Нічний GPS урбан марафон

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Vadim Bus
Нічний GPS урбан марафон

Повідомлення Vadim Bus » 22.3.13 00:35

Хочу винести на обговорення проект нічного міського марафону.
Спортивне вело життя не повинно обмежуватись стандартами і класифікаціями міжнародних та національної федерації. Отже аналізуючи найпопулярніші велоперегони можна відзначити що марафони займають в них не останнє місце і збирають велику кількість учасників як в особистому так і командних заліках. Зараз планується календар і замість нудної шосейної командної гонки є пропозиція про нічний міський ЖЕПЕС марафон .
старт о 21.00 коло по місту 15 км з набором 150-200 метрів на одному колі. траса пролягатиме максимально в паркових зонах, фініш 9:00 . Зона розташування команд підтримки буде обовязково там де буде можливість провести електро енергію. поставити суддівські намети і польову кухню ну і звичайно шоб волав гангнамстайл. Звіт учасника або команди це підтвердження проходження кіл суддями + ЖЕПЕСЕ звіт .
Я гадаю що для багатьох початківців такій формат буде прийнятнішим ніж кантрімарафони в жорстких погодних умовах. І до того ж це видовищніше ніж гонка в лісі і можна зібрати значно більшу аудиторію підтримки.
Скажіть свою думку, бажано з конструктивними зауваженнями , і можливо негативним досвідом про який мені не відомо. Дуже вдячний.

Vadim Bus

Re: Нічний GPS урбан марафон

Повідомлення Vadim Bus » 22.3.13 00:41

Хочу винести на обговорення проект нічного міського марафону.
Спортивне вело життя не повинно обмежуватись стандартами і класифікаціями міжнародних та національної федерації. Отже аналізуючи найпопулярніші велоперегони можна відзначити що марафони займають в них не останнє місце і збирають велику кількість учасників як в особистому так і командних заліках. Зараз планується календар і замість нудної шосейної командної гонки є пропозиція про нічний міський ЖЕПЕС марафон .
старт о 21.00 коло по місту 15 км з набором 150-200 метрів на одному колі. траса пролягатиме максимально в паркових зонах, фініш 9:00 . Зона розташування команд підтримки буде обовязково там де буде можливість провести електро енергію. поставити суддівські намети і польову кухню ну і звичайно шоб волав гангнамстайл. Звіт учасника або команди це підтвердження проходження кіл суддями + ЖЕПЕСЕ звіт .
Я гадаю що для багатьох початківців такій формат буде прийнятнішим ніж кантрімарафони в жорстких погодних умовах. І до того ж це видовищніше ніж гонка в лісі і можна зібрати значно більшу аудиторію підтримки.
І іще одна значна перевага перед лісовими марафонами - це освітлення. Без супер освітлення ви нічого не наїздите в лісі, а по місту ви спокійно зможете долати дистанцію.
Скажіть свою думку, бажано з конструктивними зауваженнями , і можливо негативним досвідом про який мені не відомо. Дуже вдячний.

DESI205
новичок
новичок
Стать:чол

Повідомлення DESI205 » 22.3.13 08:10

http://www.velokiev.com/forum/viewtopic ... 26&t=51305
тут угрожали наказать плохих байкеров.

Крикс

Повідомлення Крикс » 22.3.13 11:05

Ну тут вроде как парковые зоны, а не по проспектам с вязанкой роллеров гонять, уворачиваясь от таксистов.

Вопросы вызывает только следующее:
1. Кто даст развернуть целый лагерь в парковой зоне (это вам не палаточный городок донецких патриотов в Мариинке)?
2. Кто даст херячить громко музло среди ночи (это вам не "разом нас багато, в нас одна лопата")?
3. Если это в посещаемой человеками черте города, то следует ожидать пришествия всякого рода праздно шатающихся зомби (пьяные в сраку гости города и коренные киевляне в первом поколении, которые по ночам пробухивают то, что остается от съема квартиры). Кто будет их отсекать, гонять, не пускать?

Т.е. вообще это было бы круто и наверное интересно, но чет сомнительно, что разрешат.
Si vis pacem, para bellum.

Крикс

Повідомлення Крикс » 22.3.13 11:08

Если получится организовать в теплое время, мы своей бандой стопудово приедем потусить, поддержать, посмотреть (а кто-то может и поедет круги наматывать на колеса). :good:
Si vis pacem, para bellum.

Trojan Rider
* * *

Повідомлення Trojan Rider » 22.3.13 11:11

Я ЗА :good: давно мечтал о такой гонке #crazy_pilot

Rulevoy
* * *

Повідомлення Rulevoy » 22.3.13 11:20

Тю блін! Так і я за!
Той, що вкручує

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 22.3.13 12:15

Поддерживаю любой новый формат гонки, отличный от «сбор в 9, старт в 10, крутим 5 кругов, награждение в 11, по домам». Даже независимо от деталей. Допускаю посильную помощь в организации.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 22.3.13 13:09

Ідея народилась від заснувших в одному наметі нічних велороллерських (на яких я був декілька раз і мені все сподобалось, крім того що немає змагальної родзинки) і тренувань в форматі ОФП на МТБ, в яких порвати ти можеш на кожній горі, але кількість учасників не росте, бо капєц як важко.
Я теж думаю що для реалізації найскладнішим буде знайти галявину для 2 сотень напівдиких емоційних громадян котрі складатимуть групи підтримки. Таких зон із зручними під'їздами і сквозними проїздами дуже мало ..
Звичайно що спроби влаштувати це цивілізованим шляхом не можна відкидати, але як запасний варіант є лісопаркова зона навколо смородинового узвозу , але там немає освтілення тобто все ж такі якісь фари будуть потрібні . ну і місця там такі що треба себе вести потихше. Смородиновий узвіз цікавий своїм градієнтом і бруківкою по якій дертися на шосері можна, але на межі здорового глузду. тому не прийдеться вимагати жорсткого дотримання участі на МТБ.
Другий варіант це проїзд територією лікарні , на мал. жовтим. Вона вся розташована в парковій зоні. Можна спробувати домовитись , але заїзд з Теліги, не хочеться по магістральним дорогам водити людей :duma:
Зображення
Я намалюю приблизний маршрут з урахуванням найменшої кількості контрольних дільниць . і тоді ми його обговоримо.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 22.3.13 13:21

Хочу запитати з технычної точки зору чи можливий контроль по навігатору як по GPS маяку ? якщо наприклад команда буде передавати один навігатор з рук в руки. Які є ризики шахрайства?

SMPS
Модератор

Повідомлення SMPS » 22.3.13 13:47

Просто по навигатору нет, а вот по андроид смартфону можно, причем вариантов масса, вплоть до того что на одном ноуте можно контролировать всех участников одновременно, но кто ж свой телефон за пол килобакса кому то передавать будет тем более на гонку.
Зображення

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 22.3.13 13:54

Трасса, проложенная желтым, насколько я знаю (а знаю я вроде как более-менее неплохо, поскольку регулярно там катаю), проложена нереально: она пересекает овраг сразу за недостроенным корпусом, что в действительности сделать невозможно. Плюс замкнуть ее в кольцо вправо без использования тротуаров проблематично. Можно влево по парку, правда начнет сильно перекликаться с гоночной. А параллельно Смородинскому спуску, кстати говоря, идет мини-ДХ трассочка, но не знаю как она будет на подъем.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 22.3.13 16:15

Трасса, проложенная желтым, насколько я знаю (а знаю я вроде как более-менее неплохо, поскольку регулярно там катаю), проложена нереально: она пересекает овраг сразу за недостроенным корпусом, что в действительности сделать невозможно. Плюс замкнуть ее в кольцо вправо без использования тротуаров проблематично. Можно влево по парку, правда начнет сильно перекликаться с гоночной. А параллельно Смородинскому спуску, кстати говоря, идет мини-ДХ трассочка, но не знаю как она будет на подъем.
та воно по пам'яті намальовано дуже приблизно. Я там катав 10 років тому, просто як варіант затишного місця для табору де не будуть турбувати стражі порядку. За 1000 грн можна там домовитись про розташування табору + електроенергія і доступ до мережі водопостачання. трасса не буде перетинатись з Бабиним яром , далі повинна тягнутись по горбам Андріївський узвіз і Шовковична це програма мінімум . Я ж кажу що це гонка а не покатушка
Є ще парк нижче паркової алеї , там теж можна відпрацювати, там навіть краще і 220 протягнути від ресторану.
а що до GPS в чому складність фіксувати трек проходження? потім суддя зможе легко вирахувати порушення якщо була аномальна висока швидкість або траєкторія.

konst

Повідомлення konst » 22.3.13 16:16

Вадим, ну о какой зрелищности можно говорить в случае ночного марафона? Кто и на что там будет смотреть? Фан для участников и просто тусящих само собой будет, но зрелищность это все же несколько иное.
Подумай над форматом квеста, он на самом деле не так плох. В простейшем варианте прийдя в нужную точку участник находит там координаты следующей, при таком подходе контролировать их перемещения нет нужды. Маршрут можно сделать очень интересным и разнообразным, с размахом.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 23.3.13 01:01

Вадим, ну о какой зрелищности можно говорить в случае ночного марафона? Кто и на что там будет смотреть? Фан для участников и просто тусящих само собой будет, но зрелищность это все же несколько иное.
Подумай над форматом квеста, он на самом деле не так плох. В простейшем варианте прийдя в нужную точку участник находит там координаты следующей, при таком подходе контролировать их перемещения нет нужды. Маршрут можно сделать очень интересным и разнообразным, с размахом.
Костік, квести то заняття для інтелектуалів не треба мішати те що змішувати не можна, а 12 годин гонки це спортивне випробування. Не бачу абсолютно нічого спільного.
У кого є варіанти маршрута плз діліться думками . Дуже цікаво щоб чепляти Андріївський , Маріїнський парк. Шовковичну бруківку . можна крутити на Татарку головне поменше перетинів автошляхів.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 23.3.13 02:13

Приблизний трек, всього із 4 ма регульованими перехрестями , решта проїжджається навіть якщо ви не кур'єр
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=hqgaulfpmvacguyj
Набір 349 м. довжинаа кола 19.7 кеме. Чисто під МТБ

june-Y
* * *

Повідомлення june-Y » 23.3.13 02:17

Кататись вночі -- сумнівне задоволення і небезпечне (imho).

june-Y
* * *

Повідомлення june-Y » 23.3.13 02:51

і яка музика може бути (якщо це можна назвати музикою)... вночі чути на великі відстані..

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 23.3.13 03:48

Якщо обслуговувати цей маршрут то трьох контрольних пунктів + GPS звіт. буде досить
1. Верх Андріївського узвозу (щоб не різали через Володимирський)
2. Маріїнка парк (як кутова точка)
3. Верх Шовковичної (після якої сама коротка дорога буде та що за маршрутом від Бесарабкі)

Хочу почути від Вас які категорії учасників можуть бути цікавими саме в такому форматі, особисті, команди, пари???
Допоможіть мені визначитись і я почну все це готувати на червень ( ну звичайно якщо закінчиться зима)

konst

Повідомлення konst » 23.3.13 07:20

Костік, квести то заняття для інтелектуалів не треба мішати те що змішувати не можна, а 12 годин гонки це спортивне випробування. Не бачу абсолютно нічого спільного.
На самом деле спортивность мероприятия определяется в первую очередь составом и настроем участников, все остальное вторично. Примеров, когда как бы спортивная как бы гонка превращалась в масштабное "потусить" валом - та же Сотка, Х-Крым и т.д. Ну и квесты "для интелектуалов" тоже можно бегать в стиле безмозглых спортсменов, есть соответствующий опыт. :)
Я ж не говорю составлять сложные легенды и интересные загадки. Банальные листки бумаги с координатами следующей точки сделают обход КП невозможным, плюс не требуют их непрерывного обслуживания организаторами. И легко расширяют географию маршрута, по сути ты легко можешь заслать участников хоть в тот же Обухов на тягуны, было бы желание.
Все выше - не спора ради, а чисто поговорить. Организовывать все равно тебе.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 23.3.13 13:48

Костя ця тема сама для пагаваріть так шо тут монаінуна жечь.
Моє обгрунтування формату полягає ось в чому. Є умовна кількість аматорів які непогано катаються 70\30 асфальтогрунти, в середовищі яких є свої градації на лосів і "нелосів" І для них класичне крос кантрі це щось таке нереально далеке і недосяжне, (ТЕХНІЧНО, ГЕОГРАФІЧНО, і навіть КУЛЬТУРНО) до того ж бруд це нішева справа. Важко довести багатьом не спортсменам що бруд на формі і на велосипеді є кількісним і якісним показником робити спортсмена на трасі. І потім. їхати десь за край світу, теж не тойво.
Я вважаю що цю аудиторію можна зацікавити саме таким форматом. Все відбувається в центрі міста. Все по твердому покриттю. дві три гори на колі - тіпа важко але реально. Хоча набір висоти на одному колі може багатьох відлякати. - 2 кола може вкласти неспортсмена 4 кола може вбити. Це дуже класний стимул тренуватися і мати гарну форму. НУ і іще .. таакий марафон це класне мірило для команд від районів Києва які представлені на ВК..

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 23.3.13 14:37

Помирити між собою аматорську еліту і (аматорів-аматорів) можна наступним чином
Еліта бере участь в особистому заліку а в команди реєструються ті хто не засвітився на баайкпорталі серед перших п'яти в протоколах змагань
Команди від районів Києва або від інших міст України формує координатор (по чесному)
команди по три особи М+М+М
М+М+Ж або Ж+Ж+Ж
режим гонки по часу приблизно 1.05 їдеш , а 2.10 відпочиваєш, Гадаю що не напряжно

Gornostai
Велопузiк

Повідомлення Gornostai » 23.3.13 15:06

В целом интересно, пока не осознал как это провести, но интересно. Думаю, на участке бабий яр- татарка это можно сделать. Дальше в город я бы не совался.
-Вы бандеровец и националист!
-Я? Таки да, у нас вся синагога такая!

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 24.3.13 01:40

а без покойника ? (с)
Зображення

трек - http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ffiqxqzqfvjjnmce
ДОвжина 9.200 м набір 170 м .. Теж може бути.

НАрод кому реально цікаво відписуйте і підказуйте що не так.. Це буде бомбезна гонка . вона буде масовою з першого разу, у неї вже є спонсор . Треба тільки толково подати. Цю гонку 100% висвітлять по ТВ і в інет медіа . Про неї будуть розповідати як про щось фантастичне, що люди фігачять по горах 12 годин підряд і не вмирають . хоча тижнем раніше або пізніше буде проходити Боярка 24, а там у гівні по пісках люди будуть мочити вдвічі довше і втричі складнішу програму. Хто може мені допомогти з консультацією про техніку суддівства в таки марафонах . плз в приват
Нічні байкери що скажете Ви? Байк лайт кастом , хіба це не Ваша тема?

june-Y
* * *

Повідомлення june-Y » 24.3.13 02:21

ідея оригінальна, буде цікаво

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 251 гість