Современное искусство :bad:

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Varyat
Стать:чол
Re: Современное искусство :bad:

Повідомлення Varyat » 16.1.17 20:57

Но у Варята происходит (в новой эпохе) особая нелюбовь к квадрату, не связанная с тем, что он велосипедист.
Так квадрат буде зручніше розглядувати.

Зображення

Хоча, здається, пора уже зняти окуляри...
І повернутися до реального життя. Замість різних утопічних і дегенеративних ідей.

Зображення
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Wityk

Повідомлення Wityk » 17.1.17 12:10

Хоча, здається, пора уже зняти окуляри...
І повернутися до реального життя. Замість різних утопічних і дегенеративних ідей.
Сложно не согласиться, и в то же время не сложно согласиться.

Это как какой-то бесноватый ученый.
Так, ну-ка снимем очки, посмотрим, что получилось %)
...
Оденьте очки! Нет, две пары!
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 17.1.17 12:32

На тобі, варіант без окулярів, без критики, без цензури, взагалі без всяких шорів на очі, просто на вулиці. Який пафос, яка динаміка, який емоційний підйом! :good: Новий погляд на класику. Яку своїм босяцьким виглядом вони зовсім не зіпсували... На класиці потрібно вчитися, її потрібно удосконалювати, її потрібно інтерпретувати і з цим багажем створювати щось нове. А не положити на все це свій великий товстий чорний квадрат, як це зробив Малевич. А от у вуличному блюзі така спрощеність і лаконічність якраз доречна. І навіть труси соліста, які весь час норовлять вилізти назовні, не виглядають як щось пошле і уродське, а сприймаються як частина його мистецького образу з повним зануренням в сам процес виконання.

phpBB [media]

Ось їхній канал на ютубі. Пацанам шикарно вдається суміщати фолк, блюз, рокенрол і більш сучасну музику. Хоча їхній групі всього пару років. Оце і є нормальний модерн, а не якесь шопопало, де показухи і понтів більше, ніж самої творчості.

https://www.youtube.com/channel/UCB1dKL ... g2jVyNGvSA
Востаннє редагувалось 17.1.17 12:52 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Wityk

Повідомлення Wityk » 17.1.17 12:48

На класиці потрібно вчитися, її потрібно удосконалювати, її потрібно інтерпретувати і з цим багажем створювати щось нове.
По-моему, ты слишком идеализируешь классику. Надо проще относиться. Не стоит создавать какую-то особую ауру вокруг классики, сдуть которую считается прямо преступлением :)
Это тот же подход, когда к закучерявленному модернизму относятся с предыханием, многозначительно поднимая указательный палец в потолок - это делают одни и те же люди.

А ты конкретно (мне так складывается пазл в уме) вроде как пытаешься переложить ответственность за всё то блядство и деградацию на современное искусство.
Постоянно повторяешь одну и ту же мантру про квадрат. Скоро таки все поверят, что это именно он виноват в том, что первоклашки в автобусе обсуждают как правильно показывать "ФАК".

По видео.
Классные пацаны! И их внешний вид не смущает.
Кстати, я в Гамбурге и не такое видел :) Талантливые там люди. Всё по пирамиде Маслоу.
Особенно радует ежегодный фестиваль уличного искусства. STAMP

Мы же смотрим как там у них и только лишь подражаем.
Востаннє редагувалось 17.1.17 12:55 користувачем Wityk, всього редагувалось 1 раз.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 17.1.17 12:55

Я тих класних пацанів привів якраз в якості прикладу того, що не треба плювати ні на класику, ні на модерн - ті класні пацани якраз яскравий доказ того, що все воно - і старе і нове прекрасно суміщається і уживається в одному флаконі. Я просто за відсутність крайнощів в мистецтві. Бо ті крайнощі своєю дурістю і однобокістю закривають саме мистецтво. Його стає просто не видно. Залишається тільки один пафос на понтах...

Varyat

Повідомлення Varyat » 17.1.17 13:13

Модерн, нє?
Інструмент називається казу́ (kazoo), саме його оті класні пацани :) використовували у своєму вуличному виступі в приведеному мною ролику.

phpBB [media]
Востаннє редагувалось 17.1.17 13:15 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 17.1.17 13:14

Я просто за відсутність крайнощів в мистецтві.
Важная фраза-маркер.
tumbleweed-092.tumblr.com

Wityk

Повідомлення Wityk » 17.1.17 13:24

Кто-то ходит по краю, кто-то в толпе.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 17.1.17 13:40

Важная фраза-маркер.
Ви любите крайнощі? Ризиковий хлопець :friends:. Але ризик буває різним (це я вже про життя, а не про мистецтво). Як приклад: ведете ви автомобіль. Спереду плететься якась фура і пихкає вам в лице своїм дизельним вихлопом. Логічно її обігнати і їхати собі далі... На горизонті по зустрічці рухається легковик. Далеко-далеко... Спокійно можна обігнати і спокійно заїхати в свій ряд. Видимість хороша, ви йдете на обгін... Ризик є? Звісно є. Ризик є завжди - може камінь на дорозі трапитись, може дитина на дорогу вибігти, може шарова опора вилетіти, бо вона вже давненько постукує... Але то є оправданий ризик. Більш-менш оправданий. По крайній мірі - прорахований. З можливістю ще якось виправити ситуацію, якщо щось пішло не так... Інший варіант: діючі особи ті самі. Але легковик не на горизонті. Він вже під самим носом. Вписатись з обгоном просто вже не вийде. Ви зустрічному сигналите фарами "підсунься, таваріщ на обочину! Бо я тут, такий модний пацик, зібрався обганяти, мені нема коли чекати чи ногу на тормоз перекладувати!" Зустрічний підсунеться, звісно. Він же ж не дурак-камікадзе, щоб іти в лобовуху. Підсунеться... Якщо встигне. І якщо побачить... Може він запальничку з підлоги піднімав, поки ви йому фарами моргали... Такий ризик є не оправданим. Це крайність. Безвідповідальність. І просто дурість. От така дурість на межі фолу і в мистецтві не потрібна. І вона не оправдовується ніякими "особливими баченнями". Це просто дурість. В якій є просто море епатажу. Але зовсім немає творчого процесу. Вся енергія творчості пішла на епатаж.
Востаннє редагувалось 17.1.17 13:50 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 17.1.17 13:48

Дурость — ограничивать других людей своими умозрительными рамками.

Varyat

Повідомлення Varyat » 17.1.17 13:55

Краще вже такі рамки, ніж півник з гавна в якості мистецького витвору.

Власне ви ставите такі самі рамки, тільки з іншого боку: "Я творческая личность, не сметь мне указывать!" })
Обмежуючи таким чином право глядача на свій розсуд вільно оцінювати результат творчості... А для кого тоді художник пише? Для самого себе? Мистецтво зациклене само в собі? Цікаве бачення творчості митця...

Wityk

Повідомлення Wityk » 17.1.17 14:41

Краще вже такі рамки, ніж півник з гавна в якості мистецького витвору.
Петух из навоза, которого слепили селюки стал поводом для установления рамок и ограничений.
СОВОК.

Варят, я тебя словил за совок! :blum
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 17.1.17 15:01

Петух из навоза, которого слепили селюки стал поводом для установления рамок и ограничений.
Та ні. Півник з гамна став останньою краплею.

Музична пауза ;).
Класика не вмирає :). Те, що є справді достойним уваги, не нагадує ні гавно, ні квадрат малевича. Оригінальність і геніальність зовсім в іншому...

phpBB [media]

phpBB [media]

https://www.youtube.com/channel/UCL-0gA ... -9_98XU3nA

Varyat

Повідомлення Varyat » 17.1.17 21:28

Цікава стаття BBC. Досить близька до нашої теми. І напряму стосується типології квадратів малевича енд компані.

Лише кільки виписок звідти в якості цитат приведу. Хоча стаття вся цікава і заслуговує на перегляд. Висновки напрошуються самі собою - нічого, панове, створювати банальні примітивності а-ля квадрати_малевича. Бо жінки давати не будуть :). Малевич вказав митцям зовсім невірний шлях у мистецтві. Який годиться хіба що імпотентам :girl_blum.
Психолог Бенджамін Чарльтон з Університету Сассекса в Брайтоні, що в Англії, зібрав дані, які, здається, підтверджують гіпотезу Дарвина. У своєму експерименті він виявив, що у різні періоди менструального циклу жінки воліли слухати різних композиторів. У період найбільшої фертильності, наприклад, вони віддавали перевагу тим композиторам, які створюють більш складну музику.
музикант, здатний створювати складну і гарну музику, демонструє свій кращий інтелект, спритність та витривалість. Отже, вибір талановитого музиканта як сексуального партнера має неабиякий еволюційний сенс.
Вчений логічно припустив, що складність музики, яку створює композитор, можна вважати показником його творчості та здатності засвоювати складну поведінку – риси, які можуть впливати на вибір жінками сексуального партнера.
Посилання на оригінал:
http://www.bbc.com/ukrainian/vert_fut/2 ... and_sex_vp

Cheshire Cat
* * *
Стать:жін

Повідомлення Cheshire Cat » 17.1.17 22:55

Коллектив - это жизнь-боль и наверняка та еще лотерея.
Я уже не вспомню, что было в художке. Слишком много времени прошло. Помню только, что было это где-то в классе четвертом)
Вот в училище было уже интереснее. Группа собралась хорошая, дружная. Все старались помогать друг-другу, чем могли. И даже подмухлевывать с рисованием, если у кого-то что-то не получалось ну совсем :mosking: Преподаватели были весьма разные. Хотя и довольно строгие-занудные личности среди них тоже встречались. И потроллить таких было весьма занятно, хотя и с последствиями) На первом курсе преподаватель по рисунку взял и поставил всей группе не зачет, обиделся. Его дико раздражало, когда "драпировку" называли тряпочкой. Естественно, никто не упускал возможности побесить сердешного :roll:
Были и перфекционисты, которые при малейшем не соответствии полученного с желаемым сильно снижали оценку, либо заставляли переделывать несколько раз.
Но все же, была там какая-то особая атмосфера, что ли) Не хватает этого сейчас.
А вот в университете я этого всего просто не увидела. Абсолютно. Одни павлины распушившие хвост, лишний раз даже "привет" сказать не желающие :(
Не имею намерения обгадить кого-то, но на мой строгий язык многие обижаются. Не знаю, что с этим делать.
Наверное, очень зависит от самого человека. В интернете тяжело передать эмоции, по этому не всегда двое людей воспримут одно и то же сообщение одинаково. Но я думаю, что если кто-то хотел бы вот именно обидеть - он бы не стал писать и помогать. Это все же потраченное личное время.
Всякие творческие комьюнити 50/50 - серпентарий. Там бегает много троллей с "автор, убейся и больше никогда не пытайся что-то делать. Твоя работа плохая просто потому, что плохая", довольно редко можно встретить человека, который может сказать что-то толковое. Но это хорошо учит фильтровать получаемую информацию х)
Хотя, приведу просто пример из онлайн игрушки и русское сообщество в чатике. Вот казалось бы, при чем тут творчество? Да в целом, не при чем. Просто для наглядности, когда именно хотят "пнуть" ради пинка. Игрушка там про пиксельных драконов. В целом, очень милая.
Так вот, группа старожилов-заигрунов назвала человек дураком с отсутствием вкуса и мозга. Только потому, что человек написал что ему нравятся коричнево-песочные драконы, а не яркие-блестящие, которых можно дорого продать. Такие вот пирожки :duma:
I'm not crazy, my reality is just different from yours... (c)

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 18.1.17 11:14

Cheshire Cat, есть такая штука под названием confirmation bias. Это склонность говорить и слушать только то, что ожидаемо будет одобрено. Эта штука присуща подавляющему большинству людей из скрываемого страха выпасть из социального круга, стать белой вороной. Как говорил Шопенгауэр, самостоятельность мышления — привилегия немногих.

Чтобы держаться в конструктивных рамках, нужно много психологических ресурсов. Для меня, основным является эмпатия, для кого-то что-то ещё. Тут работает сложный комплекс качеств. А что двжиет обсирателями понять просто. Только уважения к этому нет.

Wityk

Повідомлення Wityk » 18.1.17 12:31

Півник з гамна став останньою краплею.
Представляю себе Варята всего израненного об острые углы квадрата Малевича, и вот капает последняя капля...

Варят, я тебе хочу сказать, что квадрат Малевича уникальный. Больше таких квадратов не будет.
И нечего так убиваться из-за квадрата.

Любые художники нарисуют миллионы картин, миллионы интерпретаций на миллионы тем, но квадрат уже никто не сможет повторить.
Если я, например захочу быть похожим на Малевича (миллион художников хотят быть похожими на кого-то их немногих известных художников) и нарисую его идею Черного квадрата (уникальное произведение всех времён), то все скажут, что у меня ничего не получилось, чёрный квадрат уже был нарисован Малевичем.

ла.пы.
Цікава стаття BBC.
британские учоные уже давно не интересны
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 18.1.17 12:37

Вот в училище было уже интереснее. Группа собралась хорошая, дружная. Все старались помогать друг-другу, чем могли. И даже подмухлевывать с рисованием, если у кого-то что-то не получалось ну совсем :mosking: Преподаватели были весьма разные. Хотя и довольно строгие-занудные личности среди них тоже встречались. И потроллить таких было весьма занятно, хотя и с последствиями) На первом курсе преподаватель по рисунку взял и поставил всей группе не зачет, обиделся. Его дико раздражало, когда "драпировку" называли тряпочкой. Естественно, никто не упускал возможности побесить сердешного :roll:
А я учился тоже в училище (училище звучит как матюк :mosking: ) на слесаря-ремонтника (ну разные там станки и оборудование на заводе).
И у нас было все тоже самое, только лишь тематика слесарная.
Но все же, была там какая-то особая атмосфера, что ли) Не хватает этого сейчас.
Вот-вот! И это тоже.
Ну, времена меняются.

phpBB [media]
Востаннє редагувалось 18.1.17 12:51 користувачем Wityk, всього редагувалось 1 раз.
Фантомас.

Максим Козуб
* * *
Контактна інформація:

Повідомлення Максим Козуб » 18.1.17 12:49

Варят, я тебе хочу сказать, что квадрат Малевича уникальный. Больше таких квадратов не будет.
И нечего так убиваться из-за квадрата.
Я вообще уже чувствую, что после чтения этой темы она у меня будет всю жизнь всплывать в мозгу при любом упоминании "Чёрного квадрата" :).

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 18.1.17 13:27

Смею полагать, что после антирекламной кампании Varyat'а стоимость картины увеличилась на пару десятков тысяч.

Wityk

Повідомлення Wityk » 18.1.17 13:54

Я на это намекал ещё 99 страниц назад. :)

А он преследует сразу несколько целей. Каждая целевая аудитория отреагирует по своему.
Гениальность Чёрного Квадрата неоспорима!
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 18.1.17 17:17

Я вообще уже чувствую, что после чтения этой темы она у меня будет всю жизнь всплывать в мозгу при любом упоминании "Чёрного квадрата" :).
Ну чого зразу так :). Є й хороші чорні квадрати. Наприклад оцей (не реклама). Тільки він до примітиву Малевича ніякого стосунку не має. Окрім назви...

Varyat

Повідомлення Varyat » 18.1.17 17:46

Таких не буде. Він унікальний своєю тупістю. Тупіше вже не придумаєш. Хоча й зараз не перевелися чемпіони, які так і норовлять в Малевича забрати перший приз. Купу прикладів знайдеш навіть по ходу цієї теми.
Смею полагать, что после антирекламной кампании Varyat'а стоимость картины увеличилась на пару десятков тысяч.
Та мені не шкода (якби то було правдою :)). Якщо воно може продаватися і хтось з того ге заробить ще й копійку (бо Малевичу в труні воно вже точно не потрібно). Питання було зовсім не в самому Малевичі чи його квадраті. А в тому, що не можна в мистецькому пошуку поему про любов перетворювати у таку от примітивну порнографію. Порнуха також має право на життя і також продається, але де в ній хоч слово про мистецтво?

Таке спрощення конструктиву до базових елементів має смисл в інженерії - чим менше вузлів має механізм - тим менше шансів, що він зламається. Але в мистецтві такий підхід мені зовсім не подобається. Втупитися в одну точку (або в квадрат, або в круг, або в трикутник etc) і роздивлятися його з єдиною думкою "і нафіга він то намалював?" :dash2: Замість насолоджуватися композиційною гармонією, тональними переходами, грою світла й тіні і роздумувати "як він то намалював?", "як йому вдалося так шикарно поєднати сюжет і композицію?", "звідки він черпав натхнення?". Яке к бісу натхнення у чорного квадрата? Малевич писав, що він свого квадрата малював пару місяців. Пару місяців!! Такий примітив!! Щось я таки, мабуть, не розумію в мистецтві. Такому примітивному мистецтві... Бо з іншим мистецтвом в мене таких думок не виникає.
Востаннє редагувалось 18.1.17 20:16 користувачем Varyat, всього редагувалось 2 разів.

Максим Козуб
* * *
Контактна інформація:

Повідомлення Максим Козуб » 18.1.17 17:59

А я завжди вважав, що мою здатність щось занудно доводити перевершити важко...

Varyat

Повідомлення Varyat » 18.1.17 18:11

А я завжди вважав, що мою здатність щось занудно доводити перевершити важко...
Ми нічого не доводимо. Просто балакаєм :friends:. Так, ні про що... Як діти в садіку, яким вихователька дала завдання квадрата на листку намалювати. І розфарбувати його одним кольором.
Представляю себе Варята всего израненного об острые углы квадрата Малевича, и вот капает последняя капля...
Якби Малевичу вдалося зобразити гострі кути у квадрата, я би того квадрата собі повісив на стіну і не вгаваючи торохтів про його геніальність ;). А так що ж, нічого нового... Просто банальна геометрія... Мені от цікаво - Малевич того квадрата від руки малював, чи таки користувався кутником і лінійкою? :) Якщо від руки, то він собі сильно ускладнив задачу. Бо люди вже давно придумали всілякі лекала і фігурні лінійки, можна було за десять хвилин намалювати замість тратити пару місяців з життя на таку геніальну в своїй елементарності фігню. Користуючись нагодою, передаю привіт і нашим сучасникам, які замість прискіпливіше займатися академічним рисунком, ваяють таку ж елементарну фігню і гордо іменують її модерновим супрематизмом. "Нет, ребята, всё не так, всё не так, ребята" (с) Супрематизм це трохи більше, ніж просто банального квадрата на дошці на уроці геометрії намалювати... Все, звісно, ІМХО. З точки зору глядача, який хоче отримувати насолоду від споглядання завершеної творчої роботи, а не задаватися питанням "а нафіга він то намалював, якщо це і так ясно? :duma: Капітан Очевидність той маестро, чи то лише його ескіз до майбутньої роботи?"

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 259 гостей