Велосипед до 3500-4000 (комфортний)

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

sabaka
*
Стать:чол
Велосипед до 3500-4000 (комфортний)

Повідомлення sabaka » 1.6.11 09:01

Велознавці,

будь-ласка, допоможіть новачку з вибором першого велосипеда.
Катання: літом у вихідні по сільській місцевості (дороги асфальт/грунтові/бездоріжжя), в основному стиль їзди прогулянковий. Активного щоденного катання не буде.
Мій ріст 180 см, вага 78 кг. Планую втановити на заднє колесо багажник для дитини. У звязку з цим гадаю що необхідно задню касетну втулку.

Хочу велика надійного, щоб служив довго і без ремонтів

Бюджет до 3500 грн (на крайняк 4000 грн)

Хочу щоб велик був максимально легкий (тому, мабуть, відмовлюсь від передньої вилки на амортизаторі)
Обода хочу двохстінні.

Також хотілося б зручне сідло. Пробував сідати на вузькі сідла на ашанбайки в епіцентрі, але давить в зад. Привик їздити на широкому сідлі "України".

Знаю, що тут рекомендують усім під такі вимоги Kellys Scarpe (але ціна 4000 грн і передній амортизатор). Чи можете порекомендувати, щось під мої вимоги можливо дешевше/інших виробників (Comanche Tomahawk/Niagara)?

Поки у справжній веломагазин не заходив, тому не знаю на що звертати увагу.
Востаннє редагувалось 2.6.11 13:23 користувачем sabaka, всього редагувалось 1 раз.

MaD_CameL

Re: Велосипед до 3500-4000

Повідомлення MaD_CameL » 1.6.11 09:41

велосипед без амортизаційної вилки ви навряд знайдете. жорсткі вилки ставлять в основному на велосипеди ну зовсім низького рівня та сумнівної якості.
як на мене, вам більше підійде кросовий велосипед(він і більш схожий на україну). зі знижкою вийде посередині між 3500 та 4000
до будь-якого сідла потрібно звикнути. але часто доводиться міняти стандартне на те, що "своє".але я б радив спочатку трохи поїздити. можливо просто треба звикнути до нового сідла.

велосипеди різних виробників того ж рівня коштують приблизно однаково(або дорожче). ті ж самі команчі мають деякі компоненти нижчого рівня, тому дуже важкі.
інші велосипеди, дешевше 4 тисяч будуть також важкі і мати деякі компроміси в якості.
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

sabaka
*

Повідомлення sabaka » 1.6.11 10:59

А яка принципова різниця між Scarpe та Saphix? Наскільки Saphix придатний до польових доріг/бездоріжжя?
Телефонував у магазин velokiev - сказали, що Saphix-a в наявності нема і питать тут на форумі (куда слід звертатись?)

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 1.6.11 11:28

Дятел - менеджер келліса. пишіть питання йому в ПП. він знає, коли будуть сафікси. чи порадить щось рівноцінне на заміну.
яка різниця? сафікс - це велосипед кроссовий, типу україни. тобто, має колеса такого ж розміру, як на україні(28"), дорожні покришки і ще деякі нюанси.
призначений для їзди по асфальту, грунтовим дорогам, легкого бездоріжжя(лісові стежки, наприклад).
а скарп - це кроскантрійний гірський велосипед. у нього менші колеса(26" діаметр), інша геометрія, більш зла гума. він краще веде себе на бездоріжжі, в горах, але гірше їде по асфальту та накатаних грунтовках.

хоча. якщо катання прогулянкове, та ще й з дитиною, то різниця між ними буде не дуже помітна, тому можете обирати той тип, який зовні більше подобається :)
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

ДяТел

Повідомлення ДяТел » 1.6.11 11:39

Будут вопросы по наличию - обращайтесь
Сафиксов пока нет

Зато есть хорошая альтернатива

http://www.kellys.com.ua/bike.php?b=kel ... IS+CLASSIC++

Зображення

минус 5% скидка и как раз будет Ваш бюджет
Зображення

sabaka
*

Re: Велосипед до 3500-4000 (комфортний)

Повідомлення sabaka » 2.6.11 14:26

Пробував і Scarpe, і Axis (в Saphix вже нема потреби). Відчуття, що при гальмуванні випаду з велика через руль головою вперед - надто задране сідло і низко посаджений руль. Продавець сказав, що і розмір рами, і положення сідла та руля якраз під мій розмір. Не привик я в такій позі їздити. Зрозумів, що хочу від велика комфорту: ширшого сідла, прямішої спини (мабуть сідло понижче, а руль повище). Очікую від велика комфортної прогуляник, а не спортивного подолання відстані на час, чи переїзду по складній трасі. Зрозумів, що сім'ї Келісів мені треба дивитись на підрозділ Trekking.
З них візуально та по ціні вибрав 2 велика Athos і Lagoon

Kellys Athos
Зображення
Spoiler
Show
рама steel
размеры 19"/21"
вилка rigid
рул. колонка VP
каретка
сист. шатунов Shimano M131(11) CG 48x38x28-170
п.переключатель TZ31
з.переключатель Shimano TX31(08)
манетки RS35
кол. скоростей 21
кассета SHIMANO MF-TZ31 (14-34)
цепь KMC Z51 (116 links)
тормоза Apse 210D
торм. ручки APSE
втулки KT
обода Kellys Draft
покрышки Kellys Camp 700x38C safety reflex line
вынос steel (диам. 25.4мм)
руль steel (диам. 25.4мм)
рожки
подсед. штырь steel (диам. 28.6мм)
седло KBIX CrossLine
педали VP NonSlip - plastic
задний амор.
аксессуары
вес 16,05кг (вес заявлен производителем, может отличаться от реальности)
крылья
ручки руля kraton 2Density
цена 3020 грн
Kellys Lagoon
Зображення
Spoiler
Show
рама Aeroprofile alloy
размеры 19" / 21"
вилка SR Suntour NEX4110, 63mm, coil (threaded steerer 28.6mm)
рул. колонка TH semi-integrated
каретка VP cartridge (122.5mm)
сист. шатунов Shimano M191 (48x38x28T)
п.переключатель Shimano (010) M191 (31.8mm)
з.переключатель Shimano Alivio M410
манетки Shimano ST-EF50 EZ-fire Plus
кол. скоростей 24
кассета Shimano CS-HG30-8 (11-34T)
цепь KMC Z 7 (114 звеньев)
тормоза Tektro
торм. ручки Shimano ST-EF50 EZ-fire Plus
втулки Shimano Dynamo 3N20 / Shimano RM30 (32 отв.)
обода Kellys Draft
покрышки Kellys Camp 700x38C skinwall - ReflectiveLine
вынос Zoom - регулируемый(diam 25.4mm)
руль Kalloy (diam 25.4mm)
рожки
подсед. штырь Kalloy (diam 27.2mm)
седло Selle Royal Lookin Visual Royalgel
педали VP NonSlip - plastic
задний амор.
аксессуары подножка, багажник, свет, звонок
вес 15,95 (19")
защ. щитки
грипсы VELO 3Density ergonomic
цена 4 710 грн

Вимоги залишаютья ті ж по ціні + комфорт + перевезення дитини ззаді на багажнику.
Чи варто переплачувати за Lagoon? Чи можна щось інших виробників проглянути?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 2.6.11 18:42

тоді Lagoon. у Athos задня втулка не кассетна, тому може не витримати вагу вас, та ще й диини в сидінні. але в нього ціна вища за вказаний вами бюджет.
велосипедів такого топу завозять дуже мало. тому що є в наявності у інших виробників важко сказати. знаю, що був розпродаж треків такого типу минулорічних, але чи вони ще лишились - не знаю

sabaka
*

Повідомлення sabaka » 3.6.11 07:52

MaD_Camel,

дуже дякую за поради. Вчора знову заходив у Нову Землю і пробував сидіти на веліках. З Трекінгової серії келіса був тільки Voyage. На ньому можна їхати практично вертикально, руль дійсно високий. Але згадав свої відчуття від "України" (де руль і сідло практично на одному рівні), то таку настільки комфортну посадку теж відкинув. Виявилось, що на Scarpe та Axis достатньо було опустити сідло трохи нижче того як це вимагає стандарт, як одразу виникає почуття комфортної посадки і нема відчуття що падаю головою вперед. І з другого разу ці вузькі сідла вже не здавались такими незручними. Думаю ви праві, що треба трохи поїздити і воно звикнеться.

Одним словом я знову повернувся до вибору гірського/кросового велосипеда. Чесно кажучи буду в основному їздити у сільській місцевості де грунтові дороги і в багатього місцях розсипано чимало піску (теперішня Україна не завжди проходить по ньому). Тому думаю, що Axis з йього колесами вужчими за "українські" буде проходити ще важче. Значить таки треба гірський.

Пробував сидіти і на скарпі і на Trek 3700 і на 3900 Disk. Особливої різниці між ними не бачу (може з третього заходу відчую різницю в посадці)

Я так розумію, що в межах моєї суми найкращим (надійним і тд) гірським велосипедом буде скарп (за умови що я не бачу різниці між ними у посадці). Можете ще щось порекомендувати близьке до скарпа по надійності/укомплектованості обвісом, щоб порівняти і укріпитись(чи навпаки ще подумати) в думці, що скарп - це саме воно.

Заздалегідь дякую.

PS. Як у скарпа справи щодо установки багажника а на нього дитяче сидіння?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 3.6.11 09:08

Можете ще щось порекомендувати близьке до скарпа по надійності/укомплектованості обвісом, щоб порівняти і укріпитись(чи навпаки ще подумати) в думці, що скарп - це саме воно.
з цих трьох так точно. трек 4300, але він дорожчий трішки. в інших виробників теж є аналоги, але то треба їхати по магазинам і дивитись, що є і як воно
PS. Як у скарпа справи щодо установки багажника а на нього дитяче сидіння?
з цим все чудово. можете відразу в магазині купити багажника і попросити, щоб його встановили

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей