Велосипед для початківців Ardis ZSio Pro

vasya876
* *
Стать:чол
Велосипед для початківців Ardis ZSio Pro

Повідомлення vasya876 » 26.3.14 19:31

Добрий вечір! Дорогі велолюбителі, звертаюся до Вас з проханням допомогти вибрати велосипеда для покатушек, тому що перечитавши багато інформації і передивившись з десяток відеороликів на ютубі взагалі заплутався.
хотілося б велосипед з дисковими гальмами, але Ардіс користується не найкращою популярністю серед велосипедів, тому підказали ще варіант PRIDE XC-2.0, ось тепер не знаю який з варіантів кращий по собі!

допоможіть вибрати гірський велосипед для катання по лісу, асвальтованих дорогах, просто для відпочинку!

Так як купуватися буде 2 велосипеда для хлопця і дівчини, то відповідно до теми Выбор велосипеда 2014 - советы напишу про їх:

Хлопець:
Укажите ваш рост - 181см
Укажите сколько вы весите. - 60
Укажите ваш пол, если он не указан в профиле - М :lol:
Напишите, где вы живете (если этого нет у вас в профиле) - Кузнецовськ(Рівненська обл)
Укажите сколько рассчитываете потратить на велосипед - 3 000 грн.
Какой у вас планируется стиль катания - плануються катання по піщаним дорогам, їзда по міста, лісу.

Дівчина:
Укажите ваш рост - 155 см
Укажите сколько вы весите. - 50
Укажите ваш пол, если он не указан в профиле - Ж :lol:
Напишите, где вы живете (если этого нет у вас в профиле) - Кузнецовськ(Рівненська обл)
Укажите сколько рассчитываете потратить на велосипед - 3 000 грн.
Какой у вас планируется стиль катания - плануються катання по піщаним дорогам, їзда по міста, лісу.

На даний момент мені приглянулися такі варіанти:

ARDIS Zsio Pro

PRIDE XC-2.0

vasya876
* *

Re: Велосипед для початківців Ardis ZSio Pro

Повідомлення vasya876 » 8.4.14 19:56

Добрий вечір! Моїм першим велосипедом на якому я навчався їздити був Школьник
Spoiler
Show
Фото не моєЗображення
Це був велосипед мій і брата. Потім нам батьки покупили кожному окремо Ардис Славутич і ми на них стільки виїїздили-ща нині від них залишилисьт майже одні запчастини і після - саме цікаво що хоть всі пишуть що вони поганні, але в нас вони відпрацювали ті кошти які батьки потрітили на них. Недавно мене заінтригували знайомі покатушками на велосипедах як просто по місту так і кудись на природу відпочивати і тому я собі придбав Ardis Zsio Pro (догадуюсь що зараз полетять камні в мій город).Забрав його на НП і там же на місці майже склав, але так як не всі ключи взяв з собою то прийшлося вести його в гараж дозатягувати болти і зібрати його повністю.(коли привів в гараж-то зрозумів що вилку переднього колеса закріпив неправильно-задом наперед :lol: :lol: ).
Коли велосипед був повністю зібраний і все було підтягнуто-прокатався пару разів і зрозумів що потрібно ще гальма налаштувати, бо здається що вони дуже не чутливі.
Завтра планую зробити перший пробний заїзд на 10-15км.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 8.4.14 20:15

Та чого камені кидати? Можна трохи поспівчувати, бо у вас тепер буде чимало шансів покращити свої скіли веломеханіка :)
Я, наприклад, не впевнений, що гальма вдасться настроїти, і, цілком можливо, те що ви зараз маєте - то їх нормальна робота. А може просто треба почекати, поки колодки притруться. Краще б ви взяли на вібрейках - і дешевше і більш надійні, ніж такі дискові, і працюють не гірше, як не краще.
Хоча в цілому все не так і погано - більшість компонентів від нормальних виробників, хай і найпростіші. Вагу ви маєте невелику, тому втулка має вас витримати, якщо сильно екстремалити не будете.
А от, якщо шатуни, як написано 165 мм(а це цілком можливо, бо такі не популярні і їх могли зливати задешево, а ардіс і купили), то ви з вашими 180 задовбаєтесь їх крутити. А от для дівчини саме те(хоча... може і їй будуть трішки замалі). Якщо ж то тільки написано, а насправді там нормальні 175мм, то взагалі добре.
В будь-якому разі головне не який велосипед, а бажання кататись. Шатуни й гальма з часом можна буде замінити. Головне - бажання кататись і буде купа задоволення від процесу.
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

vasya876
* *

Повідомлення vasya876 » 8.4.14 21:53

як написано 165 мм
а де Ви прочитали таку інформацію? На офф сайті нічого не вказанно, а на сайті одного з магазинів вказанно-170мм.
з вашими 180 задовбаєтесь їх крутити.
на мій ріст які мені потрібні?

Для початку думаю мені і такого вистачить! Щоб купувати щось подорожче-потрібно на поганому навчитися) Не сідати ж відразу за Ferrari, жалко буде якщо в перше ж дерево в'ъдеш)
Щодо гальм-через місяць буде видно! Скрізь в просторах інтернета пишуть що через місяць потрібно проводити тех.обслуговуваннявелосипеда і його налаштування.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 8.4.14 22:28

по вашому лінку було написано 165мм. зазвичай з вашим зростом беруть 175мм
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

vasya876
* *

Повідомлення vasya876 » 9.4.14 16:54

зазвичай з вашим зростом беруть 175мм
ну якщо і дійсно буде важко-то з часом прикуплю на 175мм

vasya876
* *

Повідомлення vasya876 » 10.4.14 19:20

Ітак, сьогодні зробив всій перший заїзд по курсу:Обкат велосипеда. місцями де був ліс або пісочна дорога-то виїзжав на стежки лісові і пісочні і пробував там проїхати. Звісно без пригод не обійшлося. Перше що трапилося-так це передня перекидка скинула цепь з найменшої зірочки і прийшлося одягати її, але це було лише 1 раз, дальше по дорозі передачі переключалися добре. Проїхавши трішечки по лісовим стежкам почало стукати правий педаль. Підкажіть чим потрібно змазувати? Салідол підійде? Також ще виникла ідея-чи не варто взяти і самому всі вузли змазати(катерки, втулки і т.п.))?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 10.4.14 19:51

купуючи ардіс, при наявності прямих рук, краще взагалі все повністю розібрати і назад зібрати. якість зборки в них кульгає на обидві ноги

vasya876
* *

Повідомлення vasya876 » 10.4.14 20:40

а чим краще його перемазати?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 10.4.14 20:48

дивлячись що. для ланцюга йде спеціальна змазка, для більшості вузлів є спеціальна велосипедна густа змазка, але можна замінити тим же солідолом чи ШРУСом. деякі з'єднання варто закріпити фіксатором різьби.

vasya876
* *

Повідомлення vasya876 » 10.4.14 20:54

а є десь на форумі інформація про те як проводити тех.обслуговування велосипеда? Як його змазувати і т.п.?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 10.4.14 21:01

є цілий розділ - технозона.
якщо скористатись пошуком по ньому, то можна знайти дуже багато цікавих і корисних тем.
а тут в нас все-таки вибір велосипеда і такі речі будуть офтопом

vasya876
* *

Повідомлення vasya876 » 14.4.14 20:52

Сьогодні перебрав одну з педалей, але не ту яка стукала під час поїздки. Після видалення заводської змазки, змазав літолом-24-ефект є, педаль крутиться набагато легче і довше!Встиг і другу розібрати, але не вистачило часу щоб її довести до кінця і тому все переноситься на завтра.

Хотів би ще також змастити літолом колеса, але не знаю чи варто! Хто що підкаже? Чесно кажучи трішчеи і боюся їх розбирати тому що ніколи не мав стправи з такого роду колесами(втулками) і на форумі не знайшов інформації про це( Підкажіть де прочитати про це? Ютуб дивився, але відео ролика який би мені допоміг-не знайшов((

Wind
* * *

Повідомлення Wind » 14.4.14 21:48

Змащуйте літолом, нічого страшного не станеться. Ось ресурс непоганий, можете ознайомитись з деякими моментами обслуговування вузлів велосипеду: http://www.bike-rep.ru/Parts.htm

vasya876
* *

Повідомлення vasya876 » 16.4.14 19:29

Добрий вечір, велосипедисти! Підкажіть, яка підійде лапка під мій велосипед? Придбав сьогодні Подножка боковая регулируемая 24-28" черн. TW CD-105J
Spoiler
Show
Зображення
, але вона мені не підійшла(це видно по фото). Підкажіть яка лапка підійде під мій велосипед або по яким критеріям, параметрам вибирати лапки (на що дивитися)?

Також цікавить як підібрати гарні, акуратні і практичні крила на велосипед: дістав ось такі: Крыло пер+зад 24"-26" Pl SIMPLA V-brake SDE черн
але велосипед виглядає в них якось як інвалід:
Spoiler
Show
Зображення
Зображення
підкажіть також як їх вибирати і на що звертати увагу, бо реально велосипед сам на вигляд мені дуже подобається, але як прикріпив до нього ці крила-то враження як ніби якась каліка на велосипеді їздить((( Хотілось би щоб виглядало якось так: Зображення

але з часом планується встановлення багажника, тому можна і ніші варіанти, щоб потім в майбутньому не прийшлося знімати і купувати інші(.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 16.4.14 19:53

тема закрыта. здесь выбор велосипеда, и забивать ее оффтопом не стоит.

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 15 гостей