Современное искусство :bad:

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Varyat
Стать:чол
Re: Современное искусство :bad:

Повідомлення Varyat » 18.1.17 23:15

За мир у всьому мирі :drinks:. За дружбу народів. І єднання в мистецтві :friends:.
Прочитав одну статтю, задумався... і зробив висновок, що даремно ми тут сперечаємось :duma:. Продовження думки в сусідній темі, щоб два рази не писати одне і те саме.

viewtopic.php?p=2001631#p2001631
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Wityk

Повідомлення Wityk » 19.1.17 14:38

Наприклад оцей (не реклама). Тільки він до примітиву Малевича ніякого стосунку не має.
А ну-ка, знаток, расскажи здесь почему они взяли такое название.
Что у них в театре основное? И почему?
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 19.1.17 14:44

Ми нічого не доводимо. Просто балакаєм
Доказательство можно сделать или не сделать. На этом всё.
А разговоры дают возможность миллион раз сказать, что Чёрный Квадрат Малевича есть какашка, что на самом деле не соответствует действительности.
Варят тут всех нас вводит в роковое заблуждение, причём методом нейро-лингвистического программирования (НЛП) нашего мозга.
Вот смотрите, он не упустит не единого шанса произнести свою мантру.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 21.1.17 21:03

Какашка є не тільки квадратна. Мене взагалі нудить від всілякого трешевого сміття, що в малюванні, що в музиці, що в літературі, що в кіно чи в театрі. Он наприклад - еспресо.тв намалювало такий собі топ "народних звйозд" естради. Ще Дзідзя й Лісапетний батальйон якось можна слухати/дивитися, і то не все, а решта звйоздочок - таке ж ге, як і квадрат_малевича. Ну їх нах. Я вже краще буду олдскульну класичну музику цілими днями слухати, ніж занурюватися в отакий біснуватий і гидотний андеграунд :bad:. Якась мода на півників з гавна зараз мабуть пішла... :duma: Звісно, що це кіно не для всіх, а більше для поціновувачів творчєского наслєдія Вєрки Сердючки для п'яних і убогих, та все ж... До Полякової взагалі окреме питання - нєфіг тут з кокошниками по сцені соватися, кокошники доречні у рашці, там їм і місце, а тут це все одно, що аквафрешовим прапором на сцені вимахувати. І не треба мені розказувати, що політика і мистецтво то різні речі - в тій же рашці вони давно вже заодно.

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 21.1.17 22:03

Varyat, честно... ну правда, зачем Вы ходите на всякие еспресо.тв и приносите с помойки говно? Чтобы дать понюхать и спросить нашего мнения? Мы должны напрячь рецепторы и вычленить составляющие этого необыкновенного запаха, определить пропорции и оценить букет? Уже не раз говорил: что взято с помойки — там и окажется. Тем скорее, чем меньше внимания ему уделим.

Почему бы Вам не зайти в тихие уголки интернета, где чисто, и принести оттуда по-настоящему прекрасные вещи? Мне по-человечески жаль талантливых людей, которые потратили уйму жопочасов на обучение, освоение техники, на оттачивание мастерства и они всё равно остаются замеченными только теми, кто и так уже настроен на определённую волну. Кого исчезающе мало. Кто задавлен диктатурой большинства. Вот Вы, лично Вы, Вы знаете, кто такие Андрей Дубий или Валентина Лисица? А между прочим, это наши соотечественники. Валентина, правда, живёт в США, где её талант сделал её популярной. Я спрашивал Валентину, когда она приедет с концертом в Киев и знаете, что она ответила?

— Я бы с радостью, если кто-то пригласит. Никто не приглашает.

Ясно? У нас из-за "чёрной" поддержки отбросов те, кто достоин внимания, остаются наедине со своими двумя с половиной зрителями. Медиа настроено так, что оно выдержит любой удар критики. Оно нуждается в критике, потому что шум привлекает других. Создаётся двжиение, ажиотаж, возня, полярности, война и плюрализм мнений. Медиа не выдерживает безразличия. Зачем Вы сознательно ведётесь на этот троллинг?

Картина, которую Вы пинаете в каждом посте к месту и не к месту, является лакмусовой бумажкой на способность человека фильтровать инфомусор.

phpBB [media]

phpBB [media]

Интересно? Едва ли. Нам дерьмища подавай лопатой!
С нас было довольно. «Хватит!» – сказали мы, вспомнив старинный закон Йомасалы Хухиса: «Если бы Йомасала хотел, чтобы ты смотрел на дерьмо, он поместил бы твои глаза сзади». © Лесь Подерв'янський
Кстати, про Лисапетный Батальон. Имел неосторожность лицезреть их на расстоянии вытянутой руки и фотографировать. Вот этот срез культуры в стиле oseledets'n'gopak должен умереть. И здесь есть, что современному искусству предложить: ДахаБраха, например.

phpBB [media]

Мне не понять, почему при свободном выборе между дерьмом и хорошим интеллектуальным продуктом Вы выбираете дерьмо. Это форма мазохизма?

Данная тема призвана показать каким же отстоем является современное искусство, а я считаю, что мы живём в золотое для искусства время. Лучшего времени для искусства уже не будет. Всё доступно, выбор — колоссальный, на любой вкус. Чего Вам не хватает?
tumbleweed-092.tumblr.com

Varyat

Повідомлення Varyat » 21.1.17 23:04

Вот Вы, лично Вы, Вы знаете, кто такие Андрей Дубий или Валентина Лисица?
Я знаю їх. Зобов'язаний знати. Я ж музикалку закінчував як клавішник... Обидва талановиті музиканти. Віртуози. Правда, незрозуміло, навіщо Валентина при всіх своїх талантах попхалася в політичні розборки :duma:? Це якраз той момент, коли мистецтво має бути чистим мистецтвом, а не зав'язаним з політикою. Бо в її варіанті зі світовим іменем це значно гірше (і для іміджу зокрема), ніж кокошник у Полякової.
Вот этот срез культуры в стиле oseledets'n'gopak должен умереть.
В якості треша - так. В якості душі народу - ні.
Мне не понять, почему при свободном выборе между дерьмом и хорошим интеллектуальным продуктом Вы выбираете дерьмо. Это форма мазохизма?
Я його не вибираю. Я завжди пробував це ігнорувати. Але його настільки багато назбиралося, що вже приходиться від нього ховатися. Звісно, можна закрити очі, закрити вуха і аристократично від цього відвернутися. Але від того, що ти заховаєш голову в пісок, воно саме нікуди не зникне. А мені хочеться, щоб зникло. Або хоча б пристойно розсмокталося... Квадрат Малевича це так, це досить спрощений і досить древній приклад профанації мистецтва. Зате класичний :). Уже класичний. Але показовий приклад того, як не повинно бути. З нього тільки починалося... Можна привести досить багато аналогів сучасності, але... ви і так ображаєтесь, що я всіляке ге тягну у тему, тому обійдемося без прикладів, та й тих прикладів за 46 сторінок теми тут вже й так ціла купа назбиралася. Чого я добиваюся? Хочу, щоб мене оточувало хороше, світле, естетичне і надихаюче мистецтво. Усюди щоб оточувало. А не тільки у філармонії чи на картинах олдскульних художників, які вже давно померли. Хочу, щоб мене оточували красиві речі. Замість некрасивих, зате оригінальних, які можуть виключно здивувати. І то здивувати лише один раз...

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 21.1.17 23:56

Я його не вибираю. Я завжди пробував це ігнорувати. Але його настільки багато назбиралося, що вже приходиться від нього ховатися.
Было время, я сидел на музыкальном форуме. Мы тогда упражнялись в словоблудии: писали рецензии. Это был период, когда широкополосный интернет наконец-то стал достпупным для бедных и мы пытались выкачать всё. Download Manager работал в режиме 24/7. Пробуя до 30 новых альбомов в день (!) чувство пресыщения периодически подкатывало. Казалось, ничто не может удивить.

А потом я открывал для себя новый пласт другого, совсем другого искусства и цикл выкачки всего-всего повторялся снова. Тогда я понял, что не искусство иссякает, а мы изнашиваем искусство подходом мышки из книги Бернара Вербера "Последний секрет", нажимавшей кнопку активации удовольствия до того часто, что она... умерла от оргазма.

Сейчас всего очень много. Чтобы не терять эффект новизны, нужно слегка голодать. Тогда от услышанного или увиденного мурашки по коже бегают. Вот эти несколько этапов эволюции меня, как простого слушателя, научили помнить, что не нужно попусту отвлекаться на посредственные вещи и возмущаться дрянным. Человек и его творения живы до тех пор, пока о них помнят. И потом, время летит быстро. Зачем терять его, отвлекаясь на ерунду? Полно вещей, достойных нашего внимания, о которых мы ещё не знаем. Искать их лучше начать уже сейчас, чем тратить время на заведомо проигрышную борьбу с ветряными мельницами.
Spoiler
Show
Меня часто обвиняют в инфантильности. А я считаю, что это плюс. Я ещё не потерял способности по-детски удивляться, восхищаться и радоваться. "Повзрослеть" — на моём языке означает превратиться в занудного циничного брюзгу с пивным бемолем.

Wityk

Повідомлення Wityk » 22.1.17 17:10

Какашка є не тільки квадратна. Мене взагалі нудить від всілякого трешевого сміття, що в малюванні, що в музиці, що в літературі, що в кіно чи в театрі. Он наприклад - еспресо.тв намалювало такий собі топ "народних звйозд" естради. Ще Дзідзя й Лісапетний батальйон якось можна слухати/дивитися, і то не все, а решта звйоздочок - таке ж ге, як і квадрат_малевича. Ну їх нах. Я вже краще буду олдскульну класичну музику цілими днями слухати, ніж занурюватися в отакий біснуватий і гидотний андеграунд :bad:. Якась мода на півників з гавна зараз мабуть пішла... :duma: Звісно, що це кіно не для всіх, а більше для поціновувачів творчєского наслєдія Вєрки Сердючки для п'яних і убогих, та все ж... До Полякової взагалі окреме питання - нєфіг тут з кокошниками по сцені соватися, кокошники доречні у рашці, там їм і місце, а тут це все одно, що аквафрешовим прапором на сцені вимахувати. І не треба мені розказувати, що політика і мистецтво то різні речі - в тій же рашці вони давно вже заодно.
:mosking:
... собственно:
Из чего же, из чего же, из чего же
Сделанный наш Варят.
Spoiler
Show
phpBB [media]
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 22.1.17 17:24

phpBB [media]
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 22.1.17 20:26

Вітик, я в траурі - перший раз твій музик мені не сподобався. Занадто багато какофонії. Ага, на скрипці також можна створити какофонію, якщо просто тягати смичком по струнах :). Перебор модерна однозначно %).

Wityk

Повідомлення Wityk » 23.1.17 15:41

Занадто багато какофонії. Перебор модерна однозначно
Bartok Bela Viktor Janos (1881 - 1945)

phpBB [media]

Занадто багато какофонії.
https://youtu.be/a50qT9bW2Qo?t=1h13m35s
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 23.1.17 16:08

Bartok Bela Viktor Janos (1881 - 1945)
А просто можна говорити, без натяків? Це його річ? А роки, виділені болдом, мабуть мають означати, що то не сучасний твір і модерновим іменуватися не може? Я вірно зрозумів, чи там іще тонший натяк?

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 23.1.17 19:52

Просто Витык пытается сказать, что основа современного авангарда была заложена в первой половине XX века, что есть правда. Авангард классической музыки остался в пионерах. Если уж что дальше и продолжит развитие, так это микротональная музыка — музыка с многотысячелетней историей. За пределы Азии она пока так и не вышла.

Камнем преткновения является слушатель, который просто не врубается.

Varyat

Повідомлення Varyat » 23.1.17 20:57

Якщо вдатися до асоціацій, мікротональна музика мені нагадує кубізм - така сама деформована реальність %). Ні те, ні те не має гармонії. От нафіга ці деформації придумувати, якщо існують однозначні гармонійні співвідношення, як в музиці, так і в образотворчому мистецтві, які при тому навіть мають чіткі математичні параметри, що описують форму людського тіла і розподіл тонів в октаві? Просто щоб виділитися своєю оригінальністю, щоб воно хоч чимось відрізнялося від старого? Новизна це добре, але навіщо псувати гармонію? :duma: Про Азію говорити не будемо - там ці речі є елементом культури, виконуються на зовсім інших, не європейських інструментах і у тих краях ніколи не було європейського темперування, яке має рівномірний математичний розподіл по висоті тону.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 23.1.17 22:43

Дык в Камбодже и не знают, что греки придумали разделить тон на 12. Причём важно не столько количество дробей, сколько их последовательность. Что за чем стоит. Я не очень в теме ладов (лидийский, фригийский, миксолидийский и пр.), но слушал аутентичную греческую музыку, восстановленную историками по старым записям. Мозговынос ещё тот. Психоделичненько. Например, высокие частоты считались аккомпанирующими, а соло исполнялось на басовых инструментах. Сейчас это как-то в голове не укладывается.

Мы настолько привыкли к этим 12 нотам, что уже ничего другого и не воспринимаем, а если разделить тон, скажем, на 64 ноты? Я уверен, что и там найдутся новые, красивые гармонии, просто пока мы в них ещё не разбираемся, мы не создали новой эстетики. Старая эстетика здесь работать не будет. И хорошо на том. Она не должна.

phpBB [media]

Эту штуку я нахожу красивой.

Varyat

Повідомлення Varyat » 23.1.17 23:03

а если разделить тон, скажем, на 64 ноты?
То буде дзижчання комара на півклавіатури і дзижчання мухи на наступної пів. А для наступного тону потрібно ще один рояль ставити. І таких роялів 12 штук. Або розширювати клавіатуру одного рояля до безкінечності. Квадрат малевича в музиці. Хоча то все жарти. Мікротональна музика має право на існування. Вона добре підходить в якості релаксуючого фону. Але для динамічних насичених партій її мікроскопічний звукоряд ну зовсім не годиться. От як в мікротоніці зобразити щось схоже на пафосний "Політ валькірій". А ніяк... Досить вузькоспеціалізована музика.
Востаннє редагувалось 23.1.17 23:08 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 23.1.17 23:04

Что ж Вы с козырного туза зашли? Такое нечем крыть.

Varyat

Повідомлення Varyat » 23.1.17 23:09

Дописав вище, поки Ви відповідали. Виклав і інші карти, крім козирів :).

А взагалі, не розумію, навіщо це все... Мені для естетичного задоволення цілком 12 тонів в октаві вистачає. З головою! :molba: Завжди має бути якась межа доречності і доцільності як у спрощенні, так і в ускладненні чого-небудь. Інакше виходить квадрат_малевича чорний або... квадрат_малевича, але в іншому кольорі :).

Ось послухайте це шедевральне виконання прямо на вулиці, подивіться на обличчя людей, на враження, яке це звучання справляє на слухачів навколо і скажіть - навіщо іще якісь додаткові тони там потрібні? Навіщо? :duma: А це всього лише класична шестиструнна гітара. Всього лише шість струн... Але яка при цьому майже повністю перекриває весь діапазон тонів, приємних для слуху... Правда, вчителька моєї малечі (класична гітара) йому би такий втикон намалювала - він гітару не на тій нозі тримає, який жах - це ж порушення всіх академічних правил музшколи, він плюнув на класику, модерніст, мабуть :lol:. А взагалі для мікротонів вже давно придумали хороші музичні інструменти: усі струнні безпорожкові інструменти є мікротональними, взяти ту же скрипку - там мікротонів мільйон - як хочеш, так палець і ставиш. Взагалі не проблема. Але в основному, мікротоніка - то все-таки більше експерименти зі звучанням... Маю великий сумнів, що така музика вийде в маси і стане настільки популярною, як класична.

phpBB [media]

Його канал на ютубі:
https://www.youtube.com/user/FUnterasinger/videos

Прикольно, але Естас Тонне народився в Україні і вчився в нашій музикалці ще при Союзі (я цього навіть не підозрював, тільки недавно дізнався), хоча давно живе за границею. В кінці минулого року гастролював в Києві. Шикарний музикант :good:. Я від нього просто в захваті :inlove:.

phpBB [media]

phpBB [media]

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.1.17 14:34

нагадує кубізм - така сама деформована реальність
Реальность - это реальность. Деформируем её мы у себя в головах.
Если что-то есть в наличии - это реальность.
Ваше личное дело: можно игнорировать её, не замечать, деформировать, принимать адекватно.
В зависимости, что выбрать, зависит будущее и я даже не побоюсь заявить, будущее планеты :old:

ла.пы.
итак, скоро все темы станут музыкальными и это будет реальностью :D
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.1.17 14:41

Просто Витык пытается сказать, что
мир уже придуман. Вот это, что придумано приобретает разные формы. И всё.

вот, например:
аутентичную греческую музыку, восстановленную историками по старым записям. Мозговынос ещё тот. Психоделичненько.
Я считаю, что психоделика природна нашему мозгу.
Именно мозгу, а не вате.
А Варят пытается внушить тут всем нам что ТОЛЬКО противоположное.
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.1.17 14:50

Завжди має бути якась межа
Донеслось через триллионы лет откуда-то из глубин Вселенной.
взяти ту же скрипку - там мікротонів мільйон - як хочеш,
Ограничить!
Хотя все делают это с удовольствием и без команды. :mosking:
Востаннє редагувалось 24.1.17 14:55 користувачем Wityk, всього редагувалось 1 раз.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 24.1.17 14:51

Я считаю, что психоделика природна нашему мозгу.
Ну-ну. Цікава заявка :). Ти пропонуєш всім туди рухатись? Ну так порадь народу правильну травку ;). Навіщо ці дебільні (на цей раз через "е", що більше відповідає правді) модернові викрутаси в музиці і малюванні, якщо людству давно відомий простіший шлях. Пихнув - і в прострації, пардон, в психоделіці.
Востаннє редагувалось 24.1.17 15:02 користувачем Varyat, всього редагувалось 2 разів.

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.1.17 14:58

Ти пропонуєш всім туди рухатись?
В этом вопросе вся твоя суть.
У тебя просто какая-то маниакальная тяга к коммунизму заложена. :ROFL:

Несколько ключевых слов:
ВСЕ, ГРАНИЦЫ

Если что-то делать, то всем и в границах дозволенного по проторенной тропинке.
Востаннє редагувалось 24.1.17 15:01 користувачем Wityk, всього редагувалось 1 раз.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 24.1.17 15:00

Я просто спостерігаю зі сторони, часом озвучуючи якісь ремарки. Це ти ведеш народ в світле психоделічне майбутнє. А я навпаки хочу, щоб усе залишилося, як було. Без психоделіки і інших наркоманських прибамбасів.
Если что-то делать, то всем и в границах дозволенного по проторенной тропинке.
Ні. Але границі на рівні здорового глузду таки мають бути.
Востаннє редагувалось 24.1.17 15:04 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.1.17 15:02

щоб усе залишилося, як було.
Вот ещё одно подтверждение.

Ну в каждом сообщении :ROFL:

не переживай, массы тебя поддержат.
Фантомас.

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 235 гостей