Отже, любі друзі і подрузі, час пробіг досить швидко і ми виходимо на фінішну пряму.
Дезертирів серед нас не виявилось і склад групи залишається без змін. Якщо випадково за ці дні хтось захворіє/передумає/піде в монастир – не забудьте мене повідомити. Десь 12-14 резервістів готові замінити "упавшего бойца".
Засідання парткому групи постановило, що поїздка відбудеться за будь-якого прогнозу синоптиків, а вже на місці зорієнтуємось по обстановці. Кожного дня в нас буде запас часу, щоб перечекати можливу зливу годину-дві і, при потребі, замінити частину грунтів на асфальт. Тому сподіваємось на краще і готуємось до гіршого: теплий одяг, захист від дощу і болота будуть не зайві.
Маршрут ніби і не важкий, але не забуваємо про сумарний набір висоти, різну підготовку учасників, старі травми та стан техніки. Хто ще не розкатався, не підлікувався, не змастився, не відрегулював гальма і передачі, не підкрутив всі болтики і т.п., має 5 днів, щоб це надолужити. Від хвороб і поломок не застрахований ніхто, але зменшити їх ймовірність можна. В цьому ж аспекті нам потрібні добровольці, які захоплять щось з додаткових необхідних інструментів і зможуть взяти на себе технічну допомогу на маршруті.
По виїзду.
Ще раз перевіряємо годинники, телефони, календарі – наш поїзд №623 Київ-Кам"янець-Подільський відправляється з Центрального залізничного вокзалу в суботу 28 квітня о 20.37. Збираємось о 19.30 біля підземного переходу справа від центрального входу вокзалу, а у випадку дощу – під навісом підземного переходу.
Всі квитки в мене, будемо сподіватись, що я їх не забуду

. Добираюсь міською електричкою з Вишгородської (18.35) і планую бути на вокзалі о 19.10. Хто хоче також скористатись нею – розклад
тут, але УВАГА, електричка не завжди зупиняється на всіх станціях, уточнюємо заздалегідь. При добиранні розраховуємо запас часу на можливий форс-мажор і пакування велосипедів в чохли. Поїзд затримати ми не зможемо. Телефони більшості учасників в мене є, мій контактний телефон в профілі. Зустріч і доставку гостей з Сумщини забезпечує Денис/Dendrocopos - там проблем не повинно бути.
По проїзду.
Розсадку по вагонах вивісив раніше. Інших пропозицій не було, тому так і залишається. Квитки брали з білизною, чай – за бажанням. Продукти розраховуємо за індивідуальними вподобаннями на вечерю в поїзді і сніданок на маршруті. В селах в неділю зранку мало шансів знайти щось нормальне.
Не забуваємо велочохли. На всякий випадок для некваліфікованих провідників беремо по одному на вагон витяг з наказу Міністерства транспорту про правила перевезення велосипедів.
Хто там має нормальну оптику? Мильниці будуть в багатьох, але навіть за гарної погоди передати всю красу краєвидів вони не зможуть. Якщо на цьому тижні таки вручать обіцяну виграну відеокамеру, теж візьму. Пара рацій буде в мене і ще дві обіцяв Андрій/stasap. Перевіряємо телефони, навігатори, велокомпи, зарядки, батарейки/акумулятори, фари/мигалки. Трек малював по пам"яті і карті, тому можлива навігація по сонцю, мурашниках і моху на деревах

.
По проживанню остаточна інформація буде завтра.