Ще одна ідейка за ніч навіялася, поки вдома сидів над Empire Earth. Вже в гілці була, але тоді прийняли рішення про її недоцільність. Ідейка створення
швидкісної групи в рамках уже існуючого Заходу.
Дана мєтодіка була пару разів опробувана на взагалі-то матрасній Радомирівській покатушці по вівторках (Троєщина). Деталі у відповідній темі. Завдяки цьому мені особисто стало цікавіше їздити, адже організм вимагає не лише навантаження, але і швидкості. Другим безперечним для мене плюсом стало проявлення зацікавлення такого взагалі-то лякливого жЫвотнАго, як Alces alces або "лось абикновєнний".
Безперечним тому, що, думаю, більшість зі мною погодиться, швидкість єсть ГУТ!
Ми реалізовували це так:
"14.07.2007 07:48:05, pogart
...народ одразу виривається вперед. Скажімо, з Троєщини. Далі чекають основну групу на Чернігівській. Тусуєцця. Знову вириваються вперед, чекає на заправці. Матрасять. І т. д. Просто хочецця дати навантаження. Відчути швидкість. Особливо роллерам."
Тобто розриву загальної групи немає. В той же час для роллерів можна створити повітряний коридор. Наприклад, з трьох-чотирьох велосипедистів, що приємно буде всім.
З іншої сторони при такому рваному темпі викластись можна і на маршруті в 30 км, оскільки себе стримувати не доведеться, і кожен учасник буде їхати в максимальному для себе в даний момент темпі. (Е. g. той, хто здихає - сідає на колесо до свіжачка. Звичайно, це вимагає певного рівня довіри між учасниками).
Одним словом хто хоче на дорозі в плані темпа матрасити - матрасить, хто хоче лосити - лосить. А наявність учасників попереду стимулюватиме основну групу на швидкісні подвиги. ;-)
По безпеці, думаю, особливих ускладнень не лише не очікується, адже:
1. Група компактна.
2. Група швидка.
3. Група відносно інших досвічена.
Але може навіть виникнути позитив у плані зменшення напруги в масі групи, коли народ, який почуває в собі сили на більше, починає розганятися\уповільнюватися всередині потоку, обганяти по другій смузі, підрізати інших учасників і т. д. Тобто вийде так, що бажана середня швидкість усталиться.
Щодо буксирування роллерів, теж не думаю, що виникатимуть ускладнення в плані того, що всі потенційні Бук-Сирники (с) урвали вперед, і тепер немає кому підтягати відстаючих. Бо уриватимуть не всі і не постійно.
Особисто мені поїздити у такому форматі було би цікаво.
Будь ласка, критикуйте мою вранішню маячню.
PS Дякую Молнію за натхнення.