Lone Wolf » 23.3.11 17:45

Спробую подумати і запропонувати своє бачення. Єдине, що я точно не знаю які колони звідки під’їжджають.
В темах оайлних колон у всіх є плани під’їзду?

Lone Wolf
* * * *

Повідомлення Lone Wolf » 23.3.11 20:11

Виношу на розгляд таку пропозицію
Рух колони починається не з Європейської, а від Бесарабки(чи навіть Льва Толстого) з приїзду колони(колон), що по Червоноармійській їдуть(Солом’янська, Борщагівська). Ці колони вже організовано і красиво рухаються до Європейської площі. Там не зупиняючись розкручуються на колі і далі по звичайному маршруту.
Як тільки ці колони покидають Бесарабку, витримавши паузу, починає рух Святошинська колона(вони ж з Бульвару Шевченка наче спускаються), так само до Європейської. тут єдине аби голова Солом’янсько-Борщагівської колони, вже не опинилася на Бесарабці.
Далі, сирецька колона. Чи можливо їй не по Михайливській на Майдан спускатися, а по Трьосвятителській одразу на Європейську. Якщо так, то далі на Європейській вливаються вони.
Оболонська, та Лівобережні колони, повинні будуть також приєднатися вже на європейській. Але тут проблема. Цих колон багато.
Тому можливо якась з колон приїжджає раніше, і збирається біля стадіону Динамо, і починає рух відтіля..

Загалом оттаке прийшло в мою хвору голову.
Думаю це дуже важко буде організувати.. але свою думку я висловив ;)

Uda4nik

Повідомлення Uda4nik » 23.3.11 22:35

Чи можливо їй не по Михайливській на Майдан спускатися, а по Трьосвятителській одразу на Європейську. Якщо так, то далі на Європейській вливаються вони.
Трёхсвятительская слишком опасна даже для "регулярных катальцев", если толпой, а для чайников тем более.

Lone Wolf
* * * *

Повідомлення Lone Wolf » 23.3.11 23:20

Чи можливо їй не по Михайливській на Майдан спускатися, а по Трьосвятителській одразу на Європейську. Якщо так, то далі на Європейській вливаються вони.
Трёхсвятительская слишком опасна даже для "регулярных катальцев", если толпой, а для чайников тем более.
Таки да. Забув, який на ній спуск..

Ну вулиці я для прикладу назвав.
Мені цікаво, чи реально парад по такій схемі організувати..

Також, можна зробити навпаки, спершу стартують ті хто по від Поштової приїжджає, а ті хто від Бесарабки стартують в сторону європейської, а потім розкрутившись на ній - по звичному маршруту.
Як на мене плюс такої схеми, більша концентрація влеосипедистів на майдані. Бо рухатися всі будуть у двох напрямах..

Тоб-то буде дві точки збору.

Крикс

Повідомлення Крикс » 24.3.11 18:03

Эта идея давно витает в воздухе.
Сколько она витает, столько у нее находятся противники, которым почему-то общей толпой ехать интереснее, а любые признаки дисциплины и порядка воспринимаются, как насилие над свободными и независимыми индивидуумами (и шо они тока в этом Гондурасе в таком количестве делают до сих пор?) :cool:

Uda4nik

Повідомлення Uda4nik » 25.3.11 06:51

Сколько она витает, столько у нее находятся противники, которым почему-то общей толпой ехать интереснее
Но хотя бы поделить площадь для парковки колонн - нужно. Чтобы въезжая туда, не думать куда бы впереться так, чтобы поместиться самим и не мешать подъезжающей следующей колонне, чтобы большинство участников, читавших интернет, знали куда ехать. А некультурные люди будут всегда :)

*DuDe*
* * * *

Повідомлення *DuDe* » 25.3.11 09:21

Ідей багато, але ж маємо пам*ятати, що контролювати 5К народу силами 50 регулювальників - це практично неможливо. Тому чим простіше рішення тим більше шансів на його втілення у життя )))

Lone Wolf
* * * *

Повідомлення Lone Wolf » 25.3.11 10:10

та зрозуміло.
тому я й питаю у вже досвідчених. наскільки важко буде організувати і синхронизувати рух основної колони із двох точок.
Від Європейської до михайливської і від бесарабки через Європейську до Михайливської. Таким чином, щоб Хречатик був заповнений у двох напрямках.

*DuDe*
* * * *

Повідомлення *DuDe* » 25.3.11 10:43

Ідея сама по собі цікава ... але є певні "але" у вигляді дозволу КМДА та ДАЇ ... і якщо Європейську площу ще перекрити можуть на 3 години ... то перекрити і Європейську і Бессарабську ... на це можуть не піти. До того ж проти цієї ідеї грає факт розподілу керуючих елементів по двох кінцях Хрещатика, що, на мою думку є небажаним. Ще одинм "но" є мізерність шансів прорахувати час старту Бессарабської колони у напрямку Європейської площі аби там не було створено додаткового натовпу. Ну і в принципі я особисто виступаю за МЕГАтолпу на старті ))) Хоча повторюсь - ідея двох стартів є привабливою.

yaguar
* * *

Повідомлення yaguar » 27.3.11 12:59

Веселей ехать одной большой толпой. Тогда колонна будет не такой длинной. Надеюсь в этом году народу будет ещё больше.

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 16 гостей