Хочу винести на обговорення проект нічного міського марафону.
Спортивне вело життя не повинно обмежуватись стандартами і класифікаціями міжнародних та національної федерації. Отже аналізуючи найпопулярніші велоперегони можна відзначити що марафони займають в них не останнє місце і збирають велику кількість учасників як в особистому так і командних заліках. Зараз планується календар і замість нудної шосейної командної гонки є пропозиція про нічний міський ЖЕПЕС марафон .
старт о 21.00 коло по місту 15 км з набором 150-200 метрів на одному колі. траса пролягатиме максимально в паркових зонах, фініш 9:00 . Зона розташування команд підтримки буде обовязково там де буде можливість провести електро енергію. поставити суддівські намети і польову кухню ну і звичайно шоб волав гангнамстайл. Звіт учасника або команди це підтвердження проходження кіл суддями + ЖЕПЕСЕ звіт .
Я гадаю що для багатьох початківців такій формат буде прийнятнішим ніж кантрімарафони в жорстких погодних умовах. І до того ж це видовищніше ніж гонка в лісі і можна зібрати значно більшу аудиторію підтримки.
І іще одна значна перевага перед лісовими марафонами - це освітлення. Без супер освітлення ви нічого не наїздите в лісі, а по місту ви спокійно зможете долати дистанцію.
Скажіть свою думку, бажано з конструктивними зауваженнями , і можливо негативним досвідом про який мені не відомо. Дуже вдячний.
та воно по пам'яті намальовано дуже приблизно. Я там катав 10 років тому, просто як варіант затишного місця для табору де не будуть турбувати стражі порядку. За 1000 грн можна там домовитись про розташування табору + електроенергія і доступ до мережі водопостачання. трасса не буде перетинатись з Бабиним яром , далі повинна тягнутись по горбам Андріївський узвіз і Шовковична це програма мінімум . Я ж кажу що це гонка а не покатушкаТрасса, проложенная желтым, насколько я знаю (а знаю я вроде как более-менее неплохо, поскольку регулярно там катаю), проложена нереально: она пересекает овраг сразу за недостроенным корпусом, что в действительности сделать невозможно. Плюс замкнуть ее в кольцо вправо без использования тротуаров проблематично. Можно влево по парку, правда начнет сильно перекликаться с гоночной. А параллельно Смородинскому спуску, кстати говоря, идет мини-ДХ трассочка, но не знаю как она будет на подъем.
Костік, квести то заняття для інтелектуалів не треба мішати те що змішувати не можна, а 12 годин гонки це спортивне випробування. Не бачу абсолютно нічого спільного.Вадим, ну о какой зрелищности можно говорить в случае ночного марафона? Кто и на что там будет смотреть? Фан для участников и просто тусящих само собой будет, но зрелищность это все же несколько иное.
Подумай над форматом квеста, он на самом деле не так плох. В простейшем варианте прийдя в нужную точку участник находит там координаты следующей, при таком подходе контролировать их перемещения нет нужды. Маршрут можно сделать очень интересным и разнообразным, с размахом.
На самом деле спортивность мероприятия определяется в первую очередь составом и настроем участников, все остальное вторично. Примеров, когда как бы спортивная как бы гонка превращалась в масштабное "потусить" валом - та же Сотка, Х-Крым и т.д. Ну и квесты "для интелектуалов" тоже можно бегать в стиле безмозглых спортсменов, есть соответствующий опыт. :)Костік, квести то заняття для інтелектуалів не треба мішати те що змішувати не можна, а 12 годин гонки це спортивне випробування. Не бачу абсолютно нічого спільного.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 209 гостей