Євромайдан.АТО.Вiйна. Хроніка становлення Нації ...

Varyat
Стать:чол
Re: Евромайдан. хроника становления нации...

Повідомлення Varyat » 13.4.14 18:44

До речі, у фесйсбуці Дмитра Тимчука змінилась обкладинка. Кажу ж, немодною стає зараз російська мова :). І неактуальною. І ворожою. І взагалі мовою рашизму.
Где проходит эта граница враждебности?
Готов пожертвовать русскоязычными клиентами за идею? Или за те же деньги украиноязычным сделаешь свою работу чуть лучше, чем русскоязычным?
Ти якісь дурниці пишеш. Границя проходить там, де людяність і взаємоповага.
А мова ворогів то є мова ворогів. Я не винуватий в тому, що вони зараз нам не друзі... І зовсім не винуватий в тому, що мова наших сьогоднішніх ворогів є твоєю рідною. То така зараз ситуація склалася. Але для мене абсолютно немає різниці, на якій мові розмовляють мої друзі. Навіть, якщо то мова окупанта. А мій друг окупантом і рашистом бути не може. Інакше то не мій друг.
Востаннє редагувалось 13.4.14 20:01 користувачем Varyat, всього редагувалось 2 разів.
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Trion

Повідомлення Trion » 13.4.14 18:51

Границя проходить там, де людяність і взаємоповага.
немодною стає зараз російська мова . І неактуальною. І ворожою. І взагалі мовою рашизму.
Из цитаты следует, что русский язык — язык рашизма.
Других критериев не увидел.

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.14 18:53

Из цитаты следует, что русский язык — язык рашизма
Власне, так і є. Наразі на нас напали не німці, не молдавани і навіть не китай.
Підредагував попередній пост.

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Trion

Повідомлення Trion » 13.4.14 18:57

Чивокуня украинский выучил.
Ему это перестать быть говном не сильно помогло.
Друзья и знакомые — это те люди, которых уже встретили по одежке, именно так они в друзья-знакомые и попали. Язык является частью этой одёжки.
И раз одежке не место, то нет смысла снова пытаться примерять её на тех же людей под стать новой моде считать всё русское патологически враждебным, включая тех, кто всё время был и остаётся по эту сторону баррикад.
Зато с подобным перекосом ценностей в ярко выраженную украинофильскую сторону, любое говно снова может пролезть в князи просто потому что знает украинский.

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.14 19:01

Згоден. Мова не показник людяності. А все реште, що ти написав то є демагогія. Путіну тільки ту ідею не здавай, йому сподобається.

Trion

Повідомлення Trion » 13.4.14 19:06

Я очень рад, что хотя бы в теме с бандеровской велоформой, форум не взорвался срачем, что об этом подумает Киселев и Путин лично.
А то складывается впечатление в последнее время, что нам запрещено что-либо предпринимать, думать и делать ни за, ни вопреки, если это может быть использовано вражеской пропагандой её гб-ских целях.
Хорошо ещё хоть украинский двуколор анафеме не предали, запретив показывать и поднимать, чтобы агрессора не провоцировать.
Востаннє редагувалось 13.4.14 19:09 користувачем Trion, всього редагувалось 1 раз.

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.14 19:09

если это может быть использовано вражеской пропагандой её гб-ских целях
.
На жаль, то наша теперішня реальність. І укр. мова служить зараз ідентифікатором свій/чужий так само як знання слів нашого гімну.

Trion

Повідомлення Trion » 13.4.14 19:14

Знание украинского гимна на языке оригинала и возможность его исполнить без фонограммы, никак не мешает разговаривать на любом другом языке.

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.14 19:43

Все правильно. Різниця тільки в тому, в якому випадку ти його виконуєш - чи тому, що серце починає частіше битися в одному ритмі з тими, хто співає його з тобою, чи ти вимушений його співати, бо інакше будуть бити тебе.

Мені важко уявити, що той, хто з дитинства розмовляє українською, або користується нею тому, що ментально вважає себе українцем, буде кричати на мітингу "Россия" і "Путин, спаси нас" (якщо він, звісно, не дибіл або не іуда) :dash2:. А той, чия рідна російська... а от фіг його знає :duma:. Ментальність і національність часом ідуть врозріз, а часом разом... І я ніколи не знаю, що в нього зіграє - приналежність до нації, ментальність якої пов'язана з Росією, чи приналежність до народу, з яким він живе на одній землі в Україні. Питання Павлика Морозова не таке просте, як виглядає на перший погляд...

ps. моя малеча наступним словом після "мама" навчилась вимовляти "харашо" :). Але я не бачу з того ніякої проблеми, я точно знаю, за якого кандидата вона буде голосувати на виборах, за проросійського чи кандидата з європейським вектором, і мова тут абсолютно ні до чого.

Maxislav
* * *

Повідомлення Maxislav » 13.4.14 20:42

Вас читать тоже непосебе становиться. Ну надоели тоже.. Одни и слова "дебилы.. зомби.."
На себя посмотрите. 23года украина толчет воду в ступе. Одни верят в европу, другие в путина - вот и вся разница.
Я до событий этих всех стремился покупать или укр или Российского производителя. Инструмент у меня российкий дома - качество очень за их цену (не бош наверно, но и выше китая). Продуктов пищевых очень большая доля россиян, пельмени и то украинские не могу найти. Охранная система на мотоцикл, и то россияне. Я уже которую неделю не понимаю что происходит и пытаюсь наути опрадание текущей/временной власти.

А реалии таковы, что власть сейчас Юлькина и она очень пассивно на все реагирует
От границы до Мариуполя все контролируют пророссийские.
Горисполкомы сдают без какого либо сопротивления.
То есть вообще - без сопротивления.
Подъезжает 2-3 микроавтобуса.
Заходят люди с оружием и все - контроль донецкой республики.
То же в Харьковской и Луганских областях...
Войска РФ под границей
Не нужно быть сильно умным человеком, что бы спрогнозировать дальнейшее развитие ситуации...
Все в жизни просто. Если бы Турчинов + Яценюк боялись потерять свое место или деньги, и чувствовали реальную угрозу -> они были бы на мадане или по всем новостям призывали людей защищать интересы украины(или хотябы собсвенные интересы). Этого нет, а значит они или договрились о деребане, или как янукович готовы бежать.

Так что не безразличный народ, приходите на майдан каж день после работы хотыбы, просто проездом или как хотите.. на майдан просто ради массовки и ради единства чтоли. Вставайте..

Trion

Повідомлення Trion » 13.4.14 20:58

що серце починає частіше битися в одному ритмі з тими, хто співає його з тобою, чи ти вимушений його співати
За весь Майдан был только один случай, когда я пел гимн.
Гимн — это очень хорошо, знать его ещё лучше.
Но как-то не по себе становится, когда вокруг все по тиканию часов вместо кукушки начинают петь на от***бись (кто искреннее тоже верю), а ты типо с нами, значит тоже должен. Сначала пели, чтобы понять сколько на Майдане вообще таких. Затем с подачи Русланы чтобы не уснуть ночью. Затем пошли на рекорд по Гиннессу.
Тем случаем было утро 11декабря, когда кроме вокала, другого оружия не было вообще. И это пение от дикой смеси отчаяния, собственного бессилия перед ордою вооруженных спецназовцев, ярости и надежды, что беркут не пойдет на зарубу с теми, кто им тычет под нос украинские символы как-то не сильно стимулирует исполнять его на бис снова и снова.
И, зная это, я не стану чморить любого русскоязычного знакомого, которых на Майдане видел немало и которых не меньше было на баррикадах, если любой из них не захочет петь гимн или заговорить на украинском только затем, чтобы доказать, что тот не предатель, готовый в любой удобный момент метнуться на сторону с криками "Путин, спаси нас".
ЗЫ Во вчерашней покатушке, посреди леса, за Киевом, пересекли поляну туристов, нас встретили "Слава Украине!", ответили продолжением. На русском, за что простебали, улыбнулись и разъехались ;-)
Всё зависит от точки зрения, превращать факты в проблемы или воспринимать как явления.
Востаннє редагувалось 13.4.14 21:13 користувачем Trion, всього редагувалось 3 разів.

Крикс

Повідомлення Крикс » 13.4.14 21:01

Еще более категоричен в оценке событий на востоке Украины польский депутат Европейского парламента Яцек Сариуш-Вольский.
«То, что происходит в Славянске - это война, которую Россия объявила Украине», - отмечает он.
По словам евродепутата, в беспорядках на Донбассе участвуют переодетые русские солдаты.
«В резолюции, которую я готовлю на ближайшую сессию Европейского парламента, мы будем призывать к применению санкций третьего уровня, то есть экономической и финансовой блокады России, а также командировки в Украину миссии ЕС - солдат, которые не были бы задействованы в военных акциях, но наблюдали бы за ситуацией », - говорит Яцек Сариуш-Вольский.
Si vis pacem, para bellum.

Maestro

Повідомлення Maestro » 13.4.14 21:09

Трион, ты умница. За последний абзац ++++.

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.14 21:22

Ніколи не пиши чотири плюси. В медичному середовищі то завжди сприймають як сифіліс.
Сифилис инфекционное заболевание, вызываемое бледной трепонемой, передаваемое преимущественно половым путём, ... Положительные результаты выражают плюсами (от 0 до ++++).
Я поставлю просто п'ять. Мир, дружба, жуйка! Але другою державною російську бачити не хочу. На сучасному етапі вона у мене викликає негативні асоціації. Путін здохне тоді поговоримо.

alex ufotrip
* *

Повідомлення alex ufotrip » 13.4.14 21:36

овощ всплыл
phpBB [video]

Trion

Повідомлення Trion » 13.4.14 21:39

овощ всплыл
Я балдею от физиономий его тоже обиженных шавок.
А ведь наверняка каждый из них хоть иногда дрочит. Видели бы они самих себя в этот момент с такими минами. Это чтобы немного поломать картинку о серьезности мироустройства.

Жаль, видео не рассказывает, что роисся традиционно выбирает в качестве своей цели самые бедные регионы, чтобы любая подачка на фоне стабильной нищеты выгодно смотрелась небом в алмазах, и уже само её внимание должно настораживать.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 13.4.14 23:03

Це відео за вересень, тут ще Кісельов паінька.

phpBB [video]

Я поставлю просто п'ять. Мир, дружба, жуйка! Але другою державною російську бачити не хочу. На сучасному етапі вона у мене викликає негативні асоціації. Путін здохне тоді поговоримо.
Фіг Вам , там де ботають па рускі, там росія.

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.14 23:14

Не зовсім. Там її колонія.

Цю хитрозакручену асиміляцію товарища Суслова і його папередників за один день не викорчуєш:
http://www.ebk.net.ua/Book/history/maka ... 1/2103.htm
http://www.ebk.net.ua/Book/history/maka ... 1/2104.htm
Востаннє редагувалось 13.4.14 23:24 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 13.4.14 23:23

Не зовсім. Там її колонія.
Не зовсім так, росія це і є колонія, метрополію вона винесла за межі раші, ще 50 років тому.

У мене дуже цікаві переходи на українську з російськомовними. Дуже часто після знайомства російською, в переписці продовжуємо українскою , наступна зустріч вже вітаємось українскою і продовжуємо, так було з трьома клієнтами з СЛ. Це реально не зручно, навколо всі російськомовні , іноді проскакує азіровщина, але пів години спілкування і звикаєш, налаштовуєшся на спортивну лексику.
При чому, чим вищий соц статус людини тим більше розуміння що перехід на українську це РЯТУВАЛЬНО-САНІТАРНА міра. це процес виправлення помилок які наші батьки припустили під час тотальної сучої русифікації пушкінізації, українців.
Востаннє редагувалось 13.4.14 23:41 користувачем Vadim Bus, всього редагувалось 1 раз.

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 13.4.14 23:38

Зображення

Andrey Tymofeiuk
Наверное, сейчас нет такой страны в мире, где футбольные ультрас пользовались бы большим уважением, чем в Украине.
Spoiler
Show
Фанаты послужили одним из двигателей Майдана, используя многолетний опыт противостояния с Беркутом. Они же сражались с титушками (как в Днепропетровске и в Запорожье в январе), защищая мирных демонстрантов.

Напомню, что зимой абсолютно все фанатские группировки Украины объявили перемирие ради общей борьбы с режимом Януковича. На данный момент, перемирие сохраняется в связи с угрозой военной агрессии России. Когда многолетние соперники ультрас Металлиста и Днепра объединяются для совместных действий против колорадов - это отличный пример того, как надо действовать Авакову и Правому Сектору в этой же ситуации.

Особенно я хотел бы выделить ультрас донецкого Шахтёра, луганской Зари и харьковского Металлиста, которым сейчас особенно сложно. А также держу кулаки за ребят из Симферополя, которые уже находятся в оккупированном регионе. Достаточно взглянуть на эти видео, и пропадают всякие сомнения в том, что российская пропаганда как-либо воздействовала на фанатов из восточных регионов:
Таврия Симферополь: https://www.youtube.com/watch?v=5fPOrJ644fg

Шахтёр Донецк: https://www.youtube.com/watch?v=08mvEGYFcFs

Заря Луганск: https://www.youtube.com/watch?v=0N7lZLyvi2Q

Металлист Харьков: https://www.youtube.com/watch?v=4G6oezjfSsU

No surrender!

Зображення

Vika Yasyns'ka
"..Коли до нас приходили дівчата з чаєм та бутербродами, питали, що нам потрібно, ми казали: «принесіть посмішку.».."

Олег , 38 років, приїхав з міста Малин, що на Житомирщині. З 19 січня на Майдані – майже безвиїзно. До січня весь вільний час витрачав на Майдан, бо працював у Києві. Потім – звільнився.
«що я тут робив? Кидався каменями і коктейлями…
Spoiler
Show
У перший мій день тут найбільше запам’ яталося таке: щоб не казати поганих слів, скажу словами з фільму, «редіски» скинули з колонади двох хлопців, одного з них я виносив з товаришами. А молоді хлопці, років по сімнадцять, побачили, що у наш бік багато гранат летить – підбігли і нас прикрили. Кореспондентку виносив, не знаю ні хто вона, ні звідки, ні імені, ні по батькові… І ті хлопці знову прибігли, щитами закрили..
А у хлопця, якого скинули були кості роздроблені, його підняти не можна було. Ношів не було, поклали на якісь двері. Він дуже сильно кричав, але ж треба було його винести звідти… Що з ним далі було – я не знаю.
Про це вже багато хто говорить, але і мене це найбільше вразило і підірвало віру у керівників Майдану: тоді перший раз «беркут» прорвав оборону і нас відтіснив, народу позаду стояло багато, але воювало дуже мало. Ми відійшли до першого шпиталю, там зупинились. Люди, що позаду, почали тікати. Ми своїм прикладом, і я у тому числі, намагалися назад повертати хоч когось. Щоб відігнати беркут назад, щоб не забрали людей зі шпиталю і лікарів теж. Ми той «беркут» відштовхнули назад, до їх попередніх позицій. І я точно сказав, що зараз прийду на Майдан і пошукаю допомогу. Прийшов, знайшов Тягнибока, пояснив йому ситуацію, а він саме зі сцени зійшов. Він мені сказав: «не переживай, зараз буде допомога». Прийшло чоловік 5, максимум 7 з сотні ветеранів. Та все одно стали далеко, десь збоку. Оце і уся допомога. А ті пацани молоді стояли попереду з фанерними щитами! Тоді в мене підірвало дуже сильно довіру до цих так званих лідерів. Її в мене досі не відновлено. А після Інститутської, коли Женя кричав, міністр теперішній культури, «вперед на Жовтневий», - а там пацанів молодих стріляли, як курапаток, коли вони хотіли одне одного врятувати, а зі сцени все одно лунало «ідіть вперед»…
Я на Інститутській був 18 числа, а потім у госпіталі. Маю дві контузії, три поранення. 18 числа, коли вже все починалося, на Грушевського ще була тиша. Я не пам’ятаю, хто сказав, що на Інституській там вже почалося. Ми усі, хто сидів вже місяцями біля бочки, – зірвалися і пішли на Інститутську. 18 числа, чесно кажучи, я нічого не відчув, а відчув вже наступного дня, коли в голові вже все прокрутилося. Там був один поранений у ногу, з кульовим пораненням, я не соображав, я навіть не пам’ ятаю його лице. Почав його виносити, а мене ззаду по голові дубінкою - луп ! Потім підіймаю голову: куча «беркуту», куча людей лежить… Цього хлопця, якого я намагався винести, б’ють по лицю. Я йому ногами своїми лице прикрив –почали бити мене. От руки ще не повідходили (показує). А вони, кожен пройшов по пару раз відлупцювали і пішли далі, повз нас. Я ще міг пересуватися. Ми пішли у двори, а там жіночка одна відкрила під’їзд. Ми позаносили побитих у під’ їзд. І потім протягом годин 3-4х по одному, по два… Спочатку тяжких поранених відправляли. Хоча були і такі, що не чекали доти, доки усіх тяжких відправлять, а першими у машину позаскакували. Були і такі сволочі. А потім вже і сам у госпіталь попав. Перше поранення я отримав ще в січні, друге і третє – на Інститутській, контузія перша – у січні, друга – теж на Інститутській. Після Інститутської голову зашивали.
Після того, як усіх відправили – зателефонував товаришам, вони мене завезли до моїх знайомих, сім’ ї американців, з якими я познайомився ще в січні на Грушевського. Ті допомогу усіляку на Майдан приносили. Дуже добродушні люди. Я до них багатьох майданівців возив, помитися, поїсти навіть. У них вдома я ще три дні відлежувався. Бо у госпіталі не хотілося займати місце, мене не хотіли відпускати, а я показав, що вмію сам укол собі зробити. Мені ліки дали - і я поїхав до друзів. А ці друзі-американці на Нивках орендували дім. Я, коли у них був, вийшов на балкон перекурити. Поглянув вниз, а там відділення міліції було і купа «беркуту» зібралася. Чесно сказати, я і курити перехотів. А та сім’ я не злякалася дати притулок.
Американці, ірландці і англійці – вони і зараз тут приходять і допомогу пропонують будь-яку.
Один чоловік з нами багато днів прожив, тут майку рвав на собі. А потім втік. Коли людина боїться, то в такій ситуації потрібно це озвучити… і на нього не будуть розраховувати. А він прибіг, сумку схопив і втік, коли усе почалося. А знайомі, яких давно тут знаю, дякувати Богу, усі живі залишились.
Скільки залишатимуся тут – життя покаже.
Коли до нас приходили дівчата з чаєм та бутербродами, питали, що нам потрібно, ми казали: «принесіть посмішку.» https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 205&type=1
Зображення

Boombox
* * *

Повідомлення Boombox » 14.4.14 03:12

нижченаведений погляд щодо суто російської мови в Україні вбачається одним з оптимальних
врешті решт, Російська федерація як країна, де люди російської національності є тільки одним з народів,
не може встановлювати монополію ні на мову, ні на побут та думки людей російської національності, що проживають в інших країнах

http://1sko.livejournal.com/39094.html
Миром правит не тайная ложа, а явная лажа

ВелоДім
SiteAdmin

Повідомлення ВелоДім » 14.4.14 04:33

Дмитрий Тымчук

Кратко по ситуации на востоке Украины по итогам 13 апреля 2014 г.

То, что сегодня было громко названо «антитеррористической операцией» в Славянске, по сути таковой не являлось. Не были проведены антитеррористические мероприятия, единые по цели и замыслу. «Силовики» продемонстрировали скорее разведку боем, к тому же вызывающую очень критическое отношение.
Spoiler
Show
Главная проблема на сегодня состоит в отсутствии управляемости структурными подразделениями местных правоохранителей.

Ранее мы, группа «Информационное Сопротивление», определяли часть лояльных власти сотрудников МВД в Донецкой области в 30% (соответственно, 70% - саботажники или выступающие на стороне экстремистов). На данный момент мы пришли к выводу, что наши оценки лояльных власти правоохранителей были завышены.

Проще говоря, в среде местных сотрудников МВД – повальный саботаж и предательство. Сегодня мы получили информацию о том, что некоторые из лидеров групп сепаратистов отдавали приказы своим подчиненным не стрелять в местных милиционеров – мол, это «свои».

По нашим данным, в «обработке» милиции агентура спецслужб РФ и экстремисты оперируют в основном тем фактом, что украинский милиционер получает в месяц 300 долл., тогда как в соседней Ростовской области рядовой сотрудник российской полиции получает 1 200 долл. Этим и вызывается желание предателей стать «частью России».

Наиболее лояльными украинской власти и патриотически настроенными являются части и подразделения Вооруженных сил Украины. Они также будут привлечены к проведению антитеррористической операции. Однако, согласно Закону Украины «О борьбе с терроризмом», их применение и полномочия в таких операциях весьма ограничены.

Таким образом, ныне объявленный руководством МВД набор добровольцев в формируемые региональные подразделения для противостояния экстремистам – похоже, единственный выход.

К сожалению, не остается времени для отработки слаженности этих подразделений. Остается уповать на опыт военнослужащих запаса, которые по идее должны составить их костяк. А также на то, что их руководство будет осуществляться кадровыми офицерами.

В Днепропетровске местные патриоты в тесном взаимодействии с городскими властями создали полк самообороны для защиты города от проникновения групп экстремистов. Полк состоит из 15 сотен, в настоящий момент контролирует 9 блок-постов на въездах в город. «Участие» местной милиции в такой деятельности горожан состояло в том, что милиционеры собрали с командиров на блок-постах пояснительные записки о том, с какой целью созданы блок-посты. На этом «сотрудничество» закончилось.

В то же время, антитеррористическая операция только начинается. Экстремистам выдвинут ультиматум до утра понедельника сложить оружие. Начала основных событий ожидаем завтра.
Зображення

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 14.4.14 05:05

нижченаведений погляд щодо суто російської мови в Україні вбачається одним з оптимальних
врешті решт, Російська федерація як країна, де люди російської національності є тільки одним з народів,
не може встановлювати монополію ні на мову, ні на побут та думки людей російської національності, що проживають в інших країнах

http://1sko.livejournal.com/39094.html
Толково хтось відкаментив.
А потом мы устроим междупланетный турнир по русским языкам...

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 14.4.14 05:09

Задолбали вы с этим языком

Проблемы нет и не будет

Переходить будем кто как может ...

Вариантов НЕ ПЕРЕХОДИТЬ будет всё меньше...

Книги \ фильмы \ музыка и гордость за свою нацию сделают всё красиво и безболезненно ....

Так что простите - я вообще не понимаю о чём разговор ...
( потом почищу тему )
лучше бы постили сюда интересное \ полезное - а то не у всех есть время \ желание серфить по сети ...
Зображення

romm
* * *

Повідомлення romm » 14.4.14 10:36

Осмілюсь допустити , що вигнавши бандитів з Києва , вони залишилися на місцях , і тепер хочуть перебрати владу на місцях (поки явно Донецьк і Луганськ ) .Зохоплення роблять ті ж тітушки і кримінальналісти . Є додатній ефект - вони "засвітилися" і при успішній операції треба чекати позитивного ефекту в регіонах при гарній "зачистці".
Тимчук зауважив замітне збільшення "зелених туристів в Придністров"ї .
До речі , Соскін пропонував в випадку початку військових дій , сформувати підрозділи для визволення україномовного населення з-під іга Москви . Фейк , але не треба таким варіантом беззастережно нехтувати .
І любопитно , чому при мізерних шансах Тимошенко балотується в президенти (переконливого пояснення вона не дала) .Може їй було наперед відомо про події , що можуть призвести до перенесення виборів на осінь , коли в неї може бути набагато більше шансів (встигне запарити голови).

Повернутись до “Будуємо нову країну”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей