Шипованные покрышки на зиму

(все про втулки, камери, ободи, покришки, спиці)
antishock
* * *
Стать:чол
Re: Шипование покрышек на зиму

Повідомлення antishock » 3.1.13 12:06

Наглядный пример пользы от шиповки http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xpA2EUiBjE
11' - 4040 км | 12' - 7700 км | 13' - 7300 км | 14' - 9000 км | 15' - 200км

Velorout - Ваш проводник в мир самостоятельных велопутешествий

Dj_u
*

Повідомлення Dj_u » 4.1.13 22:25

Шиповал сам, шипы достались халявные, диаметр действительно великоват пришлось работать головой. Сделал приспособу, зажимаю шип обтачиваю напильником, шип в приспособе вращается дрелью - типа токарный станок ))) на один шип минуты три уходит на проточку. Обтачивал до нужного размера - на фото видно реальный размер. Потом тупо сверлю отверстие в резине миллиметра два в диаметре, отверстие резиновым клеем смазываю и загоняю шип. Шляпка шипа не очень большая, но не меньше чем у самореза, еще не один не выдавило. Камеру дополнительную как флипер кидаю и все работает второй год, победитовый сердечник не саморез, затупить здоровья не хватит. Экстремально не ганяю врать не буду, в гараж доезжаю як дядько по льду даже мокрому. Если кому интересно выложу фотки подробнее, как будет время.

Dj_u
*

Повідомлення Dj_u » 4.1.13 22:31

Передняя покрышка КЕНДА КИНЕТИК 26* 2,35 рекомендую очень - расположение протектора, высота протектора как будто нарочно в точку. боковые шипы правда пришлось модернизировать, не хватало высоты шипа, хотя честно говоря я не уверен что боковые очень нужны, можно прошиповать без них и попробовать. Процесс в итоге не быстрый, но я не жалею, думаю пару лет проживет резина судя по износу за прошлый год - почти что ничего.

Demas
* *

Повідомлення Demas » 6.1.13 12:05

... Сделал приспособу, зажимаю шип обтачиваю напильником...
Я б такой титанический труд осилил только если бы ну очень много времени было, хотя по качеству - да лучше саморезов.

Сам поки роблю шиповку Швальби БлекДжек 26/2.25.
Звісно якби не тверда обіцянка собі довести баланс на кредитці до "0" і повна відмова від покупок, я б купив заводські покришки і наступного року таки мабуть куплю - надійність і якість тут навіть не порівнюються. Але зараз дуже хочеться кататись. Мої витрати на шиповку склали близько 100грн+покришки (якщо купити дві CST по 50грн разом з камерою маємо 200грн). Тут не враховую придбану "болгарку" і шуруповерт - вони профінансовані з бюджету "на домашнє господарство" - можна і без них. Шурупи - близько 60 грн, пластир - 2*8=16 грн, 2 камери(з базару) 15*2=30грн
Саморізи " авто 4.2/14 цинк перо"
Зображення
Сліди на камері після ночі під тиском Зображення
Для захисту камери: Читав про тканину, армований скотч, ще одну камеру, ще одну покришку - не розглядав. Спробував армований скотч - не сподобалось - дуже слабо клеїться, хоча матеріал ніби і підходить. Тканину треба було десь купувати і чимось клеїти - відмовився. Вирішив в якості тканини і клею використати медичний пластир. Дуже просто і відносно міцно клеїться, 5м рулончика вистачає на 2 оберти колеса. Зображення І для надійності додав ще одну камеру. Тут краще підійшла саме стара камера - вона вже розтягнута до потрібних розмірів і легко укладається, у нової діаметр замалий. Зображення
Так як шипи чіпляли вилку довелось обрізати їх "болгаркою" (кусачки не беруть). Думаю, це на краще тому, що не обрізаний саморіз тонкий на кінці, а мої шипи вийшли більш масивними і теоретично надійнішими. І довжина близько 2-3мм, здається, ідеальна - так шипи мають менше втискатись всередину і травмувати камеру. Кінцевий результат Зображення
По технології від себе скажу, що отвори краще робити сверлом (я робив 2мм - нормально), а не шилом. можливо втрата надійності посадки саморіза в гумі і буде на 2%, але 200% зберігаються час, сили і нерви. І мозолів не буде. Крім того якісніше задається напрямок для шурупа і його простіше вставити туди, куди треба. І в рази скоротить час (і сили, і нерви) на роботи шуруповерт.
Тест драйв проведу, коли дошипую задню і долікую застуду.

Demas
* *

Повідомлення Demas » 12.1.13 17:47

Сьогодні, нарешті, випробував свої саморобки. Отже температура за бортом -1С, першу половину дня сипав сніжок. Тиск в покришках - максимальний 55psi. Передача 2-4.
0. Коли велосипед просто котиться по бетонній підлозі шум від шипів чутно лише якщо він хоч трохи нахилений.
1. Виїзд з двору, льодові напливи, колії від машин з притрамбованим сніжком - їхав обережно, плавно, але навіть на похилих льодових поверхнях спроб заносу не було. Колії проїзжались і вздовж і поперек.
2. Лід і 2-3см снігової каши. Ходити пішки слизько і важко. Заднє колесо, якщо інтенсивно крутити педалі трохи зносить на льоду зі сніжком і тримається краще на льоду без сніжку. Переднє аналогічно - чим менше лід притрушений снігом, тим краще зчеплення. Слід від центральної доріжки - до самого льоду. Тут зчеплення було б краще, якби шипи були і ближче до центру.
3. Чистий добре утрамбований сніжок. Чутно характерний звук від шипів, швидкість набирається без пробуксовок, при гальмуванні шипи вигризають доріжки.
4. Неутрамбований просто сніг 5-10см. Чудес не буває - по глибокому рихлому снігу, що з шипами, що без якось однаково. Це вже залежить від малюнку протектора і велосипедиста.
5. Тротуар чиста гладенька цегляна бруківка - на старті з місця колесо пробуксувало. Тобто тут зчеплення може бути навіть зниженим, треба не відривати зад від сідла, тримати колеса навантаженими, або знижувати тиск.
6. Переїзд через дорогу, асфальт - шипи видають характерний звук, на бордюри під льодом і снігом виїжжається без проблем, знову ж таки, якщо не відривати зад від сідла.
7. Високий (пів-колеса) гладенький льодовий наплив, проїжжав поперек. Тут переднє колесо не знесло, заднє при відриві від сідла пробуксувало, але виїхав. Заднє треба тримати навантаженим.
8. Єдина за 10км спроба падіння - нерівно утоптана стежка в снігу. Знесло в бік.

Висновок:
Отже, дива звісно не сталося, але мета ніби-то досягнута - льодові напливи проїзжаються без падінь, і ідеальне зчеплення на утрамбованому снігу. Місця де слизько ходити можна проїхати. Трошки знижений накат і зчеплення на твердих, гладеньких поверхнях як цегляна бруківка(тільки при ненавантаженому колесі). Тобто віражі на асфальті закладати точно не варто. Ходові якості по глибокому снігу не змінились - вони залежать від малюнку протектора і навичок їзди. Маємо покришку для катання по сніговим доріжкам з можливістю відносно безпечного заїзду на льодові нерівності. І з можливістю мати нормальне зчеплення на зимових шосе. І, звісно тимчасово зекономлено близько 1000грн.

А надійність покаже лише час, бо розбортовувати щоб подивитись якось не хочеться.

voin747
*

Велошини з шипами

Повідомлення voin747 » 15.2.13 11:37

Всим привіт. Хочу наступної зими купити шини з шипами щоб можна було кататися по сніжних дорогах. Так от таке питання чи треба на обидва колеса ставити з шипами чи тільки на заднє? І чи не пошкодиться звичайна шина якщо я буду їздить при мінусових температурах?

pitlord
* * * * *

Re: Велошини з шипами

Повідомлення pitlord » 15.2.13 14:21

думаю на оба, вот если б был передний привод, то можно было только вперед поставить. И то в поворотах был бы занос.
А что станется обычной резине? Нормально ездит

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 16.2.13 13:05

В принципе наибольший эффект достигается от установки шипованной резины на переднее колесо
— В резюме вы указали, что вам не нравятся геи...
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.
— Вот видите? Я так и написал.

@noxin
* * * *

Повідомлення @noxin » 18.2.13 17:50

Всим привіт. Хочу наступної зими купити шини з шипами
Если покупать, то сейчас - цены самые лучшие

voin747
*

Повідомлення voin747 » 19.2.13 11:50

Если покупать, то сейчас - цены самые лучшие
Да, но я так и не понял одну или две покупать. А денег как всегда жалко(нету) :D

RealIce

Повідомлення RealIce » 11.3.13 00:21

Если брать то на оба колеса.
Если обуть переднее, то таки да. Это поможет в большенстве ситуаций сохронить управление. Сцепление переднего колеса это критично. Те если срывает заднее - то это занос.
И есди есть сноровка и везение то можно выровнятся. Если же срывается переднее колесо. То это падение. (Может конечно повезти и ты поймаешь сцепление, но на льду это вряд ли)
Вот и ответ.
Можно и без шиповки ездить - но это атракцион. Медленно и вел едет куда он хочет а не ты.
Передняя шиповка - уже больше уверенности и если есть сноровка. То падений как правило удасться избежать. Но заднее колесо будет носить. А вгору будет буксовать.
Шиповка зад перед. Тут конечно навыки зимней езды тоже необходимы. Но уже можно ездить практически как летом.
И да - шиповка не спасает от рыхлого высокого снега. Те и с шиповкой ты не сможешь зимой по снежку катануть в лесу если он перед этим не утрамбован, утоптан, осел.
Думаю что это еще не все ответы, Так как сразу возникает вопрос, а какую резину из шипованой то брать?
Тут надо знать где ездить. Если дороги обледенелые. Ну те если лед твердый и не очень. То подойдет 2 дюйма с 120-160 шипов. Хватит с головой.
Если таки заснеженный лес. То тут вообще рулит широкая покрышка, а чтоб она при этом и шипованая - ну такие только Ice Spiker Pro 2.35, Но они денег стоят
Есть вариант колхозного шипования. Есть где то тема. Но я таким не занимался.

havrick
* * * * *

Повідомлення havrick » 11.3.13 00:34

И нужна четырёхрядка, а не двухрядка, как я понимаю.

RealIce

Повідомлення RealIce » 11.3.13 00:56

НУ это как сказать. Если резина узкая. то может хватить и 2 рядки.
Nokian Mount & Ground W160 например вполне нормально для обледенелых дорог
А вот Schwalbe Snow Stud 2 рядка с широким расположением шипов. ТИпа там идея что подкачал сильно - е дхать по асфальту без льда. А подспустил и шипы начинают касаться. То это никуда не годиться.
Вопервых кому оно надо этим цирком заниматься. Во вторых. А как насчет того что например ты вес перенес с колеса. Нарпмер ж приподнял с заднего. И оно уже скользит.
Из серьезного это конечно Schwalbe Ice Spiker/Ice Spiker Pro.
Я Ice Spiker Pro 2.35 откатал всю зиму. В том числе и каждую неделю по Голосеевскому лесу. Правда надо сказать когда был свежий глубокий снег там было больгше таскания вела чем катания :lol:
Но как лыжники укатают - то уже и ехать можно Хоть и тяжело.
Многие хвалят Nokian Extreme 294 и Nokian Hakka WXC 300. Говорят что от снега отчищаются лучше Ice Spiker Pro. Но их не достать и я не пробовал.
Из доступного здесь думаю не плохо для обледенелых дорого будет Schwalbe Marathon Winter
Востаннє редагувалось 11.3.13 01:05 користувачем RealIce, всього редагувалось 2 разів.

havrick
* * * * *

Повідомлення havrick » 11.3.13 00:58

Ну да, я вот это наверное и имел в виду. Читал питерский велосайт, как оне по льду Финского залива катаются, ну то есть совсем по льду :) на шиповке, то вот там и почерпнул про 4 ряда, мол 2 не будет ехать вообще. Кстати интересно у нас по Днепру кто-то лазит? когда тот замерзает :) прикольно наверное, по ровненькому и машин нет...

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 11.3.13 08:46

Если таки заснеженный лес. То тут вообще рулит широкая покрышка, а чтоб она при этом и шипованая - ну такие только Ice Spiker Pro 2.35, Но они денег стоят
Для заснеженного леса цепи ставят на колеса. В принципе они и по льду неплохо работают, на заднем. На переднем на совсем льду цепи уже не очень то и справляются
— В резюме вы указали, что вам не нравятся геи...
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.
— Вот видите? Я так и написал.

RealIce

Повідомлення RealIce » 11.3.13 11:27

Для заснеженного леса цепи ставят на колеса. В принципе они и по льду неплохо работают, на заднем. На переднем на совсем льду цепи уже не очень то и справляются
Есть опыт личного использования? Я сильно сомниваюсь что по снегу от них будет много толка. Или обольше чем от Ice Spiker Pro 2.35
По снегу рулит фетбайк с резиной под 4 дюйма, можно вообще без шипов.

@noxin
* * * *

Повідомлення @noxin » 11.3.13 12:45

Ice Spiker Pro 2.35, Но они денег стоят
В начале зимы взял б/у айс спайкер 2.1 по 400 грн за штуку (износа видно не было)
Сейчас местами можно новые по 375 грн найти

RealIce

Повідомлення RealIce » 11.3.13 12:57

Ice Spiker Pro 2.35, Но они денег стоят
В начале зимы взял б/у айс спайкер 2.1 по 400 грн за штуку (износа видно не было)
Сейчас местами можно новые по 375 грн найти
Тут ключевая цифра 2.35
Такие есть только Spiker Pro. А они из за бугра были де то по 600 грн.
Но это конечно по максимуму. Так Ice Spiker 2.1 вполне нормально.

@noxin
* * * *

Повідомлення @noxin » 11.3.13 13:15

Но это конечно по максимуму.
Максимум это Диллинжер
Зображення
А так 2.1 нормально

Повернутись до “Колеса”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей