Отже дводенний туристичний веломатрас палацами оголошую відкритм!
Їдемо та потимося Чернігівщиною, зупиняючись і фоткаючись біля палаців, "мічєтєй і мінаретів", прочіх "кам`яних довбойо..." - головне, щоб настрій був і наснага. Зверніть увагу (!!!): захід, хоч і матрасний, але видобувати настрій і наснагу шляхом необмеженого споживання алкотрунків - суворо заборонено! Максимум, що ми можемо собі дозволити - це пляшка пива увечірі, біля вогнища на палацовому подвір`ї.

Хто планує заправлятися на кожному піт-стопі, а потім показувати, який він Армстронг і як він закладає віражі - хай відразує зостається дома. Це автоматичний бан!

Вцілому ж захід досить демократичний!!!
На день сьогодняшній їдуть: Я, Tjoma, Андрій Горобець + два його друга, можливо ще одна спортивна дівчинка, ще буду трьох своїх побратимів агітувати. Досвід показує - якщо четвірка буде, вже буде добре!
План такий.
1й день
Зустрічаємося в суботу (22.05), вранці на вокзалі, беремо білети на електротягу до Ніжина, щось у дорогу закусить, запить (хоча краще на перший час взяти з дому) вантажимося та їдемо. Чух-чух-чух. Ось ми і в НІжині - місто навчання Миколи Гоголя. Оглядова і швидка екскурсія містом у напрямку виїзду з міста в бік траси Т-25-15, на Талалаївку. Потім десь 45 км селами (без критичних зупинок!). Вкочуємося у славетний райцентр місто Ічня. Тут знову оглядова і швидка екскурсія містом, із затаренням харчами, водою, сувенірами у магазіні. Перекус (наголошую, перекус!) закупленим у місті або відразу за ним (у якомусь мальовничому куточку) (ресторан? місцева кухня?). Далі знову селами доїжджаємо решту кілометражу до Качанівки (без критичних зупинок!). Тут і відпочиваємо, а головне споглядаємо красоти рідного краю: дивимося палац Тарновських, музей, парк, супутні прибудови. Далі можуть бути варіанти. Або шукаємо тут щось елегантське, де поїсти, а потім їдемо далі. Або їмо тут на природі чи десь, та осідаємо на нічліг. Тут можна на території палацу заночувати, за копійки... :"гостиница с. Качановка, Ичнянский р-н; тел: (04633) 24-115, 24-125, 24-105. Гостиница при Качановском национальном музее-заповеднике, на территории дворецово-паркового комплекса Тарновских. Гостям предлагают комнаты в бывшем флигеле для прислуги и гостей: 26 мест, 2- 4-местные комнаты, есть кухня, на первом этаже - туалеты и душевые с горячей водой, на втором этаже - гостиная с мягкой мебелью и телевизором. Также предлагают места в бывшем домике садовника. К услугом гостей охраняемая стоянка, мангальне площадки на территории парка.Тел. (04633) 24-125 - головний бухгалтер Оксана Василівна
Комендант Наталія Михайлівна 8 098 886-69-09 (с) Triz"
Давно у палаці ночували? Можна взяти м`яса чи сосисок і зробити гурманське барбекю (шашлик по-нашому) з пивом, благо гурманець є в наших рядах.
Інший варіант їхати далі до Тростянця (десь 25 км) і ночувати там:
http://www.palanka.com.ua, а вже вранці його дивитися на свіжу голову. Або ночувати у с.Петрушівка (відразу поряд з Качанівкою):
http://hutir.net/cgi-bin/contact/contact.cgi?lang=ua Думайте!?
2й день
Ранок (23.05). Підйом рано! Трошки перекусюємо смачними вуглеводами та дивимося с. Тростянець (Державний дендрологічний парк «Тростянець» — дендрологічний парк НАН України (до 1983 року — Державний дендрологічний заповідник «Тростянець» НАН УРСР), пам'ятка садово-паркової архітектури середини ХІХ століття). Їдемо 14 км до Сокиринців. Генерально харчуємося тут та дивимося палац Ґалаґанів та супутні архітектурні та історичні бонуси! Далі їдемо 35 км до Прилук. По дорозі можна зробити крючок 9 км у село Густиня і подивитися старовинний жіночий монастир (але не факт, що нас туди пустять - християне люди настрою!) . У Прилуках: оглядова екскурсія містом перед електротягою, купівля квитків, якесь символічне затарення, далі - вантаження на потяг. Їдемо до с. Гребінки, де в нас марудна пересадка. Чекаємо тяги, харчуємося, травимо анекдоти. Дивитися Гребінку вже, мабуть, пізно буде - бо вечір! Повертаємося в ночі (пізно) у Київ місто - Герой!
Тьома повинен дати інфу по електрягах (він їх любе
), щоб ми знали куди їхати та де пересідати. Тож чекаємо.
Рекомендую почитати також такі ресурси:
http://www.castles.com.ua/czernihow.html
http://www.velokiev.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=55011
Список личных вещей (що беру я):
1. Велик
2. Шлем
3. Очки
4. Перчатки
5. Туфли (мтб-туризм варіант у кого контакти, а у кого топталки, тому я співчуваю, кроси беріть)
6. Паспорт, деньги (гривні, можна евро та долари, але побільш

)
7. Трусы цивильные (це щоб спати краще було - але ще подумаю може і того не візьму)
8. Носки 1 пара (на мені)
9. Велотрусы - 1шт.
10. Веломайка - 1 шт.
11. Велонакидка от ветра/дождя, сворачивающаяся в карман
12. Велоштаны тонкие, рукава (или майка с длинным рукавом, чулки - на випадок поганої погоди, вітру та холоду увечері під час матрасу - але теж подумаю і на погоду подивлюсь!?
13. Моб. телефон, фотик, туалетний папір.
14. Запаска (камера)
15. Что-то из велобарахла см. ***общак***
16. Велофляга - 2 шт.
17. Фари, блимавки на задницю (вели

), якісь відблискувачі (кому треба) - бо доведеться потемному катать, тож зверніть увагу!!!
18. Ключи от хаты
19. Рюкзак, который все это вместит (але теж подумаю чи варто його брати, я більше схильний до сумки підсидільної та кишень. А взагалі в мене є ідея: Тьома безкоштовно арендує в мене вел, за це я не проти зробити з нього досвідченого грегорі!!!

Навіть позичую йому для цього свій велорюкзак! Ви здогадалися про що я).
20. Може десь докупимо якісь символічні сувеніри, путівники - тож думайте, куди ви будете їх пхати?!
По опыту, треть-половина барахла реально не используется или без нее можно обойтись. По-этому, если есть сомнения - лучше оставьте дома!!!
Перед поездкой бреемся, Диролл с ксилитом вместо зубных щетокъ покупаем на месте + дома мастимо маслом цепи.
Общак (це важливо!!!):
- спицной ключ (беру я)
- хорошие шестигранники (беру я)
- насос маленький, но высокого давления (якщо буде багато народу: то один - я, інший - хтось)
- аптечка: обезбаливающее, дезинфицирующее (беру я)
- ножик складной в поезд возьмите кто-то.
- заплатки возьмите кто-то!!! (але я теж беру)
- лопатки для розбортування колеса (берете ви)
- еще раз напоминаю тут: запаску каждый везет свою!
- а ще оце "беру я" - я беру (бо точно знаю що до чого, проте можете продублювати), але потім половину пороспихую вам. Готуйтесь!
Жротву/Питво покупаем по ходу, едем все время налегке, насколько это возможно.
Вел рекомендую оборудовать маааленькой велосумкой под седло, в которую можно часть барахла с карманов запихнуть.