То все були жарти. Спробую пояснити свою неприязнь до певних видів мистецьких витворів з більш серьозної точки зору.
У кожному класичному візуальному зображенні, будь то живопис, скульптура чи фотографія є по-суті два шари:
власне зображення, яке має самостійну тему, ідею, сюжет та
композиційні елементи цього зображення, які виявляються при більш глибинному візуальному аналізі і які створені елементами власне зображення (контурами фігур, їх формою чи колористикою та іншими деталями). Ну це загальновідомі речі, ніякої америки я тут не відкрив... Але їдемо далі стосовно цих формальних характеристик. Якщо взяти те, що я називаю "вульгарним мистецтвом", чи то символізм, чи кубізм, чи ряд інших новоявлених напрямків - всі вони мають таку особливість: основний упор в них іде на композиційні елементи з частковим нехтуванням чи повним нівелюванням якості
власне зображення. В результаті виходить таке собі половинчасте мистецтво, яке подає глядачу тільки половину того, на шо воно здатне. Так само, як будь-яке зображення
без композиційної побудови не несе художньої цінності і класифікується як "побутове мистецтво", яке на виставку не віддасиш і в галерею не повісиш, воно годиться тільки для сімейного альбому, так само і чиста композиція з ліній, фігур, кольорів
без тематичного зображення є "побутовим мистецтвом" через свою спрощеність та ущербність. При цьому технічно такий спрощений результат дуже легко досягається - так само, як немає ніякої складності в отриманні зображення без композиції, кнопку натиснув і все, так само і композиційні елементи дуже легко скласти у відповідні геометричні форми, якщо
власне зображення не плутається під ногами. А от сумістити в одній картині і зображення і композицію, причому таким чином, щоб вони не контрастували, а поєднювали і доповнювали одне одного, може тільки справжній Митець. І ти хочеш до розряду митців віднести авторів зображень "палка, палка, огуречек" та нашарування кубиків у вигляді геометричної фігури, яке може зобразити будь-яка трьохрічна дитина?

Вітик, не сміши мої тапочки. Може селфі на фоні турецького ковра на стіні - також мистецтво? А чому ж ні? "Как увидел, так и нарисовал".