Панов вообще хотели уничтожить как социально чуждый класс, но масштабыбыли велики, да и обойтись без многих не смоглиЗадумка в таварищей була класна. Але пасьянс не склався.
Знаєш, в чому була їхня помилка? Замість того, щоб піднятися до рівня панів - вони тих панів опустили до свого примітивного рівня.
так там для этого заробитчане есть. Хоча досвід Польщі дає можливість розглядати і такий варіант - у них всі поголовно пани і унітази чомусь не забиті.
Товарищь скорее от партийного обращения пришло в массы. Товарищи это сообщество объединенное общими интересами и целями. Запорожцы между прочим обращались друг к другу именно такВласне мені їхнє звертання "пан/пані" таки більше подобається, чим оте пізд@вате совєцьке "таваріщ". "Тамбовский волк тебе таваріщ" - це ж не я придумав....
Мене від звертання "товарищ" коробить ще з тих пір, як я служив в совєцькій армії. Нічого не можу з собою вдіяти. Навіть козаки не допомагаютьТоварищь скорее от партийного обращения пришло в массы. Товарищи это сообщество объединенное общими интересами и целями. Запорожцы между прочим обращались друг к другу именно так
Врёшь, товарисчъ.Знаєш, чим взяв Булгаков?
Реалізм. За який я завжди грудьми стою в мистецтві.
Ага. Гіперболу, алегорію, метафору та метонімію знаєш? Це якщо не вдаватися в іншу фантастику чи рідкісні наукові дослідження. Авторський спосіб передачі реальності. Щоб навіть до тугих умів пролетаріату дійшло... Художні засоби літератури називається. Які дають відбиток з реальності. Це не реальність в чистому вигляді, а її літературна копія. Характери там реальні, а ми саме характери звідти розглядаємо. Булгаков шикарно прописав характери типажівВрёшь, товарисчъ.
Вводишь в заблуждение пролетариат.
І де він ті дані взяв? На собаках?В апреле-мае 1918 года прочитал три лекции, которые обычно объединяют общим условным названием «Об уме вообще, о русском уме в частности», в которых весьма критически анализировались особенности русской ментальности (в первую очередь — отсутствие интеллектуальной дисциплины).
Ясна річ, якби командир був "Ваше високоблагородіє", то була б зовсім інша справаМене від звертання "товарищ" коробить ще з тих пір, як я служив в совєцькій армії. Нічого не можу з собою вдіяти. Навіть козаки не допомагають
Я тільки-но до інтернета добрався. ІнтересненькоА что, только я удивился тому, о чем с утра кричат из каждого утюга? Ну тупыыые (с)
В жодному разі. Це така сама фігня, як і товарисч. Тільки через рот зайшли, а не через сраку. Все одно попали в пряму кишку... І те і те передбачає ієрархію і різну значимість. Мені, як старому анархісту, будь-яка ієрархія противна. Всі люди рівні один перед одним. Тому що всі з одного гавна вийшли і в одне й те саме гавно перетворяться. На цьому фоні ні понти крутеликів, ні самоприниження доходяг абсолютно ніякого значення не мають. Ніхто не кращий - ні пани, ні товарисчі. Абсолютно штучний поділ на свій/чужий, який нічого корисного не дає, а тільки створює проблеми.Ясна річ, якби командир був "Ваше високоблагородіє", то була б зовсім інша справа
Тягни сюди щось прикольне, будем тему реанімовуватиЗасрали тему.
Бесполезно.Тягни сюди щось прикольне, будем тему реанімовувати.
Ну... Зараз такі часи, що навіть політика викликає здивування. Он бачиш, до чого привело захоплення демократієюБесполезно.
"Кто про что, а вшивый про баню"
Знаешь про пчёл, которые делают мёд?Демократія - такий же хибний шлях, як і монархізм чи диктатура проєтаріату...
Глобализм позволяет сосредотачивать капиталы и извлекать сверхприбыли, а для этого нужна "демократия" (в жирных кавычках).... Лише анархізм передбачає верховенство особистості над суспільними інститутами. Коли кожен сам приймає рішення тільки за себе.
Вопреки расхожему мнению, я лично думаю, что нам лучше как раз ТрампЯ тільки-но до інтернета добрався. Інтересненько. Прикольно і неочікувано
. Може задорнов десь і мав рацію...
Ну то й що? Ну не дасть зброї... А що, до цього її давали?
Ну так поэтому "товарищ", а не "пан", как раз самое то - где логика?Мені, як старому анархісту, будь-яка ієрархія противна. Всі люди рівні один перед одним.
Поясню. "Пан" - це просто звертання, яке урівнює обидвох в статусі. Той пан і той пан. Обидва рівні. Там немає ніякої зверхності чи підлеглості, просто повага до співбесідника. Для того, щоб це зрозуміти, треба трохи розбиратися в лінгвістиці польської мови, звідки це звертання запозичено. А от "таваріщ" це зовсім не козацьке "брате-товаришу", як хтось думає... Кляті більшовики і їхні послідовники це звертання так іспохабили, що воно стало означати дещо інше, а зовсім не товариські відносини. "Таваріщ" це символ групи. Якщо ти туди не належиш - значить все, "расстрелять". А так, як мені "таваріщі" зовсім не друзі, їхня брехлива і лицемірна ідеологія мені завжди була противна - то "таваріщ" для мене звучить більше як лайка, іронія чи навіть сарказм, а зовсім не дружнє звертання. Так що "пан" до мого улюбленого анархізму підходить найкращеНу так поэтому "товарищ", а не "пан", как раз самое то - где логика?
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей