довжина ланцюга?

(все про шатуни, каретки, педалі, касети, ланцюги, перемикачі, манетки)
Petrof
* *
Стать:чол
довжина ланцюга?

Повідомлення Petrof » 28.7.05 15:05

Яка повинна бути довжина ланцюга(к-сть ланок) з розрахнку, що спереді стоїть зірка на 36, а ззаді 8х.? мені сьогодні хотіли впарити на 116 ланок.
І що по темі, чи буде велика різниця, якщо взяти ланцюг за 10 грн(noname made in china) чи за 20 грн(z5 сказали)?
Жывут в нас не адские силы и
не светила небесные,
а бодрствующий дух,
всё ето свершающий

VooDoo

Повідомлення VooDoo » 28.7.05 15:16

Яка повинна бути довжина ланцюга(к-сть ланок) з розрахнку, що спереді стоїть зірка на 36, а ззаді 8х.? мені сьогодні хотіли впарити на 116 ланок.
Об этом много писали:
цепь мимо перекидки через большую звезду спереди + большую звезду сзади + 2 звена
Если хочешь, чтобы на расколбасах не слетала, укороти еще немного.
І що по темі, чи буде велика різниця, якщо взяти ланцюг за 10 грн(noname made in china) чи за 20 грн(z5 сказали)?
Время покажет... :)
Востаннє редагувалось 28.7.05 15:17 користувачем VooDoo, всього редагувалось 1 раз.

Andy G.
* * * * *

Re: довжина ланцюга?

Повідомлення Andy G. » 28.7.05 15:16

Все цепи изначально продаются с запасом длины. Их в любом случае приходится укорачивать.
На счет того, на сколько нужно укоротить цепь тебе под твои звезды - точно не скажу.
п.с. а что, есть кассеты со звездами на 8 зубъев? :duma:
по моему скромному мнению - никакой разницы - и то и то фигня :)
Да пребудет с нами сила :)

Petrof
* *

Повідомлення Petrof » 28.7.05 15:25

я мав на увазі не 8 зубів, а вісьмьорик)))
Просто закралися сумніви, що ланцюг, який за 10грн розрахований на сімьорик, відповідно в нього ширші ланки
Жывут в нас не адские силы и
не светила небесные,
а бодрствующий дух,
всё ето свершающий

Леха

Повідомлення Леха » 28.7.05 15:27

не, разница между 10 грн и 20 есть! 20 - уже профильные звенья, лучше переключать будет :)

на первых порах, конечно ;)
Дует? Do it!

YuraS
* * *

Повідомлення YuraS » 28.7.05 16:57

Укорачивать надо так: ставишь цепь впереди на самую большую и сзади на самую большую... определяешь длину цепи... и я всегда отнимаю одно звено... т.е. делаю короче...
Хм, умеют же некоторые :anti: у цепи одно звено "внешнее" а второее "внутренее" соответственно укоротить или удлиннить её можно только на четное количество звеньев.
Короче сама большая звезда спереди и самая большая сзади плюс 2 звена.
Те кто умеют пользоваться поиском в форуме или инете могут самостоятельно разыскать допустим вот такую ссылку http://www.bike-repair.ru/Chain_Length.htm ;)

P.S. Если кто подумал что я хвастаюсь и использую незнакомые слова то поясню: Чётное число это целое число, делящееся без остатка на 2 :p

-

Повідомлення - » 28.7.05 17:27

довжина = ланцюг на найбільших зірках + 2

isv
завжди у нашій пам'яті

Повідомлення isv » 29.7.05 10:21

2 YuraS
ну чего ты пристаешь к словам...
Понятно, что два звена...
Но я именно отнимаю их, т.е. делаю цепь немного короче...
Мне так больше нравиться...

Макс
Заодно ланцюг рветься, або клинить, коли вмикаєш передачу з великою зіркою спереду і позаду... Я випадково вмикнувся так (правда вел не мій був), довелося колесо знімати. І іше пощастило що нічого не зламав...

isv
завжди у нашій пам'яті

Повідомлення isv » 29.7.05 15:51

В їзді на гірському велі нема правил гарного тона (якшо звичайно це не покатушка за пивом). Якшо приміром потрібен швидкий старт і далі набирати швидкість по рівному, то рулить стартовати з двух великих зірок... Або після карабкання на гору спуск з перемиканням на велику зірку, якшо буде позаду стояти велика зірка, і перемикнеш спереду на велику, сміймаєш клин...
no faith, no hope...

Повернутись до “Трансмісія”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість