Питання від "чайників". Акт третій.

Будь-які "залізячні" питання
AVVAKUM
новичок
новичок
Стать:чол
Re: Чайниковские вопросы. Акт третий.

Повідомлення AVVAKUM » 26.9.16 12:37

Клей идущий в комплекте с латками нормальный. Клей который продается в тюбиках полное дерьмо. Он не от производителя, а от дилеров которые его фасуют из бочек. Его фирмы которые фасуют, так еще и разводят. Названия на тюбиках вообще к содеимому не имеют отношения. Там много растворителя и клей плохо полемиризуется. Что бы им пользоваться хоть как-то, рекомендую сразу после намазывания , клей поджечь и через 3-5с. приклеивать латку.
Нормальный клей можно купиьт только в больших (1л) банках, он прямо от производителя и работает хорошо. Банка стоит около 100грн. Я покупаю"88"или "наирит" (брать вариант для резины, кожи, ткани. Тот что для пластики, дерева - жесткий после высыхания) и перливаю в стеклянные пузырькию. Клей в банках нормально живет и 5-7 лет. В пузырьках на год хватает. Клей "88" перед разливом или использованием обязательно перемешивать Там используется наполнитель, который при долгом хранении оседает на дно.
— В резюме вы указали, что вам не нравятся геи...
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.
— Вот видите? Я так и написал.

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 26.9.16 13:58

А если безотносительно качества клея, то какого типа клей можно использовать с латками из ремкомплектов? Ul@senko пишет, что в ремкомплектах вообще не клей, а растворитель. Жаль, я выбросил уже тот тюбик, но вроде на нём было написано слово "rubber", т.е., я так подозреваю, что-то типа резиновый. Собственно и вопрос: можно ли использовать не специализированный (для латок) клей, а просто другой, но тоже резиновый (например, хотя я точно не знаю, резиновый ли нужен) клей?
Поиски в инете пока ясного ответа мне не дали. Пока две версии я нашёл. Одна версия такова, что в клее для латок не совсем клей, а специальный состав, который способствует активации этого цветного слоя на самой латке. Вторая версия такова, что клей для латок - это резиновый клей, но с более летучим растворителем, для того, чтобы в покатушке быстрее можно был заклеить и сразу же можно было использовать заклеенную камеру. Мол, из-за летучести большой этого растворителя этот клей в тюбике быстро и высыхает. В отличие от других резиновых клеев, которые хранятся дольше, но дольше и сохнут при склеивании (до 24 часов им надо дать время по инструкции перед использованием склеенных поверхностей).
мне не нравится эта экспедиция, мне не нравятся эти матросы. и вобще... что? да! нет! мне вобще ничего не нравится, сэр! (с) капитан Смоллет

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 26.9.16 15:17

Я уже написал. Клей изкомплекта нормально работает.
Все клеи в тюбиках - полное фуфло, не важно что пишут (наирит, резиновый, момент, 88 и т.п.)
Клеи из банки работают отлично.
Для склейки ими лучше мазать две стороны, ждать до высыхания и очень крепко придавить. качать и ехать можно через 10-15 минут.
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 26.9.16 15:20

Я уже написал. Клей изкомплекта нормально работает.
Все клеи в тюбиках - полное фуфло, не важно что пишут (наирит, резиновый, момент, 88 и т.п.)
Клеи из банки работают отлично.
Для склейки ими лучше мазать две стороны, ждать до высыхания и очень крепко придавить. качать и ехать можно через 10-15 минут.
Если я куплю банку клея ПВА, то нормально всё приклеится?
Шучу, конечно. Я же спрашиваю о типе клея, а не типе упаковки (тюбик или банка). Так как фраза "все клеи в тюбиках - полное фуфло, а в банке - норм" не даёт мне ответ на вопрос, какой тип клея искать (пусть даже и в банке).
мне не нравится эта экспедиция, мне не нравятся эти матросы. и вобще... что? да! нет! мне вобще ничего не нравится, сэр! (с) капитан Смоллет

Puente
* * *

Повідомлення Puente » 26.9.16 16:05

Та нащо взагалі перейматися ? Купіть звичайний резиновий - на сезон вистачить . На початку іншого - знову купіть . Не використаєте - викинете ...

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 26.9.16 16:08

Читать внимательно надо:
К.... Я покупаю"88"или "наирит" (брать вариант для резины, кожи, ткани. Тот что для пластики, дерева - жесткий после высыхания)....
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.

Oleh
* * *

Повідомлення Oleh » 26.9.16 19:12

Все клеи в тюбиках - полное фуфло
Я бы не был столь категоричным.Вот отличный клей в тюбике Tip top,который продаётся отдельно.
Зображення

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 26.9.16 19:44

Ну завез какой-то оптовик ящик-другой клея, может быть это раскомплектовка наборов ( в пользу последнего говорит малая, разовая упаковка). Есть он в паре магазинов, через 2-3 месяца не будет. Как можно такое рассматривать всерьёз
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.

Ul@senko
Кращий Органiзатор Покатушок Сезонiв 2012 - 2017
Стать:жін

Повідомлення Ul@senko » 26.9.16 20:12

інфа 148%?
Я тиждень, як повернулася з півдня, де один з учасників був на камерах, і завдяки якірцям, акації і іншим нямкам було встановлено з 5 десятків латок.
Самий дешевий набір з базару спрацював чудово ("клей" окремо коштував у магазині смт. Сергіївка 6 грн)
Spoiler
Show
Зображення
Власне як і інші "клеї" у тюбиках.
Есть он в паре магазинов, через 2-3 месяца не будет. Как можно такое рассматривать всерьёз
Та ладно, тут він майже завжди є. Зрештою, на хліб ви його мажете чи як? Нащо його відро купувати? :o
Spoiler
Show
я, навіть коли на камерах катала, проколювалася ну 5-7 разів у рік. Це 2-3 тюбика клея, максимум 75 грн - якщо купувати маленьку фасовку.
Якщо ж брати дешеві набори, як на фото, там клею більше, і коштує тюбик у Києві АЖ 10 грн (тиждень тому бачила у продажу).
ТС, а чим взагалі викликано пошук альтернатив?
Наскільки я стикалася з суперклеєм, він теж після відкривання висихає.
А купувати літр і бадяжити їх по скляночкам - ну вибачайте: це треба або кататися круглий рік по якірцям, або мати гостру потребу у збочених видах статевих відносин багато вільного часу.
Краще зноситися, аніж заіржавіти.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 26.9.16 20:24

інфа 148%?
Именно так. Большинство видов клея в отдельных тубах — разбодяженное гуано. "Резиновый", "Момент", "88" уж так точно. Суперклей не годится, поскольку высохший цианакрилат осыпается. Им даже пластик для длительного использования не рекомендуется клеить, ибо не держит.

Red Sun за 10 грн, кстати, на удивление хорошая вещь. Латки там иногда покрыты полиэтиленом, который трудно отодрать, а клей отличный. Главное — не попасться на тубу, заполненную воздухом.
tumbleweed-092.tumblr.com

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 26.9.16 20:28

ТС, а чим взагалі викликано пошук альтернатив?
Наскільки я стикалася з суперклеєм, він теж після відкривання висихає.
Викликано це тим, що катаюсь я зараз мало, проколююсь не часто. І виходить так, що один тюбик з ремнабору - це одна латка, тому що якщо тюбик відкрив, то до наступного проколу він вже висихає. І ця ситуація якось мені не подобається :)
Просто я пригадав, як раніше клеїв ще на радянському вєліку камери гумовим клеєм (у якості латки був шматок старої камери). І тюбік того ж самого гумового клею Момент у мене міг пролежати кілька років. Та й досі вже років п'ять лежить відкритий клей Момент "Універсальний" та не пересох досі. Тому мене і зацікавило питання, чи можна звичайний гумовий клей використовувати з сучасними латками з ремнаборів, чи ні. Якщо правду пишуть, що гумовий клей звичайний довше сохне, тому що використовується менш летючий розчинник (а значить і зберігається довго), то якщо клеїти камеру в домашніх умовах - це не проблема, але якщо все ж таки для латок з ремнаборів потрібене гумовий клей, а щось інше (наприклад на фото цього Tip Top я побачив словосполучення "vulcanizing fluid"), тоді виходить, що гумовий клей не підходить, і якщо його (гумовий) використовувати, то робити це за старою схемою зі шматком від камери в якості латки.

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 26.9.16 20:35

[
Та ладно, [.... Зрештою, на хліб ви його мажете чи як? Нащо його відро купувати? :o
Spoiler
Show
я, навіть коли на камерах катала, проколювалася ну 5-7 разів у рік. Це 2-3 тюбика клея, максимум 75 грн - якщо купувати маленьку фасовку.
Я
А купувати літр і бадяжити їх по скляночкам - ну вибачайте: це треба або кататися круглий рік по якірцям, або мати гостру потребу у збочених видах статевих відносин багато вільного часу.
Банка клея, учитывая что переодически ее открываю для заливки в флакончики, держится 5-7 лет !л это далеко не ведро. 100грн вполне сравнимо с вашими тюбиками 75грн. за сезон, Клей и в домашнем хозяйстве используется, и лодку резиновую клею и обувь чиню и на рюкзак бывало латки ставил. ну выкину остатки через 5-7 лет, и куплю новуюбанку. В любом случае и удобно и практично и надежно. Несколько раз раньше сталкивался с отсутсвием клея дома когда он был срочно нужен. Зто теперь спокоен. За 5 лет ушла 0.5л, пока остатки вполне качественные. Сейчас вот еще хочу купить банку полиуретанового клея. Он держит правда слабее но очень эластичный.
Востаннє редагувалось 26.9.16 20:53 користувачем AVVAKUM, всього редагувалось 1 раз.
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.9.16 20:38

Нє, ну що тут додати: вам, мущінам, видніше :molba: (я ще поки на ободах до Житомира не їздила %) )
Spoiler
Show
хоча ця тема була озвучена ще років 5 тому у жіночій гілці форуму :ROFL:
Мені звичайно до чоловічого інтелекту далеко, але колотити клей по скляним пляшечкам і возити це з собою за наявності дешевої, зручної і компактної альтернативи - вибачайте, але тут попахує збоченством %)

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.9.16 20:40

Клей и в домашнем хозяйстве используется, и лодку резиновую клею и обувь чиню и на рюкзак бывало латки ставил
до чого тут лодки, тапки і рюкзаки? %)
Я от наприклад за допомогою лубриканта ставлю гріпси. Може обговоримо краще його?

Uda4nik

Повідомлення Uda4nik » 26.9.16 20:40

Я клеїв сучасні латки звичайним гумовим клеєм. Але вдома, коли був час сушити шар клею та поставити камеру під прес хоча б на півгодини. Тримав добре.

Доречі, можна спробувати зробити одноразову фасовку клея типу "1 доза на 1 латку". Наприклад, з якоїсь тонкої пластикової трубки - заварити з одного кінця, заповнити клеєм, заварити з другого кінця. Але треба знайти матеріал, крізь який не випариться розчинник.

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 26.9.16 20:45

я просто спитав, який ТИП клею підходить, чи не підходить до сучасних латок з кольоровим покриттям. Отже давайте не будемо влаштовувати суперечки про об'єм упаковки. Звісно, що різні виробники клей одного типу можуть робити різної якості. Це зрозуміло. Питання в тому, яким типом клею комплектують ремнаобри з латками, та в чому його відмінність, наприклад, від того ж гумового клею. Та чи можна гумовий (або якийсь інший, і якщо інший, то який) використовувати замість клею з ремнабору, але такий, що довше висихає та довше зберігається?

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 26.9.16 20:48

Я клеїв сучасні латки звичайним гумовим клеєм. Але вдома, коли був час сушити шар клею та поставити камеру під прес хоча б на півгодини. Тримав добре.
Доречі, можна спробувати зробити одноразову фасовку клея типу "1 доза на 1 латку". Наприклад, з якоїсь тонкої пластикової трубки - заварити з одного кінця, заповнити клеєм, заварити з другого кінця. Але треба знайти матеріал, крізь який не випариться розчинник.
Нічого фасувати та варити не хочу :)
Так, вдома можна затиснути камеру в лещата, та залишити на тривалий період сохнути. В цьому і полягає ідея. Отже є позитивний досвід використання гумового клею.

Nechupara
* * * *

Повідомлення Nechupara » 26.9.16 21:02

Spoiler
Show
Зображення
Ось на цьому тюбіку написано "гумовий розчин". Отже можливо підійде за аналогією і звичайний гумовий клей, тільки для перестраховки варто (якщо це відбувається в домашніх умовах) дати час на висихання, коли приклеїв латку, і для певності можна потримати в лещатах.
А для покатушки, на естренний випадок, якщо одніє запасної камери не вистачило, возити з собою новий (не відкритий) тюбік спеціалізованого клею для латок.
Буду випробовувати таку схему.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 26.9.16 22:36

я ще поки на ободах до Житомира не їздила
И что?

Во-первых, какое это отношение имеет к теме разговора? Во-вторых, как тюбик клея помог бы в той ситуации? Кто-то пострадал? Нет. Кто-то был несправедливо оклеветан/обвинён? Нет. В чём вопрос?
Мені звичайно до чоловічого інтелекту далеко
Это такой способ соскочить с темы?

Вообще, Аня, честно, перехода на личности, даже в такой завуалированной форме, от тебя я не ожидал.

Ul@senko

Повідомлення Ul@senko » 26.9.16 23:02

І де тут особистості? Я щось написала про тебе? Про твою зовнішність? Про твої погляди? %)
Тут спроби помірятися досвідом.
Я за 6.5 років у сідлі (по 8.5-11 тисяч у рік) ні разу не мала проблем з "клеєм" у тюбіках (ну якщо ним клеїти лише камери), у т.ч. взимку.
Власне до цього і зводилося все: оскільки ми знайомі досить поверхнево, не виключаю, що твій досвід у рази перебільшує мій, тому і не бачу сенсу у подальшій полеміці.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 26.9.16 23:05

Из здесь присутствующих на ободе до Житомира ездил только один человек. Отсюда и вопрос.

Uda4nik

Повідомлення Uda4nik » 27.9.16 06:17

Из здесь присутствующих на ободе до Житомира ездил только один человек. Отсюда и вопрос.
Невже по дорозі не було жодної автомайстерні?

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 27.9.16 07:24

Никакая автомастерская не возьмётся за ремонт разорванной камеры.

Зображення

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 27.9.16 09:05

да налепить внахлест 5-7 латок.
Я такой разрыв клеил куском старой камеры
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.

Puente
* * *

Повідомлення Puente » 27.9.16 15:40

Тю вже кілька сторінок про клей резиновий ...
Кажу ж - не перейматися . Жалко купити навесні тюбик будь-якого резинового клею ? Я купую звичайний український найдешевший ( той що досить великий ) - за рік не висихає . Латки ліпить . Що ще треба ? Мажу камеру пальцем з клеєм . Нічим не обезжирюю . Хіба пошкрябаю шкуркою перед цим . Не затискаю нічим - секунд 30 руками . Не переклеюю - бо тримається ... Навіть звичайні клаптики зі старої камери тримаються - а ці сучасні - це просто прорив технології ...

Повернутись до “Технозона”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість