23.09.2006 Твои километры - 2 (суббота) ДОТЫ (предварительно

Велосипед це не просто засіб пересування. Велотуризм та велопоходи вихідного дня дозволяють нам зміцнити здоров'я і заглянути за обрій ...змінити життя.
buzyl
* *
Стать:чол

Повідомлення buzyl » 28.9.06 13:03

И еще, насколько я помню ДОТов с подземельями в Киевском Укрепрайоне толи больше нету вообще, толи один есть. И еще если кто помнит мы с Аней рассказывали про запасной выход. Так вот во многих ДОТах его не было, а был обычный торцовый ключ, которым снималась рамка амбразуры вместе с заслонкой, и вылазить нужно было через нее, что в условиях окружения было на грани фантастики.
Долговременных огневых точек с использованием потерн 4-ре:
1. №401 Белогородка.
2. №211 Вита-Почтовая.
3. №205 Юровка.
4. №552-553 Гута-Межигорская.
Эвакуация производилась путем "выкапывания" изнутри ДОСа небольшой ниши засыпанной землей. каких-либо иных "запасных выходов" в КиУРе небыло.
По-теме: есть идея съездить на №555 "Зелёный" и №554 Артилерийский в районе Гуты-Межигорской с заездом и матрасом у №581 который "В море".

Radial
*

Повідомлення Radial » 28.9.06 16:05

Еще есть ДОТ в районе Круглика, с нетрадиционным входом в виде короткой потерны врезанной в толщу "змеевого вала". Номер не буду называть чтоб не вносить путаницу (на разных картах разный). Мы как раз его проезжали во время покатушки, сразу после артиллерийского. А про 552-553 это ты верно говоришь, я просто не помнил номеров, но помнил что такое есть..

Относительно "запасного выхода" я как раз эту нишу и имел ввиду, о которой ты говоришь, но с одноэтажными ДОТами как раз ситуация другая. В них такие ниши насколько я знаю не делали. Эвакуация была возможна либо через дверь, либо как я и писал путем демонтажа элементов крепления бронезаслонки..

SunShine
*
Стать:жін

Повідомлення SunShine » 1.10.06 22:46

М-м-м, изошла слюной.... :Р
как же я люблю лазить по дотам и хотела бы попасть на эту покатушку. /почти бъется головой о монитор/
надеюсь, следующие идентичные не пропущу :)
а пока оторвусь в Млынках ))
Всё, что посылает нам судьба, мы оцениваем в зависимости от расположения духа. (Ф.Ларошфуко)

SpellChecker
*

Повідомлення SpellChecker » 13.10.06 11:25

Друзья, может ли кто-то дать маршрут (трек) этой покатушки ? :help1:

Vaduha
* * *

Повідомлення Vaduha » 19.10.06 14:34

Привіт! Усім класного настрою!
Хочу порадувати новиною усіх учасників останньої покатушки у ДОТи.
Готовий невеличкий відео матеріал по даній екскурсії!
Нарешті він готовий! Все завдяки Вашим фоткам, та класних описових матеріалах Ігоря та Ані. Нажаль багато історичної інформації не вдалося вмістити у 12 хв. «фільм» але!
Для нащадків буде що паказати. Нехай вчать історію рідного краю.

В історію ввійшли всі зареєстровані учасники покатушки (і не тільки), про що зазначено в титрах.
(імена та ніки учасників використав без Вашої попередньої згоди, як інформацію, яка розміщена на сайті velokiev.com.ua та є вільною для загального доступу)

Загальний обсяг: 35 Мb, 12 хв., відео формат.
При бажання можу нарізати на CD-R-ки (за ціною болванки), чи інші носії.

Всім, хто робив та ділився фотками велике спасибі.

P.S. Акція для Ігоря та Ані – Ви, маєте право привілейованого (першого) перегляду.

alphant
* *

Повідомлення alphant » 19.10.06 15:36

Запиши мне болванку. Заеду, заберу, деньги отдам :)

Vaduha
* * *

Повідомлення Vaduha » 24.10.06 15:52

Усім приємного настроою!
Шановні учасники останньої історичної покатушки по ДОТах, є пропозиція зустрітися завтра 25.10.2006р. після 19:10 щоб обмінятися враженнями, фотками і відео у кого які є, і звичайно випити по кухлику пива або іншого напою. А також отримати невеличкий відео звіт про поїздку, який запропоную всім бажаючим. Місце зустрічі поки узгоджене тільки з "екскурсоводами" думаю буде зручним. (вул. Леонтовича, 7, паб "Сундук") Орієнтири: М. Університет, з правого боку Володимирського собору (коли стояти обличчям до входу), неподалік від "Авалону", на першому поверсі сусідньої будівлі.

Тел. для звязку в профілі.

До зустрічі.
ps У кого є відео фото матеріали з поїздки беріть з собою.

Vaduha
* * *

Повідомлення Vaduha » 30.10.06 14:14

І знову усім приємного дня!
Оскільки остання зустріч була на 75 % успішною (пива випито мало, фотки всі не отримали, відео так зовсім нікуди, власника "замаскованої 5-ї точки опори" через яку все пішло через "зад" не знайшли), пропоную повторити її з кращим результатом.

Отож, відео і всі фото зібрані на 1 диск.
Скільки бажаючих буде отримати це на довгу та спортивно-історичну память?

І ще звичайно бажано було б знайти власників повноформатного відео, які знімали на відеотехніку.
Хто їх знайде і виманить у них матеріали - тому нічого не буде, крім великої подяки.

Vaduha
* * *

Повідомлення Vaduha » 30.10.06 14:14

У кого які пропозиції та побажання щодо місця та часу зустрічі?

edigarov
* *

Повідомлення edigarov » 1.11.06 03:14

Замечательно, что будет попытка второго дубля встречи. Первый как-то прошел мимо )))
Предложить - не предложу, но присоединсь к любым пропозициям.

2 Vaduha: даже если ничего не получится со встречей, я б диск забрал как-нить отдельно )))

Vaduha
* * *

Повідомлення Vaduha » 7.11.06 08:48

Усім веселого настрою!

Шановні учасники ДОТівської покатушки (і не тільки ті, що самі організовані і організувалися в "Сундуку"), оголошую акцію шаленної доброти!

У звязку з тим, що ніхтоне відгукнувся на пропозицію повторної зустрічі для отримання копій диску з усіма (майже) фотками та відео пропоную:
1) Усім бажаючим скинути точну адресу, на яку Ви можете отримати диск в конверті через УкрПошту (вул., № буд., № кварт. (оф.) та індекс).

2) Заїхати забрати особисто (з попередженням про дату та орієнтовний час візиту) з 09:00 до 18:30 крім сб. та нд. (вул. Б.Хмельницького, 44-б, каб № 19)

Наснаги в роботі!

AndyM
* * *

Повідомлення AndyM » 7.11.06 15:54

Vaduha Вадим
Огромнейшее тебе спаисбо за фотки и видео которое ты сделал.
С таким большим удовольствием посмотрел.
А сколько разной информации.

Еще раз тебе спасибо

Выкладываю все, что передал Вадим по адресу
смотрите и пользуйтесь, рекомендую.

Летом планирую повторить такую поездку.

P.S.
немного позднее выложу все что есть у меня и систематизирую то что передал Vaduha Вадим , чтобы легче было просматривать.
Если у когото есть еще какая-либо информация пишите. Можно сделать хорошую подборку.
Востаннє редагувалось 8.11.06 10:50 користувачем AndyM, всього редагувалось 1 раз.
Love all creatures! Love every things that has life.

edigarov
* *

Повідомлення edigarov » 7.11.06 17:30

2 Vaduha
обязуюсь зайти к тебе на работу на хмельницкого в конце недели ))) Ориентировочно в четверг. Если бы ты тел. дал, было бы лучшее ))). А болванку или ее денежный эквивалент я всеж принесу.

Повернутись до “Покатушки ( покатеньки)”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей