Гірськи вел - їзда на работу + пррррригоди

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

Chumachok
* *
Стать:чол
Re: Гірськи вел - їзда на работу + пррррригоди

Повідомлення Chumachok » 24.10.12 10:55

Вітання
Знач я не так зрозумів про ціну велосипеда, тому, той, що за 4045грн - непоганий вибір

У тебе ж дружина-красуня - нафіг тобі понтуватися перед дівульками? Чи я щось пропустив ? 0_о

На форумі фігні не порекомендують. Я - за надійність і простоту :)

Про захист на руки і ноги. Я не ношу і не бачу потреби - вони імхо більше заважатимуть - у тих місцях буде дуже жарко - натиратимеш - воно тобі треба?
Та і потім, я багато падав (вел то з дитинства), але ніколи так, щоб щось ламати чи збивати лікті-коліна. У випадку ж коли тебе зіб"ють (3 рази через плече), той захист тобі не допоможе. Вирішувати тобі, але я справді не бачу необхідності. От гермошльом -так - я обома руками за (я бачив що було з дівчинкою, яка упала без шолома при 20 км\год).

Бери вел а через 5 років купиш собі вже те, що тобі справді буде потрібно. Покатаєшся, подумаєш, попідбираєш. Я взагалі думав через рік-два зібрати собі вел поелементно, але поки відмовився від цього - дорого якось.

Удачного тобі вибору!

VazarS
* * * * *

Повідомлення VazarS » 24.10.12 19:17

Вы упускаете еще один существенный момент в покупке велосипеда изначально с пусть и дешевыми но дисковыми тормозами - возможность дальнейшей модернизации. Там где уже стоят диски, поставить недорогую гидравлику типа того-же деора будет очень простым делом - одно открутил, другое прикрутил. А что делать если у вас вилка только под ви, а менять ее вам особо и не хочется? Я откатал на те-же тектро новелах, от которых по заявлениям на форуме "все избавляются" не одну сотню км и вопросов особых к ним не имею. Да местами хотелось получше и я таки принял решение в зиму менять как минимум передний на хорошую гидравлику, но вот на предмет замены заднего, я еще думаю. Плюс менять я передний буду вместе с вилкой. При грамотном уходе и отсутствии "забивания" на постоянный контроль компонентов и регулировку при необходимости, даже эти новелы весьма неплохие и с головой достаточные тормоза для практически 90% всех покупателей велосипедов такого уровня. Так что при прочих равных, я бы брал сразу с дисками ибо цена переплаты не так уж и высока.
PS - нечувствительность к восьмеркам для меня тоже немаловажна. При весе в 100 кг я не раз ровнял уже колеса и с ви были бы проблемы - там где на дисках можно не парясь ехать дальше в покатушке, на вибряках уже было бы оочень некомфортно.

Оля-ля :)
абориген
абориген

Повідомлення Оля-ля :) » 24.10.12 22:14

А вообще, пора бы запилить в разделе ликбез на тему дисков/вибряков по типу «Все, что вы хотели знать, но мы вам не скажем стеснялись спросить».
Тема есть давно, ищите и найдёте:
Disk vs. V-brake. Проблема выбора.
The grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for. Chalmers
Odometr: since 2006 for 2017 = 24.467km; in 2018=1025km

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 24.10.12 22:29

Вы упускаете еще один существенный момент в покупке велосипеда изначально с пусть и дешевыми но дисковыми тормозами - возможность дальнейшей модернизации. Там где уже стоят диски, поставить недорогую гидравлику типа того-же деора будет очень простым делом - одно открутил, другое прикрутил. А что делать если у вас вилка только под ви, а менять ее вам особо и не хочется? Я откатал на те-же тектро новелах, от которых по заявлениям на форуме "все избавляются" не одну сотню км и вопросов особых к ним не имею.
а если не надо апгрейдить? я 3 года откатал на дисковой гидре и сознательно на байк для катания здесь поставил ви. для гор у меня гидра, для киевской области - вибряки. и замечу, что вибрейки работают не хуже(а как по мне и лучше), чем та новелла. тогда возникает вопрос "навіщо платити більше?". я сразу написал, что если планируется апгрейд - берите с дисковыми, если нет - лучше на ви.
При грамотном уходе и отсутствии "забивания" на постоянный контроль компонентов и регулировку при необходимости, даже эти новелы весьма неплохие и с головой достаточные тормоза для практически 90% всех покупателей велосипедов такого уровня.
вибрейки будут работать не хуже, а в обслуживании проблем меньше.
нечувствительность к восьмеркам для меня тоже немаловажна. При весе в 100 кг я не раз ровнял уже колеса и с ви были бы проблемы - там где на дисках можно не парясь ехать дальше в покатушке, на вибряках уже было бы оочень некомфортно.
это уже проблема ободов и спиц. с восьмерками ездить не радостно в принципе, независимо от того, какой тип тормоза
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

VazarS
* * * * *

Повідомлення VazarS » 24.10.12 23:19

Я и не предлагаю с ними ездить. С ними скорее можно без проблем доехать домой да и все. С обслуживанием тектров вопросов у меня никогда не возникало, но мне проще, я по работе люблю возится с железом и велосипед для меня подкрутить-подстроить это как конфетку к чаю съесть - и легко и приятно. Плюс как полному и глубокому автомобилисту дисковые тормоза мне понятны и логичны банально, чего не могу сказать о вибре - рядом конструктивных решений они у меня вызывают недоумение. Но это уже профессиональная деформация связанная с работой и относящаяся скорее к разряду личных "изголовных тараканов". Так что тут наверное уже вопрос банального "хочу-не хочу". Ибо как правильно замечали - что диски, что вибряки начального уровня в целом одна фигня по большому счету. Поэтому при выборе начального вела, я плюнул да доплатил эти 300 гривен. C учетом того что в эти 300 гривен легла еще чуть-чуть лучше вилка и на класс выше задняя перекидка, я думаю что смысла говорить о какой-либо переплате за диски в сравнении с вибряками попросту нет.

Maxislav
* * *

Повідомлення Maxislav » 27.10.12 00:04

Тоже новичек на форуме :) Драсте!
Знакомая тема - выбирал недавно велосипед именно для поездок на работу (предварительно отъездив на Ардисе полтора года - привык - удобней чем другим видом трнс-та).
Vбраки когдато только на туристе были.. не уместно сравнивать, но даже на китай-веле с дисками не было проблем. Раз настроил и забыл на год. В дальнейшем тоже решил только диски выбирать по тормозам.
Скоростей на ардисе не хватало. С горы уже более 30км/ч ноги не успевают если 7 звезд и впереди самая большая звезда на 42 зуба переди. Так же не нравилось на китае что троса не по всему пути рамы в оплетке (снег/вода/грязь -так или иначе попадает в троса). Собсно, случайно увидел Norco в магазине, и куда не смотрю из деталей - все то чтобы хотелось имелось. Вилка еще подлинней, посадка попрямей. Так и купил. То что нужно.

Еще по резине случайно заметил сообщение DOK-AV-ORT. Подозреваю что резина C1285 - одна из самых популярных китай покрышек. Себе тоже сменил. Очень удачный рисунок (по центру продольный, по краям протектор рубленый) великолепная резина на самом деле - по прямой катится не "жужжит", в "мягком" гребет, на бровки супер запрыгивать, и в поворотах не страшно. :D

Фонарик: Купил наборчик гр за 230. Диодный фонарик + зарядка + аккумулятор большей емкости типа 18650 + крепление на руль - на 4 .. 6 часов режиме его яркого свечения, можно по парку юзать ночью без постороннего освещения (хотелось бы еще больше но хватает).

Бендер З. Родрігез
*

Повідомлення Бендер З. Родрігез » 30.10.12 08:14

На вихідних заходив у єдиний адекватний місцевий магазин.
Ціни ніби нормальні, знову ж сезонні знижки, вибір в моїй ціні теж непоганий - Треки, Келіси, Карондейли (так же правильно, а то я весь час хочу "Каронади" написати :D ), при магазині є майстерня, що ніби має спростити мені життя. Власне, я раніше в Рівному нічого дорожче джинсів не купував, ціни - :crazy:. Але по велах ніби немає такого.
Тепер по матчастині. По мотивах розмов із продавцями.
З вищевикладеними думками по гальмах в принципі згодні, на дешевших треках сварять задню втулку, мене з усіх сил агітують на крос чи найнер - мовляв нащо тобі мтб якщо по асфальту більше катати та й з твоїм зростом на ньому виглядають смішно.
З вовками в степах, з птахами в небесах
Зі співом стріл у далеких боях!

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 30.10.12 08:56

Треки, Келіси, Карондейли (так же правильно, а то я весь час хочу "Каронади" написати :D ),
Canondale - кенондейл. букви р там непає зовсім :)
при магазині є майстерня, що ніби має спростити мені життя. Власне, я раніше в Рівному нічого дорожче джинсів не купував, ціни - :crazy:. Але по велах ніби немає такого.
ну взагалі-то на велосипеди є рекомендована ціна, яку можна побачити на сайті бренду (не пам'ятаю як у кенондейлів, а у трека з келлісом точно є) і більшість магазинів тої ціни притримується.
З вищевикладеними думками по гальмах в принципі згодні, на дешевших треках сварять задню втулку, мене з усіх сил агітують на крос чи найнер - мовляв нащо тобі мтб якщо по асфальту більше катати та й з твоїм зростом на ньому виглядають смішно.
я ж кажу - для асфальту крос. але на кросі не вийде погоцати, хоча я так досі й не зрозумів, що мається під словом "прррригоди". крос це чисто утилітарний велосипед для міста, для їзди по дорогам, навіть розбитим, і по грунтовим дорогам теж. але по каменюкам-коренякам на ньому не погоцаєш. для їзди по піскам-болотам він теж не призначений.
стосовно найнерів - самі дешеві найнери, це десь 5 тисяч. зараз це модно, тому й радять. але ще рік тому у нас найнери навпаки всюди не радили, бо не поширені ітд. а 3-4 роки тому в україні взагалі найнерів не було, і їздили на 26 колесах люди і по 2 метри зросту і нічого.
як на мене для 185 см цілком нормально підходить як 29, так і 26 колеса. і це лише естетична сторона, так як зазвичай найнери вибирають не по цій причині, а за ходові якості. найнер це МТВ, як і вел на 26 колесах. і для міста імхо це найменш придатний тип велосипедів(ну крім зовсім екстримальних).
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Бендер З. Родрігез
*

Повідомлення Бендер З. Родрігез » 31.10.12 12:12

я ж кажу - для асфальту крос. але на кросі не вийде погоцати, хоча я так досі й не зрозумів, що мається під словом "прррригоди". крос це чисто утилітарний велосипед для міста, для їзди по дорогам, навіть розбитим, і по грунтовим дорогам теж. але по каменюкам-коренякам на ньому не погоцаєш. для їзди по піскам-болотам він теж не призначений.
Пригоди?
Та власне те що під цим розуміють всі велосипедисти напевне, крім суперекстремалів.
В мене он ціле Поділля не їжджене ;)
А полісся наше рівненське хто не був це - піщані дорогі густенько переорані корінням та засіяні каменями. Коли на це ляпне дощик там тіки тактором і велом і проїдеш.
ну й таке інше
взагалі скучив я за гівном і холодим ..... })

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.10.12 12:27

якщо їздити поліссям, не з'їзджаючи з доріг, хай навіть грунтових, то я за крос. їздять же по ним на українах :)

Бендер З. Родрігез
*

Повідомлення Бендер З. Родрігез » 8.11.12 18:09

Попередньо зупинився на такій моделі у такому кольорі.
http://www.trekbikes.com/int/en/bikes/m ... ries/3900/#

хочу почути зауваження компетентних велосипедистів ;)

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 8.11.12 19:05

чудовий велосипед початкового рівня. якщо придиратись, то манетки торней та передній перемикач альтус - це самі прості що є в шимано, тому по чіткості перемикання вони поступаються більш продвинутим моделям. але якість в них добра, і працювати вони будуть довго та щасливо :) зате з іншого боку там стоїть дуже непогана вилка, як для цієї ціни. ну й рама у треків 3х00 в 13 році вже краща(як на мене, то набагато), ніж була раніше.

як на цю ціну, то чудовий варіант

Бендер З. Родрігез
*

Повідомлення Бендер З. Родрігез » 8.11.12 19:38

окреме питання по кольору
як я розумію розцяцьковані вели та велошмотки не лише епатаж, а й засіб захисту - краще видно?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 8.11.12 19:58

частково.
епатажу ніякого немає, а щоб було краще видно в темний час, краще мати маячки-мигалки, та світловыдбивні елементи на одязі, рюкзаку чи на самому байку.
насправді є багато велодягу звичайнпих, приглушених кольорів, а то й темних - сірого, чорного.
просто дуже багато одягу копіює форму професійних команд, а та завжди яскрава, щоб приваертати увагу в кадрі і було видно рекламу спонсорів. велосипеди теж часто бувають не яскраві.
цей же 3900 зовсім не яскравий. а його темна версія так взагалі.

хоча багато хто, для їзди в темний час чи в тумані купує яскраві жилети з світловідбивними стрічками, такі як у даїшкників

Бендер З. Родрігез
*

Повідомлення Бендер З. Родрігез » 18.11.12 12:34

Отже, вел вибраний, завдаток за нього даний - всім дякую і тисну руки що буди протягнуті на допомогу.)

Щоб не плодити тем задам кілька питань по спорязі:
1) порадьте адекватний ліхтар та окуляри
2) по шоломах - як я розумію взимку шолом вдягається на шапку - тобто їх треба мати мінімум 2 чи регулювання одного достатньо?
3) зеркало на шолом - наскільки це практично?
4) як боротися із зачіплюванням країв штанини (теплі штани для зими) за зуби зірки?

Dianka Romashka
* *
Стать:жін

Повідомлення Dianka Romashka » 18.11.12 13:57

Отже, вел вибраний, завдаток за нього даний - всім дякую і тисну руки що буди протягнуті на допомогу.)

Щоб не плодити тем задам кілька питань по спорязі:
1) порадьте адекватний ліхтар та окуляри
2) по шоломах - як я розумію взимку шолом вдягається на шапку - тобто їх треба мати мінімум 2 чи регулювання одного достатньо?
3) зеркало на шолом - наскільки це практично?
4) як боротися із зачіплюванням країв штанини (теплі штани для зими) за зуби зірки?

Доброго дня!
1) Світло

Якщо йде мова про передне габаритне світло, тоді це .
У нього доволі не поганий пучок світла як для габарита,і ще кращий варіант, але до нього доведеться парочку девайсів прикупити.
Або щось на зразок фари,якщо любете по ночах кататись.

Окуляри з повним набором лінз починаються від 200 і до 2000 грн.,різної форми оправа,тому необхідно міряти,хоча можу спробувати виділити ось ці,легка оправа,3 комплекта лінз на будь-який випадок життя,знайомий їх другий рік носить;

2)Одного шолома достатньо,тільки прикупіть підшоломну шапку або бандану;

3)Зеркало на шолом,руль.
Справа звички,комусь простіше обернутись ніж начіплювати зайві предмети,хтось не любить робити зайві рухи і одразу переводить погляд на зеркало ,тому Вам вирішувати наскільки це буде практично .

4)Простий давній способ без затрат:-прищепка;

або
-світловідображаюча полоска;
-велосипедні штани.
Куплю хорошу лicапедку MTBeшку на 17 рамi :gerl: *oops*

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей