Порадьте Заміна Зіррок,цеп (ХТ)

(все про шатуни, каретки, педалі, касети, ланцюги, перемикачі, манетки)
Ryp
*
Стать:чол
Порадьте Заміна Зіррок,цеп (ХТ)

Повідомлення Ryp » 11.9.12 11:19

система шимано ХТ "3х9" скоро потрібно буде міняти цеп і зірки критично зносились
Стало питання на шо поміняти
1)Зірки : вже голова болить шо поставити как як хт коштує як вертоліт) най важливіший фактор співвідношення ціна\кількість пройдених кілометрів!!!.
можна поставити касету деор 9зірок? 26уе (хт 75уе) і чи є резон якщо хт виїздить немеенше 3-х касет діор тоді нема :duma:
Спереді також та сама ситуація чи можна поставити зірки діор чи ЛХ як я поняв можна но потрібно приложити болгарку що недуже добре але якщо хт негірша(або майже невідстає) співідношенням ціна\кілометри то також нема резону бавитись.
2)Цеп: яка цеп найкраща по співідношенню ціна\км буду міняти (3-5)-цепі покругу в залежності від ціни (XTR 5шт по кругу фінансово непотяну :dash2: )
Shimano Deore CN-HG53 - 15 уе
LX CN-HG73 - 16.5\20 уе
XT CN-HG93 - 30 уе
XTR CN-7701 - 37 уе
Шо купляти запронуйте ваші варінти якщо є кращі віріанти чим шімано.
в ітозі я вличу на прилічні гроші з хт 220уе+ %) велік обійшовся ненабагато дорожче :D
3)Порадте хорошу змазку для ланцюга тільки на власному опиті провірену часом!!! (інформацію знеба я і так можу знайти)
щоб по карману не била і нелипла пелюка до неї
3.1)я так зрозумів найкраже варити в графітній смазці перед установкою ланцюга а потім рідкою підмазувати? як правильно варити яку смазку найкраще добавляти до графіту(якої марки графіт) і в яких пропорціях?

ЯКУТ
* * * *

Re: Порадьте Заміна Зіррок,цеп (ХТ)

Повідомлення ЯКУТ » 11.9.12 14:50

система шимано ХТ "3х9" скоро потрібно буде міняти цеп і зірки критично зносились
Стало питання на шо поміняти
1)Зірки : вже голова болить шо поставити как як хт коштує як вертоліт) най важливіший фактор співвідношення ціна\кількість пройдених кілометрів!!!.
можна поставити касету деор 9зірок? 26уе (хт 75уе) і чи є резон якщо хт виїздить немеенше 3-х касет діор тоді нема :duma:
Спереді також та сама ситуація чи можна поставити зірки діор чи ЛХ як я поняв можна но потрібно приложити болгарку що недуже добре але якщо хт негірша(або майже невідстає) співідношенням ціна\кілометри то також нема резону бавитись.
2)Цеп: яка цеп найкраща по співідношенню ціна\км буду міняти (3-5)-цепі покругу в залежності від ціни (XTR 5шт по кругу фінансово непотяну :dash2: )
Shimano Deore CN-HG53 - 15 уе
LX CN-HG73 - 16.5\20 уе
XT CN-HG93 - 30 уе
XTR CN-7701 - 37 уе
Шо купляти запронуйте ваші варінти якщо є кращі віріанти чим шімано.
в ітозі я вличу на прилічні гроші з хт 220уе+ %) велік обійшовся ненабагато дорожче :D
3)Порадте хорошу змазку для ланцюга тільки на власному опиті провірену часом!!! (інформацію знеба я і так можу знайти)
щоб по карману не била і нелипла пелюка до неї
3.1)я так зрозумів найкраже варити в графітній смазці перед установкою ланцюга а потім рідкою підмазувати? як правильно варити яку смазку найкраще добавляти до графіту(якої марки графіт) і в яких пропорціях?
Как вариант PMP
Кампа C9 :yes
RSP :good:
- Kellys MAGNUS White 2010 ПРОДАН -
- KTM STRADA 1000-
- UT4UQV -

Sigizmund
завжди у нашій пам'яті

Повідомлення Sigizmund » 11.9.12 19:35

1) касета SRAM PG970
2)SRAM PC971 (3 шт)
3) Motorex Wet Lube (не спрей)
Така комбінація пробігла майже 10К км на спортивно-туристичному хардтейлі без нарікань, і, судячи з її теперішнього вигляду пробігає ще стільки ж. Щодо системи нічого кращого не пораджу - на обох велосипедах стоїть ХТ 8)
P.S. Маленьке зауваження: якщо важлива вага (змагання чи вагоманія), або задня втулка з алю барабаном, то краще брати касету на павуці типу срам 990 (буде трохи дешевше за ХТ). І ще одне: "хт виїздить немеенше 3-х касет діор" - за однакових умов ніколи! Вона дорожча за деор лише через меншу вагу (на павуці), ну і, можливо, "особливий профіль зубців задля більш чіткого перемикання передач"
"Поживём­-увидим. Доживём-узнаем. Выживем-учтём."
"Бешеному лосю сто верст - не крюк"
"— Не ходи туда, там тебя ждут приключения.
— Ну как же туда не ходить? Они же ждут!"

Ryp
*

Повідомлення Ryp » 11.9.12 21:46

4)То касети на 9 перерач сумісні між собою без шаманства діор ХТ Срам?
5)Яка різниця при переключанні на різних касетах ци це майже незамітно?
6)Що ресурс діор близький до ХТ ? діор важить на 100 грам більше (200-300 грам для мене немає значення!) а вот ціна трохи має.
Де можна взяти дані про ресурс різних касет на 9 зірок? щоб вибрати найкраще співвідношення. або підстажіть по свому опиту
7)Реально Campagnolo c9 record краща за всі ланцюги по ціна\ресурс?
Н/д:якщо 2-ва ланцюга Campagnolo c9 нарівні чи краще за 4 шт CN-HG73 (SLX/LX) ?і тоді Campagnolo c9 виходить краща якщо максимум 3 шт CN-HG73 тоді гірша за CN-HG73 і так далі.
що краще в цьому плані для мене неважлова ціна і кількість ланцюгій важливий кофіцієн ціна - рівеньрозтягнення. де взяти дані про ресурс або підскажіть по свому опиту.
8)!!! Саме головне шо підійте на заміну переднім зіркам ХТ? файно би було поставити наприклад діор якщо він має такий же ресурс но знажно менше коштує 200 грам тут ролі неграють.
Вкажіть конкретну модель дешевшої зірки з хорошим ресурсом яку можна поставити зімість ХТ та що потрібно зробити щоб поставити незовсім сумісну зірку (варіант повного перероблювання або неможливість знов поставити ХТ незовсім підходить)
Алюміневі зірки хт набагато скорше стираются металевих? наприклад того ж діора.
3)Motorex Wet Lube для мокрих умов кажуть до таких більше липне мені для сухих вистачить знайшов що до звичайної Веретенки липне менше і кошнує копійки , що скажете?
Востаннє редагувалось 11.9.12 22:08 користувачем Ryp, всього редагувалось 1 раз.

felixktv
новичок
новичок

Повідомлення felixktv » 11.9.12 22:04

неважно какой марки кассета. Если по количеству звезд она подходит (в вашем случае 9) то и срам и шимано будут работать хорошо. Про ресурс сложно сказать. Все люди ездят по-разному. А так я бы тоже рекомендовал 970ю\хг-61ю и 3 цепи в цикл (либо срам 971ю либо шимано 73ю). Нету смысла барть дороже. Цепи - расходник, и указанные цепи хорошо ходят, нет смысла платить больше. Можно и на 53\951й ездить.
Со звездами шатунов сложнее. Родные стоят дорого, можно купить от сторонних производителей, но нужно смотреть по бсд. У средней вроде 104 должно быть.

Ryp
*

Повідомлення Ryp » 12.9.12 10:36

9)Прочитав що в диора передні зірки ресурс більше тому вирішив ставити середню зірку діор точно, маленьку і велику ше подумаю це реально переробити на колінці хт кріплення зірок на діор (1хт-2 діор\2діор-1хт)? без спец станків і важко доступних манеріалів?
1) касета SRAM PG970 вставляєтся в хт трещотку чи має свою? можна купити тільки трищотку хт?
2)Хто ще щось скаже про цеп? SRAM PC971 ідеальний варіант чи все таки Campagnolo c9 чи щось подібне може бути кращим?

Glam
типа остроумный
типа остроумный

Повідомлення Glam » 12.9.12 13:54

В велокомпонентах, как и много в чем другом, "дешевле" и "лучше" стоят в диаметрально противоположных концах списка.

Если главный критерий "дешевле" (о чем, как бы, говорится в первом посте) - то все уже сказали.

Ryp
*

Повідомлення Ryp » 12.9.12 20:25

незавжди дешеве гірше а дорожче коштує свої гроші - про це я говорю співідношення параметрів рулить.

Glam
типа остроумный
типа остроумный

Повідомлення Glam » 12.9.12 20:27

Ну, то что дорогое не всегда отрабатывает свою цену - согласен. Но вот то, что дешевое всегда хуже - однозначный факт. По крайней мере в мире нормального веложелеза...

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 13.9.12 11:08

Я бы вот поспорил про диаметральность понятий «дешевле» и «лучше», учитывая, что «лучше» для туриста и «лучше» для гонца подразумевают несколько разные критерии, не говоря уже про казуальных покатушечников, для которых «дешевле»=«лучше». Но не поспорю.

Звезды. Следует таки смотреть по посадочному номиналу. Впрочем, подпилить, говорят, тоже реально. Deore, думается, в данном случае вполне хватит.
Кассета. Массовые 9-ки, 10-ки, шиманы и срамы абсолютно совместимы. Как уже сказано, если барабан на втулке алю, то я бы брал самую дешевую на пауке (SLX), если стальной — самую дорогую не на пауке (Deore). SRAM 950 меня не впечатлил, поэтому не стану их рекомендовать. Впрочем, возможно, 970+ чего-то стоят.
Цепи. Есть мнение, что при ротации по кругу имеет смысл брать жменю не самых дорогих (скажем, 53) и не париться. Именно исходя из соотношения деньги/ресурс.
Смазка.
я так зрозумів найкраже варити в графітній смазці перед установкою ланцюга а потім рідкою підмазувати
Это исходя из чего вы это поняли? А то самое время вводить критерий гемор/польза. Muc-Off Wet Lube мне и правда не понравился своей липкостью и трудноудаляемостью, как, впрочем, не понравился и RSP Blue своей любовью к грязи. Но по большому счету все это отстраненные умозаключения. Подозреваю, что свою работу делает и та, и другая. Главное — смазывать регулярно и иногда чистить.

А вообще я убежден, что все эти калькуляции, графики и поиски экстремума — пустая трата времени с туманным результатом. Просто берите максимум, на который не жалко денег. Выбор существенно сужается. Сон крепчает. Правда, судя по изложенному, не вполне понятно, как вообще у вас в распоряжении оказался обвес уровня XT.

Ryp
*

Повідомлення Ryp » 13.9.12 22:06

1)если барабан на втулке алю, то я бы брал самую дешевую на пауке, если стальной — самую дорогую не на пауке - тут попростому буль ласка
2)я так зрозумів найкраже варити в графітній смазці - Это исходя из чего вы это поняли? - графіт не висихіє і не липне .
А вообще я убежден, что все эти калькуляции, графики и поиски экстремума — пустая трата времени с туманным результатом - воно то получаєтся приблизно так бо ніхто нехоче протестувати сказати)(виробникам це невігідно всім одне купляли) але якщо протестувати то можна виграти процентів так 30 неменше.
3)Як оприділити якого року в мене шатуни? Съёмник для шатунов ХТ який потрібно?
4)Як оприділити рік випуску вилки там крім номерів нічого незнайшов

felixktv
новичок
новичок

Повідомлення felixktv » 14.9.12 12:35

1)если барабан на втулке алю, то я бы брал самую дешевую на пауке, если стальной — самую дорогую не на пауке - тут попростому буль ласка
Какая втулка? Если на ней барабан алюминиевый, то лучше ставить кассету с пауком (слх - хг80 \ хт - м770). Обычная кассета его раскоцает. Если барабан стальной, то пофиг какую - можно взять и деор (хг - 61 или срам 970ю).

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 14.9.12 12:47

Ryp, цитируйте по-человечески, умоляю.

1) Алюминиевый барабан на втулке — берем SLX, стальной — Deore.
2) ОК, варите. В рот мне ноги кастрюля и фартук вам в руки.
3) и 4) Ну хотя бы по картинке.
але якщо протестувати то можна виграти процентів так 30 неменше.
Пока вы вычисляете тройной интеграл по замкнутому контуру в сферических координатах в поисках 30% оптимума по критерию ресурс/стоимость, я докатываю сезон и мне достаточно простого убеждения: до Deore растет ресурс, после SLX — экономится вес. Объективный сравнительный анализ, конечно, не помешал бы, но я предпочитаю реальность.

Повернутись до “Трансмісія”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей