Мне чего-то не хватает сразу после Южного, когда надо в сторону автовокзала прямо, а двум потокам направо и направо, и не всегда успеваешь проскочить, самоё нелюбимое место.
Мені теж там чогось не вистачає. Враховуючи потік автомобілів, там потрібно або якийсь спеціальний світлофор придумати, (якщо рух інтенсивний, то велосипедист під"їзджає, клацає кнопку, загорається світло і він проїзджає), або хоча б попереджувальний знак і розмітку. Взагалі розв"язка на Видубичах просто таки "по дибильному трохи зроблена" (с).
Очень хочется посмотреть
Кажись ця. Їх фінансують переважно громадяни країн Євросоюзу.
http://www.ecf.com/
Ну і пару слів про Труханів, раз тут були такі дебати...
Буквально останній тиждень у мене був зайнятий тим, щоб організувати вечірку на Трухановому острові: ми орендували одну базу на Десенці, і тому потрібно було там все облаштувати. Так от, за цей час я заодно спостерігав за особливостями пересування по вул. Труханівській. Пішоходи йдуть по краю переважно групами до 4 людей, велосипедисти переважно індивідуально чи групами до 4 людей їх обганяють, машини їздять переважно по 1, правда з вищою швидкістю. Тому обмежити швидкість авто було б доречно. Наприклад якщо вже йти кардинально, то встановити бетонні л.п. з розрізами в 15-20 см. для велосипедиста + праворуч достатній зазор для об"їзду велосипедистом. Але це теж не саме оптимальне рішення, імхо.
!
Знаку "Пішохідна зона" я не спостерігав! Тільки "кружок". При цьому двічі бачив на в"їзді гайців, в т.ч. 5 червня, які дууууже рендомно (і доволі рідко) гальмували якусь машинку. Деталями зі мною ділитися не захотіли, а мені розпитувати було ніколи. Для статистики: в цей день точно приїхало 12 машин таксі, 3 приватні машини які точно не підпадали під "легальну" категорію + десь стільки ж наступного дня\ночі виїхало. З них ЖОДНА не була зупинена і тільки один таксист відмовився везти через те "що там пішохідна зона". До слова сказано, цей же чоловік був КМС СССР по велоспорту і приємно розділив моє захоплення велосипедами, навчивши "сюр плясу". Сам я бачив тільки 2 автівки, які спілкувалися з дайцями. За загальними враженнями і кількістю автомобілів, бачених мною за день катання туди-сюди це навіть менше 1 відсотка. Хоча це лише узагальнення, мені здається що варто було б поспілкуватися з відповідним органом Держ. інспекції з приводу "а чому ви не контролюєте дотримання правил дорожнього руху на Т. острові?". У мене складається таке враження, що зважаючи на те, що буде відкрито станцію метро, є імовірність інтенсифікації саме автомобільного транспорту в цій зоні (поставили новий асфальт, і розв"язку двосторонню зробили ближче до пішоходного, і знаки відповідні поставили). Відповідно і хочуть відокремити велодоріжку, як мені здається. Натомість однозначно, мені як киянину, б не хотілось перетворення острова на "шопопало". Тому однозначно не потрібно там робити зараз велодоріжку. Потрібно поставити відповідні знаки, обмежити швидкість авто і контролювати їх дотримання. Думаю не проблема буде написати через АВК відповідну пропозицію\звернення, а в разі чого - натиснути на ДАІ, або влаштувати масовий велопробіг по Трухановому з майже 100% перекриттям вулиці. При цьому можна навіть буде відпрацювати "антидрагрейсінг"

.
І ще, якщо вже Київавтодору дуже хочеться покращення - нехай виправляють власні помилки. Хоча вул. Труханівська зараз і з новим покриттям, тим не менш вже через рік\другий там буде знову купа ям, особливо по краю. Причина - після дощу вода величезними калюжами збирається в краях і нікуди звідти не сходить. Їхати по краю дороги не посміхається абсолютно, тим більше, що навіть в мокру погоду (як 5 червня) там ходять пішоходи, бігають бігуни і їздять велосипедисти. Машини на Трухановому острові мають бути небажаними, а велосипедисти з пішоходами розминуться без проблем.