Trek Marlin 2013 (Master's General)

Самый лучший велосипед тот, который Ваш. И не имеет значения бренд, цвет, комплектация и спецификация. Главное, чтоб он Вам ! нравился. Этот раздел для тех, кому нравится его велосипед и он хочет этой радостью поделиться с другими ..
Master General
* * *
Стать:чол
Re: Trek Marlin 2013

Повідомлення Master General » 29.7.12 21:45

По часу ходу 6:30 (відпочинку, фоткання, пиття, набору води ще десь годину чи півтори).
Фото з мобіла я під спойлером вище розмістив(під фоткою з хрестом).

Lexusic
* *

Повідомлення Lexusic » 30.7.12 09:06

Соглашусь с автором темы про дубовость стокового седла без памперса, сам с товарищами в субботу преодолел маршрут в 75 км, так после половины пути старался как можно чаще стоя на педалях ехать, зад отбил и оттер, нужно на таком только с велопамперсом мотаться, хотя для небольших расстояний нормально...
мой GT Sensor PRO 29-er
http://www.velokiev.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=126514

drren
* *

Повідомлення drren » 30.7.12 13:19

Я на своєму відразу сідло змінив на Х17.
Никогда ничего не замышляйте против России, ибо на любую вашу хитрость она ответит своей непредсказуемой глупостью.

Отто фон Бисмарк

Isk@nder
* *

Повідомлення Isk@nder » 30.7.12 13:31

Я на своєму Wahoo-2012 сідло одразу замінив на Kelly's Driveline по кольору. На стоковому я б просто сідниці зламав :) А на цьому "дивані" можна кататися хоч цілий день :)

На рахунок гальм - не дуже розумію твої претензії. Сам з такими їжджу - задоволений повністю. Як вже писали - переднє колесо заклинити й на гідравлиці далеко не завжди виходить. А деяка заторможеність, характерна для механіки у наших умовах навіть краща
Погоджусь на рахунок курсової стікості - гуляти вперед/назад на підйомах/схилах можна у широких межах. І це просто казка

PS Ти у неділю на трасу КГ не їздив з іншими?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 30.7.12 15:32

насчет седла. мне тожк не понравилось - какое-то черезчур диванное, мягкое и поэтому очень неудобное.
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 30.7.12 16:09

Оскільки за 720 км притирки дупи до сідла не пройшло то буду його міняти на щось інше із власних запасів (є варіанти різної диванності шириною 15-18см). Може не буде в стилі, але моїй дупі вже після вчорашнього пофіг на стиль. Було дуже неприємно проїхати таку дорогу і більшу частину думати про біль в ж.... Сідло Евоке 1 вже демонтоване і замість нього встановлено старий добрий Velo S1.Newport широке (18см) і з пружинами. Евок 1 поки лежить доки не куплю велоформу. Хоча сумніваюсь що воно мені підійде і тоді...

Jenik
* * * *

Повідомлення Jenik » 30.7.12 16:12

Однако крепкие у вас *опы )))
Я после покупки Марлина проехал 50км с стоковым седлом и моей заднице хватило)))
Я на своєму відразу сідло змінив на Х17.
Доехал домой и так же сдедад :good:

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 30.7.12 16:16

очень хочу видеть, как вы с 18см ширины седлом будете на спуске центр тяжести перемещать назад :)
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Jenik
* * * *

Повідомлення Jenik » 30.7.12 16:36

не, ну не настолько широкое)
Я вполне удобно могу пропустить седло между ног и, так сказать, подвесить задницу над задним колесом. И это с X17, вполне бюджетным.

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 30.7.12 16:57

Все там нормально переміщається. А коли довго їхати вниз сідло опускаю. На цьому пропоную тему сідел закрити - кожен робить як хоче із своїм веліком. :friends:

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 31.7.12 20:23

Ітак сьогодні я умудрився зломати навпіл задній переключатель SRAM X4. Чому безмежно радий враховуючи ситуацію з наявністю даного девайсу в Україні... :dash2:
Це все мягка сідушка винувата - їхати було мягко і швидкість зросла до 40 на спуску по каменюрам, одна з них "стрілила" видно в переклюк. Який розламався навпіл, заодно для пущої радості погнувся "півник". Ітак вижимка, демонтаж всього лишнього брахла з веліка і я вперше в житті ломлюся на веліку в електричку. Далі додому на самокаті 8)
ЗображенняЗображення

drren
* *

Повідомлення drren » 31.7.12 22:25

Шкода :o ! На що заміниш? Якщо шимановський обвіс, то і манетки треба міняти... :eek: Може щось із SRAM, але повище? Перевага в тому, що девятирики срамовські спокійно працюватимуть на вісьми зірках та цих же манетках :friends: .
Никогда ничего не замышляйте против России, ибо на любую вашу хитрость она ответит своей непредсказуемой глупостью.

Отто фон Бисмарк

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 1.8.12 07:30

Да, поки однозначно SRAM, мені порівняно з шиманою за ті ж гроші (Альтус вроді має туж ціну що і Х-4) здалося, що працює на порядок краще і не лупасить ланцюгом на ходу і ямах. Проблема лише з тим, що їх майже ніде немає...тих срамів. Тож покищо шукаю Х4 або Х5

кому по фото здається, що це заводський баг - це не так - там удар був такої сили, що погнуло петух. Який я потім ніжно "відкував" до початкової форми на балконі.

Isk@nder
* *

Повідомлення Isk@nder » 1.8.12 14:47

Трохи поцитую тебе з іншої теми (так, я трошки слоупочу)
По поводу кріплень для багажника на найнерах Трек, можна спитати, а це що за отвір з різьбою в рамі (з іншого боку аналогічний)?
Зображення
Сам замислювався над цим питанням, оскільки мій Вахуу брався не лише для покатушок, але й для туризму. Справа тут у тому, що поставити багажнику тобі будуть заважати три фактори:
1) відсутність верхнього кріплення (доведеться вішати на підсідельник)
2) дискові гальма (під них треба брати спеціально пристосовані багажники)
3) розмір колес - чим довший ричаг, тим міцніше треба стійку багажника. А отже стандартні не будуть витримувати паспортне навантаження.
Перший момент можна спробувати обійти, якщо на підсідельник надіти хомут з гвинтовим кріпленням, у якого головки не втоплені, й на нього шпильку прикрутити штатне кріплення багазника, вивернувши його наверх. Я такого хомута не знайшов. Хомут з ексцентриком не підійде - його буде постійно розкривати.
Проблему з дисковими гальмами... це зовсім не проблема - під них є спеціальні багажники. Інша справа, що гнута ліва стійка такого багажника зовсім не посилює його міцність.
От з розміром ти нічого не поробиш. я скільки не шукав, але не бачив багажників з достатньо довгим нижнім кріпленням під найнери з дисковими гальмами.
Тому залишаються три варіанти:
1) використовувати консольний багажник і вбивати свій підсідельник.
2) зварити з консольного та пристосованого до дискових гальм багажника такого собі монстра Франкенштейна (якщо чесно, то я всерйоз над цим думав)
3) якщо багажник потрібен не для перевозки картоплі, а для туризму, на цьому форумі є чудовий варіант, який його успішно замінює: http://www.velokiev.com/forum/viewtopic ... 01&t=89476 І навіть за кольором може підійти : http://fast-n-light.io.ua/album437697

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 1.8.12 18:11

Та на рахунок багажника я троллив ))) мені він реально не потрібний (у мене є АІСТ 89 року на 20-х колесах з корзинкою ззаду вантажопідйомністю до 50кг і низькою рамою). Це знаєш купиш річ, а хочеться знати всі її можливості. От мене і зацікавило що то за дірки))) Уніфікація :crazy:
В мене тепер непередбачений апгрейд намічається заднього переклюка(вчора порвав його як тузік грілку - перший переклюк в житті). Заодно вивчу напевне чи підходить SRAM Х7 2011 року до манеток Х4 2012 року )))

Доречі роліки Х4 мені не сподобалися - вони після нормальних багнопокатушок починали клинити. Але переключала та система ідеально. Це мені в ній і сподобалося. Сподіваюся більше каменюки чи гілки щи ще щось там більше не нападатимуть на мій переклюк. А в тому місці де поломався їздитиму не 35-40 а 15-18 км/год :friends:

Isk@nder
* *

Повідомлення Isk@nder » 1.8.12 18:49

Та на рахунок багажника я троллив )))
Угу-угу, А хто порвав рюкзак і ходив його міняти? :) От закріпив би хлам деінде, може би й не пірвався :)
Вдачі з переклюком. Я якось зустрічав думку, що обвіс нижче Deore LX або X7 принципово не відрізняється за параметром стійоксті.

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 1.8.12 19:29

взагалі-то той рюкзак порвався від нагрузки 1.5 кг - бутилка води. Тож його якість говорить сама за себе (хоча написано що гідратор 2літри можна(з ним він би взагалі розложився ...). Тепер взяв другий рюкзак і нормально (возив і 3 бутилки по 1.5л води з джерела додому). Взагалі планую мінімзувати кількість шмурдяка в підсидільну сумку і кататися "налегке" (благо 2 фляги на рамі і природні джерела води на маршруті дозволяють). Сам рюкзак тягне більше кілограма і на апхілах дуже мокне спина, та й в принципі на трасі тоже вентиляція не дуже й інтенсивна - вроді не тече, але і не сухо. Рюкзак же брати туди, де треба везти хавчик якийсь чи якісь додаткові речі. В мене на жодному з мтб не було багажників тож моє відношення до цієї "чугуняки" досить філософське і було продиктоване так сказать цікавістю. Сьогодні прокатався знову на старому рігіді своєму... Повертати на ньому значно легше ніж на найнері, правда там база коротка(не моя ростовка).
Востаннє редагувалось 1.8.12 20:47 користувачем Master General, всього редагувалось 1 раз.

drren
* *

Повідомлення drren » 1.8.12 19:53

Я також прихильник їзди без вантажу. Максимум - рюкзачок, куди можна бутерброд покласти та щось з легкої одежі. Фляга є, мобілка, 50 гривень в кишеню і вперед. Якщо їду з кимось - обов'язково рації з собою беремо - в дорозі воно себе виправдує однозначно.

Отто фон Бисмарк

Max_NoMad

Повідомлення Max_NoMad » 1.8.12 20:43

...Заодно вивчу напевне чи підходить SRAM Х7 2011 року до манеток Х4 2012 року )))...
подходит - оно так и стояло на веле, который я разбарахолил 8)

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 3.8.12 21:32

Самим важким виявилося придати півникові потрібної форми. Ну якось тудим сюди +/- 5 градусів кривизни я його вирівняв та всетаки мабуть замовлятиму/куплятиму заміну. Тож буду радий хто підскаже де такий взяти (сам ще не шукав).

Встановив переклюк SRAM X7 2011 задній. Від SRAM X4 відрізняється декількома деталями - інша трішки форма, інший матеріал, менша на пару грам вага, якісніші роліки (на Х4 відверта дешовка пластикова яка клинить від бруду). Ну став він у мене нормально, настроїв майже з першого разу все клацає чікі пукі.

На цьому я інспектую вел далі і ЗНОВУ БЛДЖАД попустився ексцентрик мать його спереду!!! Шо за напасть. Вже другий раз ловлю шанс загубити колесо... НІКОЛИ РАНІШЕ НА ЖОДНОМУ З МОЇХ велосипедів ТАКОГО НЕ БУЛО!!!

Потім помічаю ще ... і знову малесенька доза негативу:
на обох колесах відчутні вісімки(спереду більше 5мм). Враховуючи відсутність реального даунхілу і жорсткого драйву із стрибками чи прольотом масиву великих каменів, сходів чи чогось іншого, аварій чи врізань в перешкоди, мене дуже дивує, та й вага у мене зараз всього 85 кг плюс 3 кг рюкзак. Ободи Bontrager AT-650 отримують оцінку "НЕЗАЧОТ". Та бабла особо на велік вкидати нема тож зниження швидкостей їзди на спуску до мінімуму (до 20 км/год за межами асвальту)... Шкода. А завтра замість гріти пузо на сонечку буду знову правити вісімки. ХМ... прокачаю скілл буду потім за бабло колеса правити ))))

Всім читачам моєго бортжурналу привіт! :friends:

Kenny Pick
* * * * *

Повідомлення Kenny Pick » 3.8.12 21:37

на обох колесах відчутні вісімки(спереду більше 5мм).
Горы все-таки, как никак.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 3.8.12 22:14

слабак! восьмерка в 9мм(ну мне так сказали, я не замерял) за пару дней :)
спицы были совсем не подтянуты. после перетяжки колеса вроде бы полет нормальный. карочи рекомендую сделать протяжку всех спиц
пс весил менее 80, очень серьезного мочилова не было. хотя может это меня подвес так развратил

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 3.8.12 22:20

за пару днів? за один спуск з анталовецької ... всього-то 11 км. спіци я підтягував кілометрів 400 назад.

Сварус
* *

Повідомлення Сварус » 6.8.12 18:35

Про колеса: нічого дивного. Чим більший діаметр колеса, тим більші вимоги до міцності шпиць, так як вони довші, відпоівдно "грають" у горизонтальній площині. Тим більше з цією вилкою. Тому поки не замінити вилку на більш працюючу, про рівні колеса можна забути на даній моделі. Після вилки вже й колеса можна поміцніше ставити.

Сідлу Evoke 1 теж ставлю незарах. За покатушку 140км. натер(у велоформі) досить відчутно.

Master General
* * *

Повідомлення Master General » 6.8.12 18:59

Ну спиці спицями але якби зберегли пістони на ободі як на марліні 2012 то може було би і краще.

Повернутись до “Мой ! Велосипед ! ( стоковая комплектация )”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей