Кросовий вел для велочайника

kit_v_mishku
*
Стать:чол
Кросовий вел для велочайника

Повідомлення kit_v_mishku » 3.4.14 18:01

Шановне панство, допоможіть визначитись з велом, бо вже голова йде обертом.
На разі є два фіналісти:
Felt 12 QX 70
Зображення
Frame: Felt QX-S design, 6061 butted aluminium semi sloping Dynaform top tube Dynafom seatstays and chainstays
Fork: SR Suntour SF11-CR-8V V3,50mm travel, for V-type brakes
Headset: Semi-integrated 1-1/8"
Stem: Felt MTB 3D-forged design 4-bolt
Handlebar: Felt MTB design riser bar 50mm rise
Grips: Felt Ergo Grip Dual-Density Kraton rubber
Shifters: Shimano 8 speed EZ-Fire Shifter/brake lever
Front Derailleur: Shimano
Rear Derailleur: Shimano Alivio, 8 speed, long cage
Chainset: Shimano 8 speed, triple 48x38x28T with chainguard
Bottom Bracket: Sealed Cartridge
Pedals: VP-872 MTB design PP Cage / PP Body, Toe Clip compatible
Chain: KMC Z51 7/8 speed
Cassette: Shimano, 8-speed, 11-32T
Brake Levers: 2.5 Finger Included with Shifter
Brakes: Tektro 855-AL, V-Type brake 110mm
Saddle: Felt mountain design low side profile look
Seat Post: Felt alloy micro adjust 6061 alloy
Rims: Doublewall aluminium for V-brake, CNC sidewalls
Front Hub: forged alloy 36 hole
Rear Hub: forged alloy, 8/9 speed cassette 36 hole
Tyres: Vittoria Adventure 700 x 38c

та Merida Crossway 20-V (2013)
Зображення
Рама: Crossway V
Вилка: SR Nex ML 63 (+блокировка)
Руль: Merida Speed R30 600
Вынос руля: регулируемый, A-Head
Переключатель задний: Shimano Acera-X
Переключатель передний: Shimano M191
Шифтеры: Shimano ST-EF51 (3/8)
Тормоза: V-Brake Linear
Шатуны: Shimano M131 48-38-28 CG
Каретка: Cartridge
Обода: Cross Comp V
Спицы: steel UCP
Покрышки: Cross 40c
Втулки: Alloy QR / Shimano RM30
Кассета: Shimano CS-HG31-8 11-32
Цепь: KMC Z51 8s
Подседельный штырь: аммортизирующий, диам. 27.2
Сиденье: Cross Педали: XC Steel
Количество скоростей: 24

Як я розумію, велосипеди приблизно одного класу. спроба порівнювати кожен компонент окремо за пошуком в гуглі завершилась повним фіаско, оскільки самі описи велів досить лаконічні, а їх деталей - ще лаконічніші.
Суто з естетичної точки зору Felt подобається більше, але й коштує трохи дорожче. чи може хтось ше шось інше порадить)

Вел потрібен для їзди по місту і покатульок грунтовими дорогами, максимум легкими лісовими стежками.
Свої параметри 90*60*90 190 см, 75 кг. Вел намічається перший, не враховуючи радянського ще Альтаіра..

Порадьте не минайте)
ПеС. за місяць вибору, пошуків, перелопачування форумів вже перейшов від вибору МТБ до кросу і підняв бюджет від 3000 до 5000

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Re: Кросовий вел для велочайника

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 3.4.14 19:49

Як я розумію, велосипеди приблизно одного класу. спроба порівнювати кожен компонент окремо за пошуком в гуглі завершилась повним фіаско, оскільки самі описи велів досить лаконічні, а їх деталей - ще лаконічніші.
Суто з естетичної точки зору Felt подобається більше, але й коштує трохи дорожче. чи може хтось ше шось інше порадить)
кроме того на фото Мерида на дисковых тормозах, а в описании в-брейки

берите тот, который нравится - это основной критерий

Но если они стОят по 5 000 ( модели прошлых лет ) - вы уверены, что есть в нужном Вам размере ? :gerl:
Вот *свежая8 модель - уровень Мериды
http://www.kellys.com.ua/catalog/bikes. ... 2=CLIFF+40
Вот на гидравлике
http://www.kellys.com.ua/catalog/bikes. ... 2=CLIFF+70

Но повторюсь - берите тот. который нравится ( если подходит размер )
Зображення

Trion

Повідомлення Trion » 3.4.14 20:01

Амортизирующий подседельный штырь на гибриде не нужен, тем более, что в этом бюджете он и работать нормально не будет.
Вибрейков, если по говнам и снегу с солью не ездить — выше крыши, колесо большое, хватает хорошо.
Автору рекомендовал бы присмотреться к ширине перьев, рулеткой взять и перемерять. В некоторые гибриды можно втулить не сильно злую найнеровскую резину, в некоторых и родная сидит уже очень плотно. Возможность доукомплектовать резиной сильно повышает универсальность, на 29*1.9" можно и по пескам ездить.
На 28*1.5" довольно затруднительно.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 3.4.14 20:22

А ці велосипеди є в наявності? Бо стосовно меріди минулорічної це цілком можливо, а от стосовно позаминулорічного фелта не впевнений.
А тим більше в потрібному розмірі.
Обидва велосипеди непогані, як і запропоновані альтернативи.
Кліф 40 десь на рівні меріди, може зовсім трішечки слабший(трішки простіший задній перемикач та шатуни). У фелта краще, ніж у меріди та кліф40 задній перемикач, але гірша вилка, та ще й з меншим ходом(50мм проти 63). Наскільки я знаю це вилка не для кроссових, а для міських прогулянкових велосипедів.
Кліф 70 вище рівнем за всі інші, але й дорожчий
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 3.4.14 21:10

кроме того на фото Мерида на дисковых тормозах, а в описании в-брейки
ага і правда. ну я в будь-якому разі розглядаю варіант на в-брейках.
Но если они стОят по 5 000 ( модели прошлых лет ) - вы уверены, что есть в нужном Вам размере ? :gerl:
Вот *свежая8 модель - уровень Мериды
http://www.kellys.com.ua/catalog/bikes. ... 2=CLIFF+40
Вот на гидравлике
http://www.kellys.com.ua/catalog/bikes. ... 2=CLIFF+70
а я за місяць перекопування інтернету на келліси якось і не звернув увагу. насправді дуже цікаво, але може варто розглянути золоту серединку http://www.kellys.com.ua/catalog/bikes. ... 2=CLIFF+50
все ж вилка з лок-аутом, виніс, що регулюється і металеві педалі, хоч і + 40 умертвльонних ондатр

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 3.4.14 21:19

а я за місяць перекопування інтернету на келліси якось і не звернув увагу. насправді дуже цікаво,
:o
Это как ?
Они в ассортименте есть здесь
http://www.velokiev.com/pages/kontaktue
Можно посидеть \ померять
( лучше уточнить наличие по телефону перед выездом, а то в отличии от других брендов даже моделей 13го года давно нет - правильные цены и хорошая комплектация = спрос и здоровый ажиотаж)
Зображення

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 3.4.14 21:38

Вибрейков, если по говнам и снегу с солью не ездить — выше крыши, колесо большое, хватает хорошо.
Автору рекомендовал бы присмотреться к ширине перьев, рулеткой взять и перемерять. В некоторые гибриды можно втулить не сильно злую найнеровскую резину, в некоторых и родная сидит уже очень плотно. Возможность доукомплектовать резиной сильно повышает универсальность, на 29*1.9" можно и по пескам ездить.
На 28*1.5" довольно затруднительно.
Здається мені, це з біса хороша порада! Досвід видно здалека)
Говна і сніг з сіллю не плануються, але життя - штука слабо передбачувана, тому універсальність - великий плюс.
я підозрюю, що навіть якщо не помістяться 29*1.9, то 28*1.9 чи 28*2.0 повинні пміститись в будь-якому разі. а 0.5 ширини покришки мабуть важливіший параметр для піску і всяких говен ніж 1 дюйм діаметра)

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 3.4.14 21:45

а я за місяць перекопування інтернету на келліси якось і не звернув увагу. насправді дуже цікаво,
Это как ?
Они в ассортименте есть здесь
http://www.velokiev.com/pages/kontaktue
Можно посидеть \ померять
я просто першим ділом продивлявся моделі 2013 року, вони ж по ідеї повинні бути дешевші. але кроси келліс 2013 року починаються з 446 уо (отут http://www.velokiev.com/catalog/bikes/kellys), що на початку пошуків значно перевищувало мій бюджет..
але на суботу вже планую похід на Комбайнерів :))

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 3.4.14 21:48

Кліф 40 десь на рівні меріди, може зовсім трішечки слабший(трішки простіший задній перемикач та шатуни). У фелта краще, ніж у меріди та кліф40 задній перемикач, але гірша вилка, та ще й з меншим ходом(50мм проти 63). Наскільки я знаю це вилка не для кроссових, а для міських прогулянкових велосипедів.
Кліф 70 вище рівнем за всі інші, але й дорожчий
десь отакий аналіз я безуспішно намагався провернути за допомогою гугла "і якоїсь матері")) спасибі тобі, добра людино :)

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 3.4.14 21:59

впевнений) наявність і розміри я перевіряв, коврово обдзвонюючи магазини.. деякі навіть двічі)

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 3.4.14 22:01

[quote="kit_v_mishku"]
я підозрюю, що навіть якщо не помістяться 29*1.9, то 28*1.9 чи 28*2.0 повинні пміститись в будь-якому разі. а 0.5 ширини покришки мабуть важливіший параметр для піску і всяких говен ніж 1 дюйм діаметра)[quote="kit_v_mishku"]
хехе. 29*1.9= 28*1.9.
насправді 29 колеса насправді ті самі 28. просто так як, через товщу покришку, візуально колеса здаються більшими, маркетологи придумали нову гламурну назву :)
саме тому 29 покрихи стают на 28 ободи, бо то одне й те ж саме.
[quote="kit_v_mishku"]
десь отакий аналіз я безуспішно намагався провернути за допомогою гугла "і якоїсь матері")) спасибі тобі, добра людино :)
[quote="kit_v_mishku"]
завжди будь-ласка. розібрався в велосипеді сам, допоможи іншому :)
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 3.4.14 22:08

впевнений) наявність і розміри я перевіряв, коврово обдзвонюючи магазини.. деякі навіть двічі)
якщо вони є в наявності в потрібному розмірі, то в принципі між ними та 40 кліфом можна обирати, виходячи з зовнішнього вигляду та зручності.
стосовно п'ятидесятого кліфа, то, якщо його вам не запропонували, то мабуть немає в наявності. а так він виглядає цікавіше за ваших двох кандидатів: задня перекидка, як у меріди(хоч дещо простіша, ніж у фелта, але про вилку фелта я вже писав), шатуни кращі, ніж у кліф40. також у нього винос з регулюванням підйому висоти керма. стосовно того, наскільки дана функція корисна можна сперечатись довго. особисто моя думка, що для початку вона корисна, щоб знайти зручне положення, але потім все одно краще замінити його на звичайний з цими, зручними параметрами.

Trion

Повідомлення Trion » 3.4.14 22:21

я підозрюю, що навіть якщо не помістяться 29*1.9, то 28*1.9 чи 28*2.0 повинні пміститись в будь-якому разі. а 0.5 ширини покришки мабуть важливіший параметр для піску і всяких говен ніж 1 дюйм діаметра)
Варто розуміти, що позначення на "взутті" доволі умовні. Шини різних виробників з ідентичним маркуванням можуть суттево відрізнятись за габаритами, тому радив би сприймати цифри від виробника як відправну точку на подальше мацання, а далі наживо міряти рулеткою чи навіть штангелем. Ще й тому, оскільки виробник вказує вимір шини завширшки в анфас, а сам профіль шини може бути трикутним (переважно шоссе, добре тримає високі кути на маневрах), напівкруглим чи п-подібним (найбільш підходить для м'ягкого грунту)
У мене задній трикутник рами 60+ мм завширшки, туди без питать стала 29*1.8" і навіть місце залишилось, має залишатись щонайменше по 5мм зазору між покришкою та рамою, якщо свідомо не лізти у багнюку. Цей зазор також потрібен при педалюванні — шина має властивість гуляти на маневрах. С переднім трикутником (у вилці) простіше, він, як правило, трохи ширший ніж задній.
По піскам та цілині їхати стало значно легче. Так, це не найнер, оскільки геометрія рами та хід виделки розраховані на спокійне катання, проте шини дуже суттєво впливають на відчуття від техніки.
На мою особисту думку, маючи окрім 28" також досвід мтб, по лісу 29*1.8" поставив би в один ряд з 26*2.0" в плані прохідності, проте курс більше колесо тримає відчутно краще, а комфорт після декількох десятків км вище. Це те, що входить у категорію прогулянкового катання, де не потрібний великий хід аммортизатора чи потужні гідравлічні гальма.
29*1.9, то 28*1.9
Цє шини з однієї конюшні.
Не існує ободів 28" та 29", це маркетинг (міряють висоту шини). Шини 29" трохи більші за розміром, от звідси цей зайвий дюйм і набігає.
Щоб не було плутаниці, розмір бажано дивитись на 622*47, наприклад. 622 - це стандарт посадки на 28/29" колеса, все інше вирішує протектор та ширина.
Все дуже просто.

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 5.4.14 19:39

як говорив один мій знайомий: "Намахують православних", тільки звичайно не "намахують"... ну ви розумієте)) це щодо 28''=29''..
а тим часом похід в Нову землю на Комбайнерів не приніс нічого хорошого. там вибір кросів взагалі дуже невеликий, та ще й 21-а ростовка келлісів виявилась замалою.. а 23-ю вони не возять в принципі.
отже келліси відпадають, залишаються два попередні варіанти.
завтра ще планую похід в Giant центр на Теліги

а що можете сказати про Bergamont Helix 4.3?
Зображення
Рама: 28" Cross, 6061 Alloy Lite Tubing, T4/T6 Heat Treated, Single Butted, 3D-DROPOUT, Cross-Sport Geometry
Вилка: SR Suntour NEX, 63mm, Preload Adjust
Рулевая колонка: BGM Comp, A-Headset, Semi Integrated, (1 1/8")
Руль: BGM Comp, Riserbar, sweep: 9°, rise: 15mm, width: 640/660mm
Вынос: BGM Comp, 7°, length: 105 mm for 52-56, Barbore 31.8
Седло: BGM Comp, Cross/Hybrid
Глагол: BGM Comp, 2-Bolt Design, 31,6mm, length: 350mm
Задний переключатель: SHIMANO ALIVIO, RD-M430, SGS,
Передний переключатель: SHIMANO FD-M412, Top-Swing, 34,9mm
Манетки: Shimano Acera, SL-M310, 3x8, Rapidfire Shifter
Тормоза: TEKTRO HDC 300, HYDRAULIC DISCBRAKE, ROTOR: 180/160MM
Тормозные ручки: TEKTRO HDC 300
Втулки: BGM COMP, SEALED, 6-BOLT, DISC, QUICK RELEASE
Кассета: SHIMANO CS-HG41, 8 speed, 11-32t
Обода: BGM COMP, 622-19, DISC, 36H
Покрышки: Impac Crosspac, WITH REFLECTIVE STRIPE, 40-622
Система: SHIMANO FC-M311, 48-38-28, with Chaincover
Цепь: KMC Z92, 8 speed Каретка: картридж
Педали: Wellgo LU-945 MTB

гідравлічні дискові гальма це звісно плюс, а як щодо решти обвісу?
мій розмір 56 см є, щоправда лише на складі, поміряти і пом’яцкати не вийде.. це звісно мінус, хоча з іншої сторони 15 хвилин розглядання і 100 метрів кружляння в подвір’ї магазину покажуть лише правильність підбору розміру. а 56 раму я вже приміряв на іншому бергамонті і вона видалась ідеальною
ну і ще +60 баксів порівняно з фелтом

тож, шановне панство, знову потребую вашої поради)

ВелоДім
SiteAdmin

Повідомлення ВелоДім » 6.4.14 01:18

та ще й 21-а ростовка келлісів виявилась замалою..
......
мій розмір 56 см є,
......а 56 раму я вже приміряв на іншому бергамонті і вона видалась ідеальною
Не вникал в геометрию, но почти уверен, что 21" Kellys не сильно отличается от 56 Bergamont.....я бы даже рискнул предположить, что это 20"
( облом рыться и сравнивать длину труб )

p.s. нормальный велосипед на гидравлике - не могу понять что Вас смущает
Зображення

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 6.4.14 09:10

Ну а я не поленился. ЕТТ у хеликса в 56 ростовке равно 595мм, а ЕТТ келлисовских кроссов в 21 ростовке... ТАДАМ! 595мм, то есть по сути размеры у них идентичны.
В целом вел хороший, и если вам нравится, то берите, но лично мне кажется, что он будет вам мал. Так как это прошлогодняя модель, то цена теоретически должна быть хорошей, так как 542 евро, как написано на сайте производителя за него слишком дорого, но если цена до 5 тыс, то очень интересный вариант

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 7.4.14 00:57

Порадьте не минайте)
ПеС. за місяць вибору, пошуків, перелопачування форумів вже перейшов від вибору МТБ до кросу і підняв бюджет від 3000 до 5000
Ваш вариант - НАЙНЕР !
21" - то, что надо
потому что на любом кроссовом вы будете сидеть, как *на заборе*
поставите себе универсальную резину и будет Вам счастие

Если не верите на слово - попросите у кого-то покататься
Или в Новой Земле по двору прокатитесь
Тем более что вот эта модель
http://www.trekbikes.com.ua/bikes/2013/ ... wahoo.html
Есть и в 21" и в 23 "
:friends:
а со скидкой она чуть дороже 5 000 получится
:gerl:
Зображення

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 9.4.14 17:57

Ваш вариант - НАЙНЕР !
21" - то, что надо
потому что на любом кроссовом вы будете сидеть, как *на заборе*
поставите себе универсальную резину и будет Вам счастие

Если не верите на слово - попросите у кого-то покататься
Или в Новой Земле по двору прокатитесь
Тем более что вот эта модель
http://www.trekbikes.com.ua/bikes/2013/ ... wahoo.html
Есть и в 21" и в 23 "
:friends:
а со скидкой она чуть дороже 5 000 получится
:gerl:
в неділю в Новій землі Вахи не було (або продавець його заникав). з бюджетних найнерів був лише x-caliber 4 http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mo ... caliber_4/
я на ньому звісно ж покатався в подвір’ї, але по відчуттях навіть дещо замалий kellys 60 був значно приємніший. та й обвіс в келліса, як я розумію кращий за ті ж гроші.

а що значить сидеть, как *на заборе*??))

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 9.4.14 18:11

Ну а я не поленился. ЕТТ у хеликса в 56 ростовке равно 595мм, а ЕТТ келлисовских кроссов в 21 ростовке... ТАДАМ! 595мм, то есть по сути размеры у них идентичны.
В целом вел хороший, и если вам нравится, то берите, но лично мне кажется, что он будет вам мал. Так как это прошлогодняя модель, то цена теоретически должна быть хорошей, так как 542 евро, как написано на сайте производителя за него слишком дорого, но если цена до 5 тыс, то очень интересный вариант
так цифри не брешуть.. але по відчуттях 56-ий бергамонт якраз нормальний на відміну від келліса. хз чого так.. може кути вилки і підсідельної труби різні..
хоча ця проблема вже не дуже актуальна.

в мене вже нова ідея-фікс))
я тут знайшов Kona dew plus 2012 по дуже смачній ціні.
Зображення
Frame Material Kona 7005 Aluminum Butted
Sizes C46, C49, C53, C56, C59, C61cm
Rear Shock N/A
Fork Kona Project Two Aluminum
Crankarms Shimano M361
Chainrings 48/38/28
B/B Shimano UN-26
Pedals Wellgo LU-A9
Chain KMC Z72
Freewheel Shimano HG40 11-34 8 spd
F/D Shimano Altus
R/D Shimano Deore SGS
Shifters Shimano Rapidfire
Brake Calipers Shimano M446 Hydraulic Disc
Front Brake Rotor Shimano 160mm
Rear Brake Rotor Shimano 160mm
Brake Levers Shimano M445 Hydraulic Disc
Headset CH
Handlebar Kona Aluminum Riser
Stem Kona Control
Seatpost Kona Thumb w/offset
Seat Clamp Kona Clamp
Grips Kona Race Light
Saddle Kona Comfort
Front Hub KT Disc
Rear Hub KT Disc
Spokes Stainless 15g fr /14g rr
Rims Shining MT-20
Front Tire Kenda K-935 700x35C
Rear Tire Kenda K-935 700x35C
Paint Color Green or Black
Extras Kona Bell

розмір є 61 з ЕТТ 605. міряв - якраз на мене.
як я розумію, по обвісу він веселіший за три попередні. правда ригідна вилка.. але навіть, якщо докупити окремо вилку з амортизатором в бюджет я вкладаюсь. та й вилки там достатньо широкі, щоб поставити 2-дюймову покришку і преетворити його на лайт вершн найнера
можливо рама в нього менш міцна, але екстріму я й не планую, та й важу всього 75 кг.
профіт: хороший і з біса красивий вел з двома передніми вилками (ригідною і амортизуючою на вибір) за ціною одного кроса з попередніх.

Я ж правильно міркую? Чи я йолоп і нічого не розумію,а цей план - туфта? що скажете? якщо експерти не забакланять - завтра ж купую!!!

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 9.4.14 19:16

прикольний вел. і розмыр ваш. я б не псував його амортизаційною вилкою - він прекрасний саме як рігід.
я б там покришки замінив ня акісь пристойніші, наприклад щось з швальби і так ганяв

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 9.4.14 21:29

прикольний вел. і розмыр ваш. я б не псував його амортизаційною вилкою - він прекрасний саме як рігід.
я б там покришки замінив ня акісь пристойніші, наприклад щось з швальби і так ганяв
ну так) по місту - на рігіді, а амортизатори - для покатульок по грунті)

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 9.4.14 23:07

в неділю в Новій землі Вахи не було (або продавець його заникав). з бюджетних найнерів був лише x-caliber 4 http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mo ... caliber_4/
я на ньому звісно ж покатався в подвір’ї, але по відчуттях навіть дещо замалий kellys 60 був значно приємніший. та й обвіс в келліса, як я розумію кращий за ті ж гроші.
Я не знаю как каком размере x-caliber вы катались, но если вам удобнее на Viper, то .....умываю руки
Вам тогда надо просто что-то более городское... :yes

а що значить сидеть, как *на заборе*??))

Вертикальная посадка и никакой аэродинамики .. .
Зображення

kit_v_mishku
*

Повідомлення kit_v_mishku » 10.4.14 12:25

квест закінчився) купив Кону Дью Плюс.
результатами першого заїзду довольний як слон)
і ровер ще й з біса красивий)
буду його називати Зелена Коняка)

всім дякую за добрі поради!

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 10.4.14 18:57

вдалих покатух!

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей