покупка SPECIALIZED HARDROCK SPORT DISC 29" - ЗА та ПРОТИ

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

Skomo
* *
покупка SPECIALIZED HARDROCK SPORT DISC 29" - ЗА та ПРОТИ

Повідомлення Skomo » 25.11.12 09:03

Вітаю, друзі-велолюби!
Ось зібрався придбати перший свій найнер, але хотілось би почути
думку експертів, які мали вже досвід спілкування із торговою маркою
SPECIALIZED та власне із самим сабжем SPECIALIZED HARDROCK SPORT DISC 29.
Я розумію, що кожен продавець вихваляє свій товар, тому не буду зараз
зупинятись на достоїнствах, про які мені розповіли в магазі.
Хотілося б почути від вас, які можливі нюанси, на що слід звернути
увагу при покупці цього байка і взагалі важливу інформацію, яку окрім як тут
мені ніде не підкажуть :friends:

З.І. Гілку про вибір велосипеда перечитав 8-)

Дякую усім небайдужим.

MaD_CameL
Стать:чол

Re: покупка SPECIALIZED HARDROCK SPORT DISC 29" - ЗА та ПРОТ

Повідомлення MaD_CameL » 25.11.12 09:25

1. надалі пишіть будь-ласка звичайним шрифтом - від ваших гігантських букв очі болять.
2. основний недолік спешиалайзеда - дорого. але зараз сезон знижок, тому вкажіть ціну цього велосипеда зараз
3. якщо читали все. то могли б помітити, що ми завжди просимо вказати вашваш зріст та вагу, а також опис велосипеда, який вас цікавить. цого ж чекаю і від вас
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Skomo
* *

Повідомлення Skomo » 25.11.12 09:36

Дякую за Ваші коментарі та прошу мене вибачити на перший раз, надалі буду форумо-коректним ;)
Опис вела на мові магазину-постачальника:
Рама: 2013 Hardrock A1 26", Fully Butted, Disc Only, 6061 Alloy, replaceable der. hanger .
Амортизатор: .
Вилка: SR Suntour XCT-SQ, 80mm travel, coil/Mcu spring with rebound and preload adj. Lock out. Post mount discHR-Disc 26", 26" 559 x 20C, double wall 25mm, pin joint, 32 HoleHR-Disc 26", 26" 559 x 20C, double wall 25mm, pin joint, 32 Hole .
Задняя втулка: Disc rear MTB hub,Anodized black,W/Laser LOGO,Steel Axle:10X145x135mm,Steel Cassette body,Double rubber seal, loose ball bearing system, 32hole .
Покрышки: Fast Track Sport, 26"x 2.0", wire bead, Flak Jacket(40x40tpi), 3 x hotpatch .
Шатуны: XCT 8- speed, 42S/32S/22S, die cast arm, square, w/bolt .
Вынос: 25.4mm, Die Cast alloy, 4 bolt,10deg. Rise, SBC custom cap, Lengths: 60,75,90,110mm .
Руль: Riserbar 25.4mm, PG Alloy, 25mm rise, 8 deg. back/4 deg. up sweep .Тормоза:
Задняя перекидка: REAR DERAILLEUR, RD-M390-L, ACERA, SGS 9-SPEED, DIRECT ATTACHMENT, BLACK .
Передняя перекидка: Altus 8sp, 34.9 clamp, low mount, top swing, dual pull .
Манетки: Altus 8sp rapid fire plus shifter, SL type w/ optical display .
Седло: Body Geometry Hardrock, steel rail with scale, Single density base, Embossed NP12 cover, 5-5P stiching, front and rear bumpers phathlate free, 143mm .
Подседельный штырь: Alloy Micro Adjust head, 12.5mm offset, two bolt design, 30.9mm, 350mm & 400mm .

До цього ще хотілося б додати, що в нього будуть в 2013 році гідравліка Тектро, вартість зі знижкою 5500грн.
Мій зріст 192, вага 83, раму приміряв 21".

Дякую.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 25.11.12 09:52

ви дали опис велосипеда з 26 колесами, а не 29 :)
взагалі недолік в нього один - це самий лоуенд. тобто всі комплектуючі досить якісні, але найпростіші, тому чекати від нього чогось серйозного не варто. перемикачі альтус працюють, але трішки туговато і в бруді почнуть працювати набагато гірше. вилка буде працювати так-собі. щодо гальм, то хоч ці тектро найпростіші з гідравлічних, але це плюс
якщо велосипед вам дуже подобається, то можна брати, але я б радив(якщо хочете саме спеш) взяти більш дорогу модель, або ж, якщо бренд не принциповий, походити по магазинам та подивитись на велосипеди 2012 року зі знижками - можливо десь буде щось більш цікаве за ці гроші.

взагалі, велосипеди цього класу треба вибирати по зовнішньому вигляду - вони всі мало чим відрізняються(і не вірте продавцям в магазинах, коли вони будуть розповідати про супернанотехнології - ті технології є в різних брендів, але використовуються на велосипедах, що коштують в кілька разів дорожче, а дешеві від всіх пристойних виробників більш-менш схожі). тому, якщо він вам подобається -то беріть
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Skomo
* *

Повідомлення Skomo » 25.11.12 12:31

Дякую за розгорнуту відповідь.
Я також звернув увагу, що в описі деталі вказані для 26". В магазині сказали, що це технічна помилка і мають бути аналоги на 29".
Щодо лоу-енда погоджуюсь, але за таку вартість навіть з врахуванням сезонних знижок нічого більш оптимального знайти не вдалось. Розглядав ще варіант Трек Марлін (5400 грн.), але там як мені видалось обладнання не вище по рівню, до того ж Спеш виграє за рахунок гідравліки проти механіки в Трека. Також дивився ще на Кону Махуну з гідравлікою (ціна зі знижкою 5100 грн.), але не сподобався зелений колір (майже як у цього смайлу :bad: ) та форма рами.
Можливо,я якісь варінти такого плану на 29-их колесах і не бачив, не виключаю цього, адже вибір зараз широкий, однак наразі SPECIALIZED HARDROCK SPORT DISC 29" мене зацікавив найбільше в співвідношенні ціна-якість.
Готовий вислухати Ваші коментарі та зауваження :roll:

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 25.11.12 12:41

дайте описи всіх цих велосипедів.
а чого я звернув увагу на те, що там 26", так тому, що 26" дешевші за 29 аналоги. тому й думаю, що для 29 то хороша ціна, а для 26 - то надто дорого

Skomo
* *

Повідомлення Skomo » 25.11.12 13:10

Так, ви праві, мова йде лише про 29".
Будь ласка, нижче описи цих двох варіантів:

Kona Mahuna
Рама Kona Race Light 7005 Aluminum Butted
Вилка Suntour SF11 XCT with LO
Рулевая колонка TH No. 10
Шатуны FSA Comet
Система 44/32/22
Каретка TH 7420
Педали Wellgo LU-A9
Цепь KMC HG40
Кассета SRAM PG 820 11-32 8 spd
Передний Переключатель SRAM X4
Задний Переключатель SRAM X4 SGS
Манетки SRAM X4
Kona Mahuna:
Руль Kona Energy
Вынос Kona XC/Road
Ручки Kona Race Light LOG
Тормоза Avid Elixir 1
Тормозные рычаги Avid Elixir 1
Передняя Втулка Formula Disc
Задняя Втулка Formula Disc
Спицы Stainless 14g
Шины Vittoria Saguaro 29x2.2
Обода WTB SpeeDisc All Mountain
Седло Kona XC
Подседельный Штырь Kona Thumb w/offset
Зажим сиденья Kona Clamp
Цвет Dark Green/Black

Trek Marlin
Рама Alpha Gold Aluminum, батированные и гидроформованые трубы, G2 Geometry
Вилка SR Suntour XCM, mechanical lockout, preload, custom G2 Geometry, 51mm offset, 100mm хода
КолесаКолеса Втулки Formula DC20 LW (перед.); Formula DC22 LW (задн.) Обода Bontrager AT-650 32-отв. двойной
Покрышки Bontrager 29-1, 29x2.0"
Манетки SRAM X4, 8 speed
П.переключатель Shimano Altus
З.переключатель SRAM X4
Система Shimano Altus 42/32/23
Кассета Shimano HG31 11-34, 8 speed
Педали Wellgo nylon platform
Тормоза Tektro Novela Mechanical Disc
Седло Bontrager Evoke 1
Подседельный штырь Bontrager SSR, 27.2mm, 12mm offset
Вынос Bontrager SSR, 31.8mm, 10 degree
Руль Bontrager Low Riser, 31.8mm, 5mm rise, 9 degree sweep
Рулевая 1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 25.11.12 15:52

між ними можна вибирати по зовнішньому вигляду.
трансмісія у всіх приблизно однакова. те що там срам, а там шимано не має особливого значення.
у кони найкращі гальма, а от у трека механіка. спеш десь посередині.
шатуни... тут важко сказати. як на мене, то у трека трішки кращі за інших, а у спеша трішки гірші. кона посередині, але то дуже суб'єктивно.
вилка у трека краща, а у інших погірше трішки.
тобто в сухому остатку трек виграє за рахунок вилки, але програє за рахунок гальм у інших. між спешем і коною мені більше подобається саме кона(трішки краще гальма і при цьому дешевше).
хоча всі ці велосипеди мають різну геометрію рам, і тому різну посадку. геометрія дженезис2 у трека досить сильно відрізняється від інших. це не перевага і не недолік - просто треба вибрати своє.
тому я б радив піти по магазинам, посидіти на всіх, і, якщо дадуть, трішки проїхатись на них і вибирати той, що найзручніший та по зовнішньому вигляду :)
ну і все це актуально лише в тому випадку, якщо вони є в потрібному розмірі.
ще один момент - якщо вам сподобається трек, то для всіх учасників нашого форуму на трек діє знижка 5%

Skomo
* *

Повідомлення Skomo » 25.11.12 21:41

Вдячний, що наставили мене на шлях праведний, тепер залишилось посидіти, проїхатись, відчути свого і вибрати :roll:
Оскільки маю можливість поспілкуватись з профі, хотів ще запитати таке, як і чи впливає на гідравлічні гальма навколишня температура?
Скажімо, якщо я захочу покататись взимку при нулі чи мінусовій температурі, гідравліка не відмовить?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 25.11.12 22:03

відмовити не відмовить, але деякі типи будуть працювати гірше(шимано та тектро). але ця проблема досить легко вирішується

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 26.11.12 10:58

[spoilerРецензия]
Вилка: SR Suntour XCT
Буэ.
Шатуны: XCT
Буэ.
Вынос: 25.4mm
Буэ. Комбо!
Задняя перекидка: 9-SPEED
Манетки: 8sp
%)[/spoiler]
вартість зі знижкою 5500грн.
А это точно не техническая ошибка на сайте? Допустим, он этих денег стоит, но только если вас очень сильно прельщает магия букв S, P, E, C, I, A, L, I, Z, E и D. Если не сильно — я бы рассмотрел альтернативы, среди которых есть вполне себе достойные. Прям вот на этой же странице. С другой стороны, если технические детали выше вам ни о чем не говорят, а вел реально нравится — надо брать. Он не развалится прям под вами, а если со временем сами осознаете ущербность навешанных железок, то их всегда можно поменять. Другое дело, что этим можно озаботиться и сразу.
Скажімо, якщо я захочу покататись взимку при нулі чи мінусовій температурі, гідравліка не відмовить?
Не раньше чем вы сами.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 26.11.12 11:16

Задняя перекидка: 9-SPEED
Манетки: 8sp
%)
ой да ладно. вполне себе переклюки, рассчитанные на 9 звез в кассете работают с 8 звездами.
да и шатуны ХСТ буэ в сравнении с железками среднего уровня, а по сравнению с теми же шимановскими альтусами-торнеями, они не сильно и проигрывают.
вилка... ну с таким бюджетом выбор не велик. тот же марлин с ХСМ(которая, конечно лучше, но ведь не так, чтобы прям небо и земля), но там эта вилка поставлена за счет более дешевых тормозов.
конечно два других поинтереснее выглядят, но не настолько, чтобы вот так сразу говорить буэ. если он окажется самым удобным, то вполне себе кандидат.
в этой ценовой группе во главу угла надо ставить внешний вид по моему скромному мнению(ну это если посадка удобная).

надо бы сохранить себе эту ссылку, а то хвонаты спеша меня частенько обвиняют в предвзятом отношении к их божеству

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 26.11.12 11:32

ой да ладно. вполне себе переклюки, рассчитанные на 9 звез в кассете работают с 8 звездами.
В том-то и дело, что про кассету там ничего не сказано (или я ослеп), зато про седло расписано на полстраницы, и судить о кол-ве передач можно лишь по манеткам, но я вот не рискну.
да и шатуны ХСТ буэ в сравнении с железками среднего уровня, а по сравнению с теми же шимановскими альтусами-торнеями, они не сильно и проигрывают.
Ну здесь я тупо предвзят и не скрываю. Как и по остальным пунктам.
ну с таким бюджетом выбор не велик
Вот я как раз к тому, что есть сильные сомнения в правдивости озвученной стоимости, даже с учетом скидки. Точнее в том, что она относится именно к 29". В соседней ветке-то фигурировали совсем другие цифры. Если таки да — бог с ним, можно брать.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 26.11.12 12:33

так именно. спеш без скидки тупо не конкурентен, а с такой ценой, то вполне приемлем.
а описания на сайте спеша еще тот мрак

Skomo
* *

Повідомлення Skomo » 2.12.12 19:37

Дякую всім, хто відгукнувся на мій пост,особливо MaD_Camel :)
Можете мене привітати, адже в ваших рядах прибуло - сьогодні став щасливим власником Спеша Хардрок Спорт Диск 2013 :inlove:
Тепер буду обкатувати поки погода дозволяє.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 2.12.12 19:48

вітаю!

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість