22.05.2010 (R) Di palazzi - палацами рідної Чернігівщини

Велосипед це не просто засіб пересування. Велотуризм та велопоходи вихідного дня дозволяють нам зміцнити здоров'я і заглянути за обрій ...змінити життя.
sneg
* * *
Стать:чол
22.05.2010 (R) Di palazzi - палацами рідної Чернігівщини

Повідомлення sneg » 6.5.10 21:13

22.05.2010

Маршрут: Така собі матрасна покатушка в стилі Risorgimento палацами Чернігівської області! Маршрут: (Київ) - Ніжин - Ічня - Качанівка - Тростянець - Сокиринці - Прилуки - (Гребінка) - (Київ). Об`єм два дні (22 - 23.05.2010).

Сбор: 05:50 cт. Видубичі (мабуть на платформі)
Старт: 06:20
Место финиша: ЖыДы Вакзал у Києві
Километраж: 150 км (по 75 в день)
Грунт/асфальт: Їдемо асфальтом (якщо буде) на чому Бог послав
Темп: Котимося, стогнемо, позираємо у боки, на дівчат (дівчатам - на хлопців або що), підкручуємо за вітром
Брать с собой: Їдемо легенько, без баулів, багажників, причепів та самоскидів. Беремо фотіки, мінімум речей (список далі), гроші...
Связь: лічка + пошта: sneg_bio@yahoo.com
Покатушка для своїх (тих кого знаю Я або Tjoma! - хоча можуть бути варіанти...), тож хутко регтися, панове!!!!

Мета: вивозимо продихатися загранишних гостей (гурманських) "просторами нашей необъятной Родины", та їдемо прокататися з велонеофітами і просто хорошими людьми!

Бюджет: Думаю, вкладемося повністю у 200-300 грн. Пізніше ще уточнимо.

Участники: sneg  +5  06.05.2010 22:13
Лысая резина дорог,
Дальний свет движения вспять,
И летят огни деревень в прочерк...
(с) АлисА

sneg
* * *

Re: 22.05.2010 (R) Di palazzi - палацами рідної Чернігівщини

Повідомлення sneg » 6.5.10 23:06

Отже дводенний туристичний веломатрас палацами оголошую відкритм! :balalayka:

Їдемо та потимося Чернігівщиною, зупиняючись і фоткаючись біля палаців, "мічєтєй і мінаретів", прочіх "кам`яних довбойо..." - головне, щоб настрій був і наснага. Зверніть увагу (!!!): захід, хоч і матрасний, але видобувати настрій і наснагу шляхом необмеженого споживання алкотрунків - суворо заборонено! Максимум, що ми можемо собі дозволити - це пляшка пива увечірі, біля вогнища на палацовому подвір`ї. :drinks: Хто планує заправлятися на кожному піт-стопі, а потім показувати, який він Армстронг і як він закладає віражі - хай відразує зостається дома. Це автоматичний бан! :x Вцілому ж захід досить демократичний!!!

На день сьогодняшній їдуть: Я, Tjoma, Андрій Горобець + два його друга, можливо ще одна спортивна дівчинка, ще буду трьох своїх побратимів агітувати. Досвід показує - якщо четвірка буде, вже буде добре!

План такий.

1й день

Зустрічаємося в суботу (22.05), вранці на вокзалі, беремо білети на електротягу до Ніжина, щось у дорогу закусить, запить (хоча краще на перший час взяти з дому) вантажимося та їдемо. Чух-чух-чух. Ось ми і в НІжині - місто навчання Миколи Гоголя. Оглядова і швидка екскурсія містом у напрямку виїзду з міста в бік траси Т-25-15, на Талалаївку. Потім десь 45 км селами (без критичних зупинок!). Вкочуємося у славетний райцентр місто Ічня. Тут знову оглядова і швидка екскурсія містом, із затаренням харчами, водою, сувенірами у магазіні. Перекус (наголошую, перекус!) закупленим у місті або відразу за ним (у якомусь мальовничому куточку) (ресторан? місцева кухня?). Далі знову селами доїжджаємо решту кілометражу до Качанівки (без критичних зупинок!). Тут і відпочиваємо, а головне споглядаємо красоти рідного краю: дивимося палац Тарновських, музей, парк, супутні прибудови. Далі можуть бути варіанти. Або шукаємо тут щось елегантське, де поїсти, а потім їдемо далі. Або їмо тут на природі чи десь, та осідаємо на нічліг. Тут можна на території палацу заночувати, за копійки... :"гостиница с. Качановка, Ичнянский р-н; тел: (04633) 24-115, 24-125, 24-105. Гостиница при Качановском национальном музее-заповеднике, на территории дворецово-паркового комплекса Тарновских. Гостям предлагают комнаты в бывшем флигеле для прислуги и гостей: 26 мест, 2- 4-местные комнаты, есть кухня, на первом этаже - туалеты и душевые с горячей водой, на втором этаже - гостиная с мягкой мебелью и телевизором. Также предлагают места в бывшем домике садовника. К услугом гостей охраняемая стоянка, мангальне площадки на территории парка.Тел. (04633) 24-125 - головний бухгалтер Оксана Василівна
Комендант Наталія Михайлівна 8 098 886-69-09 (с) Triz"
Давно у палаці ночували? Можна взяти м`яса чи сосисок і зробити гурманське барбекю (шашлик по-нашому) з пивом, благо гурманець є в наших рядах.

Інший варіант їхати далі до Тростянця (десь 25 км) і ночувати там: http://www.palanka.com.ua, а вже вранці його дивитися на свіжу голову. Або ночувати у с.Петрушівка (відразу поряд з Качанівкою): http://hutir.net/cgi-bin/contact/contact.cgi?lang=ua Думайте!?

2й день

Ранок (23.05). Підйом рано! Трошки перекусюємо смачними вуглеводами та дивимося с. Тростянець (Державний дендрологічний парк «Тростянець» — дендрологічний парк НАН України (до 1983 року — Державний дендрологічний заповідник «Тростянець» НАН УРСР), пам'ятка садово-паркової архітектури середини ХІХ століття). Їдемо 14 км до Сокиринців. Генерально харчуємося тут та дивимося палац Ґалаґанів та супутні архітектурні та історичні бонуси! Далі їдемо 35 км до Прилук. По дорозі можна зробити крючок 9 км у село Густиня і подивитися старовинний жіночий монастир (але не факт, що нас туди пустять - християне люди настрою!) . У Прилуках: оглядова екскурсія містом перед електротягою, купівля квитків, якесь символічне затарення, далі - вантаження на потяг. Їдемо до с. Гребінки, де в нас марудна пересадка. Чекаємо тяги, харчуємося, травимо анекдоти. Дивитися Гребінку вже, мабуть, пізно буде - бо вечір! Повертаємося в ночі (пізно) у Київ місто - Герой!

Тьома повинен дати інфу по електрягах (він їх любе :Rose: ), щоб ми знали куди їхати та де пересідати. Тож чекаємо. :friends:

Рекомендую почитати також такі ресурси:

http://www.castles.com.ua/czernihow.html
http://www.velokiev.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=55011

Список личных вещей (що беру я):
1. Велик
2. Шлем
3. Очки
4. Перчатки
5. Туфли (мтб-туризм варіант у кого контакти, а у кого топталки, тому я співчуваю, кроси беріть)
6. Паспорт, деньги (гривні, можна евро та долари, але побільш :grin: )
7. Трусы цивильные (це щоб спати краще було - але ще подумаю може і того не візьму)
8. Носки 1 пара (на мені)
9. Велотрусы - 1шт.
10. Веломайка - 1 шт.
11. Велонакидка от ветра/дождя, сворачивающаяся в карман
12. Велоштаны тонкие, рукава (или майка с длинным рукавом, чулки - на випадок поганої погоди, вітру та холоду увечері під час матрасу - але теж подумаю і на погоду подивлюсь!?
13. Моб. телефон, фотик, туалетний папір.
14. Запаска (камера)
15. Что-то из велобарахла см. ***общак***
16. Велофляга - 2 шт.
17. Фари, блимавки на задницю (вели :grin: ), якісь відблискувачі (кому треба) - бо доведеться потемному катать, тож зверніть увагу!!!
18. Ключи от хаты
19. Рюкзак, который все это вместит (але теж подумаю чи варто його брати, я більше схильний до сумки підсидільної та кишень. А взагалі в мене є ідея: Тьома безкоштовно арендує в мене вел, за це я не проти зробити з нього досвідченого грегорі!!! :grin: Навіть позичую йому для цього свій велорюкзак! Ви здогадалися про що я).
20. Може десь докупимо якісь символічні сувеніри, путівники - тож думайте, куди ви будете їх пхати?!

По опыту, треть-половина барахла реально не используется или без нее можно обойтись. По-этому, если есть сомнения - лучше оставьте дома!!!

Перед поездкой бреемся, Диролл с ксилитом вместо зубных щетокъ покупаем на месте + дома мастимо маслом цепи.

Общак (це важливо!!!):
- спицной ключ (беру я)
- хорошие шестигранники (беру я)
- насос маленький, но высокого давления (якщо буде багато народу: то один - я, інший - хтось)
- аптечка: обезбаливающее, дезинфицирующее (беру я)
- ножик складной в поезд возьмите кто-то.
- заплатки возьмите кто-то!!! (але я теж беру)
- лопатки для розбортування колеса (берете ви)
- еще раз напоминаю тут: запаску каждый везет свою!
- а ще оце "беру я" - я беру (бо точно знаю що до чого, проте можете продублювати), але потім половину пороспихую вам. Готуйтесь! :grin:

Жротву/Питво покупаем по ходу, едем все время налегке, насколько это возможно.
Вел рекомендую оборудовать маааленькой велосумкой под седло, в которую можно часть барахла с карманов запихнуть.
Лысая резина дорог,
(с) АлисА

sneg
* * *

Повідомлення sneg » 6.5.10 23:54

Виглядає десь так:

Зображення
Лысая резина дорог,
(с) АлисА

tjoma12
*

Повідомлення tjoma12 » 7.5.10 01:44

привіт
коротка орієнтовна інфа)
ще перевірю у касах, коли буду...в Ураїні..
як не дивно...маршрут трохи плутаний))) логічно будували залізницю)) і ще на сайтах відсутня, або якось затуплена опція укр. мови..- це шкода...

22.05.10
Зустріч на станції Видубичі о 5:55 ранку!!!
електряга
Київ 06:20 - Ніжин 08:45

між цим подорож

23.05.10
електряга
23 вечір
Прилуки 18:03 Гребінка 19:37
Гребінка 20:58 - Київ-Дарниця 23:18

tjoma12
*

Повідомлення tjoma12 » 7.5.10 01:55

дуже грамотно все двомовно описано))

значить брати краще 15% з вказаного...кредитку не брати!
і кажуть тре київстар, а не юмс..хоча може вже збудували вишку

головне значить тут ще міні аптечка..пластир і презервативи! там у провінції без цього ніяк)))
шкода, що покатушка маленька...але дуже омряна мною!)))

Игрушкин
*-*-*
*-*-*

Повідомлення Игрушкин » 7.5.10 08:19

Наперед - даю згоду на участь у чух-чух-турі Di Palazzi Chernigiv alya Neapolitani :mosking: хі!

Чим ближче буде до дати, тим зрозуміліше що до чого та як :pardon:
Поехали!
До горизонта и направо!
____________ ---> ____

Если мне покажется, что где-то есть торт - обязательно перепроверю.)

Bragida
* * *

Повідомлення Bragida » 7.5.10 10:01

22.05.10
Зустріч на станції Видубичі о 5:55 ранку!!!
електряга
Київ 06:20 - Ніжин 08:45
Про всяк випадок повідомляю, що електричка на Ніжин в цей час в суботу вранці вже точно буде заповнена на Видубичах :zopa:
Поймал Мойша золотую рыбку. Она ему:
- Отпусти, исполню три твоих желания!
- Так, хочу виллу на Канарах, 20 миллионов евро в швейцарском банке и гарем из 20-ти шикарных блондинок. Это раз...

Annettt
* * * * *
Стать:жін

Повідомлення Annettt » 7.5.10 12:47

Відповім за "колегу" *oops*
Краще за все сідати на центральному вокзалі (він же Київ-Пасажирський).
Бо навіть на наступній станції ви ще зможете зайти з велосипедами, але вільних купе, щоб їх повісити - вже може не бути, і сидячих місць теж може не бути вже. Принаймні півмісяця тому назад якось так було.
Або може спробуйте на більш ранню електричку.
Если бы человек мог быть скрещен с котом, это улучшило бы человека, но ухудшило бы кота. (с) Марк Твeн

Bragida
* * *

Повідомлення Bragida » 7.5.10 15:23

Так, Аня права.

Ще краще сідати до Київпаса, наприклад, на Караваєвих Дачах :smt016

Щоб не травмувати ніжну психіку закордонних гостей можливий варіант поїхати електричкою підвищеного комфорту http://www.swrailway.gov.ua/timetable/e ... 239&bold=1
Квитки на неї треба брати трохи завчасно і в окремих касах.
Стандартно для безпроблемного перевезення велів треба хоча б елементарні чохли (з тканини чи хоча б трохи замотати поліетиленом).

В Ніжині все ж рекомендую проїхатись не на довго в центр і до педагогічного університету - там буде красиво.
Якщо потрапите в правильний час, біля педу помилуєтесь не тільки квіточками, а ще й натовпом дівчат з ( . )( . )

В Густиню заїдьте також - в монастир пускають нормально, хіба що штани якісь повдягайте перед входом на територію.

Також уважніше поставтеся до питання харчування - в дрібніших селах невеличкі магазинчики будуть, а от кафешек з гарачими стравами знайти не так просто. У Сокиринцях у всякому разі нічого подібного не бачив. Не впевнений і щодо Тростянця.
Поймал Мойша золотую рыбку. Она ему:
- Отпусти, исполню три твоих желания!
- Так, хочу виллу на Канарах, 20 миллионов евро в швейцарском банке и гарем из 20-ти шикарных блондинок. Это раз...

tjoma12
*

Повідомлення tjoma12 » 7.5.10 22:17

привіт

всім дякую..
цікаво будемо старатись
але тут нюанс..електричка на київ пас не стає...і тому найоптимальніше буде....
http://www.swrailway.gov.ua/timetable/e ... 237&bold=1
Протасів яр, або Київ Московський...
я за К. московський...!

може мені з закорждону погано видно???)))

tjoma12
*

Повідомлення tjoma12 » 7.5.10 22:23

вчитався у слова ітепер раджу а може на видубичах о 5.17 сядем???
то для мене рано..але зате весь день попереду буде))

ВелоДім
SiteAdmin

Повідомлення ВелоДім » 9.5.10 07:49

напоминаю, что здесь не чат. при повторе флуда устрою репрессии
Зображення

sneg
* * *

Повідомлення sneg » 19.5.10 16:20

Даю наводку! #crazy_pilot

Ночувати будемо не в Качанівці (бо тут і в супутніх хуторах немає місця для ночівлі), а в Тростянці. За 120 грн з особи (вкл. сніданок). Вечеря (укр. кухня) десь 50 грн. + докупаємо напої за смаком у місцевому ларьку: соки, води там і т.д. :balalayka: Можлива баня 35 грн - одни заход на nnnnnnnу кількість часу!
З вищесказаного випливає корекція дистанції: перший день буде десь під 100 км (ну це із зупинками, відпочинками і перекусонами - але не розслабляйтесь!). Заувага до всіх: хто на вел не сідав 3 роки, а вважає, що льогко закрутить 100 км в день - хай навіть і не мріє, а сидить дома і ганяє чаї. Штовхать його під сідло (як це робить гуру Тігор) - справа не виправдана. Хто час від часу покручує, має впоратися. Ніхто рекордів бити не буде, і закладати сотню от і до. Всі люди, все зрозуміло!
Обов`язково харчуйтесь перед виїздом. Розумію, що рано в ранці воно у вас не полізе, тож.... беріть із собою. Ідеальний варіант: берете дві 1,5 літрові пляшки з-під води, обрізаєте одну - набиваєте їжею, закриваєте зверху іншою (або тією самою), обмотуєте кульком зверху. В сумі виходить судок, який після їжі не жалько й викинути, щоб не возитися. Їжу беріть насичену вуглеводами: макарони, рис, кашку, хлібці, пластівці, сухарі, печиво, сухі фрукти, просто фрукти (банани, яблучка, апельсини). Сало, гамбургери, шінка і стейк з кров`ю - не катить. Воно перетравиться тільки увечері та й серед нас можуть бути слабкодухі, які втратять свідомість від першого погляду на стейк з кров`ю :cry: !
Поїмо у тязі за годину до підїзду до Ніжина. Так час економимо і гроші. Далі швиденько на Ічню, і далі, ідалі...
Вціло вкладаємося у суму 300 - 350 грн (але беріть якійсь запас).

У Тростянці ночуємо у меморіальному комплексі-музеї Скоропадського. На ранок за доп. платню (як домовимося з адміністрацією) може буде для нас влаштована екскурсія, то се, то те. Ну і далі по плану.

Перед тим як їхати, ще раз перечитайте список необхідного для подорожі! Беріть і не нехтуйте порадами. Проте й зайвого не тягніть.
Востаннє редагувалось 19.5.10 17:54 користувачем sneg, всього редагувалось 1 раз.
Лысая резина дорог,
(с) АлисА

sneg
* * *

Повідомлення sneg » 19.5.10 17:38

Виходить така ситуація, що їде 6-7 осіб досить різних за фізичними показниками, технікою їзди, досвідом і т.д. Тому будемо триматися групи (особливо на складних ділянках дороги, тощо), хоча вона приречена на те, щоб рватися на маленькі gruppetto. Це аж ніяк не значить, що наздоганяючому треба рвати м`язи, щоб будь-що догнати лідера, а потім після 5-ти км спрінту впасти мертвим на узбіччя. "Пелотон" :grin: порвався - так і буде, постараємося триматися в полі зору (особливо на рівнячках), хоча все одно будемо всіх дозбирувати і довозити, десь чекати... Тут працює інший принцип, хто перший прийшов на точку А, той має більше часу на фоткання, огляд знаменитих пам`яток, роздупльож, рахування горобців. Хто останній - відповідно - "5 хв. на роздуми". Самі розумієте маршрут насичений, графік щільний, тож якщо останній (якому привезли 1,5 години) буде 1,5 години фоткаться з кожним кущем, то далеко ми не заїдемо. А повинні вже після 18-00-19-00 бути на в Тростянці на вечері. Так що дивіться самі. З вечерею так само - "хто перший кнопку нажме, той і буде кашу ная....". :lol: Але все буде ок! Я в нас вірю!
Лысая резина дорог,
(с) АлисА

Игрушкин
*-*-*
*-*-*

Повідомлення Игрушкин » 20.5.10 00:08

Если всё будет получаться - можно присоединяться *oops* ?!

Веники для бани будем по дороге присматривать и вязать :mosking: хи?!

Вот это я понимаю формат покатушки - покатались, попарились, отоспались и вновь в дальние края сорвались :good:
Поехали!
До горизонта и направо!
____________ ---> ____

sneg
* * *

Повідомлення sneg » 20.5.10 14:59

Если всё будет получаться - можно присоединяться *oops* ?!
Похоже, что у нас уже лимит мест получается. Там с поселением проблематично. Уже полная загрузка. Так что сорри, но если что я свисну!
Лысая резина дорог,
(с) АлисА

Игрушкин
*-*-*
*-*-*

Повідомлення Игрушкин » 20.5.10 15:15

Похоже, что у нас уже лимит мест получается. Там с поселением проблематично. Уже полная загрузка. Так что сорри, но если что я свисну!
Если что, могу взять спальник и спать: на стульях, на коврике у входа или же непосредственно в бане :grin:

Готов сорваться по первому свисту, главное сегодня-завтра минимально загодя собраться!

Семь участников - не шесть :wink:

---

Что-то тихо как-то, ни шума :Search: ни свиста...
Поехали!
До горизонта и направо!
____________ ---> ____

Радуга
* * * * *

Повідомлення Радуга » 24.5.10 16:23

Надзвичайно чудова, приємна, весела, казкова покатушка!!!
ДЯКУЮ ОРГАМ за те, що так чудово все організували і мене взяли!!!! :molba: :molba: :molba: Треба ще!!!

Суха статистика:
Кілометраж - 174 км (114 за перший день и 60 за другий) це з дорогою по Києву на вокзал і з вокзалу
Кількість учасників - 8 осіб, з них 2 дівчини
Проколів - 0
Палаців - 2
Дендрапарків - 1
Купання в річці - 1
Нових чудових друзів і товаришів ковуків - 7 штук :friends:
Побито віниками в бані - десь троє ковуків, причому двоє з них по два рази :trud:
Нових чудернацьких креативних слів - десь із десяток %)

Лірика:
Мені надзвичайно сподобалось усе!!! І цілком божевільна весела і галаслива компанія :onfire: ; і швидкісний огляд Ніжина, зокрема, із університетом, де навчався Гоголь, і який після цього назвали на його честь; і мальовничі дороги із такими різними покриттями, які задовольнять будь-який найвибагливіший смак :mosking: ; і купання в Качанівці після 75-кілометрового прокату; і надзвичайно красивий білий пафосний палац в Качанівці (так і не зрозуміла, кому він належав - чи Терещенкам, чи ні), у якому у свій час згідно із табличкою зупинялися Микола Гоголь, Тарас Шевченко, Марко Вовчок і багато інших відомих осіб :good: ; і приємні 5 кілометрів грунтової дороги в полі повз мальовничий закат на шляху до місця ночівлі у Тростянці; і смачнюща вечеря і ночівля у музеї Скороподарського, прямо під експонатами :grin: ; і дві години у дещо тісній, але загалом чудовій бані на дровах із дубовими віниками :good: ; і надшвидкісна екскурсія :mosking: у Дендрапарку Тростянці із хмарками комарви і чудернацькими деревами з усіх куточків світу; і гарнюній палац у Сокиринцях із парком, ідолом-домовиком, альтанкою та готичним місточком; і матраси та приємне і цікаве спілкування виключно рідною мовою на травичці, в сідлі, в електричці, в бані і всюди :friends: .
Окрім того, поїздка запам'яталася тим, що нам надзвичайно пощастило з погодою - було приємно тепло, але не дуже жарко, світило сонечко :sun: , майже не було машин, всю дорогу нас супроводжували запаморочливо солодкі і приємні аромати трав та квітів.
І наостанок: Артеме, країні потрібні молоді і талановиті політологи/ історики, тож повертайся на батьківщину і допомагай творити її щасливе сьогодні і завтра! :friends:
http://www.chuvstva.info/

sneg
* * *

Повідомлення sneg » 24.5.10 23:20

ЗВІТ

Пролог
Зібралася якось цікава різношерста велосипедизована компанія та влаштувала файну покатушку з туристично-оздоровчою метою. Під прапором двоколісних об’єдналися два історика-політолога, п’ять ІТ-шників та одна юристка (От цікаво, що ще лишилися такі, які міняють салон Майбаха на жорстке велосідло та пил з-під колеса!). Взяли вони 1 шосер (Я), 6 звичайних МТБ та один МТБ-раритет (це у Діми - таке щось унікальне ретро із нержавєйки, проте дядько валив на ньому як Бог #crazy_pilot , дрюкаючи на своєму самородку всі ті хай-тек витребеньки :mushket: ). Всі сім МТБшників жодного разу ще не їздили 100 км за в день, а тут вимальовувалася перспектива їхати 100+. Ба більше, у людей навіть накату 100 км в цьому сезоні не було (тепер є!). Але настроїлися всі дуже рішуче + непогана ОФП + толерантність оргів, які тримали «адекватний» матрацний темп 16-20 км/год та дозволяли постійні піт-стопи а-ля «зачекайте, мене вкусив комарик, почухатися треба» :melod: . Ну для такого формату їзди – це норма! Ба більше, не було особливих нитиків і всі стоїчно переносили «тягости велосипедной службы». Особливо Оля з Чернівців O:-) , яка ще й на другий день перевантажила коліно і зв’язки на одній нозі, але крутила через біль краще за інших, постійно лідируючи в групі. Молодець! :mushket: Технічно всі теж підготувалися досить добре, виконавши вимоги орга. Дякую вам за це! Єдине зауваження є до kimostudent, яка все ж таки взяла шалений велобагажник з «кроватного заліза» і баули. Зрозуміло, що вони тягнули її назад і гальмували рух, удвічі знижуючи ефективність їзди. Він, до речі, приказал долго жить в місті Ічня, поламавшись у місті кріплення до рами. Це була цікава технологія: моднявий Трек двохпідвіс з гідравлікою і різними наворотами до якого «Кулібіним з базару» прикурочений багажник… Серед втрат також можна відзначити те, що Тьома загубив в Ічні щиток на «орендованому» у мене велі (негідник, ганьба йому! #diablo ), а у мене розстроїлася перекидка, так що довелося їхати тільки на великій зірці компакта (50). Правда цікаві гіркі були лише два рази на трасі Суми-Київ, та й ніхто ж не валив! В цілому проїхали дуже позитивно і продуктивно. Більше здобули, ніж втратили.

День 1.

З самого рання передова група сіла на Кардачах в електрягу і захопила вагон на Ніжин, забарикадувавши двері великами. На Києві, ще й Масковском, до них приєдналися головні сили, жахаючи своєю присутністю бабок-дачниць, ветеранів з колодками на грудях і мандрівних човників :ireful3: . Так ми гайнули у Ніжин, де підібрали ще одного бійця, який добирався якось через Конотоп, відьомськими шляхами. В Ніжині короткі оглядини міста (універ, парк з могилами партізанов-подпольщіков, пара церков, мечетей і мінаретів). Наші велосипедисти валили по Ніжину, не дивлячись на світлофори, дорожні знаки і т.д. Цим наводили жах на місто, неготове до такого наїзду. Пару разів їх трохи розчавили местниє транспортні засоби, аж поки вони не роздуплилися, що таке червоне світло. Далі без пригод до Ічні, де була інша оглядова екскурсія і смачний обід. Це була якраз половина маршруту: народ досить втомився і майже зламався. %) Не допомагало навіть те, що я катав від хвоста групи до її голови, і назад, та підбадьорював нарід криками типу: «Але, але, але!». Але після обіду і години відпочинку – відкрилося друге дихання. Поїхали далі. Група постійно рвалася, тож доводилося час-від-часу дозбирувати людей. Але за 5 км від Качанівка двоє таки відкололися і поїхали у своєму темпі трасою до Тростянця (місця ночівлі). Всі інші подалися до палацу у Качанівці, проте через темп черепахи, запізнилися і побачили палац і супутні споруди тільки ззовні. А жалько! Доведеться їхати ще раз. Перед Качанівкою ще оглянули цукорний завод Харитоненків у селі Парафіївка – велична і старовинна споруда! Після цього полями і лісами подалися на ночівлю. Врешті вже у Тростянці знайшли двох наших і прибули «на постой» до приватника у таку собі «Мисливську паланку». Заночували у приватному музеї Скоропадського. Чувак фанат роду гетьмана. Збирає раритети і розставляє їх по хаті та садибі, а щоб цей музей утримувати здає його в аренду туристам. Тож спали прямо в музеї. Правда хто-як (я, наприклад, у кімнаті для прислуги). Особливо пощастило Артему він спав у панських хоромах з Оленою (поряд, але не разом). Вечеряли козацьким кулішем та смаженим коропом. Після вечері спільна баня: чай з варенням і курс анатомії жіночих і чоловічих тілес :oops: (проте безконтактний).

День 2.

Смачно поснідали. І пішли дивитися дендропарк Скоропадського: ботаніка + історія = загалом цікаво і корисно. Далі сувеніри, збори, прощання з хазяїном і снова в бой! 14 км до Сокиринців. Відпочинок у парку біля Палацу, огляд музею та навколишніх красот, спілкування з аборигенами. Все файно і є що згадати! Тут нас залишив Діма, яки поїхав своїм ходом на Талалаївку. Ми ж рушили до траси Суми-Київ і потихеньку дісталися до Прилук. Їхавши по трасі, бачили справа по дорозі густинський монастир на болотах – видовище оригінальне і вишукане, але забракло часу для відвідин. А жалько! Доведеться їхати ще раз. У Прилуках подивилися оглядово місцеві красоти: критку для малоліток, де тягнув свій перший строк четвертий Президент однієї східноєвропейської країни (дивно, але чомусь немає таблички «Національна пам’ятка історії. Охороняється законом»???); театр; храми; пам’ятники видатним митцям (особливо вразив і Ленін такой залатой, і славний Актябрь впереди! ). Далі на тязі до Гребінки, де відбулася пересадка на іншу тягу до Києва. На вокзалі Тьома посрався із местною буфетчицою, бо вона «не за того голосувала» :ireful3: , а местниє гопи отримали купи позитиву заценяя єтіх в абтянутих трусах, ачках і касках. Так і покаталися. З тягами пощастило - були майже порожні, тож сиділи із комфортом і з велами.

Фінал

У підсумку класно покаталися з чудовими людьми і набралися позитивних емоцій. :ok: Мій накат за подорож 185 км за 9 год 45 хв. Я отримав новий і оригінальний досвід катання з велами у тягах, здобув досвід «вожака» :old: чи пак лідера групи. Дякую за компанію і гарно проведений час. :good: Варто буде повторити і додивитися те, що пропустили. А на найближчу перспективу запрошую друзів взяти участь у традиційному всеукраїнському велодні, 29 травня в Києві. :friends:

P.S. Далі додаю кілька показових фото на розгляд велогромадськості.

Люблю тебе, моя Україно велика!
Зображення

Вони працюють!
Зображення

Краю ж ти мій, краю, чом тебе сплюндровано, чом занепадаєш?
Зображення

Оля валить! :Rose:
Зображення

Завод Харитоненків у Парафіївці
Зображення

Передвечірня втома
Зображення

Палац в Качанівці
Зображення

У парку Скоропадського
Зображення

Specialized - карбонова міць!
Зображення

Палац у Сокиринцях
Зображення

Обриси Густині
Зображення

Тут сидів Він!
Зображення

Міський театр у Прилуках
Зображення

Дорогою додому...
Зображення
Востаннє редагувалось 27.5.10 20:50 користувачем sneg, всього редагувалось 2 разів.
Лысая резина дорог,
(с) АлисА

Игрушкин
*-*-*
*-*-*

Повідомлення Игрушкин » 24.5.10 23:28

Молодці :good: А дещо більше фото буде?
Поехали!
До горизонта и направо!
____________ ---> ____

Радуга
* * * * *

Повідомлення Радуга » 26.5.10 13:46

по-перше, дійсно, де фотки!!! Фотки в студію!!! :Bravo:
по-друге, Андрію, навіщо ці зауваження?? :unknown: Не розумію, чому під час покатушки ти не міг щодо цього висловитися. :duma: Є такий дуже гарний принцип: хвалити публічно, а сварити особисто... але менше з тим. Звертаю увагу, що із зауваженням я абсолютно не згодна.
Єдине зауваження є до kimostudent, яка все ж таки взяла шалений велобагажник з «кроватного заліза» і баули. Зрозуміло, що вони тягнули її назад і гальмували рух, удвічі знижуючи ефективність їзди. Він, до речі, приказал долго жить в місті Ічня, поламавшись у місті кріплення до рами
По-перше, цей дюралевий (легкий) багажник із велосумочкою (няіких баулів і близько не було; баули в мене є, але я їх лишила вдома) окрім безлічі звичайних покатушок по місту пройшов Арабатку і гірський грунтовий Крим. Не дивно що після такої тряски кріплення хомутів могло таки зламатися (з огляду на те, що двухпідвіс таки не призначений для багажника).
По-друге, за об'ємом та вагою моя велосумочка не була більша за жоден із рюкзаків, які віз кожен з учасників групи (крім тебе). Єдина різниця - всі вони везли ці вологі від поту рюкзаки на своєму горбу, а я везла сумочку, прикріплену на велосипед. :^:
По-третє, я маю досвід їзди як з багажником і сумочкою, так і з рюкзаком, і можу сказати, що велосумочка, на відміну від рюкзака, не втомлює мене і аж ніяк не гальмує мій рух (чого не скажеш про вагу самого велосипеда - кілограм десь із 17 %) , надзвичайно злі зубаті покришки широною 2 дюйми :crazy: та неминуче погойдування, пов'язане із природою мого велосипеда, який є двухпідвісом :pardon: ).
Маршрут я проїхала цілком бадьоро та без особливих складнощів як для мене, так і для оргів та інших учасників. Якщо і були відставання, особливо на другий день, то вони були викликані тим, що група раптом стартувала, не з'ясувавши, чи всі готові їхати, у зв'язку із чим утворювалось первинне відставання, яке тільки збільшувалось з часом.
Особливо пощастило Артему він спав у панських хоромах з Оксаною (поряд, але не разом).
Ага, з Оксаною :melod: , пане Фройд :mosking:

sneg
* * *

Повідомлення sneg » 27.5.10 20:58

Ага, з Оксаною :melod: , пане Фройд :mosking:
Сонечко, вибач, вибач, вибач. Я скоро звикну як собачка Павлова. Очевидно треба частіше бачитися, щоб виробити рефлекс.
:dash2:
Стосовно фоток: викладу на днях ще кілька особливих від Артема (сьогодні лише роздобув).
А весь пакет світлин думаю варто передати тобі особисто при зустрічі. Варто навіть організувати колективне зібрання із переглядом фоток. Як варіант можна обрати день 29.05. Я вже писав на мило про цей сценарій.
Лысая резина дорог,
(с) АлисА

Радуга
* * * * *

Повідомлення Радуга » 28.5.10 11:34

Варто навіть організувати колективне зібрання із переглядом фоток. Як варіант можна обрати день 29.05. Я вже писав на мило про цей сценарій.
Я б із задоволенням! Але 29-го я зайнята :pardon: - одразу після велодня мчу на коропоратив у Кончу Заспу... Може у якийсь робочий день ввечері? А де взагалі можна влаштувати перегляд? Ти запрошуєш? :wink: Чи десь у кафе із ноутбуком? І ще: Артем ще в Києві? Скільки він ще буде? Може спробувати зустрітися до того, як він поїде (правда інші двоє - Ярик і Діма зараз в Осло, та і Оля мабуть поїхала... Тому поки що всі точно не зберемося). Але я вважаю, що є сенс принаймні Артема впіймати :wink: (ми ж із ним тепер не чужі люди ... після всього :roll: )...

sneg
* * *

Повідомлення sneg » 28.5.10 15:17

Ось ще кіко нових фото в студію (від Артема і мене)!

Артем посеред ставу Скоропадського
Зображення

Груповуха там же
Зображення

На вокзалі у НІжині... поки що енергія валить через край!
Зображення

Оленка сповіщає щось захопливе. Ми уважно дослухаємося
Зображення

Знову ми і палац
Зображення

Велофотофантазії. Артему залік!!! :good:
Зображення

Провінційний інтернаціоналізм
Зображення
Лысая резина дорог,