Веломаршрути в Голосієвському парку

Linda
Модератор
Стать:жін
Контактна інформація:
Веломаршрути в Голосієвському парку

Повідомлення Linda » 27.3.15 21:30

Прошу не кидати камінням, а дочитати до кінця :gerl:
Національний природний парк “Голосієвський” звернувся до Асоціації з пропозицією разом розробити і промаркувати веломаршрути територією парку.

Суть мого повідомлення така - я обома руками за прокладання веломаршрутів. Розумію, що багатьом вони не потрібні, ми багато років тут катаємось, все і так знаємо і т.і.... Але вважаю, що сама ініціатива дуже корисна як мінімум для велосипедистів-новачків.
Але є одне але... це АВК... Зовсім не хочеться, щоб вийшло як завжди (ну ви в курсі...)

Тому вважаю за потрібне бути присутньою на зборах АВК стосовно цього питання, щоб хоча б розуміти що до чого і чим нам це загрожує :mosking:
Правда я геть не розуміюсь на цих маршрутах, як зробити краще, а як взагалі не слід...

Black TREK
* * * * *
Стать:чол

Re: Веломаршрути в Голосієвському парку

Повідомлення Black TREK » 28.3.15 00:10

Почитал ...Не могу понять ,как "парк мог звернуться з пропозициею" ....что значит парк обратился ?

По идее,за этим должны стоять конкретные фамилии,клички....скажите прямым текстом - нужно понатыкать в лесу шашлычниц и кафушек (с веломастерскими),немного велогостиниц,платных паркингов и т.д.

Gonzik
*
Контактна інформація:

Повідомлення Gonzik » 28.3.15 00:11

Готов помочь с вело- и туристической разметкой парка. Давно обдумываю эту проблему!
Когда я вижу взрослого человека на велосипеде, я спокоен за судьбу человечества.
Герберт Уэллс

Linda
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення Linda » 28.3.15 07:33

Ну от тому і хочу піти на зустріч, щоб бути в курсі всього)))

Jess
* *

Повідомлення Jess » 28.3.15 12:52

скажите прямым текстом - нужно понатыкать в лесу шашлычниц и кафушек (с веломастерскими),немного велогостиниц,платных паркингов и т.д.
- полностью разделяю изложенную мысль. Попахивает чисто коммерческим мероприятием. Будет также как и с платными столешницами/беседками возле Музея.
по моему скромному мнению, маркировок в Парке более чем достаточно: столбики, прогулочно-пешие, беговые и лыжние маршруты промаркированы по всему лесу. Они же все актуальны и для байкеров. Новичкам достаточно и по ним ориентироваться. А веломаршруты должны маркироваться только временно под определённые спортивные мероприятия (гонки). Иначе, учитывая характер ландшафта, изрезанность Парка тропами и, следственно, потенциально большое количество веломаршрутов, маркировать придётся очень плотно и получится пёстрое конфети из разноцветных маркировок маршрутов для пешеходов, бегунов, лыжников, велосипедистов. А потом, возможно, "ПАРК" захочет маркировать маршруты для коней, квадроциклов, экскурсионных паровозиков... :robot: с коммерческой инфраструктурой, чтоб получать дополнительный доход. В итоге проиграют все. Другое дело, что можно улучшить маркировку уже имеющихся маршрутов, проставив полный и остаточный километраж по по их протяжённости. Эталоном может служить маркировка трёх спортивно-оздоровительных маршрутов в Броварах (возле Ельника): несколько деревянных табличек и метки краской, без какого-либо ущерба для природы.
Hakuna matata.
When you get nothing, you get nothing to lose
Be on your own With no direction home
Like a complete unknown, Like a rolling stone (Bob Dylan)

SilverS
ничего не осталось
ничего не осталось

Повідомлення SilverS » 28.3.15 12:54

А вас не смущает что изначальный посыл звучит как :"поскольку велосипедисты ездят там где не должны...."? Никаких сомнений не вызывает? :no:

Linda
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення Linda » 28.3.15 13:09

не розумію звідки у вас стільки фантазії))) чому веломаршрути не можуть просто бути веломаршрутами? кафе, шашличні і т.і. і без того встановлюють, якщо треба...
стосовно самих маршрутів - знаю тільки один, який і робився за участі того ж АВК (початок на ВДНГ). все інше - ви прекрасно знаєте, що то є залишками від різних змагань. як в них розібратись новачку я не розумію...
але в будь якому випадку, повторюю, що хочу піти на засідання, щоб дізнатись побільше. ну і звісно ж, донести думку голосіївської велогромади до керівництва парку та АВК (якщо хтось мене буде слухати...) 8-)

SilverS
ничего не осталось
ничего не осталось

Повідомлення SilverS » 28.3.15 13:31

Так вобще-то это в заметке написано?
Нинішні маршрути, якими їздять велосипедисти, співпадають із екостежками, де проводяться екскурсії і велосипедисти можуть зіткнутись із перехожими. А частина веломаршрутів заходить на заповідну зону, де їздити заборонено
Как и то что,просто пойти на заседание маловато:
Для участі у розробці маршруту та інших ініціативах Асоціації велосипедистів Києва, потрібно для початку приєднатись до організації.
Присоеденитесь,поднимите статистику-тогда и предлагайте...

Linda
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення Linda » 28.3.15 14:12

SilverS, мова йде про маршрути по яких їздять, а пропонується зробити розмічені, які не будуть проходити по заповідних зонах і т.і.
з приводу приєднатись - маю іншу інформацію і думку
не зрозуміла про яку статистику ви говорите...

Svn
* * *

Повідомлення Svn » 28.3.15 20:13

На мою думку, якщо Нацпарку "Голосіївський" нема чим зайнятися, нехай краще сміття прибирають. Розставили би більше сміттєвих баків і вивозили їх частіше. А то, бачиш, ми "проїжджаємо заповідними зонами парку, де рух кимось заборонений", а палити костри та вживати пиво і горілку з горілим м"ясом дозволено :dash2:
А з веломаршрутами для себе більшисть велосипедистів якось сама розбереться :yes
ПС А для новачків на ВДНГ маршрути вже і так розмічені. ;)

Linda
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення Linda » 28.3.15 20:56

Svn, от не стала б я так розписуватись за більшість велосипедистів і тим більш новачків... :mosking:
і мабуть я відстала від життя - знаю один розмічений маршрут на ВДНГ. Так скільки їх всього?

vint
* * * *

Повідомлення vint » 28.3.15 21:57

полностью поддерживаю пост SVNа.
Все когда-то были новичками и отсутствие рукотворных тропинок никогда не было проблемой :) а без указателей даже интересно поблукать, а если надоест, то можно у проезжающий мимо спросить дорогу, сам не раз вывозил таких людей к ВДНХ из Голосеевского леса :) а девушек особенно приятно вывозить :)
Лишь то время жизни бесценно, которое не тратится на деньги

Svn
* * *

Повідомлення Svn » 28.3.15 22:17

знаю один розмічений маршрут на ВДНГ. Так скільки їх всього?
Два :gerl:
Перший асфальтовий по терріторії ВДНГ, а другий йде лісом вздовж букової рощі і перед спуском до лікарні вертає праворуч на Виставку. Відмаркован червоними стрілками (типо важкий)))
А з приводу більшості, я, мабуть, в Голосіїво трошки більше часу провожу і бачу багато велосипедистів, котрим вказівники не потрібні. В лісі є бажання відпочити від нав"язливих благ цивілізації, і я б не хотів бачити на перехрестях стежок регулювальників, які будуть вказувати куди їхати :V:

Linda
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення Linda » 28.3.15 22:38

дивні люди... я, мені... не робіть те, зробіть це...
я розумію що ви всі дуже любите АВК, але вирішувати за всіх велосипедистів, тим більше новачків, вибачте, дурість!

Для того, щоб стверджувати про більшість, треба опитування провести. Тому я не кажу, що більшості потрібні маршрути, а говорю про те, що знаю людей (місцевих і з інших районів), яким це дуже сподобається.
Ну і про саму тему - може хто не зрозумів))) Я все це написала, щоб покликати охочих, розібратись в ситуації. І якщо парк надумає все ж таки зробити ці маршрути, щоб це ну було просто піаром, а заразом будуванням шашличних і кафе, а були саме цивілізовані веломаршрути!

я хоча б спробую щось зробити! а що робите ви окрім поговорити?

Третий
* * * *

Повідомлення Третий » 28.3.15 23:06

Инициатива веломаршрутов сама по себе великолепна. Но поскольку конкретно в данном случае замешана АВК, то ничем это предложение Нацпарка нам, велосипедистам, не грозит) Ну, разметят веломаршруты, и что? по ним станут гулять мамочки с колясками и прочие отдыхающие, затем упадёт пара-тройка деревьев - и всё, и на этом всё закончится. Именно так произошло с велодорожками и велопарковками, которые продвигала АВК (сделали -разрушилось- забыли). Похоже, эту ассоциацию привлекают, когда необходимо тихонечко "освоить" миллионы из бюджета)
спробуй впоратися зі щастям

RealIce

Повідомлення RealIce » 29.3.15 00:49

В обращении насторожило
"Велосипедисти проїжджають заповідними зонами парку, де рух заборонений."
Я с трудом что то могу припомнить места в Голосеево где нет следов не то что от велосипедов а от квадроциклов и джипов. Но начать конечно да - надо с велосипедистов. И крайне странно будет если при участии АВК будут приняты ограничения на права велосипедистов. :o
Разметка маршрутов сама по себе ничего плохого. Новичкам будет на пользу. Но не идет ли к тому что начнут гонять и заставлять ехать по 3-м тропинкам? Потому как например велосипед портит экотропинку.
Поэтому на данном этапе категорически против какого либа маркирования чисто велосипедных маршрутов в Голосеево. Хотите сделать хорошее в этом плане - просто поставьте указатели на просеках и перекрестках тропинок с направлениями до ориентиров с расстоянием. Не только для велосипедистов - для всех.

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 29.3.15 03:28

я розумію що ви всі дуже любите АВК, але вирішувати за всіх велосипедистів, тим більше новачків, вибачте, дурість!

Не знаю люблю я АВК чи ні (немає часу замислюватися) але точно знаю, що тут все їх * ініціативи * завжди закінчуються однаково.
 Всі знають скільки разів я блокував Сильверса (близько 50ти) за його нетерпимість до АВК :roll:
 Але в один прекрасний момент мені довелося перед ним вибачитися 8-)
 Щоб більше не довелося вибачатися - тема закривається і відправляється в архів
Зображення

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 13 гостей