самое полезное утреннее упражнение - это здоровый сон
(эх, жаль нельзя про с...кс, так бы по ходу спросил когда вреднее/полезнее...)

просто свій маленький досвід: я думав, що велосипед гробить коліна, почав бігати вранці, побігав декілька тижнів, то у мене не лише колінні суглоби боліти почали, а майже всі, котрі нижче пояса: і стопи, і коліна ,і бедра. потім я вичитав, що бігати можна лише в бігових м’яких кросівках (а я бігав у звичайних з відносно тонкою жорсткою підошвою), та і взагалі пишуть, що біг небезпечний тим, що ударні навантаження на суглоби та хребет великі, треба бігати по грунтам, щоб м’якше було. але я вирішив не заморачуватися та катаюся собі на вєліку, і задоволення більше, і суглоби не болять![]()
а щодо ранкових навантажень, то це певно і справді треба спочатку добре розминатися, тому що ввечері мені набагато легше бігалося, ніж з самого ранку
В екипировке для бега самое главное есть обувь, всегда сочуствую когда вижу на стадионах в парках бегунов в кедах или гамнотапках с плоской тонкой подошвой, притом и технка у них часто хромает, бегут через пятку натыкаясь, в результате начиная от пяток и по всему позвоночнику передаются удары, что не есть хорошо(а я бігав у звичайних з відносно тонкою жорсткою підошвою),
Как-то раньше бегал и не возникало никаких проблем. Но в этом году так начала болеть надкостница при беге, что еле пробегал дисстанцию 2 км, больше уже не мог. Начал выяснять причину и пришел к выводу, что виновата обувь. Купил правильные беговые адики и теперь от бега получаю только кайф. А с добавлением велонагрузок, бегать стало вообще легко 6 км и ни в одном глазу )))
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість