Причіп для транспортування велосипедів

Тут можна поспілкуватися на вільні велотеми ХТ VS двопідвіс, SRAM VS Shimano, велоновини, велокартинки і т.і.
Ul@senko
Кращий Органiзатор Покатушок Сезонiв 2012 - 2017
Стать:жін
Причіп для транспортування велосипедів

Повідомлення Ul@senko » 25.1.16 15:02

Дано:
- бус;
- бажання катати за ним причіп з велосипедами, аби менше залежати від залізниці і мати можливість покатати там, де не стукотять колеса поїздів;
- причіп закритий, бо дощ/пил;
- кількість велосипедів - від 8 до 13, в залежності від обраної конструкції.
Знайти:
оптимальну конструкцію для одноосного причіпа з внутрішніми розмірами 2.98х1.51 м.
З того, що вже було знайдено:
1. Багато варіантів від виробника
http://www.bicisupport.it/index.cfm/Sho ... ategoria=5
2. Недолік - мій найнер має довжину 180 мм (і це на маленькій рамці 15.5").
А якщо це буде пепелац на рамі 21", стирчатиме на півметри за причіп :duma:
Spoiler
Show
Зображення
3. Непоганий варіант, але тоді причіп має бути довший (автор оголошує габарити 3.40х1.51 м), а це відразу збільшує ціну мало не вдвічі
Spoiler
Show
Зображення
Зображення
4. Непоганий варіант (якщо не купувати thule і зробити їх аналог самостійно)
Spoiler
Show
Зображення
5. Теж є шанси влізти в габарити, але треба знайти рішення щодо додаткової фіксації, бо лише за переднє колесо - "нє вєрю" (С)
Spoiler
Show
Зображення
6. В цьому варіанті бентежить конструкція, що фіксує заднє колесо (воно "провалюється" нижче рівня підлоги).
Оскільки ми розглядаємо закритий причіп, доведеться піднімати підлогу, відповідно висота причіпа буде огого.
Spoiler
Show
Зображення
Зображення
7. Оптимально, але не зрозуміло, яка конструкція кріплень
Spoiler
Show
Зображення
8. Схожий варіант, але мтб навряд чи влізе 6 шт. на ширину 1.51 м.
Але якщо по 4 в ряд, два ряди, "валетом" :roll: , типу як на другій фотографії
Spoiler
Show
Зображення
Зображення
Часу небагато, прошу лише конструктив.
Кому нема чим зайнятися - вчіть теорію суперструн або інший матан - корисно для мозку.
Краще зноситися, аніж заіржавіти.

VazarS
* * * * *
Стать:чол

Re: Причіп для транспортування велосипедів

Повідомлення VazarS » 25.1.16 15:56

Если цель стоит недорого, то обычная небольшая крытая будка, никаких креплений, велы ставятся валетом без переднего колеса, между ними прокладываются чехлы и прочее барахло по необходимости. Колеса сверху-сбоку. В таком раскладе в отсек шириной 1,7, высотой 1,3 и 2 метра длинной, упаковывается десяток велов при нормальной сноровке. Это реальный размер отсека в багажнике длиннобазного спринтера и реальное количество людей и велов которые на оном путешествуют, инфа из личного опыта. В отсеке еще места для половины рюкзаков оставалось. Ездит все это отлично, на растояния в не одну сотню км. Никакого гемора с креплениями и прочей фигней. Если охота феншуя то та-же крытая будка только с гламурными креплениями как придумаете.

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 25.1.16 16:03

Если охота феншуя то та-же крытая будка только с гламурными креплениями как придумаете.
якщо уважно прочитати вхідні дані, то питання саме в цьому "придумаєте".
Ціль - знайти оптимальну форму кріплення, аби у вказані габарити вкласти максимальну кількість велосипедів.

b_romik
* * *

Повідомлення b_romik » 25.1.16 19:22

Мені здається, що варіант #4 - оптимальний по використанню простору. Тепер треба подумати над бюджетним кріпленням.
Я правильно зрозумів, що причіп вже є?

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 25.1.16 19:43

Причіпу нема, але поки зійшлися на тому, що оптимальною буде вищевказана модель.
Треба визначитися з кріпленням, аби озадачити виробника.

b_romik
* * *

Повідомлення b_romik » 25.1.16 20:09

В першому повідомленні потрібно виправити "одноосний" на "двохвісний" (саме такий вказаний за посиланням).
В двохвісного причепа є такий величезний плюс, як стійкість. Це стосується стійкості під час руху по трасі, руху заднім ходом + стійкості причепа у відчепленому стані.
При виборі конкретної моделі (якщо є варіанти) бажано брати відразу зі стояночним колесом, яке суттєво спрощує процес причіпання/відчіпання. Його також можна спокійно встановити самому (продається в Епіку).
Spoiler
Show
Якби цієї осені не стибзили причеп брата, могли б зробити практичну "примірку" велосипедів всередині (причеп був тентований, двохвісний, 3м х 1.6м)
По кріпленнях поки нічого толкового не знайшов...

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 25.1.16 20:15

Причіп буде одноосний (спілкувалася з виробником).
На копійчану вагу десятка велосипедів вистачить з головою.

AlexGer
* * * * *

Повідомлення AlexGer » 26.1.16 01:33

Думаю, стоит рассматривать между вариантами 3 и 4.
4 самый удачный с точки зрения экономии места, плюс разбирать вел не надо.
Но минус в том, что для надежного крепления велов в таком положении крепилки будут стоит очень дорого.
А велы зафиксировать на 100% надежно для дальних поездок в таком положении почти невозможно.
А как насчет сделать вариант, только не по диагонали? Если снять переднее колесо и крепить за дропауты на вилке как тут
Spoiler
Show
Зображення
то скорее всего даже длинные велы станут в ширину прицепа, ну или как минимум диагональ, которая съедает место заметно уменьшится
Ту должна быть какая-то умная фраза, но будет абыр...

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.1.16 01:43

А як бути з різними стандартами кріплення? (ексцентрик, вісь 15 мм, вісь 20 мм).
Та і хотілося б зробити варіант, де не доведеться розбирати велосипеди.

b_romik
* * *

Повідомлення b_romik » 26.1.16 01:46

А как насчет сделать вариант, только не по диагонали? Если снять переднее колесо и крепить за дропауты на вилке как тут
Теж гарний варіант. Ось креслення такого саморобного кріплення:
Spoiler
Show
Зображення
Зображення
Взяв тут
4 самый удачный с точки зрения экономии места, плюс разбирать вел не надо.
Но минус в том, что для надежного крепления велов в таком положении крепилки будут стоит очень дорого.
Прямі руки і зварка - наше фсьо ;)
Spoiler
Show
Зображення
Взяв тут

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.1.16 01:49

Давайте варіант з розбиранням розглядати лише у випадку, ящо нерозбірний варіант ну геть ніяк.

VazarS
* * * * *

Повідомлення VazarS » 26.1.16 10:13

А неразборной и есть совсем никак. Дабы упаковать плотно и надежно ничего не разбирая крепления надо будет делать очень уж гиморные, по времени крепление вела в оные будет дольше чем просто снять переднее колесо. Если еще и развернуть руль вдоль рамы, то погрузочная ширина вела будет и вовсе аж 15 см максимум. Пакуете один к другому перекладывая чехлами для защиты от царапин и просто стягиваете бутерброд полученый в кучу стропой к стеночке если охота типа совсем надежно. Стропой никто не прится после первого раза - просто распирают полученый бутерброд рюкзаками и прочим барахлом. Если прицеп достаточной длинны и высоты, то даже колесо переднее снимать не нужно, хватит просто руль развернуть вдоль рамы. Если велов всего 5-6 а не десяток, то и руль разворачивать не нужно. Вы заморачиваетесь нафик не нужными вещами, попросту потому, что не имеете опыта путешествий с большим количеством велов автотранспортом. Большая часть прицепов по ссылкам это лифты для байкпарков а которых нет подьемников. Для дальняков оно нафик не надо. Единственный варинт когда такая конструкция востребована, это если бус катает за вами паровозом как машина сопровождения и используется как лифт для забросок наверх раза 3-4 в день по маршруту. Только в этом случае постоянно паковатся геморно. Хотя если напрягает снять-поставить колесо и повернуть руль потратив на это аж 2 минуты, или царапинки мелкие на раме вызывают истерику у владельцев, то мешать обсуждать как лучше бестолково потратить лишних денег не буду.

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.1.16 10:39

попросту потому, что не имеете опыта путешествий с большим количеством велов автотранспортом.
щось не пам"ятаю жодного разу, аби ми з вами катали, тому подібні ствердження висмоктані з пальця.
А досвіду вистачає, у т.ч. подряпин і інших проблем після "бутербродів" з чохлами (і на карбоні, і на алюмінії).
Большая часть прицепов по ссылкам это лифты для байкпарков а которых нет подьемников.
це які там лісапети для байпарків?
Номер 2? Чи може 7? Чи шосер з 8 варіанту? :ROFL:
Единственный варинт когда такая конструкция востребована,
якщо вже на те пішло, то мені вирішувати, вострєбовано воно чи ні, про що власне я і написала вище.
Хотя если напрягает снять-поставить колесо и повернуть руль потратив на это аж 2 минуты, или царапинки мелкие на раме вызывают истерику у владельцев, то мешать обсуждать как лучше бестолково потратить лишних денег не буду.
вірне рішення! :good:
Тим більше що за вчора вже підкинули 4 РЕАЛЬНИХ рішення, а не купа слів ніачом.

AlexGer
* * * * *

Повідомлення AlexGer » 26.1.16 11:26

+1 к VazarS
Крепилко на 4 варианте расчитано на горизонтальное положение и по ходу движения. Даже при этом велы на крыше качаются.
А если так прицепить на прицеп поперек движения и под наклоном, который трясет на ямах и прыгает, то вероятность довезти вел на 100+км целым резко снижается(
И чтоб зацепить вел надежно в таком положении времени нужно потратить точно не меньше чем снимать колесо.
Ту должна быть какая-то умная фраза, но будет абыр...

b_romik
* * *

Повідомлення b_romik » 26.1.16 11:31

Як варіант
Цікаве рішення. Але тут можуть виникнути серйозні проблеми з пакуванням велосипедів в тентований причеп. Хоча, можна спробувати реалізувати тентування причепу не класично (вхід тільки ззаду), а зробити так, щоб тент відкривався з боків.
Ще одним мінусом може бути необхідність робити "стелю" причепа вищою, ніж передбачена виробником. А це суттєво збільшує парусність конструкції при їзді (правда, тут багато залежить від висоти буса, який тягнутиме причеп).

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.1.16 11:49

https://www.youtube.com/watch?v=o3dT39n3MUc
Як варіант, тим більше це в Києві можна роздивитись, запитать і пощупать.
кріплення схоже на п. 6.
Прокатні велосипеди не шкода, а нам відкритий причіп не годиться.
В даному варіанті, якщо робити його закритим, висота буде сантиметрів на 30-40 вищою відкритого.
Мені поки оптимальним видається варіант №7
Spoiler
Show
Зображення
Фіксувати колесо нескладно, кріплення на зразок thule вариться (Роман приводив приклад) - це є кому зробити.
Хіба що розглянути варіант кріплення крайніх велосипедів без переднього колеса з повернутим вздовж рами кермом (аби воно не стирчало).
Крепилко на 4 варианте расчитано на горизонтальное положение и по ходу движения. Даже при этом велы на крыше качаются.
і що? Вони ж звідти не падають (я перевіряла).
И чтоб зацепить вел надежно в таком положении времени нужно потратить точно не меньше чем снимать колесо.
розглядаємо просту ситуацію: їдуть катати новачки, дешеві диски на 80% велосипедів.
Розібрати-поставити - це півбіди, а от зібрати і налаштувати на старті десяток велосипедів - це задоволення може зайняти годину
Spoiler
Show
не забуваємо, що початківці не надто розуміються на таких речах, а отже доведеться цим займатися ведучому.
І не треба мені розповідати про магічні властивості дешевих гальм - мала їх купу, і зняття колеса - майже завжди танці з бубном.
А якщо це 2-3 ходових дні? :eek:
Давайте приводити реальні картинки-розрахунки, а не роздуми-фантазії.

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.1.16 18:42

+1 к VazarS
Не ввязывайся. Я уже не авторитет потому что "не катал" с автором.
ну то Сашку можна, він катає зі мною у найскладніших покатухах :D .
После фраз о царпинах на рамах разговаривать дальше бессмыслено. Кантрильную душу для которой падение и царапка на раме это катастрофа не понять, они другим живут.
з вами розмовляти нема про що по причині відсутності конструктиву.
Повторю для тих, хто погано читає з першого разу: цікавлять РЕАЛЬНІ рішення або РЕАЛЬНІ схеми-розрахунки, чому не вийде саме так
(на сьогодні реальні рішення запропонували двоє людей, за що їм дуже дякую :Rose: )
А щодо подряпин - особисто мені фіолетово, мої байки подряпані, бо проїздять у рік по 10-12 тисяч.
Але оскільки сабжем будуть користуватися різні велосипедисти (а я маю деякий досвід у організації таких людей) питання мінімізації подряпин важливе.

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 27.1.16 11:36

якесь приватне питання, в світі купа готових рішень - гугл в поміч
по-перше, питання не приватне.
По-друге, якщо їх так багато - покажіть щось підходяще.
це взагалі вже стає фірмовим стилем, може для когось Ваші покатеньки просто нудні?
та це на здоров"я, я ж не сперечаюся
Spoiler
Show
хоча вам гріх жалітися: ті кілька разів, які ви приїздили, вас терпеливо чекав весь натовп
Але оскільки конструктиву у блаблабла ніякого, досвід такої людини для мене не відкритий, а отже не є цінним.
Надалі всі особисті питання щодо особистих комплексів, якості моїх покатух і ставлення до мене вирішуймо у приваті.
Ця тема про інше.
а по-темі - я б розглядав би все ж таки тентований причіп http://ta-no.com.ua/view.php?id=58&lang=ua&details=470 й якісь не дорогі кріплення до підлоги http://avtozvuk.ua/info/72003
причіп, що за посиланням, замалий навіть для 8 велосипедів (всього лише 1.29х2х90 м).
Той, що я вказала на початку, більший, і теж буде з тентом.
Кріплення скоріше за все такі і будуть, але саморобні.
+1 to Vazars
не треба повторюватися, ваша позиція всім вже зрозуміла :Rose: .

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 27.1.16 12:36

Написали бы просто что спасибо вариант не подходит, хочу прицеп.
я це написала ще в першому повідомленні (прошу відмітити, що не питала ЯК ПЕРЕВЕЗТИ, а КОНСТРУКЦІЮ ДЛЯ ПРИЧІПА)
Дано:
- бус;
- бажання катати за ним причіп з велосипедами, аби менше залежати від залізниці і мати можливість покатати там, де не стукотять колеса поїздів;
- причіп закритий, бо дощ/пил;
- кількість велосипедів - від 8 до 13, в залежності від обраної конструкції.
Знайти:
оптимальну конструкцію для одноосного причіпа з внутрішніми розмірами 2.98х1.51 м.
Хотите слушать мнение только от проверенных своих людей? Спросите их лично, а не пишите на форуме.
от у Вас забула спитати, що, де і як мені писати :girl_in_dreams .

Звичайна інтернет-ситуація щодо порад :D .
Втім, знайшлося таки Віталій і Роман з РЕАЛЬНИМИ варіантами, за що їм дуже вдячна.
Я втратила інтерес до цієї бесіди :? . Хто ще має що запропонувати - пишіть ПП.

Велопортал
адміністратор конференції
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 27.1.16 14:27

VazarS - бан
atigor - бан
бо декому інколи краще жувати ніж писати
тему почистила
...а за 5 років на цьому форумі я вже стільки разів читала, що він ось ось помре....

p.s. до речі думка VazarS-а має рацію :roll: ( просто якщо людина ......)
На 100-500 км по наших дорогах безпечніше перевозити без кріплень
Бо ви не враховуєте ще один фактор - покришка буде тертися об кріплення боковою стінкою і по наших дорогах їй буде ХАНА
Запитайте у старих шосейників що було, якщо у поїзді перевозити колеса без чохлів
Зображення

b_romik
* * *

Повідомлення b_romik » 27.1.16 15:33

покришка буде тертися об кріплення боковою стінкою
Це залежить від того, як саме фіксуються колеса. Якщо колеса входять в повздовжній паз (напрямляючу) з висотою бортів 2-3 см і фіксуються стяжками через обід [spoilerНаприклад так]Зображення[/spoiler]
, то колеса майже не рухаються (за умови надійного закріплення рами). А оте "майже" беруть на себе шипи МТБ покришок, компенсуючи деформацію при розгойдуванні велосипеда.
Якщо пакувати велосипеди "бутербродним" методом, то потрібно використовувати немало проставочного матеріалу і гарно стягувати такелажем весь "бутерброд", щоб не допустити тертя велосипедів між собою. Але при таких діях значно росте ризик пошкодити комплектуючі, гідролінії і т.п.

Велопортал
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 27.1.16 16:17

Це залежить від того, як саме фіксуються колеса. Якщо колеса входять в повздовжній паз (напрямляючу) з висотою бортів 2-3 см і фіксуються стяжками через обід
, то колеса майже не рухаються (за умови надійного закріплення рами).
Логічно
Тоді легше ( дешевше) за все придбати бюджетні кріплення тіпа Peruzzo ( без замків )
та закріпити їх під кутом
Вкладення
peruzzo Bike carriers uni bike.jpg
Зображення

longwell
* * * *

Повідомлення longwell » 29.1.16 15:48

Тоді легше ( дешевше) за все придбати бюджетні кріплення тіпа Peruzzo ( без замків )
та закріпити їх під кутом
Якщо велосипедів декілька поряд то достатньо буде зв'язати між собою підседели а розпорки на раму зробити лише для крайніх велів.
SUUM CUIQUE PLACET

anton300
* * * *

Повідомлення anton300 » 18.2.16 09:25

http://www.velodom.com.ua/big/137099
это прицеп, нестандартный
(сфоткано на улице)
Всё пройдёт, и это тоже.

Повернутись до “Вело Теми”

Хто зараз онлайн