Ассоциация велосипедистов Киева. Дружно ругаем ее тут.

anna_kaisa
* * * *
Стать:жін
Re: Ассоциация велосипедистов Киева. Дружно ругаем ее тут.

Повідомлення anna_kaisa » 16.5.12 17:03

Ребята, меня не будет в интернете до понедельника, поэтому я не смогу отвечать.
Я была бы рада, если бы на эту ветку заходили и оставляли замечания другие люди, а не только те, кто посоянно сидит на форуме.

Я очень рада, что такая тема была создана, и у нас появилась возможность напрямую узнать о проблемах Ассоциации. В основном, это коммуникативные проблемы, но также много проблем с методикой работы.
Я определила основные проблемы, и постараюсь (не только я) исправить их. Конечно, это не произойдет за один месяц, может, за год, но я надеюсь, что со временем вы сможете отмечать изменения в лучшую сторону в нашей работе.
(Например, в течение двух месяцев я решила проштудировать всю основную литературу по проектированию велоинфраструктуры, которую найду и смогу перевести (кроме ERA - на нее беру полгода :no: ).

Я бы также хотела пригласить всех, кто хочет, более плотно заняться контролем нашей работы - вы уже делаете это в этой ветке, но вы можете делать это и вживую. Например, вы можете отслеживать наши "ляпы" и ошибки любого рода, и писать о них здесь, а также можно избраться в ревизионную комиссию на ближайших Загальних зборах. Контроль снаружи очень важен, и вы пока идеально подходите :)

И еще. В среду, 23 мая, вечером, есть предложение обсудить те 5 велодорожек, которые будут проектироваться в ближайшее время: Труханов, Троещина, Борщаговка, Вышгород и Бровары. Придите на встречу и помогите советами.
Подробно тут: http://avk.org.ua/index.php/uk/news/kie ... arshrutami
Регистрация тут: https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... VTdxY0E6MQ

Nowl
* * * * *
Стать:жін

Повідомлення Nowl » 16.5.12 18:21

Хорошо Вам отдохнуть!
По коммуникации и 5 новым дорожкам
Как бы 21 век на дворе - почему нельзя обсудить велодорожки (кстати, смотрю что Левому берегу опять больше везет :duma: ) в интернете, почистив потом совсем флуд? Обязательно регистрироваться, куда-то идти, в тайное место, которое скажут только после регистрации, там тратить время, чтобы всех слушать - это дольше, чем пробежать глазами тему... Например, в этой ветке по Победы сколько написали, по моему скромному мнению, вполне полезно, и не пропадет (вернее, оно-то похоже пропадет, но в инете останется и это можно будет прочесть), в отличие от бла-бла-бла на собрании.
Охват у инетного обсуждения больше (привлекли бы существенно больше народу), у людей больше времени, чтобы обдумать тему, сформулировать свои предложения, все перед глазами, карты, схемы, можно найти и дать ссылки на какие-то документы, на что-то важное, полезное, то, о чем остальные и не подозревали, ПДД например.
чтобы вас, тех, кто хочет потренироваться, не пугали велодорожки - нужно требовать изменений в ПДР, которые не будут делать проезд по велодорожкам обязательным. Вы пока предпочитаете ругать АВК
Тема была создана именно для ругать, у нее название такое. ;)
Но если бы не она, Вы бы по-прежнему не знали о том, что в ПДД у нас всегда была прописана необходимость ехать по велодорожке при ее наличии, несколько человек писало, несколько страниц понадобилось. А так ведь совсем другая перспектива открылась, почему велосипедисты трепыхаются. Ну и если бы этот пункт убрали, было бы действительно проще ездить.
If you wait for perfect conditions, you'll never get anything done

TIGOR
Стать:чол

Повідомлення TIGOR » 16.5.12 21:04

почему бы не сделать велополигон, на котором начинающие (да и не очень) могли бы отрабатывать поведение в городе.
Велополигон классная вещь, но при чём здесь поведение в городе. Что-ли таксистов, блондинок и маршрутчиков арендовать? :mosking:
А так, для приобретения навыков езды на веле и разных кандилябров - да.
Перед "Фридомом" в парке Фрунзе есть отличный детский автогородок с разметкой, заездом на мост и прочей фигнёй.
Езжайте, катайтесь и воображайте, что вы на дороге, соблюдая ПДД и опознавайте дорожные знаки.
Можете даже по осевой покататься. 8)
Нельзя дважды войти в одну и ту же воду,
но можно многократно лететь по одной и той же дороге...

TIGOR

Повідомлення TIGOR » 16.5.12 21:26

Тьфу! :bad:
Детский сад, трусы на лямках...
Да, причём у всех велосипедистов. 8)
Нельзя дважды войти в одну и ту же воду,
но можно многократно лететь по одной и той же дороге...

Velur

Повідомлення Velur » 16.5.12 21:34

у меня есть и без лямок,
удобно в кустиках,
не удобно в седле))
"...запишите эти простые, но, в то же время, великие слова" (с) ДМБ

Krugliy

Повідомлення Krugliy » 16.5.12 22:05

О, а у меня есть даже комбинезончик с памперсом :). Классный :)

gylka

Повідомлення gylka » 16.5.12 23:03

Но если бы не она, Вы бы по-прежнему не знали о том, что в ПДД у нас всегда была прописана необходимость ехать по велодорожке при ее наличии, несколько человек писало, несколько страниц понадобилось.
Трохи не так. Іра помилилась в тому що думала що в ПДР є окремий пункт який дозволяє рухатись велосипедистам по дорогам коли на ВД стоять авто, сніг і взагалі не придатна на той момент (такий пункт здається був в пропозиція до ПДР). Ну от в ПДР окремо такого пункту немає зараз, але це по суті нічого не міняє. Був би цей пункт чи ні, він нічого не міняє принципово, так як "непридатність" -- дуже розпливчасто, треба просто щоб не було обмежень на їзду по дорозі взагалі. Про те, що в ПДР є заборона на рух по дорогам коли є ВД поруч вона знала звичайно, в цій же темі і писала ще на перших сторінках.

Це не про тебе Nowl, але про багатьох писак в темі... Ви знайшли найбільш незахищену сторону, сторону яка не приймає рішень і не має повноважень, але чомусь у вас вистачає розуму писати про "відповідальність", "на вашій совісті будуть смерті людей" і т.д. Ви так само могли взяти наприклад якусь прохожу мати-одиначку або інваліда і почати писати що це він/вона винні в бідах на Землі. У них (людей з АВК) принципово такі ж можливості як і у вас кожного окремо взятого. Вони просто об"єднались і юридично оформились в ГО, але ви це можете також зробити, десь 50грн - ціна питання оформитись.

Wityk

Повідомлення Wityk » 16.5.12 23:24

Перед "Фридомом" в парке Фрунзе есть отличный детский автогородок с разметкой, заездом на мост и прочей фигнёй.
Ну да, знаем этот городок, когда-то кому-то это надо было. Дети катались на педальных машинках с пониманием разместки и правил движения.

"Фридом" - это там где балка собиралась в начале 90-х?
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 16.5.12 23:27

Ну да, знаем этот городок, когда-то кому-то это надо было. Дети катались на педальных машинках с пониманием разместки и правил движения.

"Фридом" - это там где балка собиралась в начале 90-х?
Нет фридом это там где был Голивуд, что там быыло при Сталине не знаю.. )) Из Калинина в Тверь.

Shtativ
* * * *
Звідки:Киев, БорщагоFFка, шестой бархан слева от третьей канавы

Повідомлення Shtativ » 16.5.12 23:32

Езжайте, катайтесь и воображайте, что вы на дороге, соблюдая ПДД и опознавайте дорожные знаки.
Можете даже по осевой покататься. 8)
Уважение (вернее неуважение) водителей к велосипедистам складывается в том числе от их (веллеров) поведения на дорогах. И если половина неуважения - это чисто понты и личные комплексы типа "этот нищеброд не насобирал на машину, ему не место на дороге", то вторая половина - заслуга шоссеров и бмх-ров (по причинам, которые им известны лучше, чем остальным). И я иногда действительно жалею, что велосипедисты не сдают экзамен в ГАИ на право движения по дорогам общего пользования.
ну вот почему, если как следует промочить ноги - то отказывает горло, а если как следует промочить горло - то отказывают ноги?
"Gib mir mein Fahrrad zurück!"

Wityk

Повідомлення Wityk » 16.5.12 23:38

Нет фридом это там где был Голивуд,
Всё понял, что такое фридом. Там меломаны собирались по субботам. Балкой в простонародье называлось.
Там приобрёл много друзей.

ла.пы.
Ребята, меня не будет в интернете до понедельника, поэтому я не смогу отвечать.
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 17.5.12 00:49

Я вчора мінімально змінив свою позицію щодо переваг\недоліків велодоріжки на пр. Перемоги, коли їхав там по дощу. Я часто там їзджу, і влітку, і взимку... Так от, мені чомусь на хвилиночку уявилось, що таки краще їхати не по калюжам в загальному потоці, а нормально в окремому. Там і об"їхати можна, і машини не ляпають, і зупинитися можна без проблем. Не те щоб я агітував (зараз я певен, що це не оптимальне рішення), але принаймні позитив я бачу - так їхати було б приємніше, факт.

Що стосується критики та індивідуальної участі, то імхо справедливо було б, якби мова йшла на рівних: зробив краще - критикуй сміливо, а якщо сидиш тільки і клаву мучиш - :mamba Наприклад, я припускаю, що з написавших тут дуже мало хто ХОЧ РАЗ В СВОЄМУ ЖИТТІ РЕАЛЬНО ВІДСТОЮВАВ СВОЇ ПРАВА ЯК ВЕЛОСИПЕДИСТА. Будь то якість доріг, чи криво припарковані авто в першій смузі, чи недотримання ПДР іншими учасниками дорожнього руху, чи навіть недотримання норм загазованості повітря на автошляхах чи озеленення вулиць... Тобто я до чого: стільки зусиль можна було б прикласти в правильному напрямку (на бюрократів, які мали б цим займатися, натомість будучи неконтрольованими - просто сидять в кабінетах і чаї ганяють), а не шукати пилинки в очах Ірини! Not fun enough?

Асоціації велосипедистів Києва має бути соромно, що такі завзяті відстоювачі правди досі не в її рядах! Ірино, зверніть на це увагу і спробуйте ще раз підсумувати всі критичні зауваження з даної теми - їх же багато важливих! :empathy
Spoiler
Show
Про відстоювачів правди - це сарказм, якщо що. :robot:

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 17.5.12 01:14

Що стосується критики та індивідуальної участі, то імхо справедливо було б, якби мова йшла на рівних: зробив краще - критикуй сміливо, а якщо сидиш тільки і клаву мучиш - :mamba
когда заканчиваются аргументы, начинается сначала добейся.
прежде чем критиковать кальмиус, сначала сделай свой полноприводный велосипед
сначала выпусти миллион велосипедов, а потом критикуй ардис
...
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Крикс

Повідомлення Крикс » 17.5.12 08:56

Интересно был ли Вогник под прокуратурой и МВД, когда там проходили пикеты велосипедистов... :duma: Это так - ни к чему. разве что к тому, что он много про многих, судя по всему, знает.
Si vis pacem, para bellum.

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 17.5.12 10:35

Я без претензій до окремих велосипедистів - всі тут вільні люди і кожен господар своїй голові. Але ж погодьтесь, виходить нерівноправний діалог же! Ціна критики заради критики прямує до нуля...
Spoiler
Show
Вогник знає, але при цьому Вогник НЕ БУВ в даних інстанціях з питань прав велосипедистів під час масових якихось акцій, якщо що. Краще по суті! Бо та ж, АВК, приділила значно більше часу і зусиль, ніж пару мітингів. Ну і якщо вже судити за кумулятивним ефектом, то я не знаю іншого рівноважного учасника велоруху, який міг би сказати "Я більшого досяг!"... :duma: Є такі? Я б познайомився, раз досі не знаю...
Взагалі, я так питання поставлю: хто представляє УСІХ ВЕЛОСИПЕДИСТІВ КИЄВА? Або принаймні має представляти?

Крикс

Повідомлення Крикс » 17.5.12 10:37

Є такі? Я б познайомився, раз досі не знаю...
Одних уж нет, а те далече. Просто не уподобляйся и не обобщай, если не знаешь.
Si vis pacem, para bellum.

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 17.5.12 10:51

Добре, не буду. :yes Але питання залишається відкритим я думаю: хто представляє УСІХ ВЕЛОСИПЕДИСТІВ КИЄВА? Або принаймні має представляти?

Наприклад, чи є у велосередовищі достатньо авторитетна людина? Бо перевага організації як мінімум в тому, що окрім авторитету у них ще є певна статусність та посада, як наслідок сукупної волі як мінімум її членів та людей, які до неї безпосередньо звертаються. Тому АВК таки легітимна, в якості (нехай і не всіх) представника велосипедистів. А от чи є людина чи група людей, які могли б хоча б за рахунок репутації (якщо вже не діяльності в даному полі) бути достойними?

Gornostai
Велопузiк

Повідомлення Gornostai » 17.5.12 12:22

про АВК уже скучно ,
Я бы сказал - обычно.
Такая тема Возникает не первый год в соответствии всплеском активности Ирины. Потом как обычно затухает, и потом опять.
-Вы бандеровец и националист!
-Я? Таки да, у нас вся синагога такая!

Лысый
* * *

Повідомлення Лысый » 17.5.12 15:25

ну че, давайте собакосрач пака АВК на отдыхе?)))))

Krugliy

Повідомлення Krugliy » 17.5.12 17:21

Сегодня видел,как на Крещатике фотографы разводили двух буржуев сфоткаться с голубями за 200 гривен :)

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 17.5.12 17:34

Сегодня видел,как на Крещатике фотографы разводили двух буржуев сфоткаться с голубями за 200 гривен :)
И шо, голуби обосрали буржуев? :crazy:
— В резюме вы указали, что вам не нравятся геи...
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.
— Вот видите? Я так и написал.

Shtativ
* * * *
Звідки:Киев, БорщагоFFка, шестой бархан слева от третьей канавы

Повідомлення Shtativ » 17.5.12 23:17

И шо, голуби обосрали буржуев? :crazy:
В вопросах обсырательства голуби за фотографами не успевают ...
ну вот почему, если как следует промочить ноги - то отказывает горло, а если как следует промочить горло - то отказывают ноги?
"Gib mir mein Fahrrad zurück!"

VooDoo

Повідомлення VooDoo » 18.5.12 08:51

Але питання залишається відкритим я думаю: хто представляє УСІХ ВЕЛОСИПЕДИСТІВ КИЄВА? Або принаймні має представляти?
да есть куча вариантов:
1. кто наглее (вариант АВК)
2. опись электората и прямые выборы
3. кто быстрее, кто красивее, у кого дешевле велосипед и пр.

на мой взгляд, это полный бред и вопиющая ложь - заявлять о представительсве АВК интересев велосипедистов, не являющихся ее членами. АВК может представлять интересы ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ее членов, насколько понимаю, это аж 35 человек после невиданного бума прироста за последний год:
Зображення
Розділ 1. Звіт про членство
Станом на 19 листопада 2011 року в Асоціації велосипедистів Києва є 35 членів, 21 з яких приєдналися
протягом останнього року, у період між Загальними зборами. Із 14 попередніх членів Асоціації 8 членів
висловили своє бажання далі бути членами Асоціації, а шестеро не вийшли на зв'язок та не внесли
членські внески. Нових «вибувших» членів наразі немає, але в попередні роки вибули троє.
Аналіз динаміки зростання кількості членів показав, що найбільш популярною Асоціація була у листопаді (Загальні збори), липні та вересні (після Європейського тижня мобільності).

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 18.5.12 09:11

Если кривая прироста не загнется, то к 2020 году после велодня можно будет пить Курвазье :good: .. Таки да. трактор знает куда едет!

gylka

Повідомлення gylka » 18.5.12 10:42

О, і тут знайшли боротьбу за булаву... Хлопці, ви точно не прикидаєтесь? :)
Ніхто не представляє ваших інтересів і не говорить від вашого імені, можете спати спокійно. Як взагалі у вас виходить подумати що хтось буде говорити від вашого імені чи представляти ваші інтереси, коли ви таке право не делегували? І як взагалі можна подумати щоб хтось представляв ВСІХ або говорив від імені ВСІХ? Це дурка якась, не буває такого. Більше того, впевнений що в тій же АВК є/можуть бути питання на які у різних людей будуть різні а то і діаметрально протилежні погляди (це природньо).
В даному випадку є людина Іра, якій здається що треба робити так-то і так буде загалом краще. От з її ідеями і обрала якась більшість з тих до 50 людей, ту більшість вона і представляє, все. Що вам не подобається? Де вона хоч колись натякала що говорить від імені усіх? Ну покажіть нарешті хоча б натяк на це. Якщо немає, то закрийте тему "говорить від імені усіх" раз і назавжди, скільки можна плодити ці пустопорожні закиди...
От наприклад їй здається що треба така-то велоінфрастуруктура, ось так ніби працює, ось ніби за бугром так стараються робити - вся ця мотивація і пояснення - це все друге питання. Комусь може здатись що велисипедистів треба вирізати всіх як гугенотів в варфоломіївську ніч і так буде краще - факел йому в руки, хай іде і пробує переконати в цьому того хто може прийняти і реалізувати таке рішення.

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 40 гостей