Більш-менш тиха втулка на промах? (Hope 2 Pro, Sun Ringle..)

(все про втулки, камери, ободи, покришки, спиці)
gylka
Стать:чол
Більш-менш тиха втулка на промах? (Hope 2 Pro, Sun Ringle..)

Повідомлення gylka » 6.1.09 18:21

Є можливість поставить втулки (перед+зад) Hope 2 Pro або Sun Ringle Dirty Flea, але прочитавши форуми http://www.velokiev.com/forum/viewtopic ... pe#p712887 і ще парочку форумів типу http://forum.velomania.ru/index.php?showtopic=29491 глянув на роботу хоупів на ютюбі
http://www.youtube.com/watch?v=PEGV1bGMuLw
http://www.youtube.com/watch?v=3C9x9ON2JqY
щось не сильно хочеться брать таку пилораму - хіба що людей лякать. Якось катався з хлопцем у якого DT Swiss 240s і вони теж торохтять голосно.

Потрогать ці втулки можливості немає тому питаю у тих які катаються на таких втулках або просто мали з ними справу:
1. Чи можна у хоуп 2 про якось цей шум зменшить?
2. Хтось щось знає про фтулки Sun Ringle Dirty Flea крім того що вони легші повітря? Наскільки вони міцні (важу 84 кг і стиль - КК)? Наскільки головно вони торохтять?
3. Може хтось підкаже якусь може іншу втулку на промах яка була б доволі тихою (сам катаю на шимановській алівіо :) - і вона тиха) і при цьому і доволі міцною (важу 84 кг) і щоб важила наприклад задня десь не більше 330 грам (може Chosen, American Classic, Nuke Proof, Novatech, Sun Ringle)

Focus
* * * *

Re: Більш-менш тиха втулка на промах? (Hope 2 Pro, Sun Ringle..)

Повідомлення Focus » 6.1.09 22:27

Shimano xtr!

gylka

Повідомлення gylka » 6.1.09 22:46

вона ж не на промах.... да і коштує вона - мама-рОдная, а достать шимано у мене можливості взагалі немає як можу ті що я писав. ну і вони сентерлочні а не 6-болтові

Yaroslav
* * *

Повідомлення Yaroslav » 7.1.09 15:36

В мене теж хоуп про 2, сам стикався з проблемою шуму, але, як не дивно, звик. Взагалі втулка гарна і легка в обслуговуванні -- барабан знімається руками.
Чи можна у хоуп 2 про якось цей шум зменшить?
В мене виходило зробити це випадково -- поклав забагато густого мастила на зубці, по яким бігають собачки. Працювало при цьому абсолютно нормально, не проскакувало навіть на холоді (~ +5). Але їздив так недовго, тому не можу сказати, як би воно поводило себе далі. На всякий випадок зауважу, що це не нормальний режим її експлуатації і повторювати таке не варто. ;) Тому, на мій погляд, краще або не звертати уваги на тріскотню або шукати щось інше.

Tojama Tokanawa
* * * * *
Контактна інформація:

Повідомлення Tojama Tokanawa » 7.1.09 18:29

Уже второй год юзаю втулки Новатек на промах, очень доволен, ни на что другое менять не хочу. Мне нравится то, что у Новатеков три "собачки", а не две, как у многих втулок. К "треску" отношусь спокойно, даже наоборот, люблю слушать, как "поёт" моя трещётка. :)

P.S.: Не хочешь слушать треск - крути педали. :)
"Образования у меня никакого, то есть, высшее техническое" (М. Жванецкий)

evolvent
* * * * *

Повідомлення evolvent » 7.1.09 18:52

у Quando Q-Lite Y32R 6 собак. на промах. насчет шума не знаю. есть смысл зайти в магазин и проверить - хорошие же втулки

gylka

Повідомлення gylka » 8.1.09 00:43

у Quando Q-Lite Y32R 6 собак. на промах. насчет шума не знаю. есть смысл зайти в магазин и проверить - хорошие же втулки
Ну може вони і гарні.. (хоупи ж взагалі супер але ж пилорама), тільки вагомий чинник в виборі є щоб не торохтіло дуже сильно, але штука в тому що достать я їх не можу тому ку-лайт навіть не розглядаю. До речі вони вже не Q-Lite, а Q-Lai називаються.. :)

Dagger
* * * * *

Повідомлення Dagger » 8.1.09 01:31

Не первый раз уже слышу жалобы на то, что ДТшные втулки громко трещат. Не знаю, с чем вы их сравниваете, но моя 340я - самая тихая из всех, что я вообще слышал. Поначалу ее вообще было почти не слышно, резина гудела сильнее. Потом прикаталась и стала трещать немного громче, но все равно сравнительно тихо.

Hellrider
* * * * *

Повідомлення Hellrider » 8.1.09 09:51

Ну може вони і гарні.. (хоупи ж взагалі супер але ж пилорама), тільки вагомий чинник в виборі є щоб не торохтіло дуже сильно, але штука в тому що достать я їх не можу тому ку-лайт навіть не розглядаю. До речі вони вже не Q-Lite, а Q-Lai називаються.. :)
Сорри, что вмешиваюсь... :gerl:

Шум втулки (задней, надо полагать? ;-)) вызывается работой трещотки. Как здесь уже было сказано, густая смазка способна кардинально снизить шум. Однако, нельзя упускать из виду то, что некоторые смазки густеют на морозе, а некоторые - могут "течь" в процессе нагрева трещотки (например, на затяжных крутых спусках в тёплую погоду). Если смазка потекла, все окрестности трещотки будут облеплены пылью и грязью. Кроме того, густая смазка несколько увеличивает усилие на поворот барабана трещотки.

Насчёт Shimano XTR... Да, Shimano FH-M975 очень тихая. Но трещотка работает ненадёжно (постоянные проскоки). Уже и смазку менял и перебирал - ничего не помогает. Возможно, это только мне так "повезло"? :?

Шумные втулки... имеют некоторые преимущества перед тихими. Например, когда тебе нужно проехать мимо пешехода, нет нужды пугать его криком или звонком. Он сам слышит работу трещотки, оглядывается и, как правило :D, даёт тебе дорогу. В то же время, когда ты едешь в пелотоне за хозяином шумной втулки, её стрекот предупредит тебя, что крутить педали не стоит, если, конечно, ты не хочешь налететь на её хозяина. ;-)

Tojama Tokanawa
* * * * *
Контактна інформація:

Повідомлення Tojama Tokanawa » 8.1.09 13:28

Вообще-то, ещё в инструкции к "Старт-Шоссе" было написано, что трещётку категорически запрещено смазывать густой смазкой...

Я тоже использую шум трещётки, как звуковой сигнал. Очень хорошо помогает, особенно на тихих парковых дорожках. :)
"Образования у меня никакого, то есть, высшее техническое" (М. Жванецкий)

gylka

Повідомлення gylka » 8.1.09 15:59

Шумные втулки... имеют некоторые преимущества перед тихими. Например, когда тебе нужно проехать мимо пешехода, нет нужды пугать его криком или звонком. Он сам слышит работу трещотки, оглядывается и, как правило :D, даёт тебе дорогу. В то же время, когда ты едешь в пелотоне за хозяином шумной втулки, её стрекот предупредит тебя, что крутить педали не стоит, если, конечно, ты не хочешь налететь на её хозяина. ;-)
ну якраз якщо з такою втулкою їхать по тихому парку де матері вигулюють своїх дітей - то люди лякатимуться цьому деревообробному заводу на колесах... да і якщо в компанії матрасників то торохтіть теж - якось тупо...

Але народ, може хтось щось знає про торохтіння втулки Sun Ringle Dirty Flea ?

exeLend
* *

Повідомлення exeLend » 8.1.09 18:49

http://www.youtube.com/watch?v=ahKVOhSH ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Такая-же пилорама ;)
This bike is really magic, it is strong, light, looks awesome and climbs like a mother F$@#er.(с).

El Nino
* *

Повідомлення El Nino » 8.1.09 19:16

кста там много интересных видео по которым можно оценить звук ))) хедли не так сильно вроде шумят ))) сам катаю на хоупе, сначала раздражало сейчас жить без этого звука не могу ))))

sergf1
*

Повідомлення sergf1 » 8.1.09 22:37

Позвольте вставить и свои пять копеек, как владелец втулки Chris King. В таких условиях как снято видео на ютюбе она звучит точно так визгливо и противно. Еще неприятный звук она может издавать когда медленно просто катить велосипед ( кстати видео снято судя по плиточному полу, в ОЧЕНЬ гулком помещении) Также есть подозрение что свободное , неопирающееся ни на что колесо вносит свою звонкость в этот звук. Но в езде этот звук совершенно меняется, Звонкости и визгливости совершенно неслышно, просто слышный звук, ну в отличии от XTR (из того что слышал именно при езде, а не в свободном состоянии) А вот чего заметно при езде,так это 5-ти градусный свободный ход, по ощущениям практически мгновенное сцепление, отличная работа того самого "шумного" механизма.
"Вам шашечки, или ехать?" :)

_panika_
новичок
новичок

Повідомлення _panika_ » 9.1.09 00:58

їздив довгий час на Деоре і Алівіо - дуже тихі втулки, зараз на Сеінтах - тарахкотять-дратує. У всіх кого якісні дорогі втулки-всі тарахкотять. Тому бачу або ставити Деоре (за свою ціну дуже надійні і якісні-їздив 2 роки КК на них - стан супер, важу 80кг) або миритися з шумом. Та й навіщо на КК втулки на промах? одні мінуси!
Востаннє редагувалось 9.1.09 01:02 користувачем _panika_, всього редагувалось 1 раз.

gylka

Повідомлення gylka » 9.1.09 01:00

да, протупив - це ж там в рілейтед відео було, не побачив з першого разу...

до речі якщо комусь буде цікаво то Nuke Proof Generator як мені переказали - ще голосніша ніж Hope 2 Pro...
Не первый раз уже слышу жалобы на то, что ДТшные втулки громко трещат. Не знаю, с чем вы их сравниваете, но моя 340я - самая тихая из всех, что я вообще слышал. Поначалу ее вообще было почти не слышно, резина гудела сильнее. Потом прикаталась и стала трещать немного громче, но все равно сравнительно тихо.
ну може 340 і тиха, дай бог, буду узнавать чи зможуть достать мені таку... відео з її роботою знайти не зміг... але катався з хлопцем на 240s - то реально голосно, може не настільки як люди розказують "піліт" хоуп, але голосно...

remix
* *

Повідомлення remix » 23.1.09 11:00

А как по шумности Mavic Crossmax SL ?
Зображення
Зображення

vile.gnus

Повідомлення vile.gnus » 23.1.09 13:20

нашли блин проблему...
не хотите слышать треск втулки - крутите педали
у меня 2 пары колес, в одной стоят втулки DT 240, во второй какой-то дикий нонейм треск вообще не парит, более того, перестал его замечать в какой-то момент

gylka

Повідомлення gylka » 2.2.09 13:08

Занятний набір відео - видно теж якийсь чудік задавався питанням шуму...

про те що "прідумалі праблєму..." - ну куча народу вибирають собі детальки щоб вони підходили по кольору.... мені ж важливі експлуатаційні характеристики і шум - серед таких...

shapirus

Повідомлення shapirus » 20.8.09 21:18

Nuke Proof юзал кто-нибудь?

gylka

Повідомлення gylka » 20.8.09 21:33

Якщо ти про Generator то через декілька днів після того як писав цю тему переписувався з поляком (у якого я своє переднє хоуп і купив) який юзав і хоупи і нюк_пруф так він казав що Генератор ще шумніша ніж хоуп. І ще десь на якомусь форумі хтось писав що шумна дуже.

shapirus

Повідомлення shapirus » 20.8.09 21:41

Якщо ти про Generator то через декілька днів після того як писав цю тему переписувався з поляком (у якого я своє переднє хоуп і купив) який юзав і хоупи і нюк_пруф так він казав що Генератор ще шумніша ніж хоуп. І ще десь на якомусь форумі хтось писав що шумна дуже.
мнения расходятся: на веломании мне сказали, что-де все равно громкая, но тише хоупа. уже появляется желание плюнуть, купить, положить в барабан немного солидола и кататься. а на полке тем временем держать запасной барабан и комплект пружин+собачек на всякий случай :).
тем более что там сальник (пыльник?) между барабаном и телом втулки находится, что какбе обнадеживает:
25586-2.jpg
кстати, а кроме как насчет шумности, этот поляк ничего больше про Nuke Proof (именно Generator) не писал? я тут посматриваю в сторону этой задней втулки в связи с тем, что собранное на чейне колесо с доставкой вылазит за лимит в 200 евро, а на нюкпруфе аккурат 190 евро выходит. пытаюсь найти отзывов.

кстати, ты сам-то на чем остановился в итоге?

gylka

Повідомлення gylka » 21.8.09 13:12

мнения расходятся: на веломании мне сказали, что-де все равно громкая, но тише хоупа. уже появляется желание плюнуть, купить, положить в барабан немного солидола и кататься. а на полке тем временем держать запасной барабан и комплект пружин+собачек на всякий случай :).
тем более что там сальник (пыльник?) между барабаном и телом втулки находится, что какбе обнадеживает:
кстати, а кроме как насчет шумности, этот поляк ничего больше про Nuke Proof (именно Generator) не писал? я тут посматриваю в сторону этой задней втулки в связи с тем, что собранное на чейне колесо с доставкой вылазит за лимит в 200 евро, а на нюкпруфе аккурат 190 евро выходит. пытаюсь найти отзывов.
ну тут нічого сказать... можу тільки повторить його відгук що вони шумні дуже... (крім того там 6 собачок - звичайно не показник але все-таки)... контакт з тим поляком втратився... я сам тоді цікавився цією втулкою і думав взять щоб спробувать бо фірма наче нормальна (сайт правда зараз вже не працює :) ), можна достать запчастини і т.д. але після того як сказали що вона торохтить як автомат то передумав...
кстати, ты сам-то на чем остановился в итоге?
ХТ, та що 756 - стара добра 6-болтова, стальний барабан. :) тиха.... так як зараз не "матрашу" практично завжди то може б зараз і взяв би хоуп або (як дешевший варіант) Q-Lai чи Chosen і менше звертав би увагу на торохтіння (тільки довелось би касету змінювать). Але для "поїздок з дамами по паркам" я б їх не брав би.

Franc
* *

Повідомлення Franc » 21.8.09 13:19

Chosen
эту втулкц тихой не назовешь

shapirus

Повідомлення shapirus » 21.8.09 13:24

ну тут нічого сказать... можу тільки повторить його відгук що вони шумні дуже... (крім того там 6 собачок - звичайно не показник але все-таки)... контакт з тим поляком втратився... я сам тоді цікавився цією втулкою і думав взять щоб спробувать бо фірма наче нормальна (сайт правда зараз вже не працює :) ), можна достать запчастини і т.д. але після того як сказали що вона торохтить як автомат то передумав...
короче я плюнул и заказал заднее колесо в сборе на этой втулке. как приедет (недели полторы, небось) -- можно будет при желании послушать, как звучит. и если будет сильно громко, то я попробую немного солидола к собачкам напихать (человек любит ласку, а машина -- смазку, ога). ну и вместе с передним колесом следующим этапом закажу запасной барабан к ней на всякий случай ;).

Повернутись до “Колеса”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей