Велодорожка по "киевски"

Тут можна поспілкуватися на вільні велотеми ХТ VS двопідвіс, SRAM VS Shimano, велоновини, велокартинки і т.і.
Nowl
* * * * *
Стать:жін
Re: Велодорожка по "киевски"

Повідомлення Nowl » 20.12.12 12:38

хотя бы так, про бегунов я вообще молчу.
Так как раз запросто ;)
ЗображенняиЗображення
Поехали весной, покажу таких велодорожек в Киевской области целую кучу :).
Там на фото обычная однополоска - видно как машинами укатан асфальт.

На самом деле, если красиво сфотографировать велодорожку на Бажана, нам тоже будут завидовать.
В них ті самі проблеми: авто-орієнтоване планування дорожньої інфраструктури, завантаженість автівками, відсутність критичної маси велосипедистів.
Катался в Штатах? У меня конечно опыта мало по тамошним дорогам, но я б не сказала, что прям те же самые.
Востаннє редагувалось 23.12.12 22:47 користувачем Nowl, всього редагувалось 1 раз.
If you wait for perfect conditions, you'll never get anything done

owlman
*
Стать:чол

Повідомлення owlman » 20.12.12 13:53

В них ті самі проблеми: авто-орієнтоване планування дорожньої інфраструктури, завантаженість автівками, відсутність критичної маси велосипедистів.
Катался в Штатах? У меня конечно опыта мало по тамошним дорогам, но я б не сказала, что прям те же самые.
В Штатах жодного разу не був. Катався в Нідерландах: фізично відокремлена велоінфраструктура дозволяє розслабитись у дорозі, де б ти не був - чи то на окраїнах міста посеред парку, чи у центрі.
І те, що я побачив на фото зі Штатів мені здалось більш схожим на нашу ситуацію, ніж на голландську.

Wityk

Повідомлення Wityk » 20.12.12 14:51

Катався в Нідерландах: фізично відокремлена велоінфраструктура дозволяє розслабитись у дорозі, де б ти не був - чи то на окраїнах міста посеред парку, чи у центрі.
Не согласен про физическое размежевание велосипедистов и автомобилистов.
Не смотря на быстрый взгляд на внешний вид велодорожек, происходит систематический контакт между двумя лагерями.
Идиллия обусловлена именно хорошими взаимоотношениями между двумя лагерями, которые в свою очередь обусловлены здравым рассудком... А почему двумя лагерями? Есть ещё и пешеходы.
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

owlman
*

Повідомлення owlman » 20.12.12 16:53

Катався в Нідерландах: фізично відокремлена велоінфраструктура дозволяє розслабитись у дорозі, де б ти не був - чи то на окраїнах міста посеред парку, чи у центрі.
Не согласен про физическое размежевание велосипедистов и автомобилистов.
Не смотря на быстрый взгляд на внешний вид велодорожек, происходит систематический контакт между двумя лагерями.
Идиллия обусловлена именно хорошими взаимоотношениями между двумя лагерями, которые в свою очередь обусловлены здравым рассудком... А почему двумя лагерями? Есть ещё и пешеходы.
А тут нема чого сперечатись: навіть за наявності у автомобілістів культури та лояльності до велосипедистів (пішоходів і до правил дорожнього руху, взагалі) відділений фізично простір не треба ні з ким ділити. Точки контакту обмежені, ролі на дорозі - розподілені - з світлофорами автомобілісти, пішоходи і велосипедисти чітко знають, коли їх черга продовжувати рух.

В наших реаліях фізичні перешкоди - єдиний дієвий засіб захисту життєвого простору від автомобілістів. Тільки, наразі, основне поле бою в Києві - тротуари - якщо там немає квітників, стовбчиків і т.п. - тротуар перетворюється на парковку.

З.і. В Нідерландах на заміських дорогах велодоріжок нема, але водії навчені чемно вичікувати та об"їжджати велосипедиста. Там навіть собаки до велосипедистів привчені.

Wityk

Повідомлення Wityk » 20.12.12 17:38

Точки контакту обмежені, ролі на дорозі - розподілені
Но тем не менее, перекрёстков много и часто перекрёстки гораздо сложнее, чем наши. Ну конечно же, проходит время и они не кажутся сложными.
З.і. В Нідерландах на заміських дорогах велодоріжок нема, але водії навчені чемно вичікувати та об"їжджати велосипедиста.
Они есть (не везде но их достаточно для достижения целей) и они где-то рядом - вот как раз за городом, можно сказать, что они разделены физически.
Ну а в городе достаточно много улиц без велодорожек, вот там как раз водители выжидают, не сигналят, не обгоняют, не притесняют, пропускают, объезжают медленно и как можно подальше.
Никто никуда не торопится.
Фантомас.

owlman
*

Повідомлення owlman » 20.12.12 18:30

Точки контакту обмежені, ролі на дорозі - розподілені
Но тем не менее, перекрёстков много и часто перекрёстки гораздо сложнее, чем наши. Ну конечно же, проходит время и они не кажутся сложными.
Мені сподобалось: їдеш собі, потім зупиняєшся і бачиш впритул спеціальний світлофор, на якому навіть стрілочки з"являються - коли і куди можна рушити. Є довгі ділянки, які не перекриваються нічим: в такі моменти шкодуєш, що в тебе не шосейник, а звичайний міський вел, аналог "України". До хорошого швидко звикаєш.

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 23.12.12 22:32

Когда,ну когда хоть что нибудь подобное будет у нас... :dash2:

Зображення
Ем, тоді коли активістів буде більше, ніж терпил і критиків. Тобто ніколи, я припускаю ;p Або коли відключать інтернет! і закінчиться пивас в ларьках... Це будуть перші ознаки, зуб даю.

Nowl
* * * * *
Стать:жін

Повідомлення Nowl » 23.12.12 23:25

Когда,ну когда хоть что нибудь подобное будет у нас... :dash2:
Ем, тоді коли активістів буде більше, ніж терпил і критиків. Тобто ніколи, я припускаю ;p Або коли відключать інтернет! і закінчиться пивас в ларьках... Це будуть перші ознаки, зуб даю.
Можно подумать, что велоинфраструктура бывает только в странах без интернета и пива.
А вообще конкретно такого, как на картинке, которую Якут запостил, нигде нет. Это рендер в Максе, предложение, как обустроить РабкринЧикаго. (спасиб гуглу, нашла даже источник
http://gridchicago.com/2012/navy-pier-f ... Chicago%29 )
Spoiler
Show
сейчас там так
Зображення
никто не мешает такое же про Почтовую площадь/мост Патона или еще что-то сделать при наличии навыков, но как оно будет с реальностью коррелировать - другой разговор.
If you wait for perfect conditions, you'll never get anything done

owlman
*

Повідомлення owlman » 24.12.12 14:12

никто не мешает такое же про Почтовую площадь/мост Патона или еще что-то сделать при наличии навыков, но как оно будет с реальностью коррелировать - другой разговор.
В голові - в кращому випадку совок. Тому й місто розбудовують - шоб автівкам проїхати, і шоб базаро/бутіко/генделиків побільше наставити.
Їх треба носом тикати успішними прикладами.

Продовжуючи тему: Експрес-фотоогляд 50 найбільш дружніх до велосипедистів міст США. Частина 3: Місця 20-29.
:multi: http://gryko.in.ua/2012/12/usa-cycling-top50-cities-3/
Востаннє редагувалось 30.7.13 16:35 користувачем owlman, всього редагувалось 1 раз.

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 24.12.12 14:19

Забежал на огонек по свежим впечатлениям.

Если мне кто-то скажет, что в Киеве мало места для авто и вело - поезжайте посмотрите на индийские города. Мало того, там по тротуарам ходить не то, что неудобно, а даже опасно. Вот и уживаются на дороге авто, мото, вело, рикши, пешики, коровы, собаки, свиньи. Причем их там на дороге всех вместе раза в три больше. И никто ни на кого не злится, не травмирует, катайся хоть по встречке. Так что проблема у людей в мозгу, и никак не в наследии инфраструктуры.

owlman
*

Повідомлення owlman » 24.12.12 14:38

Проблема - однозначно в мізках. Тому нема ані лояльності інших учасників дорожнього руху до велосипедистів та пішоходів, ні інфраструктури.
Доречі, чим ближче до першого місця, тим цікавіші велосипедні міста США. Хто б подумав, що америкоси доволі масово пересядуть зі своїх просторих авто на двоколісні.

Yaros

Повідомлення Yaros » 26.12.12 17:53

А я хочу лояльного отношения к велосипеду в общественном транспорте!
В метро и автобусах.
Кому и куда стучать надобно? )
От улыбки станет всем светлей и лосю и даже маленькой улитке.
Поделись запаскою своей и она к тебе не раз еще вернется!

Євгеній
* * * * *

Повідомлення Євгеній » 26.12.12 19:01

В метро и автобусах.
в метро непустят ( вробы только детский или разобранный\упакованный )
а в трамвай, автобус, троллейбус - велосипед бесплатно ( правда в часы пик народ непоймёт )))
следующий раз тут будет бан
за призыв полагаться только на надёжную защиту...
Берегите здоровье, учитесь падать !
всегда! знайте тех кто может оказать медпомощь и учитесь её оказывать !!!

мозг убивают любые удары и встряска !!!

Yaros

Повідомлення Yaros » 26.12.12 20:00

Вы пробовали в транспорт зайти с взрослым велом?
А зимой? )
А после покатушки? ))

Вот и я о чем! Нах (пардон) велодорожки - надо транспорт для велосипедистов. И сделать то несложно - всего один росчерк пера!
От улыбки станет всем светлей и лосю и даже маленькой улитке.
Поделись запаскою своей и она к тебе не раз еще вернется!

owlman
*

Повідомлення owlman » 26.12.12 22:17

Враховуючи те, які велодоріжки втюхує київавтодор - то краще не мати ніяких. А нормальні велодоріжки треба. Особливо на мостах і всяких транспортних розв"язках.
Нам треба принаймні, не гірші ніж тут: Експрес-фотоогляд 50 найбільш дружніх до велосипедистів міст США. Частина 4: Місця 10-19.
:multi: http://gryko.in.ua/2012/12/usa-cycling-top50-cities-4/
Востаннє редагувалось 30.7.13 16:35 користувачем owlman, всього редагувалось 1 раз.

devnull
* * * *

Повідомлення devnull » 26.12.12 22:26

Мосты это да, но как по мне надо строить мост уже с дорожкой раздельной и продуманными съездами, а не городить на существующих мостах. Я хз как это в Европах сделано, но сделать дорожку на развязке Патона по правому берегу - было бы самоубийством :)
Авто-вело-мото-пешко-алко-ползо-туризм

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 26.12.12 22:59

В метро и автобусах.
В цілому, це проблема. І від стуку вона не вирішиться (реально), бо все вже інстиутційно затверджено: возити можна, всюди пускають ( в чехлі, або в спеціально відведених місцях). А от ідею з причепом для міжміських перевезень ще нам варто дочекатись... Ну і це має бути комерційною ініціативою, а не управлінським рішенням.

Я сьогодні вперше скористався міською електричкою з вєльчиком - дуже лояльне ставлення, є відведені місця, люди реагують позитивно. На відміну від переповненого гром. транспорту, скажімо, але ж ясно, що там не у велосипедах справа :(

Забежал на огонек по свежим впечатлениям.

Если мне кто-то скажет, что в Киеве мало места для авто и вело - поезжайте посмотрите на индийские города. Мало того, там по тротуарам ходить не то, что неудобно, а даже опасно. Вот и уживаются на дороге авто, мото, вело, рикши, пешики, коровы, собаки, свиньи. Причем их там на дороге всех вместе раза в три больше. И никто ни на кого не злится, не травмирует, катайся хоть по встречке. Так что проблема у людей в мозгу, и никак не в наследии инфраструктуры.
Це дві великі різниці (с) Якщо норма встановлена в суспільстві і це всіх влаштовує - це одне, а коли норми кожен день порушуються і це викликає всезагальне обурення - то це інше!!! Подивіться на індусів - сама культура чисто колективістська + традиція кастової системи + цінності та світогляд щодо буття. Ну і порівняйте з нашим баченням, тільки не вдаючись в дешеві трюки. Чисто для себе.

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 26.12.12 23:03

Э один фільмєц про те, як чеський велорух відстоював свої права на нормальні умови їзди на велосипеді... Там дуже багато повчальних ідей, але от з мостами і розв"язками - головне, що їх (таких закручених, як на Патона чи на Московській площі, чи на Видубичах...) взагалі не має бути ;) Тоді і не доведеться нічого ліпити. Чому? Бо вони створюють тільки проблеми, але ніяк не вирішують... Тому цілком згодний
Мосты это да, но как по мне надо строить мост уже с дорожкой раздельной и продуманными съездами, а не городить на существующих мостах. Я хз как это в Европах сделано, но сделать дорожку на развязке Патона по правому берегу - было бы самоубийством :)

owlman
*

Повідомлення owlman » 27.12.12 02:41

Э один фільмєц про те, як чеський велорух відстоював свої права на нормальні умови їзди на велосипеді... Там дуже багато повчальних ідей
Сцилку, в студію! :empathy

Ведомир
* *

Повідомлення Ведомир » 27.12.12 14:25

Фільм http://vk.com/video107433013_163895083
(вибачаюсь за хостінг; фільм доступний незареєстрованим відвідувачам)
Сторінка: http://www.auto-mat.cz/aktivity/film/

owlman
*

Повідомлення owlman » 27.12.12 17:35

Дякую!

catharsis_
* *

Повідомлення catharsis_ » 28.12.12 10:43

Вы пробовали в транспорт зайти с взрослым велом?
А зимой? )
А после покатушки? ))

Вот и я о чем! Нах (пардон) велодорожки - надо транспорт для велосипедистов. И сделать то несложно - всего один росчерк пера!
:lol:
Quo vadis?

owlman
*

Повідомлення owlman » 28.12.12 11:11

Експрес-фотоогляд 50 найбільш дружніх до велосипедистів міст США. ФІНАЛ, місця 1-9
:onfire: http://gryko.in.ua/2012/12/usa-cycling-top50-cities-5/

Wityk

Повідомлення Wityk » 28.12.12 13:36

Експрес-фотоогляд 50 найбільш дружніх до велосипедистів міст США. ФІНАЛ, місця 1-9
:onfire: http://gryko.org.ua/2012/12/usa-cycling-top50-cities-5/
Классные картинки! Картинка со столбиками: так там же двухсторонняя дорожка, столбики для велосипедистов. Там есть островки, отделяющие автодорогу.

Та же картина и в Германии. ... и столбиками оформлены все места пересечения велодорожки с пешеходными и с выездами со дворов.
Только в стрёмных местах дорожки выделяют не зелёным а красным цветом. Так же, между городами - сеть велодорожек с указателями. Есть карты велодорожек и сайты, на которых можно указать два пункта и получить оптимальный путь движения.
Сфетофоры для вело и пеших. Причём красный сигнал продублирован на случай если одна лампочка из двух перегорит. Важно, что бы красный был всегда виден. А зелёный - не принципиально.
Довольно регулярно производят ремонт дорожек.
Если сдают новый дом, то в окрестностях обязательно обновят велодорожки или чаще всего усовершенствуют близлежащую велоинфраструктуру по современным меркам, включая, оформление перекрёстков.
Фантомас.

owlman
*

Повідомлення owlman » 28.12.12 14:31

:onfire: http://gryko.in.ua/2012/12/usa-cycling-top50-cities-5/
Классные картинки! Картинка со столбиками: так там же двухсторонняя дорожка, столбики для велосипедистов. Там есть островки, отделяющие автодорогу.

Та же картина и в Германии. ... и столбиками оформлены все места пересечения велодорожки с пешеходными и с выездами со дворов.
Только в стрёмных местах дорожки выделяют не зелёным а красным цветом. Так же, между городами - сеть велодорожек с указателями. Есть карты велодорожек и сайты, на которых можно указать два пункта и получить оптимальный путь движения.
Сфетофоры для вело и пеших. Причём красный сигнал продублирован на случай если одна лампочка из двух перегорит. Важно, что бы красный был всегда виден. А зелёный - не принципиально.
Довольно регулярно производят ремонт дорожек.
Если сдают новый дом, то в окрестностях обязательно обновят велодорожки или чаще всего усовершенствуют близлежащую велоинфраструктуру по современным меркам, включая, оформление перекрёстков.
Дякую! Подивився ще раз фото і коментар відносно стовпчиків і доріжки в м.Тусон: стовбчики відділяють велосипедні полоси, і разом з тим, завдяки цим стовбчикам жодна повногабаритна автівка на велодоріжку не заїде фізично. Тобто, стовпчики зроблені перш за все для профілактики порушень ПДР автомобілістами.

Така, навіть сумбурна систематизація показала, що велоінфраструктурі США ще далеко до Німецької / Голландської. Але таке розмаїття підходів облаштування міст США дає підказки щодо доцільних рішень "проміжної" стадії розвитку велоінфраструктури, яка незабаром наступить і в нас.

Повернутись до “Вело Теми”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей