Разбитый квадрат в шатунах :(

(все про шатуни, каретки, педалі, касети, ланцюги, перемикачі, манетки)
Nick
* *
Стать:чол
Разбитый квадрат в шатунах :(

Повідомлення Nick » 29.4.04 10:14

Можно ли как-то отремонтировать прилично разбитый квадрат на шатунах? Система Аливио, езжу на ней уже безобразно долго, наверное, года два с половиной. Служила верой и правдой, но вот недавно начала люфтить и мерзко щелкать под нагрузкой. Затягивание болтов уже ничего не дает, поскольку дальше уже некуда. :( :) Может есть какая-то хитрость? :) Или надо просто выкинуть?

Черноморец
* *

Повідомлення Черноморец » 29.4.04 11:02

Раньше на харьковских системах,когда просаживалсь щатуны, делали так:
брали лезвие, ломали его и вставляли часть лезвия как прослойку между квадратом и отверстием в шатуне (я думаю в качестве прослойки можна использовать и металл с пивной банки)
правда вот не знаю пригодна ли такая процедура на практике к системам импортного пр-ва

Nick
* *

Повідомлення Nick » 29.4.04 11:34

Да, спасибо! Я так и думал, только жесть пивной банки толстовата, наверное, чтобы ее можно было положить на все 4 стороны. А лезвие -- выход, спасибо! Вот я и попробую, а потом расскажу. :)

Гість

Повідомлення Гість » 29.4.04 11:59

Ось вроде около 10 гривен стоит... Если не ошибаюсь...

Леха

Повідомлення Леха » 29.4.04 13:11

только разбивается обычно не стальная ось, а люминевые шатуны :)
Дует? Do it!

jk
* * * *

Re: Разбитый квадрат в шатунах :(

Повідомлення jk » 29.4.04 16:04

Можно ли как-то отремонтировать прилично разбитый квадрат на шатунах? Система Аливио, езжу на ней уже безобразно долго, наверное, года два с половиной. Служила верой и правдой, но вот недавно начала люфтить и мерзко щелкать под нагрузкой. Затягивание болтов уже ничего не дает, поскольку дальше уже некуда. :( :) Может есть какая-то хитрость? :) Или надо просто выкинуть?
Я знаю як полагодити і зекономити вам 30-100$!
:anti:

Довелося додуматись, після того як у мене і у мого друга через поганозатягнуті болти на системі швидко роздовбався квадрат.

Треба купити китайську метрову, нешироку рулетку. Дістати з неї жестяну смушку, відрізати шматок і руками вигнути квадрат. Такого розміру, щоб можна було спочатку вставити в квадрат системи, а потім засадити на вісь.

Чи більше у вас роздовбаний квадрат, тим більше обертів жесті вам треба зроби. І все. Система після цього працює, як нова.
Тільки не забудьте все це змазати солідолом, або літолом.

І ще, якщо у квадраті системи у вас утворилися додаткові чотири грані, від вісі каретки, бажано трохи попрацювати напильником.

P.S. Xрустіння системи, ще не означає роздовбаний квадрат.
(пишу на всякий випадок для тих, хто не знає)

p.p.s.Всі, хто використовуватимуть мій рецепт в майстернях повинні будуть обов"язково переказувати мені відсоток від прибутків. :angel:

Трям
Мауглi
Мауглi

Re: Разбитый квадрат в шатунах :(

Повідомлення Трям » 29.4.04 17:41

Я знаю як полагодити і зекономити вам 30-100$!]
вместо рулетки можно использовать лезвия "Neva"

jk
* * * *

Повідомлення jk » 29.4.04 17:54

Це уже писали.
Раньше на харьковских системах,когда просаживалсь щатуны, делали так:
брали лезвие, ломали его и вставляли часть лезвия как прослойку между квадратом и отверстием в шатуне
вместо рулетки можно использовать лезвия "Neva"

Лезо тонке і крихке. Його не можна кілька разів перегнути як жестяну смужку. Можна порізатись. І до того ж треба возитись із кількома шматками.

Повернутись до “Трансмісія”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей