Какое устройство велодорожек? Помогите сформулировать.

S@int
* * * * *
Стать:чол

Повідомлення S@int » 9.11.07 21:59

Блин, если на ВД будут гонять камикадзе на мотороллерах, я пожалуй ограничусь поездками исключительно в лес. Не знаю кто как, а я этих малолетних идиотов (знаю, что нехорошо обобщать, но другие попадаются о-о-очень редко) боюсь НАМНОГО больше, чем автомобилей.

F.O.X.

Повідомлення F.O.X. » 9.11.07 22:35

сегодня, смотрел - в Нью йорке, поперек осевой стоит, что то типа неваляшек - перекрвывающих двойную осевую.......на встречку, ни кто не выезжает, ибо не могут
Жить хочется лучше, а приходится веселее...

Net Scorpion
* * * *

Повідомлення Net Scorpion » 9.11.07 22:44

Коллеги, а вы, извините, не обнаглели? Скорость движения по городу ограничена 60 км/ч, если кто забыл, а кроме того должна быть безопасной по дорожным условиям.
Спору нет, приятно лупить по велобану на пределе возможностей. Но надо же ж быть реалистами. Автомобили, вон, тоже значительно быстрее разрешенного могли бы ездить. Но почему-то ни у кого такая практика одобрения не вызывает.

Что касается ширины ВД, то повторяю для непонятливых. Существует ДБН (державна будівельна норма): велополоса в пределах дороги не менее 1 м, дорожка за пределами проезжей части для движения в одном направлении 1,5 м.
Если ездить, как положено, "как можно ближе к правому краю", то опережение на полутораметровой дорожке проблем не составляет, а на велополосе - тем более, хотя и с выездом на общую полосу проезжей части.
Disclamer:
Все по моему скромному мнению и никаких намеков. Здесь написано только то, что написано.

Бешенный_бантик
модератор

Повідомлення Бешенный_бантик » 9.11.07 23:20

только что родилась идея как ограничиь велодорожку от проезжей части - лежачим полицейским - лежащим вместо ограничительной линии. покрасть его в цвет разметки, лучше косые полосы
Невысокий с плавными скатами будет безопастным если на него наехать даже на высойкой скорости.
Можно без препятствий выезжать свелодорожки на проезжую часть
Водители машин будут чувствовать что под колесом препятствие
Даже как контр уклон можно исплозовать)))
уборочные машины смогут безпрепятственно наводить чистоту

из минусов - резиновый бортик - это дороже чем просто полоса краской

Что скажете?
ездю абы как и абы где

Net Scorpion
* * * *

Повідомлення Net Scorpion » 9.11.07 23:34

Дороговат лежачий полицейский и кроме того, это "замок от честных людей".
Есть такая методика - на осевой линии устанавливают через регулярные промежутки маленькую металлическую фитюлю - высотой сантиметра три и площадью 10*10. Еще в ней катафоты есть для лучшей заметности. Наезд на такое, особенно повторяющийся, в салоне недвусмысленно чувствуется.
Disclamer:
Все по моему скромному мнению и никаких намеков. Здесь написано только то, что написано.

Паша Киевский
* * * *

Повідомлення Паша Киевский » 9.11.07 23:53

Есть такая методика - на осевой линии устанавливают через регулярные промежутки маленькую металлическую фитюлю - высотой сантиметра три и площадью 10*10.
На свободной трассе да на скорости за такой разделитель никто заезжать не будет. А при объезде пробки ни "лежачий", ни "фитюлька" машине не помешают. Но "фитюлька" лучше, чем ничего.

bla0ck
* * * *

Повідомлення bla0ck » 10.11.07 00:40

моє ставлення
до огорожі - негативне
до доріжки в обидва боки - як похідна огорожі - негативне
Коли доріжка не відгороджена - їхати назустріч автомобільному потоку екстрим.

Розмітку можна робити в вигляді "лоскоталки" (такі червоні смуги які ставлять перед переходами по 4 штуки) щоби нагадувала водіям контролювати правий габарит.

Сам катаю з стажем уже десь 10 років + 6 років авто + рік на роликах мій досвід:
краще відчувати себе повільним "автомобілем" ніж відгороджуватись весь час. Вести себе на велосипеді передбачувано не важче ніж на авто. Давити вас спеціально ніхто не буде (хіба що замовлять =) або з мозком не все впорядку... тоді питання до даі кому вони права роздають)
Авжеж, доведеться перед виїздом на дорогу тренуватись... пробачте, але автомобілісти не виїжджають на дорогу без практики (на жаль є виключення)

Так, знайдуться "розумники" запаркуватись на доріжці, тоді:
- ввести зміни до законодавства + відеоспостереження щоб можна було штрафувати автоматично (на разі це неможливо через законодавчу базу)
- поки цього не буде - не старатись об"їжджати авто, якщо хоче паркуватись на доріжці - то і дзеркало поміняє і подряпини зафарбує

Ви ж маєте розуміти, що коли авто припарковане біля доріжки постраждає - водії самі захотять відгородитись, авто частіше дорожче за велосипед ніж навпаки.

А поки в велосипедиста нема практики - парки, тротуари. Своєю головою думайте чи достатньо у вас практики лізти на дорогу чи ні.

АндРюха!
* *

Повідомлення АндРюха! » 10.11.07 01:36

назустріч автомобільному потоку екстрим.
Почему навстречу? :duma: Об этом никто не говорил.
в вигляді "лоскоталки"
+1 Но насколько я знаю эта штука довольно дорогостоящая.
Как "лежачий полицейский" - 300 евро на 2 полосы если не ошибаюсь..
Давити вас спеціально ніхто не буде
Я о том же, но новички не верят =)
питання до даі кому вони права роздають
Ну тут я думаю,что каждый знает чего стоят права.. Средней зарплаты хватит
відеоспостереження
Сегодня Черновецкий по телеку вещал, что уже устонавливаются "умные" светофоры, которые фотографируют нарушения.
дзеркало поміняє і подряпини зафарбує
:duma: Конечно! За счет велосипедиста поменяет(ибо так по закону).
ЗЫ:Нас могут читать дети и,не дай Бог, повторить ваш метод. :gerl:
Просьба таких предложений не вносить!
лізти на дорогу чи ні
Я сразу на дорогу выехал.У меня уже были права и опыт вождения авто. Не смотря на это было 2 падения в первые недели.
Так что тем,у кого нет прав(либо доскональных знаний ПДД) + опыта езды и торможения на байке - настоятельно НЕ советую выезжать на дорогу! :58:
МотоХелп - 0979009990! Мои:0673792005, 0931670424, Радио: 236 UT4UPW
Ganzilla:Чтобы быть предельно корректным, помните, что со всем, с чем мы встречаемся в жизни, нужно быть осторожным (иногда предельно) и адекватно его оценивать!

bla0ck
* * * *

Повідомлення bla0ck » 10.11.07 02:16

якщо буде одна велосмуга для руху в обох напрямах наприклад ось так
|.^.|.||..|
|.||....\/.|
|.....|.....|
|.^....||.|
|.||..|.\/.|

То комусь доведеться їхати назустріч автомобілям =)

І смугу відділяти не більше ніж розміткою
Якщо водії не хотять слідувати правилам бо штраф по суті зараз менше коштує ніж поставити авто на стоянку - то доводиться трохи збільшувати їх витрати. А велосипедиста ще піди знайди ;о)

Якщо права зараз стільки коштують - значить за ДАІ ніхто не слідкує - навіщо тоді велодоріжки? Щоб самих себе принижувати?

Черновецький може поставити скільки завгодно розумних чи надрозумних світлофорів, але є теорія (підтверджена) що світлофори лише ускладнюють рух. І хай вони фотографують скільки завгодно, за фотографією штраф не випишеш. Наскільки я знаю за теперішніми законами штраф виписують на місці на ім"я порушника. А всі ці світлофори фотографують номери авто. На номер авто штраф не випишеш ;о)

А причому тут ваш досвід водіння авто? Ви ж одразу виїхали на велосипеді - а досвіду я так розумію не було - ось і падіння.

Phantom
* * * * *

Повідомлення Phantom » 10.11.07 10:17

Ширина же должна быть поменьше, это во-первых упростит выделение земли, во-вторых, сделает дорожку непригодной для авто.
1,5 метра уже не пригодно для авто, а 0.8 мало, там только канализации занимают 0,5 метра!

Кстати, о люках. Если люк находится на ВД, то его решетки должны быть поперечными относительно движения!!!
Блин, если на ВД будут гонять камикадзе на мотороллерах, я пожалуй ограничусь поездками исключительно в лес. Не знаю кто как, а я этих малолетних идиотов (знаю, что нехорошо обобщать, но другие попадаются о-о-очень редко) боюсь НАМНОГО больше, чем автомобилей.
Вот для этого и не мешало бы иметь ограничение скорости. по моему скромному мнению, 40 на прямой в самый раз и касаться оно будет больше моторолеров.

P.S. Предлагаю вопрос целесообразности ограждения ВД выделить в отдельную тему с голосовалкой.
На постоянной основе куплю свободное время. Много. Дорого.

Oasis
* * * * *

Повідомлення Oasis » 10.11.07 13:22

Наврядчи обмеження буде поділене на згори, на гору, по прямій...
Тому пропоную ввести обмеження 50. Не залежно від напрямку руху.
Хто хоче більше - за межі Києва. Якщо моторолери будуть їздити 40 км.ч. тоді ваша піцца остине доки вони до вас доїдуть ;)
Має ж бути в Києві хоча б один швидкий засіб пересування.
Хоча з іншого боку обмеження у 40 заставить людей подумати, що краще Велосипед чи Мотороллер. ;)
ЛЮБОВ ПЕРЕМОЖЕ! КОХАЙТЕСЯ!!!

Oasis
* * * * *

Повідомлення Oasis » 10.11.07 13:44

Відносно обмежень і кому можна кому не можна на дорогу:
Я на велосипеді з 6 років. Кататись по дорогах почав 2 роки тому.

1) В безпеці "більш менш" почав себе почувати коли з"явилось дзеркальце "заднего вида". Тоді можа контролювати, що на дорозі відбувається і хто тебе хоче ПІДРІЗАТИ . ((виконуючи поворот направо)) - я себе веду передбачувано але цього не чекаю від водіїв.
2) Але у мене є ще дружина і сестра. В лісі вони катаються ЧУДОВО.
А на дорогу бояться виїжджати бо там МАШИНИ. Якщо розмітка ГАРАНТУЄ що машина туди не залізе. Тоді питань немає. Але у тому то й ПРОБЛЕМА що розмітка не ГАРАНТУЄ безпеки від МАШИН.
Машини коли пробка і по ТРОТУАРУ іздять, а ви кажете РОЗМІТКА?

100% знаю що дружина і сестра будуть кататись по місту за "ХЛІБОМ" при умові, що жодна з машин не буде на ВД.

S@int
* * * * *

Повідомлення S@int » 10.11.07 13:49

Мде.... не представляю себе мотороллера, который будет ехать по велодорожке 40. Извините за пессимизм, конечно. Просто в последнее время все чаще вижу этих малолеток, сидящих по двое - один едет как попало, другой факи тыкает направо и налево. И это в центре города! Как они будут вести себя на велодорожке? Большой вопрос... Те же факи тыкать обгоняемым велосипедистам? Все равно не догонит... Плюс еще психологический момент - типа "менты за большой дорогой следят, а тут мы короли, что хотим, то творим"...

hb_bemer
* * * *

Повідомлення hb_bemer » 10.11.07 13:50

Как они будут вести себя на велодорожке? Большой вопрос... \
я их буду сбивать :)

bla0ck
* * * *

Повідомлення bla0ck » 10.11.07 14:22

Oasis, припини молоти нісенітниці. Велодоріжка для дорослих людей готових їхати серед машин. За хлібом катайте дворами і по тротуарах. У проекті нема велодоріжок "за пивом" чи "за хлібом"

Якщо людина не готова серед них їздити це не привід до
- ускладнення прибирання (ага, якраз дочекаєтесь спеціальних прибиральних машин, швидше скло з"явиться)
- збільшення ймовірності травмування (я на гумовий стовпчик на 20 км/год більше боюсь напоротись ніж об"їхати автомобіль)
- значне збільшення витрат на обслуговування (тут хоч би розмітку раз на рік поновлювали, а ви про слідкування за огорожею)

А те що автомобілістів потрібно виховувати - нема питань. Я лише розумію що вони не від гарного життя заїжджають на тротуари. Більшість можна зрозуміти, а 5-10% ненормальних повинні бути обмежені такими штрафами щоб їм економія на швидкості була невигідною.

За сьогоднішніх умов ще прикольно буде коли евакуатор прибере авто з велодоріжки і сам на неї стане =) але це вже привід до офіційної скарги.

Oasis
* * * * *

Повідомлення Oasis » 10.11.07 15:56

bla0ck - думаю що мене не зовсім зрозуміли:
Сподіваюсь ніхто не розлютиться якщо залишу це посилання:
В Європі це НОРМАЛЬНО:
Зображення
http://uabike.com/index.php?do=static&p ... _foto=1764

За "хлібом" це образно. Це може бути - в інститут, на роботу, до друзів. Я вважаю щоб поїхати до друзів не обов"язково користуватись "общестевнным транспортом", велосипед аж нічим не гірше.

Сподіваюсь і в Києві мої пропозиції люди будуть вважати НОРМАЛЬНИМИ, а не робити велосипед засобом пересування для ОБРАНИХ.

Окрім усього іншого КАТАТИСЬ ПО ТРОТУАРАХ можна лише до 14 років ((якщо не помиляюсь)). Далі хочеш не хочеш ДОРОГА!

bla0ck
* * * *

Повідомлення bla0ck » 10.11.07 16:06

У вашому посиланні не те що огородження, навіть велодоріжок нема. Так що проблема у повазі одне до одного, а не в тому чи є велодоріжка за 3-метровим парканом чи ні (образно)

Oasis
* * * * *

Повідомлення Oasis » 10.11.07 16:19

У вашому посиланні не те що огородження, навіть велодоріжок нема. Так що проблема у повазі одне до одного, а не в тому чи є велодоріжка за 3-метровим парканом чи ні (образно)
Тоді поясніть мені будь ласка чому на Московському мосту прибирають реверсну полосу?
Чи ми як завжди підемо простим шляхом, розмітимо доріжку, дочекаємось доки вб"ють 3-10 велосипедистів, потім побудуємо огорожу?

bla0ck
* * * *

Повідомлення bla0ck » 10.11.07 16:28

Для мене, чесно кажучи, загадка, що у вас в голові, але на превеликий жаль поставити загорожу - це вирішення всіх проблем легким шляхом. Мені вже остогидло дивитись як кожного дня десь будують новий паркан. І ви туди само. Відчуваю себе як у клітці останнім часом - куди не ткнись - перепустку/паспорт. Кам"яний вік, блін.

Важкий шлях - це зробити так щоб і без загорож усе було як потрібно.
Повірте, важче залишити реверс і зробити щоб люди ним користувались правильно ніж поставити посередині перешкоду.
Кожен паркан - це натяк на те що мислити ви вже не вмієте, вас потрібно весь час направляти, як малих дітей.

SCORPION (SR)
* * * *

Повідомлення SCORPION (SR) » 10.11.07 16:30

+1 за огорожі
blaock -1.
І так ясно що ніхто нічого прибирати не буде, окрім двірників з мітлами. Стовпчики обслуговувати не треба якщо їх нормально поставити, то вони і 5 і 1- років без обслуговування простоять (хібя що пофарбувати).
При чому тут не від гарного життя? Заїжають на тротуар покидьк яких всіх важають за "бидло".
І на велодоріжках від таких потрібен фізичний захист а не лише юридичний.

bla0ck
* * * *

Повідомлення bla0ck » 10.11.07 16:39

SCORPION (SR) у мозку тобі потрібен захист.
"фізичний захист а не лише юридичний" ОМГ, давай ще танків пригонимо.
Ти ж авто водиш і все ніяк не зрозумієш логіку автомобілістів чому вони заїжджають на тротуар? Легше повісити ярлик? Важких шляхів не шукаєш, я бачу.
Твій рівень мислення це +1, -1...

SCORPION (SR)
* * * *

Повідомлення SCORPION (SR) » 10.11.07 16:49

Мій рівень мислення такий щоб тебе інформацією і літерами не перевантажувати зайвими, щоб загадок ще більше у тебе не виникало. Уяви собі ніяк не зрозумію цю логіку. Чомусь люди які до нас з інших міст і країн приїжають теж не розуміють цієї логіки.
При чому тут танки?
З твоєї логіки я зрозумів що ти будеш їхати по проїзжій частині вузької дороги яка навантажена автомобілями навіть якщо є поруч зручний і порожній тротуар.
Я краще буду їхати по тротуару, відділений бар"єром від машин ніж потім лежати в лікарні без ніг і знати що я був прав а от МАЗ не правий був.

bla0ck
* * * *

Повідомлення bla0ck » 10.11.07 16:56

Твій рівень мислення не далі твого носа. Тим більше не напружуйся передбачити мої дії ;о)

Якщо всі будуть мислити як ти то почнемо доріжками, продовжимо перегородками між смугами автомобілів, а закінчимо танками, які зможуть проїжджати через усі пробки.
Замість ускладнення правил дорожнього руху їх потрібно спрощувати і заодно поліпшувати стан проїзної частини.

Якщо ти все ще сподіваєшся що будь-яка загорожа спинить наприклад пожежну машину - лікуйся. І даю тобі 99% що після того як пожежна машина знесе цю загорожу ніхто її відновлювати не буде.

SCORPION (SR)
* * * *

Повідомлення SCORPION (SR) » 10.11.07 17:10

Пропоную не хамити іншим а лікуватися тобі, бо пожежні машини не зносять ніколи огорожі, тому що це псування обладнання. І пожежні мишини по 120 не ганяють вони більше 30 рідко їдуть тому і від них захищатися не треба.
А щодо танків раджу не фантазувати.
А щодо перегородок, так їх у країнах Заходу всюди де їздять автомобілі ставлять і чомусь замкненим себе ніхто не почуває.

Ну а якщо ти можеш людей на машинах тиу Лексус джип перевиховати щоб вони по тротуарам і на червоне не їздили то вперед.
Чомусь на тому ж проспекті Перемоги після встановлення відбійника кількість ДТп вдвічі зменшилась.

Oasis
* * * * *

Повідомлення Oasis » 10.11.07 17:19

Перепрошую, що втручаюсь.
Інсує такий термін: "Захист від дурня."
Т.е. Уявимо ситуацію у місті 95 % розумних водіїв і 5% не дуже.
Так от дорога має бути така щоб ті 5% не створювали 95% проблем для всіх хто рухається по дорозі.

bla0ck
Як завжди э два (три) варіанти розвитку:
1) Який ти пропонуєш: виховувати суспільство. Я ЗА!!!
Але він довго триває, дуже важко відучити людей пити пиво якщо Чернігівське рекламує Клічко, Оболонь - Шевченко, А НЕМІРОФФ (Хортиця)) - спонсор усіх спортивних змагань.
2) Спосіб швидкий але не виліковує суспільство: "Поставити огорожу". Так це не гламурно, місто виглядає "пасмурно". Але життя дорожче. Мені не дуже хочеться через ((п"яничку, наркомана, "крутого", "учня")) попасти в лікарню чи ще чогось гіршого...
3) Варіант поставити огорожу ТИМЧАСОВО, доки суспільство не стане таким як ТИ пропонуєш. Як тільки це станеться - ОГОРОЖУ ЗАВЖДИ МОЖНА ПРИБРАТИ :) І Вовки ситі і вівці цілі. ;)
Як тобі 3 варіант про ТИМЧАСОВУ ОГОРОЖУ?

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей