Нарив цікаве відео - FPV політ RC-моделі типу "літаюче крило" на 80 кілометрів від точки старту! При цьому ще й передача відео на пульт оператора весь час велась, наскільки я зрозумів. Фіга се!

Акум там, правда, 20'000mAh стояв, та й то не квадрик зовсім, який жере енергію тоннами, то все-таки планер електрифікований з моторчиком. Та все одно круто! І я маю таку підозру, що там ще більший рекорд планувався - в OSD на екрані видно вейпойнт, забитий на 100 кілометрів. До речі, відео записано в лайві, не порізане, три з половиною години (оце в дядька було терпіння в пульт і екран стільки часу втикати

). Подолання 80-кілометрової відмітки у відео на 1:35:00, кому лінь шукати, а потім він тих 80 км ще назад пиляв

.
І ще одне відео для здивування - ніколи не думав, що до хмар можна добратися всього за 30 секунд!

Я не впевнений, що навіть реактивний літак, який стартує з землі разом з квадрокоптером, за 30 секунд туди підніметься. Про великі вертольоти навіть мови нема - ні один з них не має такої вертикальної скоропідйомності. Підозрюю, що окрім квадрика, такого зробити більше не вдасться нікому, ні з технічних, ні з біологічних об'єктів..