https://www.facebook.com/viktor.medvedc ... 6590224483Виктор Медведчук · 229 717 подписчиков
4 ч. назад ·
Им хочется воевать? Я воевать умею.
Хуже дурака может быть только активный дурак. Вспомнил эту поговорку, когда после Евромайдана, который проходил под лозунгом «Солидарность против террора», особо рьяные активисты приехали ко мне ломать забор. Из авто «Батькивщины» депутат Яворивский – лицо украиноязычной интеллигенции – через звукоусилитель организовывал толпу, как Ленин на броневике. Уже и памятник снесли, а он туда же.
Глядя на это, подумал, что лидеры оппозиции имеют такое же отношение к Майдану, как то, что они делают, – к европейским ценностям. Одни пишут манифесты в поддержку программного предложения Движения «Украинский выбор» о возврате к Конституционной реформе 2004 года и рассказывают о своем стремлении в ЕС, а другие, объединившись в группы вандалов, ездят в поисках памятников и заборов, которые хочется поломать и продемонстрировать, что близки к народу, «свои в доску» и в вандализме никому не уступят.
Ломать – не строить, ума не нужно. Только я не понимаю – они что, всерьез думают меня испугать? Ни запугать, ни остановить не получится. Чтобы строить свою страну, не надо ломать мой забор и даже головой об него биться не надо. Достаточно просто включить мозги и начать думать или забыть о карьере политика.
Я и Движение «Украинский выбор» будем активно, всеми законными, подчеркиваю, законными способами бороться за наши православно-славянские ценности, за дружбу и экономическое сотрудничество с Россией, за реальные принципы народовластия в Украине, за интересы людей, которым чужд вандализм, хаос, цинизм, беспорядки и ложь тех, кто любой ценой борется за власть для себя.
Хочется понять, как долго оппозиционные лидеры будут свою политическую несостоятельность прикрывать вандализмом, провокацией беспорядков, захватом госучреждений, блокированием дорог, циничным враньем людям? Им хочется воевать? Я воевать умею. У нас достаточно сил и возможностей, чтобы отстоять наши взгляды и убеждения. И мы это сделаем.
https://www.facebook.com/BoycotteInUkra ... 94956025:0Бойкот Партии Регионов · 31 643 это нравится
11 ч. назад ·
Провели акцію під Епіцентром.
Загальна тривалість 2,5 години. Загальна кількіть активістів -- 11 осіб. Цільова група -- не менше пару сотень покупців, які приїздили чи виходили в той час з гіпермаркету.
Головні висновки:
1) нам важливе кожне рішення, яке спричиняє рух проти течії. На 15 хвилині акції на в"їзді на парковку Епіцентру зупинилася на поворот велика Тойота, пасажири секунд тридцять слухали заклики, бачили маленькі плакати, а потім розвернули машину і посигналивши нам на підтримку поїхали. (після цього я зрозумів що ми тут не просто так). Далі були люди, які виходили і казали що після листівок з фото Чорновол передумали купляти, були люди, які підходили і по-тихому казали що вони за нас і повідомляли найкращі шляхи для втечі, коли нас поцнуть пресувати охоронці. Згрубша ми сьогодні посіяли ті зерна, колоски яких буде видно в майбутньому.
2) Фейсбук це фейсбук, а підняти зад з дивану в суботу зранку це западло. 120 перепостів 100500 лайків і 11 активістів на акції. Я не засмучуюсь, бо пам"ятаю що на першому концерті Sex Pistols в Манчестері по квитках було і то менше людей. Але все ж народ, пам"ятаймо, що лайк і репост це не виявлення позиції. Лайк і репост -- це панти перед друзями з уютного фейсбуку. За межами монітору -- непривітна природа, яка чекає вчинків, які трохи більші ніж один клік.
3) Покупці Епіцентру, а отже населення Києва не знайомі з технологією економічного бойкоту. Більшіть тупо котили візочки від машин до входу, ще був невеликий відсоток, який вітав нас словами "Ідитє работайтє хватіт піздєть!" "Іді нахуй нє мєшай мнє жить!" "Майдановци прішлі портіть бізнес чєловєку которий ні прі чьом" "Дєвушка, сколько вам за ето платят". Дуже важко донести до цих, не надто забезпечених людей, що моя "біла" зарплата в рази перевищує ту суму, яку вони отримують на руки, що в мене ідуть відрахування в пенсійний фонд, а прибиральникам парковки Епіцентру вже завтра нічого не світить, адже вони реально на собачих правах і що у всьому цьому винна і власниця бізнесу і вони самі. І для цього потрібні потужніші засоби інформаційного впливу. (як мінімум, мене коробить від реклами епіцентру на 5-му поміж прямих включень з майдану, я навіть розумію, що контракт підписали ще минулого грудня, але мужики ж не знають)
4) Власність і межі бізнесу Регіонів -- "тьомний лєс". Охоронець Епіцентру спробував заборонити Захарові розповсюджувати листівки на парковці гіпермаркету. На прохання показати документи, які підтверджують приналежність парковки до території гіпермаркету, дядя з охорони звалив. Якщо хто не знає, то парковка там не менше гектару.
5) Економічний бойкот бізнесу регіонів наразі є боротьбою з вітряками, при чому вітряків реально по кількості сатанинського легіону, а до кожного вітряка ти мчиш не на коні, а на велосипеді Зайка, озброєний пластмасовим списом. В наших умовах (коли загальне населення не є лояльним, а активістів не так багато), потрібно починати полювати на меншу рибу, але до повного її винищення як виду. (Але про це окремий пост)
Дякую Oksana Stremousova Захар Федорак Іван Пішта Tanya Lyseyko Lida Pankiv за Вашу активність протягом сьогоднішнього ранку.
Thom Yorke співає Вам осанну:
" If you try the best you can.
The best you can is good enough." — with Іван Пішта, Oksana Stremousova and Tanya Lyseyko.
via Andriy Andrushkiv
Не знаю как можно было им дать повод так отреагироватьне знаю даже, как можно было бы достойней отреагировать на ситуацию.
Тут стоит понимать, что симпатизирующим персоне Медведчука и Ко все эти марши, хоть с разрисовками забора, хоть без выглядят в любом случае раздражающими. Ну, блин, новый год на носу, а тысячи людей в детство впали, ездят с флажками, гудят, кричат что-то, зная, что их не пустят на территорию и т.д.. Лохи, не меньше. Вы им не угодите в любом случае, хоть с церковным хором к воротам придите и мирный протестный молебен под этими воротами устройте.Не знаю как можно было им дать повод так отреагировать
Забор можно было красиво отфотографировать и отфотожабить.
Общался с теми, кто был на Майдане в ночь на 30. Говорят, далеко не всё в инет попало, как беркут рубил людей на фарш.У кого сильные нервы - можете почитать комменты.
https://www.facebook.com/korchynskyi/po ... 7859331750Дмитро Корчинський · 7 194 подписчика
около часа назад ·
ПРОМІЖНІ ПІДСУМКИ Й НАГАЛЬНІ ЗАВДАННЯ
1. Несподівано виявилося, що у співвітчизників відновилися придушені Радянською владою природні рефлекси. Люди вірно зреагували на обман і насильство. Ще нещодавно вони не вміли обурюватися.
2. На жаль опозиція й пацифістська частина Майдану зуміли притлумити народне обурення, не допустити повстання в той момент коли воно було можливим (1 грудня), опорочити найсміливіших, заразити маси власними фобіями, об'явити конкурентів провокаторами.
Зі страху перед можливими репресіями, було запущено механізм саморепресій - здирання масок, здавання "провокаторів" мєнтам, захист беркутівців від насильства збоку натовпу, тощо. Це підірвало естетичну складову протесту.
Запропонована опозицією та танцюючою громадськістю тактика (мавпування помаранчевого майдану 2004 року) виявилася неефективною .
3. Людей здатних приєднуватися до радикальних дій доволі багато, проте, організовані революційні групи досі розрізнені й малочисельні. Вони ще не виробили загальної системи понять, спільних пропагандистських і тактичних установок. Не сформулювали своєї унікальної політичної пропозиції, не висунули нових гасел, відмінних від загальноопозиційних.
Вони ще не здатні на революційну дію в достеменому значенні цього слова.
Вірогідно, ближчим часом вони зможуть все це надолужити.
4. Янукович не наважився на придушення протесту й на масові арешти. Втім, він використав фору надану йому опозицією. Нині він почувається сильнішим, ніж напочатку бунтів. Під бунти він випросив в Путіна гроші достатні для того, щоб протриматися до виборів, він не допустив зради основних олігархів, утримав від дезертирства майже всіх депутатів своєї фракції, зберіг вірність силовиків, бодай трохи вгамував телеканали.
Окрім того, він дечому навчився, зокрема, краще, ніж раніше, зрозумів сутність і кордони можливостей євробюрократії та американської влади.
З другого боку, протест досі харчувався саме помилками режиму - спробами розгонів, побиттям Чорновіл, тощо. Януковичу доводиться ковтати забагато образ, терпіти щоденне приниження. Це не минається без неприємних наслідків ні для самого фігуранта, ні для його оточення.
5. ЗАВДАННЯ:
- протест або повинен здійснювати насильство проти режиму, або терпіти насильство збоку режиму. І перше й друге буває ефективним.
Якщо перше не можливо, тоді повинно змушувати режим вдаватися до насильства. Пікетування Межигір'я завжди має завершуватися побиттям пікетувальників, інакше воно недоцільне.
Як це не цинічно звучить, поранення Тетяни Чорновіл принесло більше користі майдану, ніж всі пікетування, які обійшлися без жертв.
Впроваджувати тактику мучеництва, змушувати беркут бити. Якщо ні штурмів, ні страждань - перемога не можлива.
Те, що жоден з лідерів опозиції досі не загинув під час ненасильницького спротиву, відсуває час повалення режиму.
- українські конфесії заявили свою опозиційність. Це добре. Проте, церква має власні, специфічні інструменти спротиву. Церкви мають наслідувати св. Івана Предтечу, анафемствувати неправедних володарів. Священики не повинні допускати до причастя чиновників та працівників репресивного апарату без покаяння, яке означає відставку, не давати їм церковного поховання, не здійснювати для них Святих Таїнств.
- майдан треба утримувати. Тривалість народжує нову якість. Добре, що розширюється протестний арсенал (автомайдани, завітання на помешкання владоможців, тощо), цього треба ще більше. Всі розмови за доцільність згортання майдану, перерви в його роботі треба присікати.
- завданням журналістів є сприяти переформатуванню парламентської опозиції. Ми не довіряємо їй, але об'єктивно зацікавлені в її успіхах. Журналісти мали б сприяти висуванню на перші ролі тверезомислячих та сміливих нардепів, вони там є, а також засуванню подалі прімусорьонних персонажів, які компрометують майдан, сіють розбрат - Порошенка, Соболєва та інших.
На перші ролі мають висунуться Удар та Свобода. Батьківщина занадто обтяжена зрадами та нечистоплотністю, вона є слабкою ланкою.
Кличко досі не проголошений єдиним кандидатом від опозиції, бо інші члени опозиційної трійки прагнуть виторгувати собі якомога більші поступки з його боку.
Цими поступками він послаблюється. Майдан має через голови Яценюка і Тягнибока проголосити Кличка єдиним кандидатом вже в новорічну ніч.
6. Перемога близько! Це голос правовірним від Бога!
Фейсбук це фейсбук, а підняти зад з дивану в суботу зранку це западло. 120 перепостів 100500 лайків і 11 активістів на акції. Я не засмучуюсь, бо пам"ятаю що на першому концерті Sex Pistols в Манчестері по квитках було і то менше людей. Але все ж народ, пам"ятаймо, що лайк і репост це не виявлення позиції. Лайк і репост -- це панти перед друзями з уютного фейсбуку. За межами монітору -- непривітна природа, яка чекає вчинків, які трохи більші ніж один клік.
И я вижу огромные плюсы Майдана:
1. Майдан придумал 50 способов контроля и воздействия на власть. Власть думает над 50 способами избегания этого. Шарики в головах крутятся, креативность повышается.
2. Майдан существенно повысил тонус и бодрость власти. Власть в ответ повысила тонус общества.
3. Майдан позволил многим тысячам украинцев увидеть столицу. Впрочем, Антимайдан тоже.
4. Майдан оказался полезным для здоровья. 10-15 км в день? Запросто!
5. Майдан наполнил смыслом жизнь многих людей. А власти дал такой шанс - наполнить себя смыслом.
6. Майдан открыл глаза на многих людей - кто просто говорит, а кто реально делает.
7. Майдан позволил развить мозги в спорах с теми, кто видит ситуацию по-другому.
8. Майдан помог власти получить 15 млрд и низкую цену на газ. Часть из которых, возможно, вольется в экономику страны.
9. Майдан объединил общество вокруг общих целей.
10. Майдан повысил репутацию Украины на 100 пунктов. И позволил миру увидеть, какой у нас замечательный народ!
https://www.facebook.com/vache.davtian
Не то, чтобы я сторонник каких-то радикальных силовых решений, но не вижу, в чём он неправ.зуміли притлумити народне обурення, не допустити повстання в той момент коли воно було можливим (1 грудня)
...
Запропонована опозицією та танцюючою громадськістю тактика (мавпування помаранчевого майдану 2004 року) виявилася неефективною .
Не типичный забор, скорее всего он будет такимДом Ангелы Меркель.
Не то, чтобы начать дискуссию.Не то, чтобы я сторонник каких-то радикальных силовых решений, но не вижу, в чём он неправ.зуміли притлумити народне обурення, не допустити повстання в той момент коли воно було можливим (1 грудня)
...
Лайк і репост -- це панти перед друзями з уютного фейсбуку. За межами монітору -- непривітна природа, яка чекає вчинків, які трохи більші ніж один клік.
Здравствуй раб.
Не знаю, заметил ли ты, читающий это, но сегодня ты сделал выбор. Простой и понятный. Власть не плюнула тебе в лицо — тебя просто не заметили. Сегодня президент, не замечая того, что было 1-го декабря под стенами АП и дальше по всему центру, просто свалил из страны. Ты сначала привык к тому, что кладут асфальт в дождь, потом обыденным стало, что твоего друга или тебя стукнула машина с красивым номеров в бок и чел просто больше заплатил, потому отмазался минимальным штрафом. Ты привык и к тому, что перед походом к стоматологу надо 8 раз проконсультироваться с друзьями, чтобы не попасть к какому-то горе-специалисту с купленным дипломом. Да и то, что все, кого ты знаешь, работают не по той специальности ты перестал замечать. И каждый раз, когда произвол становился нормой и обыденностью, тебе плевали в лицо. Сейчас тебя просто не заметили. Был шанс показать власти, что будет если слишком много обещать на выборах и перекрывать дороги когда президент едет на работу. Но вы искали провокаторов в толпе, а остальные так и не решили, что такое Евроинтеграция и Таможенный союз. Важно то, что изменится в сознании каждого человека, а не то, во что мы опять вступим.
Встретимся на майдане через 9 лет. Стабильнисть!
Trion, давай всё-таки рассмотрим тезис в отрыве от личности. .
Повернутись до “Будуємо нову країну”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей