Будуємо нову країну ?

Orange13
*
Стать:чол
Re: Будуємо нову країну

Повідомлення Orange13 » 2.11.14 12:16

Зображення
"Никто не может судить о других, пока не научится судить о себе самом"(И. Гете)

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 3.11.14 02:22

Промова донецької професорки, яка сколихнула світ інтелектуалів

Про тих 20% жителів Донеччини, які проти чогось
Виступ донецької викладачки та письменниці Олени Стяжкіної під час конференції TEDx Kyiv 2014 змусив сотні слухачів підвестися.
Видання Сода наводить повний текст цієї доповіді про Донбас, його богів і слова, що нічого не означають. "Я коли виходила на сцену, мене відеорежисер запитав: «Вам тiльки цю фотографiю лишити, з Майдану?» Я відповіла:«Ні, фотографію ту, але це не Майдан, це Донецьк, Україна».
Зображення
Кілька базових позицій, які я хочу позначити, перш ніж поговорити сьогодні про голоси з території війни. Ось це - Донецьк (прим. - Показує на фото) і це - Україна. І Донбас - це теж Україна. І це не просто моє бажання. Це соціологія, яка і в березні, і в квітні, і в травні показувала завжди один і той же результат - 65-67% визнавали своє бажання жити в Україні. Третинм, трохи більше, хотіла в Радянський Союз, в Росію, в ДНР. Другий момент, на якому я хочу закцентувати увагу. Донецька, Луганська область - це українське село і так було завжди. Україномовне, українське село. І навіть Голодомор не знищив того села. Це європейські міста. Принаймні були. Зараз Донецьк схожий більше на згвалтовану жінку, ніж на європейське місто, де сором, сором, жертовність і небажання про це думати.
Spoiler
Show
Я ж хочу поговорити про голоси, які ми начебто не чули і які начебто зараз стали чутні так активно. Ми не можемо зрозуміти, що це за голос, що це за люди. Хто так сильно кричить? Хто ці 20% учасників збройних формувань Російської Федерації? Там немає громадянської війни, ми розуміємо це. Це війна Росії проти України. Але 20% учасників з місцевого населення, звичайно, є. Що це за люди? Франц Боас, американський соціолог, антрополог середини ХХ століття висунув дуже цікаву гіпотезу, яка загалом підтверджується: в один і той же час одне і те ж суспільство може жити в різних хронологічних порядках. Це означає, що одні люди, умовно, живуть в суспільстві пост-модерну, а інші - наприклад, у традиційній системі цінностей. Так от, той голос, який ми чуємо зараз і не можемо зрозуміти, що там за сенси, це голос господарства, яке присвоює. Це голос, в термінах Енгельса, господарства, яке нічого не виробляє, сприймає навколишній світ як ворожу природу, яка може давати, а може не давати. Тут каналізаційний люк - така ж їжа, як банан. Цвинтарна огорожа, металеві конструкції заводів - все це можна спиляти і продати. Тут немає і не може бути питання власності і розуміння власності. Природа дає, ми беремо, ми - не крадемо. Хто може обмежити, якщо немає права власності? Той, хто сильніший. Вождь. Він же - міліціонер. Якщо з вождем поділитися, принести йому жертву - полювання буде вдалим. Тут немає завтра, як такого, тут немає рефлексії майбутнього. День прожитий - і добре, проживемо ще. А може помремо - рефлексії смерті немає теж. Є ворожий світ - природа, є вороги якісь інші, але зовсім немає самобачення себе. Тут немає питання «хто я?» І відповіді на нього теж немає. Тут є боги, що вибилися з вождів, міліціонерів, - прокурори, судді, деякі боги досягають навіть рівня президента. Вони всі - система господарства, що тільки присвоює. До них не можна підходити з питанням совісті, моралі - це інший спосіб освоєння простору. Боги бувають різними, але точно не добрими. Точно так само, як в античній Греції. Зевса язик не повернеться назвати добрим богом. Так і тут: підлі, хитрі, питущі, огидні, але боги. І треба жертвувати, треба голосувати за них, і тоді вони посміхаються з плакатів, і тоді, напевно, буде умиротворення і завтра буде дуже успішне полювання. А може бути і не буде - ну, тоді вони розгнівалися і потрібно жертвувати ще і ще. У цього світу є власний «золотий вік». Як у кожного суспільства, що присвоює. В тому «золотому віці» були шахтарі і металурги. І верховний вождь, Кецалькоатль [бог-творець світу в індіанців] сидів у Кремлі, він був суворий, жахливо суворий. Але тоді було добре, і в'язниця - це теж хороше місце. Тому що там годують, там можна жити, там тепло в кінці кінців. Той «золотий вік» пам'ятають вже не всі, він вже в легендах. В ту «золоту добу» була Велика Перемога, сакральна, абсолютно вихолощена в смисловому плані. Це така собі Титаномахія [битва богів-олімпійців з титанами], де ніхто не переживає, була чи не була права Фетіда, ставши на сторону Зевса і як постраждали гекатонхейри [велетні, що принесли перемогу богам]. Шкода їх взагалі. Титаномахія - це коли «наші» перемогли «не наших", фашистів. Які ми тоді були молодці і як ми всім тоді врізали! Але ось цей «золотий вік» скінчився. Вигнання з раю. І діти працюють в копанках - це дірка в землі, з якої дістають вугілля. Без будь-якої техніки безпеки. Вугілля потім продають. Це та ж сама природа, освоєння якої сутнісно належить господарству, що привласнює. Індустріальне язичництво, копанки, діти в землі... Денис Казанський, один із чудових донецьких журналістів, сказав, що якщо дивитися на пейзаж Донеччини і Луганщини з літака, він схожий на місячні кратери - це копанки. Так не можна жити, здається. Але так живуть. І далі трапляється, що друге пришестя Кецалькоатля послало своїх богів з новими прекрасними засобами їжі. Війни теж, але в першу чергу, їжі. Тому що коли танк закінчить свою роботу, його здадуть на металобрухт. Ви скажете мені: ну що ви, танк не виготовляють з такого металу, який можна здати на металобрухт. Але це ви знаєте. А вони теж дізнаються про це, але шляхом досвіду, не відразу, не швидко. У танку виявляться і ті частини, які можна здати на металобрухт. Коли збивали літаки, то люди несли теж літаки на металобрухт. Це їжа. Це бог приніс їжі і це здорово. Можна їсти. Чи можна тут перемогти, чи можна чужому богу стати своїм? Милосердному -- ні. Бо добра тут ніхто не бачив. У добро тут ніхто не вірить (я все ще кажу про 20%). Його ніхто не знатиме в обличчя, це добро. Є історія, будемо вважати її легендою цієї війни. У червні одне з невеликих шахтних селищ, яка не захопила Російська Федерація, був захищений блокпостом української армії. Щоночі з різних будинків цей блокпост обстрелювався: то з автоматів, то з мінометів. Один з українських вояків був місцевим і сказав: «Я вирішу цю проблему». Він зробив шибеницю, поставив її біля блокпосту на площі. Вранці місцеві жителі принесли блокпосту кашу, вареники, ковбасу і сказали: «Ну хлопці, шо ж ви не сказали, шо ви - влада?». Той, хто був з місцевих, запитав: «Хлопці, прибирати будемо?». Вони порадилися і сказали: «Ні, нехай постоїть, а то забалуємо». Так от, спочатку шибениця, а потім школа. Ось так сюди може прийти чужий бог. Весь час є питання, є теза, що заморожені, голодні ці люди зрозуміють, що їм з Україною було добре, і вони повернуться. Ні. Їм не було добре. Вони жили дуже погано. І так, як вони живуть зараз, їм - добре. Так, як вони живуть зараз, вони можуть жити як завгодно довго. Танки - їжа, чому ні? І більш того, тоді виникає питання: чи потрібно допомагати тим, хто не хоче врятуватися, кому добре? Танки відрізняються трошки, і каналізаційні люки відрізняються від бананів - вони не самовідтворюються. Тому буде експансія - зброя є... досвід є, щоб відібрати десь у сусідній області і точно так само використовувати, привласнити і продати. Але цей світ вб'є українське село. Цей світ вже вбиває патріотів. І цей світ вбиває і буде вбивати своїх власних дітей, які будуть виростати, як Мауглі. Що з цим робити і чи можна з цим щось робити? Думаю, що так. Є дві важливі речі: слова і люди. Перше - слова. Давайте подумаємо, що з нашого активного словника повинні піти слова, які нічого не визначають. Слово «Донбас» не визначає нічого. Коли ми вимовляємо «Донбас», вважайте, що ми читаємо вірш Юза Олешківського: «Живіть тисячу років, товариш Сталін, хай в тайзі доведеться здохнути мені, але буде більше чавуну і сталі на душу населення в країні». Якщо ми досі міряємо те, що ми робимо, чавуном і сталлю, то тоді Донбас - так, тоді вугілля і все інше. Але ні, ми ж не цим міряємо наш сьогоднішнє рух і наше сьогоднішнє життя. І друге, що потрібно вилучити з мови - це «діди воювали», це «Велика Перемога». Ось цього бути не має ніколи знову. Війна - це смерть, смерть, смерть і ще раз смерть. Це не футбольний матч. Це не "наші" проти "них". Це завжди спочатку, потім і в кінці смерть. Хоча б ці два прибрати з мови, перестати ними користуватися. Друге, теж дуже важливе, на мій погляд. Я ніколи не думала, що вимовлю ці слова, але таки вимовлю: цій землі потрібна позитивна колонізація, мирна колонізація. Ці землі саме так і освоювалися. Спочатку, в кінці ХVIII століття тут був Чарлз Гасконі, потім Джон Юз, Лепле, Лаче. Це були люди, які приїхали освоювати вугілля, метал і привезли сюди квадратно-гніздовий метод будівництва міст. Дегтярьов, один із секретарів обкому партії в Донецькій області у 60-х роках зрозумів, що так не вийде, і потрібна інтелігенція, і тоді заманювали професорів, акторів, вчених, і зробили той світ, який робив Донецьк плюс-мінус європейським містом. Закінчуючи, хочу сказати ось про що. В єврейських молитвах є таке закінчення «До зустрічі в Єрусалимі». І багато тисяч років євреї так закінчували свою молитву. Я хочу сказати присутнім тут донеччанам і луганчанам, і тим українцям, які хочуть не тільки любити Україну, а й робити для неї щось. До зустрічі в Донецьку. Донбас не повернеться в Україну, бо Донбасу не існує. Тут буде або Україна, або нічого. До зустрічі в Донецьку. Довідка Олена Стяжкіна – українська російськомовна письменниця, професорка Донецького національного університету. Досліджувала культурні процеси на Донбасі. У виступі під час вручення їй літературної «Російської премії» наголосила, що російська мова в Україні не потребує воєнного захисту.
Читайте більше тут: expres.ua/digest/2014/11/02/118139-promova-doneckoyi-profesorky-skolyhnula-intelektualiv

Батальон Шахтёрск
СБУ по ошибке задержали бойцов батальона
Уважаемые патриоты, с прискорбием сообщаем, что новость, распространенная пресс-центром Службы безопасности Украины, о задержании группы особо опасных диверсантов, написана о бойцах батальона «Торнадо». По неизвестным нам причинам сотрудники СБУ ворвались в квартиру, где проживали парни, задержали их, и обвинили в незаконном вымогательстве с использованием оружия.
Spoiler
Show
- Я отправил несколько человек в Киев, чтобы они получили от волонтеров благотворительного фонда «Второй фронт» автомобили и гуманитарную помощь для нашего батальона, - рассказал комбат Даниил Воля. – Парни действительно поехали в столицу с оружием. На это было несколько причин. Во-первых, сотрудник МВД несет личную ответственность за собственное табельное оружие, а батальон находится в состоянии передислокации в Запорожье. Поэтому парням, возможно, пришлось бы возвращаться уже на новое место. Во-вторых, нам неоднократно поступали угрозы со стороны боевиков ДНР. За голову каждого из воинов обещали награду, поэтому они не могут чувствовать себя в безопасности даже на украинской территории. Но важно понимать, что никто не ходил по городу с оружием!
Как удалось выяснить журналистам, бойцы батальона прибыли в Киев с просроченными удостоверениями МВД, однако это – вина министерства. Никак не бойцы, стоявшие на передовой, должны беспокоиться о сроке действия документов. К тому же комбат неоднократно обращался к вышестоящим начальникам с просьбой обновить корочки.
В общем, 2 ноября, когда бравые СБУшники «задержали шестерых членов особо опасной диверсионной группы», ничего не подозревающие добровольцы решали свои дела. Оружие парни оставили в одной из квартир сослуживца под охраной. Но спустя какое-то время в помещение ворвались сотрудники Службы Безопасности, спешившие не дать «диверсантам совершить их черное дело». Какое именно? Об этом история умалчивает.
- У СБУшников якобы есть какое-то видео, на котором парни угрожают кому-то оружием, - поделился Воля. – Но никто этой записи не видел. Уверен, что в скором времени бойцы уже будут на свободе, поскольку они не нарушали закон. А тем, кто их задержал, хотел бы сказать, что проверить, являются ли люди диверсантами, или силовиками АТО – дело двух минут. А рапортовать самому президенту и наводить шумиху, зная, что парни не виновны – верх цинизма.
Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 4.11.14 11:33

Юрий Бутусов

Только что мне позвонил представитель продовольственной службы Министерства обороны - этот статус получил резонанс: https://www.facebook.com/butusov.yuriy/ ... tif_t=like
В Житомир выезжает инспекция для проверки качества питания военнослужащих. Надеюсь, что бойцы не будут молчать, а расскажут объективно. Aleksandr Trunov, поможете? Чудесная и неравнодушная Лора Артюгіна, энергии и сердце которой хватит, кажется, чтобы обогреть половину человечества - помоги объективно показать обстановку. О ситуации в Житомире мы узнали только благодаря Лоре - это она подняла проблему, а "Цензор" всеми силами поддержал и солидарен с мнением Лоры. Будем надеяться на объективные выводы. Потому что качество питания - проблема не одной 95-й бригады. Вот что написал главстаршина и главкаптерщик вооруженных сил Украины Андрей Хоманчук:
"Только, Юрий Бутусов, это не аферисты... Это такое "нормальное" снабжение... Мы выкручиваемся, меню интересное делаем, чтобы тушенку растягивать на вме блюда и кильку эту использовать реже. Максимум - "рыбный борщ" готовим.... а качество как приготовлено это уже работа кухни...
но реально - каждый день кормить килькой это пи*дец пиз*ецовый!!! от нее изжога и срачка".
Что я хотел бы видеть по результату:
1. Признание Минобороны, что это ненормальная еда.
2. Признание командования 95-й бригады, что оно не уделяет должного внимания питанию своих солдат.
3. Признание начпрода, что он позорит героическую бригаду.
4. Признание государства, что так кормить людей нельзя.
5. Прекращение практики платить государственные деньги за такую "жрачку". Еда может быть небогатой, но качественной. Получается, что государство платит огромные деньги за некачественные услуги.
6. Внесение изменений в военный бюджет на 2015 год. Если государство не имеет средств для полноценного питания всех воинских частей в рамках утвержденного бюджета, государство должно составить план - на что денег хватает, а сколько не хватает, и тогда будет разумно оказать материальную поддержку воинам от общества. Но пора прекратить в ближайшей перпективе тратить государственные деньги на "жрачку" - если тратить, то пусть на скромную, но качественную еду.
7. Качество питания напрямую влияет на боеспособность воинских частей. Относиться к питанию по остаточному принципу - это не просто мерзко по человеческим понятиям, но это и прямой ущерб обороноспособности с военной точки зрения.
8. Надо бы провести аналогичную проверку в батальонах Нацгвардии и МВД - думаю, там существуют аналогичные проблемы.
Зображення

polaris
* * * * *

Повідомлення polaris » 4.11.14 16:37

Алексей Арестович
Я тут случайно проезжал по передовой, и должен сказать, что, наконец-то оно случилось.
Как говорится, субличность вырабатывается минимум полгода, и вот она выработалась.
Наших силовиков, различных ведомств - не узнать. Они злые. Они дерзкие. Они рычат. Они требуют. Они работают. Они смеются.
И они мечтают об этом самом пресловутом российском наступлении, чтобы, врешті-решт, навешать вате как следует.
Перелом произошел где-то за крайние две-три недели.
Я долго его ждал.
Еще три недели назад здесь у многих была складка между бровей, еще часто можно было услышать жалобы, еще наблюдались рваные движения и неуверенное построение фраз.
А сейчас - ну, просто красавцы. Спокойные. Ни тени страха - ни под обстрелом, ни при прогулках за линию.
Силовиков тянет вперед. Им хочется драться.
И они часто смеются теперь. Раньше я не слышал столько смеха.
Постепенно выстраивается система. Постепенно раскручивается маховик.
Армия, батальоны, гвардия, СБУ, входят в кондицию.
Много здорового азарта. Идет хорошая погоня за результатами.
Появилась соревновательность и состязание в воинских доблестях.
Мы прошли очень важный перевал.
Опыт накапливается и сказывается скачкообразно.
Я встречаю тех, кому три месяца назад приходилось вытирать нос и утешать.
Теперь у них развернуты плечи. Прямой взгляд.
Оттяжка, подколки. Шутки. Весьма профессиональные действия.
Сегодня смотрел на восток и очень не завидовал вате: со всеми ее танками, "Смерчами" и прочими "Торнадо-Г".
По-моему, они еще не поняли - какую силу они разбудили.
И понимать им это будет очень больно.
Тем, кто успеет.
Слава УкраЇні!

ВелоДім
SiteAdmin

Повідомлення ВелоДім » 4.11.14 17:46

Арестович говорит то, что люди хотят услышать 8-)
Он - артист из театрального кружка(кроме шуток), который придумал себе легенду супермена и стратега
Его *прогнозы* постоянно противоречат один другому
Точка зрения постоянно меняется
Цитировать его - моветон
по моему скромному мнению

Екатерина Яресько

Сегодня у меня была встреча с представителями ОБСЕ. Они давно уже собирались встретиться с нашим автомайданом, это откладывалось по различным причинам, и вот сегодня состоялось.
Меня расспрашивали о положении в Харькове, о моих оценках ситуации в Луганской и Донецкой областях, о нашем отношении к прошедшим там выборам и о многом другом.
В частности, спросили об отношении наших сограждан к ОБСЕ.
Ха!
Я сказала прямым текстом то, что мы думаем. Бедный переводчик аж поперхнулся, начал меня переспрашивать в надежде, что он не так понял. Я подтвердила, что все он понял правильно, проследила, чтобы он точно все перевел и привела им такой пример, которому я лично была свидетелем.
Однажды мы приехали в район вблизи Донецка к нашим подопечным. Они нас вытащили на передовую. Я не собиралась туда ехать, необходимости в этом не было, но ребята очень просили поехать и посмотреть, где они стоят на передовой.
Сначала проехали город Курахово, вытянутый вдоль трассы, потом въехали в Марьинку. Тут на нас надели бронежилеты, в начале Марьинки уже была ситуация небезопасная, мы видели это по поведению наших военных. Потом нас отвезли на ту сторону Марьинки, которая граничит с Донецком. Там мы увидели этот разбитый дом. Стреляла гаубица, нам пришлось раз пять бегать и прятаться в укрытии. Так вот, ситуация складывалась так.
Зображення
1. Боевики ставят гаубицу в соседнем селе Александровка на площади возле школы.
2. В самое начало Курахово заезжает миссия ОБСЕ, дальше они не едут, фиксируют, что все тихо, и уезжают.
3. Сразу же после их отъезда прицельным огнем из гаубицы террористы попали вот в этот дом, возле которого базировались наши военные (см.фото).
4. И далее все время, пока мы там были, гаубица стреляла, провоцируя наших на ответку.
О согласованности действий ОБСЕ и террористов нам в армии говорили не раз.
Вот это все я четко и внятно рассказала представителю этой организации. И еще многое другое.
А в конце был очень интересный эпизод. Мы уже практически прощались, и я из вежливости спросила, долго ли они еще у нас будут. Они начали мне объяснять, как они работают, и тут я прозрела. Оказывается, решение о продлении работы миссии ОБСЕ принимается всеми странами-участницами. Их 57, среди них Россия. Если даже одна страна будет против, деньги не выделят, и миссия работать не будет. Вот и все объяснение. Если они будут работать так, что это не понравится России, у них не будет работы, зарплаты, проживания в неплохих отелях и поездок на их таких приметных машинах. Они нам сочувствуют, конечно хотят помочь, но работать будут так, чтобы не рассердить Россию...
Несмотря на это я разговором довольна, я очень старалась донести до них некоторые мысли, думаю, что это у меня получилось. А вот как это использовать зависит уже не от меня. Ну что же, ответственность за это теперь на них, а где-то не в этой, так в той жизни за все придется отвечать.
Правильно?
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 6.11.14 12:05

Галина Сергеева
Когда я ехала в Мироновский интернат под Дебальцево, я предполагала, что там увижу. Мне рассказывали волонтеры - о голодных и грязных детях, о убогой еде, о ужасных условиях.
Мне рассказывали, что все дети - из неблагополучных семей, их всех били дома, они не видели любви, ни чуточки.
Мне рассказывали, что все они теперь - бегают к солдатам, там можно и поесть, там дадут теплую кофту, не будут бить, и даже поговорят, как с человеком, с настоящим человеком.
Я знала все это. Но решила что я - уже много видела. Много-много чужой боли, горя и несчастья. Так много, что иногда мне кажется - я привыкла, я становлюсь циником.
Но там, в этом Мироновском интернате, во мне вдруг - не осталось и следа от журналиста. Во мне осталась - только мама.

Я смотрела на их грязные рваные кофточки. На их немытые непричесанные головки. На их кроссовки и тапочки с огромными протертыми дырками, их которых выглядывали пальчики.
И у меня сжималось и холодело сердце.
- Неужели это все нам? - спрашивали они и прятали банки со сгущенкой по карманам, как самое большое сокровище.
- Это можно кушать? - показывали они на красивые красные яблоки.
- Можно взять? - говорили они про ранцы, волонтеры привезли много-много ярких ранцев.
Еще тогда меня насторожило - посылки старались быстро-быстро, из рук детей, забирать воспитали, и потом много толстых теток в подсобке - разбирало добро.
Даже огромный ящик шоколадных конфет, которые мы привезли, директор сразу куда-то унес, и я так и не увидела ни одного ребенка с конфетой, ни одного.
Потом мне еще рассказывали, что лимонами и туалетной бумагой, и еще много чем, что привезли волонтеры детям - на следующий день торговали на базаре.
Но я - решила не обвинять людей бездоказательно.
Я - решила просто написать сюжет о невероятной дружбе - детей с солдатами.
Сюжет о любви, помощи и взаимоподдержке - маленьких и больших.
Вопреки всему.

И вот уже два дня. Два долгих-долгих дня - мой телефон, и контакт - разрываются от проклятий и оскорблений теток из Мироновского интерната. Женщины из Дебальцевого, Светлодарска, Мироновского, Калиновки, женщины, которые считаются педагогами, - называют меня сучкой и тварью, обвиняют во вранье и продажности. А наших солдат и волонтеров - ну тех, кто заменил этим несчастным детям ВСЕ, они называют "нациками".
Нацики, да. Они продают на базаре продукты, подаренные солдатами, и называют их - нациками.
Долгих два дня от этих "педагогов" на меня льется такой поток говна, что….
Знаете, я сейчас думаю не о себе. Переживу. Привыкла.
Я думаю о детях из Мироновского интерната.
Вот как им вырасти нормальными людьми - в таком окружении? Как?
Зображення

Велопортал
адміністратор конференції
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 10.11.14 11:53

Зображення
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 10.11.14 13:10

Зображення

Тетяна Близнюк

Це Лесь Черняк — один з найталановитіших дітей України.

Киевское Вече: Лесь Черняк фото

Наразі він 7 місяців перебуває в СІЗО. Звинувачують його у вбивстві трьох даішників на посту Биківня в березні цього року. Доказів проти Леся нема, але на слідстві і в суді він вперто мовчить, заявляючи «Сам помирай, але братчиків виручай».

Лесь Черняк — герой майдану, з перших лав барикад. На його очах калічили і вбивали його побратимів.

Сьогодні щодо Леся чиниться кричуща несправедливість і знущання над його батьками. Вже в СІЗО Олесь склав ЗНО на дуже високі бали, що дало йому можливість вступити на бюджетну форму навчання юрфаку університету Шевченка. Але деканат заявляє, що убивця у них вчитись не буде і не дає згоди на індивідуальний графік складання іспитів для Леся.
Викладачі згодні працювати з хлопцем за індивідуальним графіком, підтримує Леся і Міністерство освіти. Але деканат факультету стоїть на своєму, мовляв, хай іспити складає конвою і диплом видає СІЗО. Зараз його хочуть відрахувати з університету через те, що він… не з'явився на сесію.
Також нагадую, що жоден убивця побратимів Леся Черняка на Майдані досі не покараний і не арештований. Ще нагадую, що людина під слідством так само вважається невинуватою, як будь-хто з нас, і це мав би знати деканат ЮРИДИЧНОГО факультету.
http://divannaya-sotnya.com.ua/kyiv/ce- ... -roku.html
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 10.11.14 13:14

Хроника текущих событий. Днепропетровск

Автомайдан Днепропетровска призвал Автомайданы Украины объединиться для пикета.

«Заявление Автомайдан Днепр
Полгода на посту новый президент Украины. Что он обещал сделать в первую очередь? За 2 недели остановить войну, построить демократическое государство, пособников «семьи» отстранить от власти! Ситуация в стране, и особенно на востоке, осложнилась еще больше!
Конфликт на Донбассе не решается, а перерастает в замороженный, что подтверждает его намеренье создать буферную зону. Регионалы занимают ключевые посты и не спешат их покидать. Помимо этого в ВР проходят региоалы-сепаратисты, которые еще вчера организовывали референдумы, и строили ЛНР и ДНР. В округе №59 в пгт. Велико Новоселка под прикрытием Киева, проводится масштабная спец. операция - нелепое подобие АТО. В маленький райцентр отправлено более 500 силовиков и десятки единиц новейшей бронетехники, которой так не хватает на фронте. Они защищают не Украину - они защищают фальсификации в интересах сепаратиста мера Курахово Сергея Сажко. В апреле-июне этого года он кормил 2 блокпоста террористов у Марьинки, и организовавшего ДНРовский референдум 11 мая. Сажко ставленник Рината Ахметова. К сожалению, подобные ситуации имеют место не только на 59 избирательном округе, но и по всему востоку страны. Чего добьется Порошенко? Сепаратистов и предателей в парламенте и развала Украины.
От имени днепропетровского Автомайдана, призываю Автомайданы других городов, объединиться и отправится вместе с нами в Киев, для того что бы пикетировать здания ВР, ЦИК и дома президента и главы ЦИК.
Наша цель добиться:
1. справедливых результатов выборов
2. не допустить регионалов-сепаратистов к власти
Информация о времени и месте сборов будет оглашена в ближайшее время» - говорится в сообщении днепропетровского Автомайдана.
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 10.11.14 13:53

В «Айдаре» отреагировали на слова киевского прокурора об исходящей от батальона угрозе госпереворота
В батальоне «Айдар» отреагировали на вчерашнее заявление прокурора города Киева Сергея Юлдашева о якобы исходящей от батальона угрозе государственного переворота.
«Государственный переворот — это когда прокурор Киева, который согласно закону об очищении власти должен быть уволен с запретом возврата на госслужбу в течении 10 лет, продолжает занимать должность. Государственный переворот — это когда киевские прокуроры едут в зону АТО на несколько дней, чтобы получить статус участников боевых действий и «откосить» от люстрации. Государственный переворот — это прокурорский беспредел, который уничтожает нашу страну изнутри, выступая тем самым
верным союзником российских оккупантов» — заявили в батальоне.
Зображення
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 10.11.14 19:40

Зображення
Сергієві було лиш 18 років. Дехто з цілком щирих патріотичних і просто людських міркувань бачить у смерті таких молодих бійців як він щось особливо протиприродне. Та насправді, Україна повертається до природнього порядку речей. Ми звикли, що долю країни вершать пузаті «бариги». Молоді ж доводиться або деградувати у світі розваг, або, ставши на шлях кар’єризму, пристосовуватися до нинішнього огидного прагматичного світу. Натомість Майдан і нинішня війна повернули на політичну арену образ молодого лицаря, котрий самостійно вершить долю країни. Наразі завзяттям української націоналістичної молоді на Майдані та на сході країни скористалися лише нові-старі «володарі життя» – представники ліберальних, олігархічних сил. Та прийде час, коли Революція Молодості переможе, і не всім вдасться втекти шляхами Януковича…
https://www.facebook.com/banderivetsorgua/timeline

http://banderivets.org.ua/u-sumah-prove ... nyu-put-dr
Зображення

ВелоДім
SiteAdmin

Повідомлення ВелоДім » 10.11.14 23:11

Борислав Береза

Только что столкнулся с таким явлением, как незаконные застройщики. Их задача успеть поставить забор и по возможности начать строительство. А документы оформить потом в судебном порядке с мотивацией для тех судей, что примут нужное решение. Нас вызвали жители. Мы приехали. Люди застройщиков разбежались. Пообщался с представителем этих людей. Повеселила фраза, что они готовы разговаривать и договариваться... Я уже насмотрелся на этих переговорщиков. Объяснил, что договариваться не стоит. Стоит все делать по закону. И не игнорировать мнение людей. И обрисовал перспективы в случае игнорирования, как первого так и второго. Грустный представитель застройщика уехал восвояси.
Хоть и очень медленно, но к некоторым представителям бизнеса таки приходит понимание, что не всё и не всех можно купить. По крайней мере на Троещине. А потом этот вирус инфицирует всю Украину

Єгор Соболєв

Сьогодні дійшли згоди, які рішення у парламенті мають нас об'єднати для побудови правосуддя та правоохоронних органів:
1. Набір наново судів (я ж кажу вам, заробітчани в мантіях, ніщо вас не врятує від очищення). Одночасне позбавлення парламента, Президента та прокурорів впливу на цей набір, подальше просування та звільнення суддів.
2. Повна переатестація міліціонерів із розподілом МВС на самостійні поліції громадської безпеки, кримінальну та спецпризначення. Відкриття місцевим громадам права творити муніципальну поліцію.
3. Створення Державного бюро розслідувань з ліквідацією слідства в СБУ та Генпрокуратурі. Прокурори мають займатися лише обвинуваченням. Служба - контррозвідкою та розвідкою.
4. Відкриття в Неті витрат, які робляться за гроші платників податків.
5. Відкриття там же інформації про власників землі.
І - що особливо мене порадувало - ми як парламентські сили домовилися почати з себе.
Скасувати вибори в округах, перейти на голосування лише за партії з можливістю віддати голос за конкретного кандидата, і зняти нашу недоторканість
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 11.11.14 00:42

Наш Киев (http://www.nashkiev.ua)
нужна мужская помощь в Центральный военный госпиталь!

с 8:30 утра раненым нужно помогать попасть на операции и перевязки. многие сами встать не могут. перенести раненого с кровати на тележку тетечке медсестре крайне трудно.

Мужики! выделите любые половины своего дня (утро или вечер) хотя бы раз-два в неделю (с понедельника по пятницу)! перезвоните Андрею Никитину (координатор помощников) -0954132169. скажите когда вы можете подежурить.

дежурство не сложное. но необходимо, что бы кто то находился там постоянно. даже если вы сможете подежурить раз в неделю, это будет помощь.

НЕ БРОСАЕМ СВОИХ В БЕДЕ!

Христина Морозова
Це просто неймовірно. Думаю, багато хто з вас чув, що ми боремося проти скандальної забудови на вулиці Польовій 56-74. Ситуація нахабна неймовірно: хочуть втулити "свічку" під вікнами житлового будинку на місці спортмайданчика. Ми боремося за надання статусу скверу цій ділянці. Відповідний проект рішення подала Галина Янченко. Ми дуже сподіваємося, що його ухвалять. Але (!) Одразу за ним йде повторний (!) розгляд питання про землевідвід під скандальну забудову. Який дивовижний збіг. Банда забудовників знову за своє!
Земельна комісія призначена на завтра на 12:00 по вул. Хрещатик 36.
Там мають бути місцеві активісти. Прийдіть, будь ласка, якщо маєте можливість. І не забудьте паспорт.
Телефон контактної особи надам.
Повний порядок денний земельної комісії:
http://kmr.gov.ua/divinfo.asp?Id=3847

Великий привіт Вячеслав Непоп і всім, хто голосував за Удар.
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 12.11.14 22:21

Учителі Донецька вийшли з прапорами України благати про допомогу (фото)
Зображення
Донецькі вчителі звернулися до своїх співвітчизників з проханням допомогти звільнити їх від бойовиків. Освітяни влаштували акцію і вийшли на міст Донецька з прапорами України. За словами небайдужих учителів, у Донецьку зараз відбувається повне свавілля. Проукраїнських учителів викрадають і катують. «На Донеччині панують терористичні угруповання, які підпорядкували органи місцевого самоврядування, зайняли залишені власниками приватні будівлі, промислові підприємства, організовують свою податкову систему й банк, втрутилися в систему охорони здоров’я, освітню галузь. Вони послідовно й наполегливо знищують усе українське, що було створене на Донбасі раніше: заборонили символіку, українська мова сприймається як провокація, слово на захист України чи української армії – як пряма ворожа агітація», - ідеться в повідомленні. «Ми опинилися в інформаційній і психологічній ізоляції. Сподіваємося на допомогу рідного народу й визволення нашої землі! З повагою, українці Донецька», - підписалися активісти.
Джерело: fakty.ictv.ua
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Велопортал
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 13.11.14 02:49

David Braun

Продолжаем серию собеседований с кандидатами на должности в МО.
Впечатления - есть ОЧЕНЬ крутые люди, рыночная стоимость которых как минимум несколько тысяч долларов в месяц, готовые как выражаются кандидаты "совершить подвиг", "сделать так, чтобы мною гордились мои дети", "отдать долг своей Родине".
Многие люди имеют пассивный доход или запасы "подкожного жира" и способны рискнуть ради того, чтобы солдаты перестали бедствовать.
Многие кандидаты не знают точно, как и чем они готовы помочь - просто есть острое желание изменений и люди ищут выплеск своей энергии. Огромное спасибо Taras Slobodyanyuk за то, что познакомил с чудеснейшим рекрутинговым агенством Personnel Ukraine. Александр Голушко со своей супругой настолько КРУТО организовал весь процесс проведения собеседований, что реально у меня дар речи отнялся. Еще и чай с печеньками, хороший офис на Подоле. В общем, все по высшему разряду.
Завтра снова 20 собеседований и надеюсь подберем большую часть кандидатов для проверки на полиграфе. Спасибо Тетяна Доманова за помощь в оценке кандидатов.

УВАГА УВАГА !!! Друзі!
Лише 15.11.2014 ВИ матимете унікальну нагоду побачити наживо надкруті БПЛА (безпілотні літальні апарати) від проекту Крила Народного Тилу і здійснити тест-драйв каратєльних джипів від Колес Народного Тилу!!!
Приходьте і приводьте друзів! Буде цікаво Початок об 11:00.
Місце проведення: поле за Видавництвом "Київська правда" по вул.Маршала Гречко,13. Карта проїзду прикріплена
Ми чекаємо на ВАС!
Колеса Народного Тилу

Зображення
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 13.11.14 04:36

Азербайджанская нефтяная компания "Socar"на своих заправках кормит украинских бойцов обедами бесплатно.
Зображення
Зображення

Велопортал
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 13.11.14 10:06

Зображення
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 13.11.14 16:40

Зображення
Всі ми стали трохи більш сентиментальними, хоча і більш жорстокими водночас..Ми навчилися переживати смерті, і разом з тим плачемо через дитячі малюнки..
Ця жіночка не хотіла в кадр :"фотографуйте молодих"...і нас, молодих, тут сьогодні багато і я щаслива..А вона була така одна...мовчазна, з мудрими сумними очима, розміняла давно 8-ий десяток...вона прийшла допомогати плести кікімори...А коли їй треба було іти, дуже вибачалася, "мені поїзд треба зустріти..Я ще обов'язково прийду.....А не скажете, куди оце можна покласти?"...і розкрила свою малесеньку сумочку, в якій принесла черпак і тарілочку...таку молочного кольору, акуратненьку, невеличку тарілочку..для переселенців...і знову ком в горлі...
UPD: вона знов прийшла, як і обіцяла..і вона з Луганська!!!!![
https://www.facebook.com/groups/813089918704107/
Зображення

ВелоДім
SiteAdmin

Повідомлення ВелоДім » 14.11.14 00:19

Юрий Бутусов

Предыдущий президент исповедовал "стратегию одного дня".
Действующий президент исповедует "стратегию одного разговора".
Как объяснить умному образованному человеку, что концентрация власти сама по себе не имеет смысла?
Что власть - это живая субстанция, проект, который должен решать конкретные задачи - и если задачи решаются, проект работает, если не решаются - проект умирает?
Spoiler
Show
Что управление государством - это командная работа, и надо слушать и доверять мнению своих хотя бы ближайших помощников и советников, а полномочия надо делегировать, и радоваться усилению власти сильными амбициозными людьми с самостоятельной репутацией и авторитетом?
Что нельзя ставить все свои политические решения в зависимость от того, с кем ты только что поговорил, что должны работать документы и институты?
Что должности - это не разменная монета, потому что власть - это единое целое, и назначая недееспособных на руководство ты ослабляешь самого себя и всех вокруг?
Что политические игры и "разводняки" не могут подменять собой кадровую работу и интересы государственного управления?
Предлагать в правительство Ковальчука и Балогу, это значит не понимать всех пагубных последствий назначений Гелетея, Муженко, Гонтаревой, Яремы, и не сделать никаких выводов.
И еще - мне представляется дикостью, что пост секретаря СНБО уже четыре месяца вакантен, и используется для размена как часть пакета по назначениям в Кабмин. У СНБО совершенно другие задачи, это консультативно-совещательный орган, и его нельзя использовать в политических торгах, как нельзя торговать должностью своего советника. СНБО - это составная и неотъемлемая часть аппарата президента. Президент, который не назначает себе СНБО - лишает себя аппарата анализа и выработки решений. Но это, конечно, не проблема, если настоящая стратегия подменяется "стратегией одного разговора"...

Віталій Уманець
Spoiler
Show
Зображення

Прямо зараз міністерство молоді та спорту на чолі з першим заступником "безвухого" міністра Булатова Андрієм Вишняком практично рейдерським способом вчергове намагалося віджати Палац спорту, призначивши свого директора. Завтра буде винесена ухвала суду по цій справі, але працівникам міністерства потрібно чомусь саме сьогодні поставити нового керівника. Можливо тому, що міністр Булатов відчуває, що в новому кабміні його вже не буде і потрібно в останній момент продати найбільш хлібні місця в держустановах?
Колектив Палацу спорту звернувся до нас за допомогою і ми сьогодні разом з працівниками знову не допустили самоназначеного "директора" в кабінет. Свій "наказ" про призначення він сам і зачитав у коридорі. З таким же успіхом він міг його зачитати десь в туалеті, як ми і пропонували йому зробити. Відмовився, втік.
Чекаємо завтрашньої ухвали суду і продовжуємо контролювати хід справи.
Булатов - ПНХ!

Alex Sobolev
Ниже две картинки, которые должны прояснить, что происходит с гривной.

Первая - один из примеров простой модели, которая считает экономически обоснованный курс. Валюты обесцениваются через инфляцию, поэтому разница между инфляциями США и Украины выявляет реальный курс. За базу взято начало 2004 года. С инфляцией на октябрь нормальный курс 13.

Вторая - изменение курсов мировых валют с середины 2014 года (гривна тогда была по 12). Как видно, доллар укрепился почти на 10% к большинству валют (отчасти поэтому и нефть так легко дешевеет, ведь страны экспортёры получают более дорогой доллар), а рубль упал ещё сильнее гривны. Объективно, с тех пор из-за внешних факторов гривна должна была подешеветь на 15-20% (до 13,8-14,8).

П.С. Кто считает, что главная задача главы НБУ недопускать девальвацию национальной валюты - идиот. Когда вы встретите такого человека, то знайте, что это любитель порассуждать о том, чего он совсем не понимает.
П.П.С. Если у вас в ленте есть курсоозабоченные, то зашерьте им это. Должно помочь.
Spoiler
Show
Зображення
Зображення
Зображення

Велопортал
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 14.11.14 02:52

David Braun

Из отчета полиграфолога по проверке одного из кандидатов в сотрудники фонда (НЕ МИНИСТЕРСТВО ОБОРОНЫ):
49. Ставлення до політичної позиції Майдану – негативне;
50. Ставлення до Української Армії в зоні АТО – негативне;
51. Ставлення до сепаратистів з ЛНР, ДНР – позитивне;
52. Ставлення до колишніх роботодавців – негативне;
53. Ставлення до потенційних роботодавців – негативне;
А с виду вполне приличный молодой человек и совсем не вата.
А кто-то утверждает, что полиграф не нужен.

Зображення

Давид Арахамия: В Минобороны около 70% штата враждебно относятся к инициативе привлечения волонтеров

http://apostrophe.com.ua/article/societ ... nterov/748
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 14.11.14 03:17

"Вы проснулись, заставили президента убежать, и заснули. Просыпайтесь, давайте, просыпайтесь снова!"

Зображення

R.I.P.

http://abzats.kr.ua/index.php/politykaa ... ustraivaet
Зображення

Велопортал
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 14.11.14 12:06

Зображення
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 14.11.14 13:42

Зображення
Сьогодні о 13-30 по вул. Маяковського, буд. 45, бійці ДУК «ПРАВИЙ СЕКТОР», допомогли співробітникам МВС затримати квартирних крадіїв. Група крадіїв складалась з чотирьох наркозалежних громадян (було вилучено мета дон), троє проживають в м.Бровари, а один в Деснянському районі. Затримання проводили відразу після скоєння крадіжки.

Нагадуємо, що ПРАВИЙ СЕКТОР «ДЕСНА» ,закликає всіх мешканців долучитись до очищення нашого суспільства !

Наша адреса: вул.Сабурова, буд. 8, тел. +38 066 764 0 777, 044 227 27 44.

Слава Україні ! (42 фото)
https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D ... fref=photo
Зображення
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 15.11.14 15:16

Alexey Alexios
А теперь об очередном маразме военачальников.
Жена попросила меня помочь одному офицеру с покупкой рюкзака и спальника. Говорит, вот марка и модель что этот человек хочет. Захожу в интернет. И то, и другое - по 3600 гривен. Думаю, а не охренел ли этот товарищ офицер. Чем ему спальник за 400 гривен не угодил? И рюкзак за 600 гривен чем хуже того, что за 3600?
Набираю же того дядю и спрашиваю, а че, собсно, за хня такая? Он и говорит. Начальство приказало. Типа офицеры неплохо получают, поэтому экипироваться должны соответственно. Я, грит, и в дешевом спальнике спать умею, но настоятельно попросили... Я, грит, заплачу, вы только помогите мне подешевле, с волонтерской скидкой найти.
Ну я ж и отвечаю, что такими дорогими вещами волонтеры не занимаются, что это излишества, нам бы подешевле найти...
И вот какие факты выплыли из разговора:

1) Требование закупиться за свои деньги
2) Требование купить дорогое обмундирование
3) Требование выкупить десяток военных облигаций
4) Требование отдать 15% зарплаты в какой-то министерский фонд якобы помощи раненым.
:dash2: :eek:
Зображення

Gornostai
Велопузiк

Повідомлення Gornostai » 15.11.14 23:22

1) Требование закупиться за свои деньги
2) Требование купить дорогое обмундирование
3) Требование выкупить десяток военных облигаций
4) Требование отдать 15% зарплаты в какой-то министерский фонд якобы помощи раненым.
:dash2: :eek:
Тут второй фронт пора открывать, не?
-Вы бандеровец и националист!
-Я? Таки да, у нас вся синагога такая!

Повернутись до “Будуємо нову країну”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 18 гостей