Куплю велосипед, двопідвіс 29"

Запчастини та велосипеди
Lambert
* *
Стать:чол
Куплю велосипед, двопідвіс 29"

Повідомлення Lambert » 4.5.14 12:04

у велотемі не дуже добре розбираюся, тоже деякі терміни можу плутати, вибачайте :)
що хочу:

велосипед, комфортний для їзди по місцям, де дороги немає зовсім. або асфальт з ямами під 15см. або грунт і все таке інше
тож, за моєю класифікацією це якийсь такий дитячий downhill
наразі експлуатую Leader Fox, але іхати доволі жорстко навіть після встановлення великих покришок 26х2.5
тож, дійшов висновку що для більшого комфорту треба двопідвіс на великих колесах 29", з високими покришками, м'якою підвіскою і таке інше

мій зріст 180см

ціни на б/в не знаю, тож пишіть свої. Новий за десяток кілогривень точно не потягну. І навіть половину від нового - теж не потягну :)
Востаннє редагувалось 9.8.14 22:00 користувачем Lambert, всього редагувалось 1 раз.
WBR, Lambert

Lambert
* *

Re: Куплю велосипед, двопідвіс 29", бажано щось типу DH

Повідомлення Lambert » 9.8.14 18:10

в якості апу:
зі свого боку можу запропонувати обмін на комп. системний блок Acer Aspire XC600
отакий: http://hard.rozetka.com.ua/acer_aspire_ ... tAodpS0AIQ
новий, у коробці. гарантійка, всі бомажки - все присутнє
вмикався один раз, пропрацював під тестом дві доби, але в подальшій роботі не знадобився
WBR, Lambert

VazarS
* * * * *

Повідомлення VazarS » 9.8.14 20:51

ДХ подвесов на 29-х колесах не существует. Максимум что есть - это несколько моделей с ходом более 120. Но ценник боюсь не порадует мягко говоря. С бюджетом в 10 килогривен найнер-подвес не купить даже начальный. И даже б\у в сносном состоянии найти будет очень тяжело.

Lambert
* *

Повідомлення Lambert » 9.8.14 21:54

Ну от не далі ніж тиждень тому я бачив досить підходящий двопідвіс Trek у Новій Землі
поїздити на такому мені звичайно не доводилось, але руками помацати було можна
так от, ходи вилки і заднього амортизатора доволі великі, вилка навіть здалася м'якшою за мою, плюс колеса 29" і високі покришки 2.35" дають надію що вел буде значно комфортніший за мого нинішнього
коштував цей вел 18 з лишнім тисяч. новий, 2013 року. Гадаю, що б/в велосипед якому років з п'ять - має коштувати суттєво дешевше.

може воно й не DH у правильному розумунні терміну, бо я не спеціаліст і розбираюсь погано. Мені вел треба їздити по місту, де поганий асфальт, ями та місцями грунт. Для цього мабуть "правильний" DH не потрібен?
WBR, Lambert

marcos
*

Re: Куплю велосипед, двопідвіс 29"

Повідомлення marcos » 9.8.14 22:03

Наверное лучше смотреть в сторону хорошего хардтейла на 26 колесах, чем никакого двухподвеса на 29.

Lambert
* *

Повідомлення Lambert » 9.8.14 22:15

так 26" в мене вже зараз є. Яне знаю, як істотно впливає якість багатьох компонентів на комфортність руху. Наскільки я розумію фізику і мені дозволяє розмірковувати досвід володіння мотоциклами - суттево поліпшити комфорт на цьому велосипеді я не зможу. Вже поставив саму велику гуму яка тільки може в раму стати, заради шини 2.5" довелось навіть відмовитись від задніх гальм (стояли V-brake) і заднього крила. Саме м'яке сидіння знайшов за купу грошей, все одно "не то".

Виходить, або міняти вел на схожий однопідвіс, але з більшими колесами, або залишатись в розмірі 26" але міняти вел на двопідвісний. Я думаю, якщо об'єднати варіанти - це буде найкращий ефект. А мегакруті компоненти мені я думаю що й не треба, наразі в моєму нинішньому велі немає нічого "топового" і я від цього жодним чином не страждаю. Їде собі і їде, я не настільки розбираюся у велотемі щоб помітити різницю. Вел мені не для спорту, виключно утилітарний транспортний засіб для возити себе по місту куди треба. на роботу/з роботи, в гараж і назад, і таке інше. Єдине що мене засмучує у варіанті двопідвіса - буде важкувато встановити задній багажник, а відмовлятись від нього я б не хотів.
WBR, Lambert

marcos
*

Повідомлення marcos » 9.8.14 22:20

Так ямы вроде нужно не на пятой точке проходить, а на ногах.

Lambert
* *

Повідомлення Lambert » 9.8.14 22:29

Глибокі ями - то зрозуміло. Але навіть коли просто по нашому асфальту їдеш - він теж ні разу не рівний.
А кожного разу підскакувати коли вже проїхав 10км а на спині висить рюкзак ~25кг - ідея така собі.
WBR, Lambert

marcos
*

Повідомлення marcos » 10.8.14 17:45

Возможно проблема решится подседельным штырем с амортизацией?

V_Gorbunov
* *

Повідомлення V_Gorbunov » 10.8.14 18:05

на спині висить рюкзак ~25кг - ідея така собі.
Дійсно, 25кг на спину вішати, та їхати велосипедом, ідея така собі... Пішки можна, ноги амортизують. А коли коливання передаються у таз та до хребта беспосередньо, ортопед буде радий новому пацієнтові. Не дай тобі боже, достатньо велика яма то компресійний перелом хребця.

Якщо до теми ближче, в мене рігід, 25кг їздять у баулі, до 5 кг на спині. Гума 700х35с. Дратує лише бетонка, навіть велика бруківка так не бісить.

Lambert
* *

Повідомлення Lambert » 17.8.14 12:43

Почитав про амортизаційні штирі.. погуглив ціни на них
знову ж таки, якщо мова про щось більш-менш пристойне (що дійсно добре працює) - то там ціна така що краще вже докласти цю суму в копилку на двопідвіс :)
бо робити зі свого 26" хардтейлу щось пристойне під мої потреби - доволі дорого виходить, немає сенсу як на мене
загалом, рішення майже прийняте - скоріш за все, буду взимку купляти б/в вел на ebay
але, "щасливий випадок" з рахунків не списую, тому якщо хтось тут запропонує якийсь б/в вел типу Trek Superfly 100 Elite SL - то може в мене й вистачить коштів.. бо я вже й автомобіль вирішив продати :D
WBR, Lambert

VazarS
* * * * *

Повідомлення VazarS » 17.8.14 13:06

Багажник и подвес несовместимые вещи. Независимо от размера колес. Консольные багажники на вес более 10 кг не рассчитаны. По факту туда вообще больше 5-6 кг вешать не стоит. Так что или берем обычный хардтейл, или забываем про багажник. Каких либо компромиссов и промежуточных решений "и вашим и нашим" не существует. Насчет цены б/у не обольщайтесь. Найнеров-подвесов пятилетних в природе не существует. Равно как и трехлетних, ибо они вообще сколь либо массово на рынке появились в прошлом году. Бюджетные решения с и вовсе только в этом году нарисовались, да и то у некоторых производителей. Впрочем назвать их бюджетными сложно ибо ценник их приближается к 2000 уе вплотную. При самых хороших раскладах даже б/у двухлетний который теоретически можно найти, будет стоить больше штуки стабильных денег.
Единственный возможный вариант для вас с учетом ограничения бюджета - б/у найнер хардтейл.

Lambert
* *

Повідомлення Lambert » 17.8.14 14:01

Це якщо консольний багажник ставити - то дійсно, туди нічого путнього не покласти. Це так.
Але є варіанти :)

звісно, збільшення непідресорених мас - це не є добре, але не так часто доводиться перевозити щось дійсно важке. Якщо вже й доводиться - то зрозуміло, що доведеться змиритися з нетиповою роботою задньої підвіски.
На хардтейлах он взагалі відсутне поняття задніх непідресорених мас, як класу - і це не заважає людям ставити багажники і 30кг на них класти :)

прямо зараз вел вирішено не брати - занадто високий курс валют, як наслідок всі ціни зросли тож краще зачекати зими - і курс має трохи впасти, і ціни на вели як для міжсезоння мають знизитись
а там, як варіант, можна взяти на ebay щось типу http://www.ebay.com/itm/191281448536?ss ... 1423.l2649
з доставкою в Київ морем ціна буде приблизно 700
або http://www.ebay.com/itm/Gary-fisher-293 ... 3a93940798
тут за розрахунками виходить десь 1300
тобто, варіанти є і їх доволі немало. Залишається лише виділити час для "прокачати матчастину" та з'ясувати що саме буде краще під мої потреби :)
WBR, Lambert

VazarS
* * * * *

Повідомлення VazarS » 17.8.14 14:49

Багажник по ссылке даже комментировать смысла нет. Штучный товар. Цены в межсезонье на стоящие вещи не падают. На б/у вообще практически не падают. Распродажные велики выметают примерно к середине осени под ноль практически все. С ценой на новые начальные подвесы я трошки загнул как оказывается. Нет смысла тянуть б/у из-за бугра когда за 1300 сейчас по распродаже можно взять вполне нормальный новый 29-й подвес. Если взять навеску совсем простенькую то и в 800 можно уложится.

Lambert
* *

Повідомлення Lambert » 17.8.14 15:01

От бачите.. 800 - то вже зовсім інша справа :)
якби курс був зараз близько 10 - я б мабуть і взяв би
а так, до морозів докатаю вже на тому що є
Ще мені рекомендують варіант зібрати вел самому, покомпонентно. накидали варіантів - ще не розбирався досконально але теж виходить начебто дешевше ніж купляти новий в зборі (що дивно, але чом так - мені незрозуміло)
можна спочатку купити лише підвісну раму і перекинути туди все залізо з мого 26" хардтейлу - вийде "шопопало" але вже суттєво комфортніше
а про багажник - він мене не турбує зовсім, бо таку штуку як за посиланнями я й сам можу зробити. алюмінієві трубки є, аргонний інвертор теж під рукою.. взимку якщо буду нудьгувати в гаражі - займусь :)
WBR, Lambert

VazarS
* * * * *

Повідомлення VazarS » 17.8.14 18:09

якби курс був зараз близько 10 - я б мабуть і взяв би
По факту - вы или берете сейчас или не берет новое вообще. То что сейчас распродажное по таким ценам, весной будет в два раза дороже минимум если курс болтаться не будет. Сейчас сложилась специфическая ситуация - то что по факту завозилось по курсу 8, в гривнах стоит столь-ко-же сколько стоило весной. С учетом скидки и скакнувшего курса в баксах и получается такая приятная цена ибо 29-й подвес даже на начальной комплектухе за 800 уе это попросту шара.
Ще мені рекомендують варіант зібрати вел самому, покомпонентно. накидали варіантів - ще не розбирався досконально але теж виходить начебто дешевше ніж купляти новий в зборі (що дивно, але чом так - мені незрозуміло)
Никогда самосбор не будет дешевле купленного нового в сборе. Исключение - сбор из б/у комплектующих - тогда можно неплохо сэкономить.

Lambert
* *

Повідомлення Lambert » 18.8.14 23:07

Так я, по суті справи, тільки варіант б/в і розглядаю
тільки що спочатку розглядався варіант купити цілком весь вел, а тепер дивлюся що навіть цікавіше брати по частинах. Треба рама, аморти та колеса. Все інше начебто можна перекинути зі свого вела
А так, було б вільне бабло у достатній кількості, плюс бажання купити саме новий вел - не морочив би голову а йшов би до магазину :)
WBR, Lambert

Lambert
* *

Повідомлення Lambert » 9.9.14 09:16

Дякую всім, вел куплено. На якийсь час вистачить, а там побачимо :)
WBR, Lambert

Повернутись до “Барахолка - к у п л ю”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей