Чайниковские вопросы

Будь-які "залізячні" питання
gylka
Стать:чол
Re: Чайниковские вопросы

Повідомлення gylka » 17.3.10 21:12

У мене одна труба 35,2 мм, а друга - 32,4 мм.
У мене більше запитань по зіркам.
У мене на обох байках комплект 42/34/24.
Що я маю перевірити, щоб підходило по зіркам?
http://techdocs.shimano.com/media/techd ... 687361.pdf
ось вся доступна інфа про перекидку на офсайті (звідки і фотка Nechuparа'и). Вияснить на яку максимальну зірку розрахований переклюк неможливо... чисто візуально то думаю що на 44 розрахована, а не на 48 (у 48 - трохи довша "лапка"). Хоча вобщем-то в твоєму випадку це особливої ролі не грає - у тебе система з зіркою 42 і відповідно цей переклюк буде пахать.
Вище я неточно висловився про "бажано брать переклюк під мах 44"... на роботу цей параметр впливать не буде з твоєю системою.

якщо щось хочеш більше узнать то ще почитай для самоосвіти що таке "чейнлайн" (в цій алівіо підходить - 47,5/50мм, в С050 - теж, скільки в твоєму другому переклюку - треба вивчать - не видно моделі)

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 17.3.10 21:24

я в англійській мові не шарю, але чи не вказано в специфікації те, що різниця мі ж великою та середньою зіркою для цієї перекидки мусить бути мінімум 10 зубів? мені і справді цікаво

у мене на гібриді по замовчанню стоїть перекидка FD-M413 (про котру в цій же специфікації теж згадується) з зірками 48-38-28.
отже мені здається, що ця перекидка (і моя, і FD-M412) працюють і з 42-ома зубами, і з 48, а справа лише в комбінації зірок
мне не нравится эта экспедиция, мне не нравятся эти матросы. и вобще... что? да! нет! мне вобще ничего не нравится, сэр! (с) капитан Смоллет

dixik
* * * *

Повідомлення dixik » 18.3.10 08:50

Nechupara » 17.3.10 22:24
я в англійській мові не шарю, але
в некоторых случаях это совсем не обязательно :grin: , http://techdocs.shimano.com/media/techd ... 700282.pdf

для этого перед тем как смотреть документ необходимо выбрать язык http://techdocs.shimano.com/techdocs/index.jsp их там много.

переключетели М412 и М413 одинаковые по кол-ву звезд (емкости) и отличаются только расположением хомута на раму
и соответственно рамка будет двигатся по разному... и еще могут быть различия в угле крепления самого хомута
например тип М412-3 для рам с углом подседельной трубы 63-66град.
gylka » 17.3.10 19:14
але не раз чув що от саме ця С050 краще працює ніж 412-а...
свидетели есть?
Небольшие Правила раздела "Технозона"
Модератор8 » 9.4.08 12:57
В этом разделе также приветствуется, если Вы не будете:
-выдавать свои догадки и предположения за объективное мнение
8RydeR » 17.3.10 17:26
Скажіть, будь ласка, що я маю перевірити на своїх байках, щоб впевнитися у тому, що мені підходить пропонована перекидка?
как минимум проверить что-бы при установке нового перекл., его хомут не накладывался на различные доп. элементы рамы
например болт флягодержателя и проч. "препятствия", но при его (нового перекл) отсутствии это наверное сделать непросто
а вообще нужно обратится в мастерскую
Ніщо так не виснажує і не руйнує людину, як тривала фізична бездіяльність (c) Арістотель

gylka

Повідомлення gylka » 18.3.10 09:30

я в англійській мові не шарю, але чи не вказано в специфікації те, що різниця мі ж великою та середньою зіркою для цієї перекидки мусить бути мінімум 10 зубів? мені і справді цікаво
да, написано, але досвід показав що все-одно працює...
у мене на гібриді по замовчанню стоїть перекидка FD-M413 (про котру в цій же специфікації теж згадується) з зірками 48-38-28.
отже мені здається, що ця перекидка (і моя, і FD-M412) працюють і з 42-ома зубами, і з 48, а справа лише в комбінації зірок
на оффсайті цього не пишуть, буду знать... для 8RydeR як виявилось це ролі не грає, там працюватимуть обидва переклюка.
свидетели есть?
В этом разделе также приветствуется, если Вы не будете:
-выдавать свои догадки и предположения за объективное мнение
да, свідки є.
як побачиш мої догадки або припущення які я видаю за об"єктивні то ткни пальцем. те куди ти вище ткнув - попав пальцем в небо, перечитай.

dixik
* * * *

Повідомлення dixik » 18.3.10 09:41

gylka » 18.3.10 10:30
то ткни пальцем. те куди ти вище ткнув - попав пальцем в небо, перечитай.
"Спокійніше, Зоя Жорівна" (с) П"єса для шкільного театру

сори за офтоп
Ніщо так не виснажує і не руйнує людину, як тривала фізична бездіяльність (c) Арістотель

8RydeR

Повідомлення 8RydeR » 18.3.10 10:03

Зображення
Зображення

Зображення

Отже, можна зробити висновок, що мені жоден переклюк Алівіо не підійде з двох причин:

а) система має бути 48/38/28, тобто, мінімальна різниця між найбільшою та середньою зіркою - 10 зубців, а між найбільшою та найменшою - 20 зубців.

б) кут підсідлової труби відносно горизонтальної поверхні має бути від 63 до 69 градусів. З малюнків вище видно, що я маю кут 71 градус. Хоча, є можливість, що йдеться про кут між задніми пір'ями (йопта, перья). А він справді хоча би на два градуси, але менший. Але як точно порахувати цей кут?
http://www.endomondo.com/profile/9638657
любой велосипедист вам скажет, что шея - это вынос мозга

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 18.3.10 10:50

...а) система має бути 48/38/28, тобто, мінімальна різниця між найбільшою та середньою зіркою - 10 зубців, а між найбільшою та найменшою - 20 зубців....
Як я зрозумів, то в ідеалі система має бути або 42-32-22, або 48-38-28 - тобто з різницею між великою та маленькою зірками в 20 зубів, а між великою та середньою мінімум в 10 зубів.
сам я мав досвід тільки з такою як у тебе С050, з тією Алівіо не стикався, але не раз чув що от саме ця С050 краще працює ніж 412-а...
ну щодо якості роботи, то не скажу, але на моєму МТБ на старій системі з ціпком під 7 зірок при перемиканні ціпок часто клинило, і як наслідок моя С050 зламалася, також зламалася якась Деора (модель не згадаю, мені її подарували, але вона відрізнялася за конструкцією від тих Деор, котрі я бачив у інших байкерів), а 412-а, котру я поставив потім витримувала такий режим роботи (коли при перемиканні ціпок клинив та не перекидався на більшу зірку), бо в місті регулювальних болтів вона була конструктивно міцніша.
Тобто за надійністю я вважаю цю Алівіо надійнішою за С050, але щодо самого перемикання різницю суттєву я не помітив.
А проблеми з перемиканням передніх передач у мене була вирішена заміною системи та ціпка
мне не нравится эта экспедиция, мне не нравятся эти матросы. и вобще... что? да! нет! мне вобще ничего не нравится, сэр! (с) капитан Смоллет

gylka

Повідомлення gylka » 18.3.10 11:21

Отже, можна зробити висновок, що мені жоден переклюк Алівіо не підійде з двох причин:
а) система має бути 48/38/28, тобто, мінімальна різниця між найбільшою та середньою зіркою - 10 зубців, а між найбільшою та найменшою - 20 зубців.
б) кут підсідлової труби відносно горизонтальної поверхні має бути від 63 до 69 градусів. З малюнків вище видно, що я маю кут 71 градус. Хоча, є можливість, що йдеться про кут між задніми пір'ями (йопта, перья). А він справді хоча би на два градуси, але менший. Але як точно порахувати цей кут?
а) він буде пахать з твоєю системою
б) там кут між пір"ями і підсідільною трубою. на твоїй рамі там кут 66-69, як і на абсолютній більшості КК-рам під 26"-колеса. 63-66 більше зустрічаються на на КК-найнерах і кросових.
от можеш ще узнать під який кут той 412 - про це я не подумав, але швидше за все під 66-69

Зевс
* * * *

Повідомлення Зевс » 18.3.10 13:59

каким ключем откручивается тормозной диск? 3 маленький, 4 - большой... :duma:
ветер в харю, а я шпарю...

shapirus

Повідомлення shapirus » 18.3.10 14:12

каким ключем откручивается тормозной диск? 3 маленький, 4 - большой... :duma:
torx t25.

Зевс
* * * *

Повідомлення Зевс » 18.3.10 14:22

еще один глубый вопрос. у меня мех диск тормоза AVID BB5. одна колодка активная. другая пассивная. ковыряю вел, ставлю колесо с диск тормозом. а диск впритык к активной колодке. даже немного трет при открученом тросе. может знает кто как его оттащить в сторону пассивной колодки?? :dash2:
ветер в харю, а я шпарю...

shapirus

Повідомлення shapirus » 18.3.10 14:29

еще один глубый вопрос. у меня мех диск тормоза AVID BB5. одна колодка активная. другая пассивная. ковыряю вел, ставлю колесо с диск тормозом. а диск впритык к активной колодке. даже немного трет при открученом тросе. может знает кто как его оттащить в сторону пассивной колодки?? :dash2:
установить тормоза, пользуясь инструкцией и полезными советами вроде таких: http://www.twowheelblogs.com/avid-bb7-d ... and-tuning

ну и на ютубе есть несколько роликов на эту тему.

Тоня
бiла та пухнаста
бiла та пухнаста
Стать:жін

Повідомлення Тоня » 18.3.10 16:18

есть новые колеса (26"), флиппера на них нет
как подобрать флиппер? подскажите, плиз
Разум — это в лучшем случае наша жена: мы действительно его часто слышим, только редко задумываемся над тем, что он говорит. (Филип Честерфилд)

Ajax
* * * *

Повідомлення Ajax » 18.3.10 17:41

А что за обода? По ним можно и флиппер подобрать.
Самые тру-граммар-наци - это капчи. Всего одна незначительная опечатка - и они вообще тебя за человека не считают!

SPectrum
*

Повідомлення SPectrum » 18.3.10 17:48

Можно поставить рулевую VP-A07AC на Драгстар ?

Volk
* * * *

Повідомлення Volk » 19.3.10 10:53

Поставить можно.
По большому счету тебе любая интегрированная подойдет.
"...ну лескус тільки з кузовом..."
192911918

SPectrum
*

Повідомлення SPectrum » 19.3.10 13:54

Как ее поставить? Если ета рулевая без чашек

Volk
* * * *

Повідомлення Volk » 19.3.10 14:19

Как ее поставить? Если ета рулевая без чашек
По большому счету также как и чашки в обычных, выбиваем, впрессовываем новые, в идеале воспользоваться услугами мастерской и вот таким инструментом
Зображення

Можно ли заменить 1 1/8" резьбовую рулевую на безрезьбовой комплект? Если да, то какие могут быть сложности и станет ли безрезьбовая вилка с диаметром штока 1 1/8"?
Резьбовые это просто 1" а без резьбовые 1 1/8
Поменять не выйдет.
"...ну лескус тільки з кузовом..."
192911918

Тоня
бiла та пухнаста
бiла та пухнаста

Повідомлення Тоня » 19.3.10 14:23

А что за обода? По ним можно и флиппер подобрать.
Колеса SunRims Black Flag под вибрейки, на что смотреть в их описании надо?
там написано
Обод: EQL21 (BLACK)
а по этому названию такой обод не гуглится:(
Разум — это в лучшем случае наша жена: мы действительно его часто слышим, только редко задумываемся над тем, что он говорит. (Филип Честерфилд)

Ajax
* * * *

Повідомлення Ajax » 19.3.10 14:33

Зображення
Обод SunRingle Equalizer 21
Внутрення ширина 16мм, думаю что самый обычный флиппер из магазина подойдёт великолепно. Если я не ошибаюсь то они как раз обычно около 15-16мм
Самые тру-граммар-наци - это капчи. Всего одна незначительная опечатка - и они вообще тебя за человека не считают!

Тоня
бiла та пухнаста
бiла та пухнаста

Повідомлення Тоня » 19.3.10 15:00

ага, спасибо большое!
на велосипед.коме два вида флипперов на 26 колеса - шириной 32 и 20 мм, и еще на 28-е колеса - 14 мм
вот, пытаюсь понять - по логике мне нужен мтбшный флипер (т.е. на 26-е колеса) поуже, шириной 20 мм, но внутренняя ширина обода же меньше 20 :duma: . (хотя, с другой стороны это ж кросс-кантрийные, а не шоссейные колеса) в общем, пока не поняла какой нужен.
вот размеры обода...
800_eq21.jpg
800_eq21.jpg (10.55Кіб)Переглянуто 3634 разів

Модератор8
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Модератор8 » 19.3.10 16:03

Резьбовые это просто 1" а без резьбовые 1 1/8
Не совсем так - существуют резьбовые рулевые под 1 1/8" и в байках, где они стоят рулевой стакан как раз 1 1/8".
... два вида флипперов на 26 колеса - шириной 32 и 20 мм, и еще на 28-е колеса - 14 мм
вот, пытаюсь понять - по логике мне нужен мтбшный флипер (т.е. на 26-е колеса) поуже, шириной 20 мм, но внутренняя ширина обода же меньше 20 ...
Мтб-флиппера бывают и уже 20мм - надо поискать же просто в магазинах :)
Кроме того, практика показывает, что с успехом можно использовать и флиппера шире рекомендованного, особенно если они мягкие (матерчатые, к примеру).

Тоня
бiла та пухнаста
бiла та пухнаста

Повідомлення Тоня » 19.3.10 16:59

Мтб-флиппера бывают и уже 20мм - надо поискать же просто в магазинах :)
Кроме того, практика показывает, что с успехом можно использовать и флиппера шире рекомендованного, особенно если они мягкие (матерчатые, к примеру).
ну вот и не хочется чтобы в магазине поставили в тупик вопросом "а какого размера флипер нужен"
или еще каким-то подобным:)
спасибо за советы!
А можно еще рассказать как флипер закрепить на ободе?
Я ни малейшего понятия не имею об этом :duma:

Модератор8
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Модератор8 » 19.3.10 17:14

А можно еще рассказать как флипер закрепить на ободе?
Я ни малейшего понятия не имею об этом :duma:
Флипер - это замкнутое кольцо, он просто одевается на обод так, чтобы совпали отврестия под ниппель.

Тоня
бiла та пухнаста
бiла та пухнаста

Повідомлення Тоня » 19.3.10 17:21

:Rose:
как все-таки замечательно, что есть кому просветить полного чайника *oops*

Повернутись до “Технозона”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей